Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

30 minut temu, slawek.xm napisał:

nie dopuszczasz do swojej zaprogramowanej nienawiścią świadomości ,ze był to dla nich honor , ze był to ich wybór ,że pragnęli z całego serca by biskup gdański chował Adamowicza

nikt nie będzie pamiętał twoich wymysłów ale historia zapamięta ,że Adamowicz wyznawał wartosci Kościoła Katolickiego i Głódź swoja obecnością to potwierdził

Religijnością Adamowicza nie wycieraj sobie pisowskiej gęby. O tym, że Adamowicz i flaszka darli z sobą koty od lat, w 3city ćwierkały wszystkie wróble i darły dzioby wszystkie mewy. Tym się też różni pojmowanie religijności przez takich jak ty i tobie podobni, od całej reszty, że my nie musimy na swoich pogrzebach mieć biskupów alkoholików by potwierdzali nasz stosunek do wiary czy Kościoła. Tylko na ludzi małej lub wręcz fałszywej wiary jakiekolwiek wrażenie robią tiary biskupie i cały związany z tym ceremoniał, ceremoniał który robi takie wrażenie na tym malutkich i wierzących powierzchownie czy wręcz wierzących tylko "politycznie". Ot choćby klęczki i fałszywe zawodzenia całego niemal rządu u muchomora w Toruniu. To czysta polityka nie mająca z wiarą nic wspólnego, ale takim jak ty, licząca już prawie dwa tysiące lat zasad, że sojusz berła z ołtarzem zawsze kończy się źle tylko dla ołtarza, jest obca. Może zresztą i dobrze, że w waszych kręgach i obecnym Episkopacie też tego nie wiedzą czy pamiętają. Może nieuchronny i bardzo bolesny upadek czegoś w końcu nasz instytucjonalny KK nauczy...

Właśnie o to chodziło.

to do Bobcata

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Skoro wg danych KK 90% Polaków to katolicy to miejsce nie powinno mieć znaczenia.

do slawka

6 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Właśnie o to chodziło.

to do Bobcata

A o zyciu wiecznym slyszales?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Tym się też różni pojmowanie religijności przez takich jak ty i tobie podobni, od całej reszty, że my nie musimy na swoich pogrzebach mieć biskupów alkoholików by potwierdzali nasz stosunek do wiary czy Kościoła

akurat nie bedziesz mial wpływu na to kto cie pochowa

i tak sie składa ,że ja i cała reszta to jedno i z tobą i Głódziem w składzie mimo że tupiesz gryziesz i kąsasz to tego nie zmienisz, sam zresztą o tym wiesz, więc twoja bezsilna złość niczemu nie słuzy poza wyładowaniem frustracji ? 

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

W ostatniej woli można sobie zastrzec.

i tak sie składa ,że ja i cała reszta to jedno i z tobą i Głódziem w składzie mimo że tupiesz gryziesz i kąsasz to tego nie zmienisz, sam zresztą o tym wiesz, więc twoja bezsilna złość niczemu nie słuzy poza wyładowaniem frustracji ? 

Nie tacy mocarze spadali z piedestału.

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Skoro wg danych KK 90% Polaków to katolicy to miejsce nie powinno mieć znaczenia.

do slawka

wg mnie wiary nie zdobedzie się na nauce religii

ale wpajanie tradycyjnych wartości chrześcijańskich od małego przynosi efekt i KK o tym wie

i nie chodzi tu o głownie kasę dla księzy bo wielu świeckich katechetów ma dzięki temu pracę, a księzom nie chce sie uczyć dzieci bo jest to duzy wysiłek na który kłada po prostu lachę i wola oddac te pracę swieckim

na razie wszystkim to pasuje poza nielicznymi wyjatkami  a temat walki z klerem zawsze będzie nośny i właściwie tylko tyle bo nikt kto chce sie liczyć na scenie politycznej nie podejmie na powaznie prób zmiany sytuacji

9 minut temu, bubusia napisał:

"Każdy, kto żyje i wierzy we Mnie, nie umrze na wieki."

(J11,26)

Tam jest wyraźnie powiedziane "kto wierzy", nie "kto chodzi do kościoła".

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, Bobcat napisał:

W ostatniej woli można sobie zastrzec.

nikt tego nie robi, bo każdy mysli ,że wszyscy inni tylko nie on...

zresztą jakie to ma znaczenie po smierci?

znaczenie jest dla rodziny i świata a nie dla trupa

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

kto chce sie liczyć na scenie politycznej nie podejmie na powaznie prób zmiany sytuacji

Śnij dalej. Przebudzenie będzie bolesne.

10 minut temu, bubusia napisał:

Tak,nawet odbyłem naukę religii.Ale gdzieś tak w 7 czy 8 klasie podstawówki dałem sobie spokój z tymi bzdurami.

Poza tym to nie KK decyduje o  miejscu w "życiu wiecznym".Nie Rydzyk,Głódź czy inna gwiazda polskiego KK.Boję się o nich,że żle skończą.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Bobcat napisał:

Śnij dalej. Przebudzenie będzie bolesne.

takie sa realia rysiu i polityczne i społeczne twoje chciejstwo niczego w tej materii nie zmieni

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

Jest dokładnie odwrotnie. Jako, że jestem człowiek przezorny to mam już i grobowiec (a tak), to jeszcze rodzina doskonale wie co, jak i z kim robić na moim pogrzebie. I czego jak czego, ale kreatur w typie flaszki na nim z pewnością nie będzie.

