Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie przekreśla ale tylko i wyłącznie jeśli będzie się wybierać z dwu sprzyjających PiSowi. Reszta bez namaszczenia politycznego, choćby z wybitnymi kwalifikacjami nie ma szans.

Wskaż może za rządów ośmioletnich PO,który bez namaszczenia z PO dostał taką posadę?Jak widać Kwaczyncki hołduje zasadzie "Wet za wet,czapka za kapelusz"

Trudno mu się dziwić?

Za cztery lata może zmienić się opcja, co wtedy powiesz?

No właśnie. Jeśli PiS to przeprowadzi to każda następna ekipa skwapliwie z tego skorzysta. Bo będzie już można bez krępacji i certolenia się jak dotychczas wsadzać na stołki swoich. Wątpię czy następcy będą sobie chcieli utrudniać życie i wracać do obecnego stanu. Taki właśnie efekt będzie miała i teraz i na przyszłość zachłanność PiSu na koryto. Skoro do tej pory nikt tego nie ruszał to gdyby nie PiS, najprawdopodobniej i przyszłości by tak zostało. Nie tylko zresztą o służbę cywilna chodzi, PiS próbuje takie numery robić w każdej możliwej dziedzinie. A efekt za 4 lata będzie tylko taki, że nominaci PiSu wylecą hurtem i z hukiem, podatnik czyli my zapłacimy odprawy i następcy wsadzą swoich. Ich następcy postąpią tak samo, bo co się będą pierniczyć w tańcu. I spirala doprowadzi do tego, że nawet sprzątaczka w urzędzie czy szkole będzie musiała mieć legitymację partyjną. I właśnie o to "otwarcie puszki Pandory" mam do PiS największe pretensje, o tworzenie precedensów które będą i teraz i przyszłości skutkował tylko kłopotami. O tą zamierzoną radykalizację polityki, bez oglądania się na konsekwencje w przyszłości. O tą niezrozumiałą dla mnie chęć zawładnięcia i to natychmiast wszystkim co się da i co się nie da też. O tą zachłanność i brak jakichkolwiek oznak umiaru i powściągliwości. O to, że zaślepienie władzą nie pozwala patrzeć dłużej niż perspektywa własnych rządów. O to, że po nas choćby potop. O to: teraz k*^*a my i c*#j. Preziowi się nawet i nie dziwię. Ile mu zostało lat życia? 5, może 10, ale my tu zostajemy i będziemy musieli żyć jeszcze długo...

Wskaż może za rządów ośmioletnich PO,który bez namaszczenia z PO dostał taką posadę?

A sprawdź sobie kiedy Kamiński przestał być szefem CBA? Tak jak Wojtunik w 3 tygodniu pracy nowego rządu?

I czemuż to przez te 8 lat PO/PSL nawet nie próbowały zmieniać ustawy o służbie cywilnej w formie proponowanej obecnie przez PIS? Przecież mogli.

Ja rozumiem stanowiska powiedzmy polityczne, ale tu mowa o średnim, głownie terenowym szczeblu.

Nienawiść trochę Cię zaślepia, ale ja tak to widzę, mogę się mylić. Dobrym zwyczajem jest, a właściwie było 100 dni dla nowego Rządu. Podobnie było w latach 2005-2007, frontalny atak od początku. PiS jednak odrobił lekcje. Miał chwilę zagubienia pod nawałem hejtu ale teraz przejdzie do ofensywy. Obrońcom układu pozostało wyprowadzenie ludzi na ulicę, ale czy lemingi przyzwyczajeni do ciepłej wody zechcą umierać za przegraną sprawę?!

Czas pracuje na niekorzyść układu, chwytają się wszystkiego, dziś alarmy bombowe. Jakoś Tobie to nie przeszkadza.

Edytowane przez TomekL3

Za cztery lata może zmienić się opcja, co wtedy powiesz?

