Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Zreszta Twoje ostatnie zdanie mysle ze idealnie Cie opisalo. ;)

Dokładnie : )

Znowu ból dupy, co nie Dawid : )

: )

Znowu jakiś się przypałętał...

Niech sobie założy swój temat, i niech tam płacze z kolegami : )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

dlaczego PlayStation jest najlepszą konsolą.

A co myslisz na temat Xbox Project Scorpio?

Bo ja w tym momencie jakbym mial wybierac to mocno bym sie zastanowil nad PS4.

A co myslisz na temat Xbox Project Scorpio?

Jak będzie tak samo...

zaraz po premierze dekodera Xbox One szrot. To ja podziękuje.

Najważniejsze są gry, a nie jakieś zjebane dodatki.

Zobaczymy...

Na razie firma zeszłą na psy.

Prosta odpowiedz.

You announced the Xbox One S. And then you closed the show with Scorpio. Why would I buy the Xbox One S knowing the Scorpio is coming? What possible reason would I have given a much more powerful Xbox is coming down the line?

Phil Spencer: What TV do you have?

A standard 1080p TV.

Phil Spencer: Then you should buy this box, because Scorpio is not going to do anything for you. Scorpio is designed as a 4K console, and if you don't have a 4K TV, the benefit we've designed for, you're not going to see. Clearly, you can buy Scorpio, and if and when you decide you want to buy a 4K television to take advantage of the increased performance, obviously the console will be ready for you

Czyli definitywnie pchaja sie w 4K. Glupota przy obecnych cenach tego kontentu. Zas by miec w miare dobre HDR I inne bajery "4K" to TV trzeba miec z sredniej-wyzszej polki (np. 55 cali od serii 7 Panasa czy od serii 8 Sony). Tym krokiem pieczetuja ze Scorpio idzie w gry 4K. Wiec bedzie wtopa.

Mowiac krotko chcesz Scorpio, musisz wydac za caly pakiet nie mniej niz 7000zl, jesli konsola bedzie kosztowala 2000zl - w co niewierze, pewnie beda celowac w 2500-3000zl.

Ja w tym czasie bede gral w FHD na mojej PS4, nie mam parcia na "4K". ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

A powinieneś jak chcesz mieć duży obraz a duży będziesz miał tylko jak siedzisz 1,5 od TV. Przy tej odległości widać niedorobione pixle TVłki a w 4K pewnie tego efektu by nie było. Tylko inna sprawa. Jaka konsola pociągnie 4K. Pewnie będzie się to odbywało na zasadzie jakiejś interpolacji. Ja też mam zlew na 4K. Może w grach miało by to sens ale w oglądaniu filmów to jest dla mnie ślepa uliczka. DawidM daj mi ocenić Twój obraz więc napisz mi z jakiej odległości oglądasz jak duży TV. Chodzi oczywiście o gierki. Ja siedzę 50cm od 27" więc obraz mam prawie jakbym siedział w kinie na środku. Monitor mam raczej średniej klasy Samsunga, ale żadne pixle w FullHD mnie nie rażą.

Ja w tym czasie bede gral w FHD na mojej PS4, nie mam parcia na "4K". ;)

Ja też : ) Nie mam parcia na 4K

Wypuszczają nową konsolę, wróć : ) pecetokonsole, bo przegrali tą generację.

Jedynie Gears of War 4 warte zainteresowania. Jak pojawi się Xbox One Slim w kolorze czarnym, to kupie sobie konsolę.

Lubię takie gry... : )

Ps4 Neo też zdaje sie idzie w 4K?

Co do 4K to mam takie samo zdanie jak Wy.

Dla mnie jak na razie nie potrzebne jest. Różnice tylko widac na wielkim ekranie i z bliskiej odleglosci.

Ale jestem w stanie ich zrozumiec robiąc konsolę w4k bo wyprodukowanie nowej generacji w HD było by absurdem.

Bedzie absurd, gdyz w Japoni w 2020 roku standardem bedzie 8K (juz teraz testuja takie "bajery"), a oni pchaja sie w 4K. Czyli i tak "up" badz "down" scaling.;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

OT ;)

Dzisiaj na steamie, do 19, jest za darmo Limbo (PC, Mac)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Caly czas wojna PS vs X.

Juz kiedys bylo o tym pisane. Kwestia gustu.

Pierwsza rzecz to gry jakie wychodzą a druga to pad jak leży w dłoni.

Jesli ktos sie wychowal na Xboxie to z pewnoscią kupi X, lub odwrotnie.

Ja osobiscie posiadam PS4 i PS3 ale nie twierdze, ze X to shit.

Z pewnoscią nie musi się pakowac i tutaj wypisywanie jakies (R.I.P itd.) nic nie zmieni.

