Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętam jak sobie w zeszłym roku po wakacjach włączyłem batmana Arkham Knight i jakie opinie o wersji PC towej krążyły ze nie da sie grać wiesza się itp. Podobno jedna ze słabiej zootymalizowanych gier. A ja wcale nie mając hiendowego pcta (na płycie 4 letniej tylko procesor maxymalny na ten socket i grafika wydajna) smigalo mi to fajnie i graficznie też ok.

Wtedy doszedłem do wniosku że dla większości lepszym wyborom będzie konsola. Zamkniete urządzenie dzieki czemu jeden z drugim nie będzie musiał myśleć i kombinować jak tu grać bie wydając kasy. Bedzie grał bo musi ruszyć na konsoli. A resztę trzeba pominąć.

Na PC trzeba mieć kase i minimalne wyobrażenie o sprzęcie i oprogramowaniu. Żeby później nie narzekać.

Gdyż powyżej 90% problemów z grami mozna wyeliminować we zasady "zmien sprzęt lub oprogramowanie"

Tylko ze każda taka zmiana dodaje dodatkowej frajdy... Tak jak zmiana kolocka w sprzęcie audio. I taki odbiorca powinien grać na PC a reszta na konsole.

Dlatego ja gram na PC.

chwilowy brak działalności w audio.

Pieknie tlumaczysz chorobe, przepraszam, hobby. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Mam pytanie z innej beczki...porównywał ktoś z Was jakość filmów BR (obraz i dzwięk) odtwarzanych na konsoli PS4 do konkurencji albo do innch odtwarzaczy BR w tej cenie? Obecnie posiadam konsole PS3 i BR Asus bd700, i jakość obrazu z konsoli jest lepsza od Asusa, natomiast dzwięk z Asusa jest lepszy.Zastanawiam się nad wymianą Ps 3 na Ps4 tylko czy jest sens?

Nie porownywalem. Jednak na jakosc nie narzekam tak samo jak mialo to miejsce w PS3. Mozna tez sobie ustawic wg. Siebie w menu jak w PS3.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zawsze masz alternatywe:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja uzywam standardowego pada od PS4 + G29 do racing simow.

Mam pytanko....jak sprawuje się g29? Miałem kiedyś g27 i bylem wniebowzięty gdy grałem w symulator Gran Tourismo.... W marcu wychodzi Gran Tourismo 7 i planuje kupić g29... nie interesują mnie wyścigi arkadówki... Tylko symulacja Gran Tourismo daje mi frajde... wg.Ciebie lepszy topowy Logitech czy topowy "Trumaster"...

Wiem że logitech jest głośniejszy bo jest na kołach zębatych a tamta jest na paskach. Co znowu powoduje że logitech jest mocniejszy i bardziej wiarygodny bo ręce potrafią się zmęczyć...

...Chociaż czytam niektóre opinie że logitech ma mniej stopni czułości hamulca i ciężko wyczuć dohamowanie w zakrętach i można zblokować koła , a wiemy czym to grozi w zakręcie :) .

Ukryta Zawartość

Jesli mowisz o T300 to G29 ma o niebo lepsze pedaly, same kierownice maja podobna jakosc wykonania, jakosc FB, T300 jest troche cichsza. Oczywiscie G29 jest tu tez lepszy niz G27 pod wzgledem halasu czy precyzji sterowania, ma wieksza palete informacji jaka dochodzi z kierownicy. Juz teraz mozesz sprawdzic potencjal tej kierownicy chocby w Assetto Corsa, Dirt Rally etc.

Podsumowujac jesli nie zamierzasz zmieniac podstawowej konfiguracji kierownicy, caloscio jako pakiet G29 jest lepsze. Do T300 potrzebowal bys dokupic pedaly T3PA, a i tak moim zdaniem te od G29 sa przyjemniejsze. Na YT tez sa recenzje G29 w polaczeniu z konsola.

