Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki + karta ~400zł

Jarosław74

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na wstępie powiem, że do słuchania muzyki używam komputera ze zintegrowaną kartą Realtek ALC-892.

Do niedawna korzystałem z głośników Modecom 2.1 MC-2110 oraz słuchawek maxell retro dj.

Głośniki zostają, ale z mojej winy słuchawek już nie ma i trzeba by tę lukę zapełnić.

Muzyki słucham różnej, choć głównie rock, gothic, ale chyba bardziej lubię troszkę więcej basu niż góry, oczywiście nie mówię o basie rozbijającym czaszkę. Środki finansowe to około 400zł, myślałem o słuchawkach AKG k512 mkII i jakaś karta do nich ale przy tej kwocie nie wiem czy ewentualnie nie lepiej całą kwotę na jakieś inne słuchawki (chciałbym raczej wokół uszne półotwarte lub zamknięte, nie chce przeszkadzać rodzince w pokoju). Głównie będzie to używane do muzyki i trochę do filmów, do gier tylko typowo rekreacyjnie.

Wiem że temat stary jak świat, ale im więcej szukam i czytam, tym mniej wiem.

W sumie na kartę jestem chyba zdecydowany i byłby to AIM SC8000 (149zł na chwilę obecną) tylko nie wiem czy się zgra z AKG K512 mkII, ewentualnie czy dołożyć te 50zł i kupić do tej karty Creative Aurvana Live - CAL! + recabling z Audeosa. Tylko, że Akg to zestaw za 300zł a CALe już niestety prawie 500zł. Dziękuje za wszystkie sugestie :)

https://www.audiostereo.pl/topic/123478-s%C5%82uchawki-karta-~400z%C5%82/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.