No coz , wciaz wyglada to na probe zawlaszczenia jak najwiekszej sfery wladzy i kontroli w jak najkrotszym czasie . Byc moze jest to poczatek kolejnej aksamitnej rewolucji ,byc moze tylko kolejna zmiana dekoracji , byc moze poczatek czegos wiecej. Wydaje sie ,ze caly uklad czy elity polityczne sa rownie znienawidzone jak kiedys komuna a to tego wyborcy sa pozbawieni zludzen no i nie ma za bardzo na kim sie oprzec i kogo wyslac na ulice w obronie demokracji. Jak PiS zacznie naprawde populistyczna polityke rozmontuje telewizje publiczna to mozemy sie obudzic w innej rzeczywistosci . Stad te histeryczne reakcje i popularnosc ludzi z nikad tak jak spadochroniarz Petru ktorzy oferuja zludna alternatywe dla tzw. ukladu.

Obrońcom układu pozostało wyprowadzenie ludzi na ulicę,

Jakim do cholery obrońcom układu? Przestań, za przeproszeniem pierdzielić te propagandowe farmazony. Prawdziwy układ ma w dupie czy PO czy PiS. On jest ponad takie pierdy. Dlatego właśnie jest układem. I PiS nawet nie próbuje zwalczać tego układu. Nie ma żadnych możliwości. A na ulicę wychodzą nie beneficjenci układu, bo ci to sobie co najwyżej z willi i pałacyków z uśmiechem rozbawienia to oglądają, a ludzie wnerwieni bezczelnością , butą i arogancją nowej władzy która uważa, że skoro ma większość w Sejmie i Dudę to może wszystko co do głowy preziowi przyjdzie.

Nienawiść trochę Cię zaślepia, ale ja tak to widzę, mogę się mylić. Dobrym zwyczajem jest, a właściwie było 100 dni dla nowego Rządu. Podobnie było w latach 2005-2007, frontalny atak od początku. PiS jednak odrobił lekcje. Miał chwilę zagubienia pod nawałem hejtu ale teraz przejdzie do ofensywy. Obrońcom układu pozostało wyprowadzenie ludzi na ulicę, ale czy lemingi przyzwyczajeni do ciepłej wody zechcą umierać za przegraną sprawę?!

Czas pracuje na niekorzyść układu, chwytają się wszystkiego, dziś alarmy bombowe. Jakoś Tobie to nie przeszkadza.

Tomek wyobraź sobie że opozycja idzie na ten układ 100 dni dla nowego rządu a ten rząd ( widzimy co się dzieje aktualnie ) robi różne wygibusy takie jak teraz z TK ,SC (Służba Cywilna )

to powiedz czy mieliby czekac aż skończy się ten czas ochronki ?

Wtedy już byłoby wszystko pozamiatane na nic krzyki były by ( teraz tez na nic się zdają jak widzimy)

Myslę że w takim tempie Pis i s-ka w 100 dni poł Europy zawłaszczą... Teraz K...a MY

Edytowane przez asterix1

A sprawdź sobie kiedy Kamiński przestał być szefem CBA?

Nie chodzi mi o stanowiska polityczne a w spółkach skarbu państwa.....zdecydowanie.Tam są konfitury i walka o posadki.I jeszcze raz nie jestem żadnym obrońcą PiCmanów.Nie.Wkurza mnie samo podejście do tego typu teematów.A w rzeczywistości to wygląda tak:Jak Kali to mógł,jak Kalemu to nie wolno.

A w końcu PiC wygrał wybory.DEMOKRATYCZNIE czy sfałszował?

Podobnie było w latach 2005-2007, frontalny atak od początku. PiS jednak odrobił lekcje.

Przez całe 8 lat PiS zachowywał się jako opozycja jak ta bojaźliwa panienka. Wręcz z PO/PSL współpracował. No bez jaj. Nie zmarnowali żadnej okazji by koalicji dowalić, zresztą takie prawo każdej opozycji. Tylko, że żaden z dotychczasowych rządów (w tym PiS w 2005) nie zaczynał od takich numerów jakie robi teraz. Hejt rozpętał zresztą sam, bo inaczej nie miałby żadnych szans ani w maju ani w październiku. Dziwisz się, że i obecna opozycja odrobiła lekcję?

