Skocz do zawartości
IGNORED

Canton karat 920 DC + Harman kardon 6150 = nie gra tak jak powinno

fkiepski

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie serdecznie, to mój pierwszy post na forum, ale poczytuje je od jakiegoś czasu.

Mam ogromny problem mianowicie mój zestaw to Canton Karat 920 DC i harman kardon 6150. Problem polega na tym że nie gra to jak powinno, dźwięk jest płytki liniowy, wokale są za tłumione, brakuje sceny. Ponad to robiłem wczoraj testy ze znajomym który przyszedł do mnie z marantz'em 5004 i dzwiek był już dużo lepszy acz kolwiek jego papierowe JVC za raptem 100 zł graja lepiej od moich Cantonów. Szczerze zastanawiam się nad zmiana wzmacniacza bądź całego zestawu. Zauważyliśmy, że kolumny są mocno energo - żerne tj - może potrzebuje jakiegoś super wzmacniacza aby zagrały tak jak powinny ? Sam już nie wiem ale szlak mnie bieże jak kolumny za 100 graja lepiej od Cantona które niby niosą od 36 hz a tego w ogóle nie słychać.

Proszę i z góry dziękuje za odpowiedzi ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.