Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak pisze Dawid : ) Kto nie grał w Gears of War to nie wie co to znaczy... " Boss " inaczej kozak : )

To samo było na PlayStation 2 Devil May Cray ( najlepsza pierwsza część ) Gra jedynie dla graczy mistrzów w obsługiwaniu pada

Sądzę że niektórzy gracze dali sobie spokój z takimi grami, bo po prostu poddali się : )

Jest jeszcze jedna taka gra na PlayStation 4 powiedzmy... podobna do Devil May Cray ( pierwsza część )

Znienawidzona przez graczy, dlaczego ? bo za trudna : )

: )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Ja mowie o God of War 3, Gears of War nie lubie. :P ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

God of War też fajne : )

Do tej kolekcji można wpisać jeszcze Heavenly Sword ( PlayStation 3 )

Może nie ma aż takich bossów / kozaków jak w tych wyżej wymienionych grach God of War / Gears of War, to jednak gra jest bardzo trudna, i niewielu jak sądzę da radę przejść tą grę.

Jeżeli ktoś lubi wyzwania... polecam

Tak, zgodze sie. Jedna z lepszych gier na PS3, jedna z pierwszych ktora pokazywala moc PS3.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

To byla jedna z najlepszych gier na PS3/X60:

Ukryta Zawartość

Rynek PC mogl znow tylko pomarzyc.

Mile tez wspominam gre L.A NOIRE.

Ukryta Zawartość

Dobrze " gada " Dawid : )

Ciekawe jaką generację konsol najlepiej wspominacie, : ) i którą zapamiętaliście jako najlepsza.

Rynek PC mogl znow tylko pomarzyc.

Xenia temat ogarnia, nie bój żaby. RDR była na X'sa a kumpel odpalił nawet wersje z PS3.. choć nie wiem czy się nie wysypała.

BTW: znow ? ;/

którą zapamiętaliście jako najlepsza.

wii i nintendo 64

Ciekawe jaką generację konsol najlepiej wspominacie, : ) i którą zapamiętaliście jako najlepsza.

Atari 2600,pegasus i psx ( w psxa najwięcej grywałem ) :)

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Dla Mnie : ) najlepsze czasy " giercowania " miałem z konsolą PlayStation.

Oraz... automaty : ) Street Fighter , Tekken, i przygodowe.

Ale automaty to były chyba wcześniej jak pamiętam.

Na pewno wcześniej.

Pegasus, Nintendo i automaty

Tak chyba było. Potem PlayStation : ) szaraczek.

Ukryta Zawartość

To wszystko jest w real time, az trudno uwierzyc. Kwiecien zapowiada sie wybornie. Takie gry robia roznice. Za to wybieram konsole Sony. :)

Ukryta Zawartość

Tak jak pisze Dawid : ) Kto nie grał w Gears of War to nie wie co to znaczy... " Boss " inaczej kozak : )

To samo było na PlayStation 2 Devil May Cray ( najlepsza pierwsza część ) Gra jedynie dla graczy mistrzów w obsługiwaniu pada

Sądzę że niektórzy gracze dali sobie spokój z takimi grami, bo po prostu poddali się : )

Jest jeszcze jedna taka gra na PlayStation 4 powiedzmy... podobna do Devil May Cray ( pierwsza część )

Znienawidzona przez graczy, dlaczego ? bo za trudna : )

Nie każdy jest maniakiem. Też znam maniaka gier. Widze też niedojrzalosc za tym sie kryjaca ale z grami daje radę. Nie mówię ze to reguła. Dla niedzielnych graczy za trudna gra jest przeszkodą. Co to za przyjemność w koncu powtarzac xxx razy te same momenty.

chwilowy brak działalności w audio.

Nie każdy jest maniakiem. Też znam maniaka gier. Widze też niedojrzalosc za tym sie kryjaca ale z grami daje radę. Nie mówię ze to reguła. Dla niedzielnych graczy za trudna gra jest przeszkodą. Co to za przyjemność w koncu powtarzac xxx razy te same momenty.