Dla mnie istnieje tylko GT.... uwielbiam asfalty.... tylno napędową Zondę Paganii....i Nurburgring. ...

Szutrów nie znoszę....

Pamiętam że godzinami grałem w GT na PS3 na mojej ( sprzedanej już 65") plaźmie , i musiałem później film z blu-ray zapuszczać na godzinkę żeby delikatne powidoki zeszły po zegarach Zondy.... :)

A z tego co czytam to w zestawie g29 nie ma drążka zmiany biegów w komplecie... czy jest sens kupić osobno skoro zmieniam biegi łopatkami. ..?

Chętnie zakupiłbym cały fotel , ten mi chodził po głowie :)

Ukryta Zawartość

ale Moja jak go zobaczyła to powiedziała ,że mi całkowicie odj...ło i mnie wymelduje z chałupy i muszę niestety kupić stojak , myślę o takim :

Ukryta Zawartość

W takim fotelu grałem u kumpla i to jest dopiero jazda, tylko że on ma dedykowaną salkę pod kino , a ja niestety nie i tu jest problem bo nie miałbym gdzie trzymać ten "drobniutki" zestaw... :))) .... przy g27 miałem specjalny stojak i było ok , ale taki fotel daje naprawdę frajdę...

A TY @DawidM jakiego stojaka czy fotela używasz i jak się sprawuje....?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wczesniej uzywam najtanszego stolik stolika z Ikeii :) Teraz uzywam stojaka z Ebay'a. Kupiony za niecale 40 funtow. To taka uniwersalka pod kierownice Logitecha czy Thrustamstera.

Co do zmiany biegow, ja uzywam glownie manetek. Wiec dodatkowa skrzynia mi nie jest potrzebna.

Jesli lubisz asfalty, sprawdz Assetto Corsa, graficznie to to nie jest Nadchodzace GTS, ale FF I model jazdy ma bardzo dopracowany. Polecam! Choc tez milo mozna sie bawic przy F1 2015/2016 od Codies.

Jesli lubisz asfalty, sprawdz Assetto Corsa, graficznie to to nie jest Nadchodzace GTS, ale FF I model jazdy ma bardzo dopracowany.

AC ma laserowo skanowane tory, tak że jeździ się po tym jak w realu. Nie wiem jak wersje na konsole ale na PC model jazdy jest dużo lepszy niż rf2 (IMO) i przy tym GT to jest semi-sim ;)

Nie zupelnie jak w realu, w realu masz obciazenia...chocby G, duzo wiekszy wplyw warunkow atmosferycznych na to co dzieje sie z samochodem i na torze, plus wskaznik ryzyka i ew. bledu nie pozwala Ci na taka sama jazde.

Z reszta wypada sie w pelni zgodzic, plus AC na konsolach to to samo co na PC. GTS ma takze laserowo zrobione trasy, plus to jedyna gra dzieki ktorej bedzie mozna zrobic sobie licencje FIA - oczywiscie Ci najlepsi i nie we wszystkich krajach. Jako platforma E-Sportu to bedzie przelom, i na znacznie wieksza skale niz np. iRacing. Plus w GTS jezdzi sie podobnie jak w AC. :)

porównywał ktoś z Was jakość filmów BR (obraz i dzwięk) odtwarzanych na konsoli PS4 do konkurencji albo do innch odtwarzaczy BR w tej cenie?

Porównywałem PlayStation 4 Pro...

Ale tylko muzę. PlayStation 4 Pro vs Oppo BDP-105D

Mniej więcej taką...

Ukryta Zawartość

Szczerze... to jeszcze ani razu nie zapuściłem żadnego filmu na Blu - ray na konsoli.

Bo chyba odtwarza filmy...

Zastanawiam się nad wymianą Ps 3 na Ps4 tylko czy jest sens?

Mam PS3 Slim. " Wersja limitowana ".