Microsoft bedzie dalej wypuszczal nowe gry i konsole bez względu czy to się komus podoba czy nie.

Ano wlasnie nie, gdyz nie maja nic ciekawego do zaoferowania jesli chodzi o gry, a multiplatformy wygladaja i chodza lepiej na PS4. Zreszta wystarczy spojrzec na ilosc i jakosc tytulow exclusiv. ;)

Ps. Mialem Xbox i Xbox 360. Ten pierwszy zdecydowanie lepszy.

Ps. Mialem Xbox i Xbox 360. Ten pierwszy zdecydowanie lepszy.

Pierwszy Xbox... to było coś : ) Do tego ten niesamowity klimat menu... : )

Wolałem te mniejsze pady. Na początku życia konsoli te duże pady, były za duże na moje łapy : )

Pamiętasz Dawid : ) taką grę...Conker: Live & Reloaded : )

Xboxa 360 nadal posiadam...i nie sprzedam : )

Ostatnia " konsola do grania " Microsoftu...

A powinieneś jak chcesz mieć duży obraz a duży będziesz miał tylko jak siedzisz 1,5 od TV. Przy tej odległości widać niedorobione pixle TVłki a w 4K pewnie tego efektu by nie było. Tylko inna sprawa. Jaka konsola pociągnie 4K. Pewnie będzie się to odbywało na zasadzie jakiejś interpolacji. Ja też mam zlew na 4K. Może w grach miało by to sens ale w oglądaniu filmów to jest dla mnie ślepa uliczka. DawidM daj mi ocenić Twój obraz więc napisz mi z jakiej odległości oglądasz jak duży TV. Chodzi oczywiście o gierki. Ja siedzę 50cm od 27" więc obraz mam prawie jakbym siedział w kinie na środku. Monitor mam raczej średniej klasy Samsunga, ale żadne pixle w FullHD mnie nie rażą.

Ja mam najlepiej mam zlew na 4k konsole i inne pierdoly. Mam PC i czasami jak mam ochotę to się coś zainstaluje i zagra. Ja juz 3 z przodu więc dziecinada nie dla mnie. Poważniejsze produkcje mmien interesuja. mmieninteresuja.

Na razie krew i wino więc nie ma co narzekać pewnie do konca lipca z moim tempem wystarczy.

A później...

Pojawiła się nowa nadzieja dla mnie. Oczywiście wątpię ze zbyt długo w to pogram ale "lepsze to jak nic". Nic więcej w moim typie w najblizszym czasie nie wychodzi. No bardziej odlegle deus ex i mass effect. Chociaż ti pewnie wszystko będzie ukonsolowione na maxa ale może dam radę w to zagrac... Lepsze to jak nic.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Jesli ktos sie wychowal na Xboxie to z pewnoscią kupi X, lub odwrotnie.

Ja osobiscie posiadam PS4 i PS3 ale nie twierdze, ze X to shit.

Magico : ) Miałeś Xboxa One. Bo ja miałem. Sprzedałem po tygodniu.

Bo nie mogłem patrzeć na ten Shit. Tak ohydnej konsoli to jeszcze ta branża nie widziała.

Trzeba ścierą zasłaniać najlepiej : )

Do tego jakieś chore dodatki w postaci... Telewizja !!!

Też posiadam PS4, i PS3, i napiszę tak...

Xbox One...Dekoder Polsatu z możliwością odtwarzania gier na poziomie graficznym PlayStation 3.

Chociaż niektóre tytuły na PlayStation 3 przebijały graficznie, i klimatycznie gry z dekodera Polsatu : )

Jeżeli pojawi się " wersja " czarna Xboxa One Slim, oraz Gears of War 4 okaże się super gierą... : )

W PS4 nie do konca jestem zadowolony z padów (tych nowych).

Stare byly dla mnid o niebo lepsze.

Podobno poprawili rozpadające się gumki od analogów. Nic z tego. Po dwoch miesiacach uzywania (i to sporadycznie) rozlecialy sie. Na szczescie zareklamowalem i otrzymalem nowy.

Bateria tez nie jest zadowalająca w porownaniu ze wczesniejszym padem.

Po za tym nie ma sie do czego przyczepic.

Ale z padami to dali dupy.....

Mogli zrobic jakis drobny lifting, cos delikatnie ulepszyc i to wszystko.

Mysle, ze jak wyjdzie nowa generacja PS to pewnie zmienią tez tego pada.

Dla mnie ten nowy pad jest wygodniejszy. Dlonie sie mniej mecza, lepsze triggery. Dla mnie to zmiana na plus. Gumki mozna wymienic samemu - nic trudnego. Ew. reklamowac = nowy pad.

