Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor Audio Gold 100 do Marantz 6009

maciekplacek

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam zestaw 5.1 Monitor Audio seria Radius, chciałbym na fronty dokupić MA Gold 100 czy ma to sens, czy zagra to dobrze? Mój obecny zestaw to 4 x MA R 90 HD, sub 370 HD. Na dzień dzisiejszy dokupiłem amplituner Marantz 6009.

Witaj,

podaj proszę wielkość pomieszczenia odsłuchowego. Rozumiem, że szukasz rozwiązanie, które po prostu polepszy Ci jakość odsłuchu muzyki. Podaj proszę, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, co podoba Ci się, a co chciałbyś zmienić lub poprawić w aktualnym systemie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

na fronty mam teraz R90 HD i raczej by sie przydało trochę większe głośniki. Siedzę tak 2,5 m od TV a po bokach planuje dać MA. Z drugiej strony 6009 może sobie nie poradzić z MA Gold 100. Nie planuje dokupywać wzmacniacza a Ampli gra z tunerem NC+, PS4 do tego strumieniowanie Spotify czy Tidala. Co do muzyki jakiej słucham to wszystkiego po trochu. Planuje wymienić tylko fronty, bo 370HD i R90 HD na tył swietnie dają sobie radę. Kolumny podłogowe nie wchodzą w grę bo brak miejsca,

Jezeli nie planujesz podlaczyc wzmaka stereo pod ampli do zasilenia frontow to moim zdaniem nie ma sesu pchac sie w goldy. Beda oczywiscie graly, ale samym ampli nie wykorzystasz ich calego potencjalu to juz lepszym rozwiazaniem byloby zmienic centralke.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Jeśli masz amplituner Marantz SR6009, to moim zdaniem lepszym rozwiązaniem będzie wybór serii niżej czyli Monitor Audio Silver 2. To dużo tańsze rozwiązanie, które jednak w Twoim przypadku zagra równie dobrze. Zakup kolumn serii Gold jest sensowny jedynie jeśli w przyszłości zamierzasz zmienić amplituner na coś lepszego lub zakupić końcówkę mocy.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań oraz oferty finansowej służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 4 tygodnie później...

witam, od jakiegoś czasu planowałem zakup monitor audio Gold 100 i wreszcie kupiłem. Muszę powiedzieć że grają naprawdę super i strasznie szczegółowo jeśli można tak powiedzieć, a jednocześnie z Marantzem stosunkowo ciepło. U mnie grają z serią MA Readiusa: 90HD i subem 370HD. Polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.