No, ale konsola to ma być pod gry. Czy pod gry, i filmy tyż : )

Bo jak sądzę z Twojej wypowiedzi, bardziej Tobie zależy na filmach Blu - ray

post-51219-0-55686500-1480601502_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Wczesniej uzywam najtanszego stolik stolika z Ikeii :) Teraz uzywam stojaka z Ebay'a. Kupiony za niecale 40 funtow. To taka uniwersalka pod kierownice Logitecha czy Thrustamstera.

Co do zmiany biegow, ja uzywam glownie manetek. Wiec dodatkowa skrzynia mi nie jest potrzebna.

Jesli lubisz asfalty, sprawdz Assetto Corsa, graficznie to to nie jest Nadchodzace GTS, ale FF I model jazdy ma bardzo dopracowany. Polecam! Choc tez milo mozna sie bawic przy F1 2015/2016 od Codies.

Dzisiaj byłem u znajomego i pograłem troszkę w GT6 na kierownicy Thrustmaster T500RS... no takiej jazdy to jeszcze nie przeżyłem... jednak przekładnia na paski robi swoje...kiera cicha , precyzyjna i bardzo szybka a do tego sprzężenie zwrotne chce łapy powyrywać, Logitech g27 przy tym, to zabawka ... Inna sprawa ,że to cacko jest droższe i dużo większe i cięższe.... ale już wiem że jak wyjdzie GT7 to kupuje ten właśnie model...

Przy T500 to nawet T300 to zabawka. Pedaly G29 ma porownywalne z T500. T500 to bestia - jedyna jej wada ze nie kazda gra ja dobrze rozpoznaje/wspiera na PS4. Generalnie zawsze wychodzi patch, ale mimo wszystko.

Przy T500 to nawet T300 to zabawka. Pedaly G29 ma porownywalne z T500. T500 to bestia - jedyna jej wada ze nie kazda gra ja dobrze rozpoznaje/wspiera na PS4. Generalnie zawsze wychodzi patch, ale mimo wszystko.

T300 jest bardzo awaryjna... T500 jest sprawdzonym modelem.... pedały w T500, kumpel ma model T3PA PRO , maja b.duzo regulacji , wysokości, twardości itd... po prostu mega zabawa... wszystko bardzo realistyczne jeśli chodzi o doznania jakie płyną z pedałów i kierownicy....

Co do pełniejszego wsparcia PS4 to może wyjdzie Specjalna Edycja GT7 Tej kierownicy... tak jak miało to miejsce w przypadku GT5 i GT6... Konstrukcja tego modelu ma już 4 lata a i tak jest super i do tego bezawaryjna... oczywiście sa jeszcze droższe cacka innych firm...

Juz jest, ale bedzie kosztowac krocie. Kodowa nazwa to T700. Prawdopodobnie dostep od day-one - czyli premiery gry.

Ukryta Zawartość

Thrustmaster-Gran-Turismo-Sport-wheel.jpg

Ukryta Zawartość

Pieknie tlumaczysz chorobe, przepraszam, hobby. ;)

Tylko fakty.

Ja to niedzielny gracz. Trochę więcej pogrywam tylko jak wymienie sprzet chwilowo. Raz rok nie gram w ogole później 2-3 gry po drzad innym razem raz na 3 miesiące jakis singiel kilkugodzinny. Teraz grafike wymieniłem więc ogram troche gier. To trochę to może 2 może 3. I pewnie znowu odstawie ta rozrywkę.

Moze w przyszlym roku na ps4 sie zdecyduje tylko dla najlepszych gier zablokowanych przez monopoliste zwanych exlusivem. Ja to zwe monopolowa taktyka na kupno konsoli zeby wyrywać kase na grach i zasilać konta monopolisty.

Ale ja nie lubie monopolu więc kupię uzywane te exclusivy ogram i opyle z konsolą.

chwilowy brak działalności w audio.

Mój znajomy kupił Xbox one s. Z początku myślałem że popełnił gruby błąd ale ta nowa wersja xkloca jest całkiem fajna.