Zgadzam się z Tobą w kwestii powtarzania tych samych gier. Może się znudzić.

Jednak są gry które można przechodzić na różne sposoby. : ) i nie nudzą.

Jeszcze raz wrzuce, bo wczesniejszy link wygasl:

Ladna wizualnie ale czy grywalna. Czy nie za duzo filmów renderowanych będzie wstawianych. Kojarzę z czasów jak grałem ze te filmiki mmie najbardziej irytowaly. A szczególnie jak nie bylo opcji pomiń.

chwilowy brak działalności w audio.

Mylisz sie. To co nazywasz filmami renderowanymi, to jest grafika w real time, taka sama bedzie w gameplay'u. Zostalo juz to wczesniej potwierdzone i pokazane. Grywalna bedzie, gdyz historia ala "Indiana Jones", plus ta gre tworzy, jedne z najlepszych biur developerskich na swiecie. Ich produkcje pokazaly juz wczesniej ze trzymaja ekstremalnie wysoki poziom. Za ta czesc sa odpowiedzialni ludzie ktorzy robili The Last of Us. To jest juz ostania czesc przygod Drake'a. Wiec jestem ciekaw zakonczenia, a kto gral w The Last of Us, ten wie ze wcale nie musi byc ono oczywiste. Premiera w kwietniu, ja zagram 3 dni po premierze, gdyz bede odkrywal Madere. :)

Tu gra aktorska pokazana na jednej z ich poprzednich gier:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Już niedługo... Uncharted 4.

A później na to czekam...

The Last of Us 2 / Grand Theft Auto VI / The Last Guardian / Detroit / Horizon Zero Dawn

Przydałby się nowy Manhunt na pobudzenie graczy " starszego pokolenia " do zakupu konsoli PlayStation 4 : )

Tylko żeby " nowy Manhunt " wyglądał tak jak The Order 1886, i miał taki sam chory klimat.

Wtedy to będzie najbrutalniejsza gra jaka kiedykolwiek pojawiła się w branży.

Już sama muzyka jeżeli tak można to nazwać, przekręcała zwoje mózgowe.

Kto nie grał w Manhunta " pierwsza część " to nie wie co znaczy... Najbardziej kontrowersyjna gra.

Tutaj nie ma czegoś takiego jak... moralność

z tego wszystkiego wybija się tylko Uncharted, Reszta to po prostu od kilku lat znany standard, z wyjątkiem the last guardian który wygląda słabo.

Ladna wizualnie ale czy grywalna

grywalna :)

tyle zmarnowanych lat..

Mylisz sie. To co nazywasz filmami renderowanymi, to jest grafika w real time, taka sama bedzie w gameplay'u.

to jest właśnie film renderowany tylko że w locie. Masz gotowy podkład, nakładasz na niego grafikę i lecisz, najcięższe obliczenia zostały już "nagrane". Widziałem to w wielu grach a przypominam że nie gram kilka lat, żadna nowość i rewelacja a dla sprzętu wysiłek mniejszy niż sama gra.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

BTW: trochę nie rozumiem waszej "podniety", chyba jestem za stary.

Jednak są gry które można przechodzić na różne sposoby. : ) i nie nudzą.

wszystkie się nudzą, nawet gry bardzo otwarte z wieloma misjami pobocznymi i 10 zakończeniami. Tytuły mniej rozbudowane tak potrzebują 5-8h na zakończenie więc następnego dnia i tak się gry nie pamięta.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wlasnie nie rozumiesz. Tak robili czesci na PS3, skad dalem filmik. I tu sie zgadzam. Na PS4 te scenki to REAL TIME. Scenki przechodza plynnie w gameplay. Moc PS4 I jej optymalizacji. Na PC tak wygladajacej gry jeszcze dlugo nie bedzie..wiec nie zaklinaj rzeczywistosci.