7 minut temu, slawek.xm napisał:

kąsasz to tego nie zmienisz, sam zresztą o tym wiesz, więc twoja bezsilna złość niczemu nie słuzy poza wyładowaniem frustracji

Takie buńczuczne, oczywiście nie mające nic wspólnego z rzeczywistością "manifesta" dowodzą, że nie tylko proces się już dawno zaczął i nabiera rozpędu, ale nawet i tego, że nawet do takich łbów jak twój, też już to dociera. Zakaz aborcji czy wprost wpływ KK na społeczeństwo w Irlandii jeszcze parę lat temu wydawał się równie niewzruszalny jak w Polsce. Wydawał się...

10 minut temu, Bobcat napisał:

(J11,26)

Wiara to tez obowiazki, kolego. I co ze skala na ktorej Jezus zbudowal swoj kosciol?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Takie buńczuczne, oczywiście nie mające nic wspólnego z rzeczywistością "manifesta" dowodzą, że nie tylko proces się już dawno zaczął i nabiera rozpędu, ale nawet i tego, że nawet do takich łbów jak twój, też już to dociera.

problem w tym ,ze napisałem prawdę i jest ona jasna dla ciebie,

reszta to twoje próby ukrycia własnej bezsilności wobec faktów i równiez jeszcze chyba twojej własnej wiary i sumienia

a groby za zycia ma juz wielu  nawet ocieplone ?

a własciwie to i realu i w przeności

7 minut temu, Adalbert95 napisał:

I czego jak czego, ale kreatur w typie flaszki na nim z pewnością nie będzie.

a skąd wiesz czy kapłan , który cie pochowa nie bedzie gorszym człowiekiem niz jakis alkoholik, który nie moze sobie poradzić z tą siertelna chorobą?

zrobiles juz za zycia pokaz ze swojego pogrzebu, tylko co Ci to da?

15 minut temu, bubusia napisał:

Wiara to tez obowiazki, kolego.

Wymyślone i nałożone w późniejszych wiekach i niejednokrotnie z zapisami Ewangelii nie mające nic wspólnego.

Gość

(Konto usunięte)
22 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Poza tym to nie KK decyduje o  miejscu w "życiu wiecznym".Nie Rydzyk,Głódź czy inna gwiazda polskiego KK

jasne, że tak

ale jesli chcesz mieć katolicki pogrzeb to jednak ktos za Ciebie będzie musiał poprosić księdza

a jesli przy końcu zycia najdzie Cię mysl by pojednac się z Bogiem, to tez bedziesz potrzebował księdza  i gwarantuje Ci ,że przestanie dla Ciebie mieć znaczenie czy kapłan będzie alkoholikiem pedofilem czy mordercą

19 minut temu, bubusia napisał:

I co ze skala na ktorej Jezus zbudowal swoj kosciol?

Kościół rozumiany jako wspólnota wiernych. Nie jako bizantyjska struktura czy korporacja biznesowa.

Było to obszernie wyjaśniane w wątku kościelnym. Tu nie miejsce na dyskusje o tym.

30 minut temu, Bobcat napisał:

(J11,26)

Tu rodzi się moje pytanie natury teologicznej.Czy niewierzący są pozbawieni życia wiecznego?Bo mnie się wydawało,że wszyscy ludzie będą mieli życie wieczne.Tylko nie wszyscy będą zbawieni.Jakie są ostatnie ustalenia KK?

Wracajac do obowiazkow, w 10 przykazan wierzysz?

Do Boba

Edytowane przez bubusia

28 minut temu, slawek.xm napisał:

takie sa realia rysiu i polityczne i społeczne twoje chciejstwo niczego w tej materii nie zmieni

Największe chciejstwo uprawiasz tutaj Ty, a co najbardziej zabawne ubierasz je w szaty "politycznych i społecznych realiów". Żyj dalej w krainie marzeń.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Bobcat napisał:

Kościół rozumiany jako wspólnota wiernych

jednak cos Ci zostało z indoktrynacji

prawidłowo , zapominasz tylko ,ze ustanowił tez strukturę hierarchiczną zaczynając i opierając sie na Piotrze Apostole

4 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Tu rodzi się moje pytanie natury teologicznej.Czy niewierzący są pozbawieni życia wiecznego?Bo mnie się wydawało,że wszyscy ludzie będą mieli życie wieczne.Tylko nie wszyscy będą zbawieni.Jakie są ostatnie ustalenia KK?

poszukaj dyskusji w wątku koscielnym z moim udziałem wszystko tam wyjasniłem

3 minuty temu, bubusia napisał:

Wracajac do obowiazkow, w 10 przykazan wierzysz?

Do Boba

Naprawdę uważasz,że zalecenia typu nie zabijaj,nie kradnij itp wymyślili judeochrześcijanie ?

23 minuty temu, slawek.xm napisał:

napisałem prawdę i jest ona jasna dla ciebie,

reszta to twoje próby ukrycia własnej bezsilności wobec faktów i równiez jeszcze chyba twojej własnej wiary i sumienia

Kolejny buńczuczny manifest Twojej bezsilności. Pewność siebie nie jest żadnym argumentem.

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

slawek nie chcę mieć katolickiego pogrzebu ,to chyba oczywiste.

dla mnie nie jest, nawet jesli teraz tak piszesz

zbyt wiele takich przykładów miałem w zyciu

dla mnie nie jest, nawet jesli teraz tak piszesz

zbyt wiele takich przykładów miałem w zyciu

Dla mnie natomiast jest oczywiste że Twoje wpisy to arogancja w postaci czystej.

Ty też możesz odejść od religii.Czego ci zresztą życzę.

do slawka

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.