Mozna wymienic i to bardzo tanio. Tylko po co?

Taki producent jak Sony nie powinien dopuscic do takich nie dociągnięć.

To jest też dowód na to, że produkt nie był testowany za nim trafił do sprzedaży.

Niby szczegół ale nie dopuszczalne.

Dla mnie ten nowy pad jest wygodniejszy. Dlonie sie mniej mecza, lepsze triggery.

Zgadza się : ) Padzioch z PlayStation 4 jest super wygodny. Super mega leży w łapach : )

Mozna wymienic i to bardzo tanio. Tylko po co?

Taki producent jak Sony nie powinien dopuscic do takich nie dociągnięć.

To jest też dowód na to, że produkt nie był testowany za nim trafił do sprzedaży.

Niby szczegół ale nie dopuszczalne.

Z tego co wiem tyczylo sie to tylko pierwszej partii PS4. Tego najstarszego modelu. Choc zgadzam sie ze taka wpadka nie powinna miec miejsca.

Mam nowszą 4-kę (data produkcji z zeszłego roku) i jest dokładnie to samo.

Bez problemu wymienili na nowy. Tylko po co to wszystko? Jeśli sytuacja najprawdopodobniej się powtórzy.

Nie wiem co Wy robicie z tymi padami...mam już jakiś czas PS4 i pad jest taki jak w dniu zakupu tylko od razu kupiłem sobie nakładki silikonowe na dràżki.... i potwierdzam dla mnie pad dużo wygodniejszy niż w PS3 na którym czasem z synem zagram bo odziedziczył ją (tzn. PS3 ) po mnie... a co do baterii to nawet te ostatnie w PS3 marnie trzymały...wszystko robią coraz gorsze ach ci księgowi.....zaraza....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Elax to mnie zaciekawiło. Jest szansa na coś ambitniejszego. I być może nie zostanie skażone problemami konsol. Zobaczymy w przyszłości.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) A może wampyr. Rewelacji się nie spodziewam ale myślę że sprawdzić nie zaszkodzi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Jakie to wszystko wtorne.

Nie wiem co Wy robicie z tymi padami...

Jak to co? Gramy

tylko od razu kupiłem sobie nakładki silikonowe na dràżki....

A ja nic nie będe kupował. Kupiłem produkt fabrycznie nowy i "ma działać" sprawnie.

A jak zrobili chłam to powinni naprawić usterkę lub dorzucać nakładki dedykowane od Sony.

W przypadku Xbox-a taki błąd w sztuce był by opisywany do bólu na tym forum :)

Heh chyba sobie jaja robicie z padami. Moja ps4 byla na serwisie 4 razy .... za piatym dostalem sprawna konsole.

Ktos sie chce lisytowac? Moglbym ksiazke napisac o serwisie sony ...

Heh chyba sobie jaja robicie z padami. Moja ps4 byla na serwisie 4 razy .... za piatym dostalem sprawna konsole.

Ktos sie chce lisytowac? Moglbym ksiazke napisac o serwisie sony ...

...no właśnie o tym piszę.

Ktos sie chce lisytowac?

Witaj w klubie. Ja miałem takie problemy z serwisem Sony, że trzeba było uderzyć do Rzecznika Praw Konsumenta, czy jak to się to nazywa, że tak się wyrażę : )

Oczywiście wygrałem, to znaczy kumpel wygrał. Pomógł mi jak przyjaciel przyjacielowi.

Sprawa dotyczyła konsoli PlayStation 3

Trzy, albo cztery konsole PlayStation 3 "dokładnie nie pamiętam stare czasy " popsuły się.

I wtedy powiedziałem dość kupowania co jakiś czas nowej. Nawet nie pociągnęły do końca czasu gwarancji

Jedynie PlayStation 3 60 GB posłużyła mi najdłużej. Miałem dwie sztuki... najlepsze konsole.

Miałeś trzy generacje w jednej konsoli : )

Jak popsuł mi się XBOX 360... telefon do firmy.

Przyjeżdżał kurier zabierał Xboxa 360. I za jakieś dwa tygodnie może mniej " teraz to już nie pamiętam stare czasy "

Przyjeżdżał kurier z nową konsolą pod chałupę...to się nazywa serwis : )

Nie wiem jak jest teraz z serwisem Sony, bo moje konsole PlayStation 4 działają od samej premiery.

Moja ps4 byla na serwisie 4 razy

Kurde...Kwasior : ) chyba masz naprawdę strasznego pecha.

Ja mam dwie konsole PlayStation 4. Działają od samej premiery. Trzecią kupiłem już to nowszą. Biała limitowana

Najbardziej wadliwe konsole jak dla mnie, to PlayStation 2

Te pierwsze duże. Ale to się psuło : )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.