Tak Ci się nie podobają opozycyjne demonstracje? Naturalnie miesięcznice i rocznice, które nie miały naturalnie charakteru demonstracji politycznych i gdzie na ówczesną władzę wylewano wyłącznie pomyje były oczywiście ok? Demonstracje przeciw władzy to też pomysł PiS. Teraz oczywiście demonstracje są be, wtedy były jak najbardziej słuszne. PiS rozpętał i hejt i wprowadził do polskiej rzeczywistości demonstracje polityczne. Im wolno, obecnej opozycji korzystać ze sprawdzonych wzorów już nie? Kali krowa?

Jak nic sfalszowal bo Mulls jeszcze nie dostal 500zl choc juz zapewne niepokalanie poczal ...

jednak wyciaganie Hitlera i Mussoliniego z worka i straszenie przykladem zamachu na TK w Austrii bez nawiazania do tamtych historycznych uwarunkowan jest troche na wyrost

Edytowane przez limono

Nie chodzi mi o stanowiska polityczne a w spółkach skarbu państwa.....zdecydowanie.

W 2007 PO/PSL naturalnie zaczęła wymieniać obsadę stołków. Ale zapytaj kogokolwiek kto zna to z autopsji jak wyglądało to w 2005 i 2007/8. Nie odbieram prawa układowi rządowemu do tych konfitur - taki się u nas zrobił obyczaj polityczny, ja go potępiam, ale jest i już. Karuzela ze stanowiskami była i będzie po każdych wyborach, problem tylko w tym, że jak stwierdził mój kumpel mający nieszczęście pracować w spółce SP nikt tak nie wy***rdalał jak PiS. I nikt tak jak PiS nie napychał stołków (tych zależnych już od świeżego nominata) kolesiami i pociotkami.

Oczywiście PO naturalnie, PiS agresywnie. Nie masz wrażenia, że komuś chyba o te kłótnie chodzi?

Edytowane przez TomekL3

Jak się bierze konfitury z półki świadczy też o biorącym. Nie masz wrażenia, że to w jakim stylu obecnie się to odbywa świadczy o stosunku PiS nie tylko do tych których teraz pozbawiają stołków ale i stosunku do wszystkich w naszym społeczeństwie? Piszę społeczeństwie, nie "narodzie" bo tu definicja PiS jest jednoznaczna. "Naród" nas popiera, społeczeństwo nie. Tylko że tego społeczeństwa jest w tej chwili jakieś dwa razy tyle co "narodu", ale partyjna propaganda wrzeszczy jak to mają pełny mandat do wszelkich zmian. Od "narodu" pewnie tak, od społeczeństwa już nie.

Zakładam, że taka jest taktyka PiS. Wiedzą, że żeby coś zmienić muszą działać szybko. Widać to już po batalii o TK, że układ łatwo się nie podda.

Jakoś wcześniej gdy rządziła koalicja PO-PSL, na które głosowało mniej Polaków niż na PiS obecnie nie było podziału na naród i społeczeństwo. To kolejna zagrywka na polaryzację społeczeństwa.

Tomuś.

Obudż się dziecko.

Czy przed wyborami mówili że będa rozwalać trybunał ?Itd, itp..

%00 gdzieś tam powoli ucieka , leki dla starszych itd.

Czys Ty szaleju sie nabąblował?

500

Czy kłapali o Gorszym sorcie i Gestapo?

Naprawdę zlituj się sam nad soba

Edytowane przez dulon184

Jaki k***a układ? Ile razy to trzeba powtarzać. Układ się dogada i skorumpuje, czy prośbą czy groźbą każdego. Z preziem włącznie. Czy nie masz na tyle odwagi by choć samemu sobie przyznać, że kampania wyborcza się skończyła, wiecowe, propagandowe hasełka można już sobie podarować i przyznać: wygraliśmy to idziemy po władzę i konfitury.