Forza Horizon jak na bebechy które siedzą w środku wygląda znakomicie. Zdecydowanie bardziej podoba mi się pad. Bardzo dobrze chodzi netflix i yt w 4k.

Mój znajomy kupił Xbox one s. Z początku myślałem że popełnił gruby błąd ale ta nowa wersja xkloca jest całkiem fajna.

Ja też kupiłem ten szrot. Zaraz po premierze konsoli. Kiedy to było... ech jak ten czas zasuwa : ) Nigdy więcej takiego chłamu !!!.

Dlaczego ? ...

Ukryta Zawartość

Film nie jest moją własnością. Dobrze gada typek.

Dla mnie XBOX skończył się na pierwszej konsoli XBOX. Jedynka miała klimat, i gry były zajefajne : ) dopracowane. Nie to co dzisiejsze gry dla gimbusów.

Mam Xboxa 360. Trzymam konsolkę dla paru gierek Exów. Jeszcze w tamtym okresie starał się XBOX 360. Konsola PlayStation 3 miała godnego przeciwnika... przez jakiś czas.

Jedyne co mi się nie podoba w Xboxie 360, to menu. No kur... dla dzieci pięcioletnich.

Teraz XBOX ONE Slim szmelc... dodaje pierdoły, bo nie ma nic innego do zaoferowania. Dla nich gry to produkt uboczny. Przecież ważniejszy jest odtwarzacz z możliwością obsługi nędznych gier.

Jak pamiętam Pad do dekodera Polsatu " starsza wersja konsoli " to najgorszy pad jaki miałem w łapach. Pamiętam jak grałem w Forzę. Najechałem na tarkę, pad dosłownie "miałem takie uczucie" rozlatywał się w środku.

Te silniczki, jak to chodziło...

Ukryta Zawartość

Forza Horizon jak na bebechy które siedzą w środku wygląda znakomicie. Zdecydowanie bardziej podoba mi się pad. Bardzo dobrze chodzi netflix i yt w 4k.

Rzeczywiscie jest "fajna":

Ja pier*** kur** je**na te zjebane chu** z MS to jacyś po****, no jak kur** można nie zagrać sobie normalnie w gre wkładając jej płytę - Killer Instinct - zaznaczam edycja ostateczna tylko konsola woła o połączenie do neta. Pobieranie wpierw aktualizacji, później pobrania jakiejś zawartości 6,5 gb, i kolejno 41,5 gb ze sklepu. Bez tych czynności nie zagrasz ni chu**. Na dodatek jakieś zwiechy na instalacji i to zjebane wolne menu M$.

Ależ się wkur**łem bo to nie pierwszy raz, chocby z G4 było podobnie, ale to co jest teraz to jakaś patologia.

To tylko ta lepsza wypowiedz osoby ktora zakupila Xone. Nie bede wklejal wiecej, od tego jest google.

Generalnie sprawa wyglada tak: na plycie tylko kod, weryfikacja klucza i pobieranie calej gry z neta. LOL To tylko M$ potrafi.

To tylko ta lepsza wypowiedz osoby ktora zakupila Xone.

Moja wypowiedź w sprawie " dekodera Polsatu " też by była w tych klimatach... : )

Pamiętam jak sobie chciałem zapuścić " wersja gry... pudełkowa, nie z internetu pobrana, tor " Nürburgring " ( Forza Motorsport )

Nie dało się... Trzeba było podpiąć !!! dekoder Polsatu do internetu. W tym czasie można było sobie ganiać po innych torach.

Dekoder Polsatu pobierał sobie " coś tam " z internetu. Już nie pamiętam co.

Jak pamiętam, to jeszcze nie po wszystkich torach można było ganiać. Pewnie też do pobrania, bo normalnie na płycie pewnie się gra nie zmieściła. Wiadomo super ULTRA HD. Reszta gry w chmurze.