Wlasnie nie rozumiesz. Tak robili czesci na PS3, skad dalem filmik. I tu sie zgadzam. Na PS4 te scenki to REAL TIME. Scenki przechodza plynnie w gameplay. Moc PS4 I jej optymalizacji. Na PC tak wygladajacej gry jeszcze dlugo nie bedzie..wiec nie zaklinaj rzeczywistosci.

Fanatyzm aż tak oślepia ?

W grze masz odwzorowana gre aktorow ktora sluzy np. do odwzorowania animacji itd. To wszystko sklada sie na gre z najwyzszej polki. Wykorzystuja silnik gry. Masz plynne przejscia z animacji filmowej do gameplay'u, jak tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jest to taki sam motion capture jak w filmach, praca animatora jest taka sama i cała gra jest "nagrana", różnica jest tylko w ostatecznym renderowaniu. Nie jest wykonywane szybciej i wtapiane w grę (jak w 3jce) tylko real-time dzięki czemu jest bardziej spójna.

Z resztą nie rozumiem trochę sporu, taki rendering nie jest problematyczny a dla samego sprzętu jest lżejszy niż gameplay. To nie jest feature, nie ma się czym chwalić i "podniecać". Robiąc inaczej trzeba by krytykować.

obniżyć wymagania do minimum, potem zrobić coś jak należy i się tym chwalić to świetny sposób na biznes.

Generacje ida do przodu, oczekujemy spojnosci. Gameplay miesza sie z animacja filmowa itd. Tego chcemy, czyz nie?

Zreszta w Kwietniu sam sprawdzisz, ocenisz, gdzies na stoisku z gra, jesli nie chcesz kupic PS4.

jasne że tak :) problem to marketing, zrobią na dowal nikt nic nie mówi, zrobią normalnie .. to się chwalą.

O stoiska u nas bardzo ciężko, konsoli nie kupię bo skończy jak trzecia generacja... chętnie bym pograł ale czas mi na to nie pozwala, jak go mam to zawsze jest coś ciekawszego do roboty. Zapowiedzi pozornie ciekawych jest wiele, zobaczymy jak grywalność.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Konczy generacja, jeszcze spokojnie 2-3 lata grania na PS4 :)

PS5 zawita nie wczesniej niz w 2018 roku - i jesli juz to w jego drugiej polowie, moim zdaniem.

Fetek : )

To jaką konsolę kupisz żeby tak było idealne. Gry się Tobie : ) znudziły ?

Oj chyba widzimy gracza wypalonego : ) No cóż musiało to kiedyś nastąpić.

Po co się męczyć

Może przejdź teraz na pecety : )

Jakbym miał kupować konsole to PS4.

Każdy kto gra na poważnie ma PC'ta + konsole, ja miałem PC + PS3 + x360, ostatniego szybko sprzedałem PS3 i tak jest w kawałach więc leży w szafie nie używana. W PC intel HD 530 więc nie poszaleje. Wypalony nie jestem ale zdegustowany, gry zrobiły się zbyt proste i zbyt podobne a fajne tytuły był zbyt krótkie. Potem grafika zaczęła coraz częściej przypominać rok 2000 i tu już powiedziałem dosyć. Dla was jest to hiper mega fajne ale mnie to nie powala, taką jakość grafiki widziałem w tech demach kilka lat temu i to nie na żadnym youtubie tylko własnym PC. Przejrzałem najbardziej oczekiwane tytuły 2k16 i nie wiedzę tam poziomu Uncharted... postępu nie widzę, wszystko jest gorsze a fizyka na PS4 jest jakaś "dziwna", może to kwestia optymalizacji pod TV

Czasem gram w starsze strategie ale AI wroga mnie regularnie rozczarowuje. Teraz coś się ruszyło, na horyzoncie fajne tytuły można pomyśle o kupnie GPU.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.