Znowu przeinaczasz dulon184. Czy chociaż wiesz kogo dotyczyło to porównanie? Ludzi honoru, a według prezesa takimi nie są osoby donoszące na swój kraj do Brukseli.

Z TK PO zrobiło narzędzie do blokowania reform. PiS musiał zareagować, bez tego doopa blada.

Nawet dzisiaj było widać ,,bezstronność,, sędziów TK.

063c457fd75b35026492a259952a2078.jpg

Jaki k***a układ? Ile razy to trzeba powtarzać. Układ się dogada i skorumpuje, czy prośbą czy groźbą każdego. Z preziem włącznie. Czy nie masz na tyle odwagi by choć samemu sobie przyznać, że kampania wyborcza się skończyła, wiecowe, propagandowe hasełka można już sobie podarować i przyznać: wygraliśmy to idziemy po władzę i konfitury.

Rząd walczy z układem. Słuchałeś premier Szydło, mówiła o tym z mównicy sejmowej.

Układ wiedział, że PO przegra i wypromował Nowoczesną. Tak samo było zPO.

A kiedy usłyszałeś o Nowoczesnej Petru?

1d74b8d445f6a2b58d3eaf8b69428d8c.jpg

...Z TK PO zrobiło narzędzie do blokowania reform. PiS musiał zareagować, bez tego doopa blada.

Nawet dzisiaj było widać ,,bezstronność,, sędziów TK.

063c457fd75b35026492a259952a2078.jpg

Możesz wskazać chociaż jedną reformę PiS zablokowaną przez TK?

Możesz też objaśnić, na czym polega "bezstronność" na tym zdjęciu? Stoi trzech gości i chyba gadają; to źle?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Nie, wszystko ok. Pewnie umawiają się kręgle.

Możesz wskazać chociaż jedną reformę PiS zablokowaną przez TK?

Dopiero zaczęli rządzić, nie zauważyłeś?

Rządzić?

Ty TO nazywasz rządzeniem?

Toż robia totalną rozpierduchę.

Tomuś?

Napisz mi co takiego Oni Wam daja że tak pieprzycie?.

Nawet nawalony wygaduje mniejsze bzdury.

Skoro nie na kręgle, to przybliż, kto z kim i na co się umawia?

PiS dopiero zaczął rządzić, to wiem i zauważyłem. Ale nadal nie wiem jaką to reformę PiS zablokowało narzędzie PO - Trybunał Konstytucyjny.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Rządzić?

Ty TO nazywasz rządzeniem?

Toż robia totalną rozpierduchę.

Tomuś?

Napisz mi co takiego Oni Wam daja że tak pieprzycie?.

Nawet nawalony wygaduje mniejsze bzdury.

W sumie masz rację, to nie jest rządzenie, nie pozwala im się na to.

PiS dopiero zaczął rządzić, to wiem i zauważyłem. Ale nadal nie wiem jaką to reformę PiS zablokowało narzędzie PO - Trybunał Konstytucyjny.

TK jeszcze nie zdążył nic zablokować, na razie jest ,,świadkiem,, w własnej sprawie.

Czy Twoim zdaniem TK nie zablokowałby reform, które chcą przeprowadzić?

I Najfajniesze .

Picusie mają większość i Prezydenta .

BEZ Wariacji moga zrobic prawie wszystko.

Po cholerę więc walczą z TK?.

Tamuś?

Tylko tak po dorosłemu odpowiedz.

Zeby było jasne . Nie jestem zwolennikiem żadnej Parti.

Ty mi powiedz?

.

Mogę co dać moja diagnozę - typowo amatorska .

Na moje oko to Picusie są normalnie psychiczni.

Nie wszyscy ,ale większość.

Słuchając ich wypowiedzi zwyczajnie mózg sie zamyka ..

Zaapeluj do swoich aby wprowadzono- Natychmiast - badania psychiatryczne .

Wszystkich - nie tylko Picusiów..

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.