Skocz do zawartości
IGNORED

Które monitory wybrać?

agenttomek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

zaczynam kompletować zestaw do dość małego pomieszczenia w okolicach 16m2

w tym miesiącu pada na monitory, dalej będzie to wzmak, kabelki i CD

co do monitorów, które udało mi się znaleść (nie chcę wydać więcej niż 800zł-jak będę mógł mniej to tylko lepiej- w tej kwocie znalazłem jeden nowy sprzęt, który mnie kusi - Monitor Audio BX2 z fv wychodzi mi właśnie w okolicach 8 stówek za nowe głośniki).

to co udało mi się znaleźć i nad czym się zastanawiam:

olx.pl/i2/oferta/sprzedam-monitory-b-w-d...2-CID99-ID8hT1T.html

allegro.pl/canton-karat-920-kolumny-moni...ncj-i5784631597.html

allegro.pl/monitor-audio-7-super-okazja-...ile-i5793780659.html

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

allegro.pl/kolumny-podstawkowe-dali-concept-2-i5775155394.html

allegro.pl/monitory-b-w-bowers-wilkins-601-s3-i5773042267.html

allegro.pl/acron-600b-100w-4ohm-22-25khz...kie-i5526974438.html

allegro.pl/kolumny-podstawkowe-avance-mo...ata-i4971392764.html

na późniejszy wzmak planuję wydać nie więcej niż 700zł i stawiam na Rotela - który to będzie model? do ustalenia.

póki co pozostajemy w kręgu monitorów :)

Dzięki z góry za dobre rady, przydadzą się :)

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/123413-kt%C3%B3re-monitory-wybra%C4%87/

Cześć,

Monitor Audio BX2 to dobry wybór. Tym bardziej, że masz je nowe w bardzo dobrej cenie. Za rok lub dwa nie stracisz w przypadku ich odsprzedania. Świetnie wyglądają i bardzo dobrze grają. Przy wyborze wzmacniacza zastanów się jeszcze nad harman kardon 980, który za 800 można kupić i dobrze się zgrywa z MA.

Tymczasem :)

Faktycznie z tej cenie BX2 to ciekawa propozycja. Do nich proponowałbym cieplejszy wzmacniacz.

Tu masz też ciekawą propozycję. Do Rotel-a powinny pasować.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Napisz jakiej muzyki słuchasz, jakie brzmienie lubisz?. Zaproponowane Castle Knight 2 są dalekie od uniwersalnego grania!!!, są całkowicie pozbawione dynamiki, tzw. "stopa perkusji" na nich nie istnieje, wokale owszem wyraziste i o ładnej barwie, trochę "pogrubione" i niestety mocno wycofane do reszty pasma, do tego dochodzi duuuża ilość góry. One mocno spowalniają muzykę, żywsze kawałki grają fatalnie, naprawdę bardzo specyficzne granie, a jak chcesz zobaczyć zdjęcia trzech nowych par jakie miałem u siebie i jakie cuda się z nimi działy to z chęcią Ci je prześle, dramat... Jak możesz sprawdź Magnaty Quantum 673, do 1.000 zł są bardzo ok.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Pomyslalbym nad magnat quantum 673 poczytaj opinie w necie. Podobno bardzo fajne monitory. Bija bx2 o głowę. Pomijam fakt elektroniki. Za 980zl masz nowki z wysylka. Minus to taki ze br z tylu wiec przy scianie ich nie postawisz blisko.

Quantum 673 to też dobry pomysł. Dynamicznie brzmiące kolumny.

Adam 38 , Knight 2 które ja słyszałem można wiele zarzucić, ale na pewno nie za dużo góry. Może dużo się pozmieniało. Może nie były do końca uniwersalne (co nie znaczy złe), ale ich brzmienie mi się spodobało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.