Normalnie w grach wyścigowych to " se " ganiasz, zdobywasz punkty, i przy okazji odkrywasz zablokowane tory / samochody

No ale jak widać, da się jeszcze inaczej... sposobem Microsyfu.

W USA tak. Co do UK, to chocby Black Friday pokazal kto rzadzi:

In stats collected by analytics firm InfoScoutafter it looked at 1.2 million receipts from Black Friday weekend, it turns out that people shopping in real shops erred on Sony's side with PS4 taking a 58% share of the market. 56% of this was made up by sales of the new slimline PS4 500GB while only 2% was the 4K PS4 Pro. This isn't a surprise given the nature of the pricing of the PS4 Slim in comparison to the new console. PS4 Slim 500GB and 6 games for less than the asking price of the Pro? Oh, go on.

muPW7XxEFxaMqLLaVRRgUP-650-80.gif

W Japonii klocek nie sprzedaje sie w ogole, w USA PS4 sprzedaje sie niezle. Zas ogolna sprzedaz wyglada tak. Na styczen tego roku:

PlayStation 4 Total Sales: 36,885,091

Xbox One Total Sales: 19,769,314

Wii U Total Sales: 12,651,417

Nie zaklamujmy rzeczywistosci.

Livecast:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Livecast:

Ukryta Zawartość

Uncharted !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

The Last of Us 2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Horizon Zero Dawn !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

The last Guardian !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Crash Bandicoot : )

Resident Evil

PlayStation...

Ukryta Zawartość

giphy.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Generalnie se puku dla blacharzy.

PS4 za 1000zl jedzie te kalkulatory za krocie jak chce. ghe ghe ;)

Po kolei, jakosc jeszcze nie referencyjna, bo nie ma oficjalnych trailerow:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

----

Dla mnie to TLOU2, pomimo bardzo wczesnej wersji zrobil najwieksze wrazenie, kazdy kto zagral w TLOU wie ze to bedzie taka sama gra ktora zmienia wszystko w swoim gatunku jakim byla pierwsza czesc.

DLC do Uncharted 4 - super, swietny klimat, kolejny raz NG pokazalo klase.

TLG ma miec podobno fabule ktora niszczy wszystko co do tej pory widzielismy w grach. Oby.

GTS - wlasnie po to kupowalem PS4 i kierownice.

Horizon - zapowiada sie fantastyczne action-RPG, GG nie zawodzi! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

DLC do Uncharted 4 - super, swietny klimat, kolejny raz NG pokazalo klase.

Owszem, jest klimat. Interesują mnie gry wyłącznie pudełkowate. Ogólnie nie lubię dodatków. Jednak w tym przypadku Naughty Dog pokazał klasę.

Dla mnie to TLOU2, pomimo bardzo wczesnej wersji zrobil najwieksze wrazenie

Normalne. Przy pierwszej części zbierałem szczenę z podłogi, jak zobaczyłem pierwszy raz trailer. Wtedy jeszcze na PlayStation 3.

Dla mnie to najbardziej oczekiwana gra na PlayStation 4 Pro.

Generalnie se puku dla blacharzy

Nie ma co sobie zawracać głowy pecetami. Konsola " PlayStation " , to inny klimat, inne gry.

TLG ma miec podobno fabule ktora niszczy wszystko co do tej pory widzielismy w grach.

The Last Guardian, to nie gra. To Baśń... Magiczny Świat.

Jakimi czterema?

Ukryta Zawartość

Poza tym akurat TLOU to jest gra ktora zmienia zarowno gatunek jak i graczy, i tak tez bylo w przeszlosci z ICO/SOC/bedzie z TLG.

PC-ciarze tego nie zrozumia, bo oni od jakich dobrych nastu lat, nie mieli do czynienia z artyzmem/geniuszem w grach. Trzeba bylo by sie cofnac do ery chocby Escape from Monkey Island.

Yodas, kupuj ta kierownice.

Generalnie polecam ten kanal, jesli ktos chce zobaczyc trailery w najwyzszej jakosci. :)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.