Skocz do zawartości
IGNORED

Ostrzegam przed (..........) określenie nieuprawnione.

ZenekXXX

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega Palton nadal modeluje, Pan Prezes oczy robi, a Pan Vlado blado się tłumaczy...

Stary Audiofilu, może czas na malinowy prezent? Malinołajki kiedy wypadają?

Kolega Harpia pewnie teraz musiał skrócić urlop, szkoda, Yachtu nie będzie...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Jednakże HA... spełniając obietnicę naprawienia szkód mógłby, niekoniecznie mi - wypożyczyć głośniki BEZ pobierania kaucji tak na 3 miesiące ???

Co Wy nato ?

Pomysł super... Chętnie bym zapoznał się z brzmieniem Nimbusa. Z tym, że nie muszą to być aż 3 miesiące, jeśli byłyby wygrzane wystarczyłoby kilka dni, tydzień czy dwa byłyby już super.

Tak jak pisałem, kwestia zwrotu opłat sądowych i pełnomocnictwa, zostawiam do rozstrzygnięcia sądowi bo sprawa musi sie odbyć.

Pisałem też ze nie potrzebuje dodatkowego "sensownego" finansowego zadośćuczynienia od H A....

Jednakże HA... spełniając obietnicę naprawienia szkód mógłby, niekoniecznie mi - wypożyczyć głośniki BEZ pobierania kaucji tak na 3 miesiące ???

Co Wy nato ?

Dochodzenie naprawienia szkody na warunkach ogólnych bedzie wymagało wykazania wysokości szkody.

Jezeli masz umowę określajacą termin zwrotu kaucji lub pismo z datą wymagalności takiego roszczenia pieniężnego, poradź się czy możesz wystapić o odsetki za zwłokę.

Próba zamiany roszczenia odszkodowawczego z pienieznego na wykonanie innej usługi wyrokiem sądowym, raczej jest karkołomnym rozwiazaniem w tej sytuacji.

Tak jak pisałem, kwestia zwrotu opłat sądowych i pełnomocnictwa, zostawiam do rozstrzygnięcia sądowi bo sprawa musi sie odbyć.

Pisałem też ze nie potrzebuje dodatkowego "sensownego" finansowego zadośćuczynienia od H A....

Co Wy nato ?

Olej to,chyba nie chcesz zamieszania po raz drugi.............szkoda Twojego zycia.

Wiekszy sens bedzie mieć to poniżej

Zażadaj od sądu zadośćuczynienie w postaci decyzji i wyznaczenia kwoty odszkodowania za Twoje straty moralne i przeznacz ją na domy dziecka.

Nie odkładaj nic na póżniej-tylko napieraj non-stop,bo gdyby nie watek miałbyś figę)

Plus odsetki ile by ich nie było.

Połóż krzyżyk na tego Pana i tą fikcyjną firmę.

Gość

(Konto usunięte)

Włodek uznał to pytanie za retoryczne

fajnie ,ze chociaż Ty potrafisz odpowiadać na pytania uzytkowników:)

myslę ,ze znajdzie sie kilku , którzy stoja "po stronie sprawiedliwości" i jeśli nie skutkują oddolne naciski może będzie szansa na zajęcie się "problemem" z drugiej strony, by ten malinowy sitcom nie ciągnął sie juz dlużej, bo nie jest to śmieszna komedia

Olej to,chyba nie chcesz zamieszania po raz drugi.............szkoda Twojego zycia.

tak jak napisałem - niekoniecznie mi, a może trafi się Ktoś z "Silnym Charakterem" lub lepszym "Darem Przekonywania" ?

Zenku, jako że powód założenia przez Ciebie tego tematu został zakończony pozytywnie odzyskaniem wpłaconej kaucji, może zdecydujesz o zamknięciu tego wątku, aby nie powstało posądzenie, że pozwalając na trollowanie i znęcanie się dalej nad Harpią mścisz się w ten sposób.

To byłoby na rękę stronie broniącej jego postępowanie.

Czekam na Twoja decyzję. Oczywiście wątek pozostanie tutaj, lub pomyślimy gdzie go umiejscowić jako przestrogę dla potencjalnych klientów.

Zenek w pelni odzyskał kaucję, co cieszy, jednak żeby było to możliwe, poniósł dodatkowe koszty, m.in. na prawnika, dojazdy do sądu , prokuratury, itp oraz HA samowolnie przez długi czas obracał jego pieniędzmi, za co również należą się odsetki w ustawowym oprocentowaniu. Może to nie są bardzo duże pieniądze, ale smród pozostaje i chcąc w przyszłości być w porządku, HA MUSI Z TEGO TEŻ SIĘ ROZLICZYĆ.

Zenku, jako że powód założenia przez Ciebie tego tematu został zakończony pozytywnie odzyskaniem wpłaconej kaucji, może zdecydujesz o zamknięciu tego wątku, aby nie powstało posądzenie, że pozwalając na trollowanie i znęcanie się dalej nad Harpią mścisz się w ten sposób.

To byłoby na rękę stronie broniącej jego postępowanie.

Czekam na Twoja decyzję. Oczywiście wątek pozostanie tutaj, lub pomyślimy gdzie go umiejscowić jako przestrogę dla potencjalnych klientów.

Spoko nikt Zenka nie będzie podejrzewał o żadna zemstę niech Pan Moderator się nie martwi,chyba żaden temat nie był nigdy tak monitorowany przez moderacje jak ten ,ciekawe dlaczego ?

Zenek to tylko czubek góry lodowej, gdzie reszta poszkodowanych? Podobno firmy też złotówki nie widziały? Więc Vlado nie bądź taki do przodu...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Zenek to tylko czubek góry lodowej, gdzie reszta poszkodowanych? Podobno firmy też złotówki nie widziały? Więc Vlado nie bądź taki do przodu...

Firmy i reszta poszkodowanych ma do dyspozycji drogę prawną. Ten watek był wołaniem o pomoc i wskazaniem nieuczciwego działania firmy HA w stosunku do jego założyciela Zenka.

Sprawa poruszona w wątku znalazła rozwiązanie. Należność została zwrócona, zatem wątek zamykam.

Forum nie jest miejscem do prowadzenia "śledztwa" przez userów, ani nie upoważnia ich do osądzania firmy Harpia za całość jej działań.

Dziękuje Wszystkim za zaangażowanie, oraz deklaracje pomocy Zenkowi.

Wątek zamykam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.