Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Uncharted to świetny tytuł ale 10h gry i po tytule. ... ja osobiście czekam na Bloodborne 2 i kolejną Dark Souls. ... bo tutaj mamy zabawy na wiele godzin. ... wiele frajdy sprawiło mi jeszcze Gran Tourismo niesmowity symulator jak zawitała do mnie kierownica logitech g27 to na torze "Nurburgring" (nie pamiętam jak się to pisze) spędziłem wieleeeeeee godzin moją tylno napędową Zondą...dla mnie najciekawszy tor , ever...

Na zywo robi wieksze wrazenie, z opowiadan moich znajomych. To moj cel na przyszly rok, udac sie na 24H Nurburgring.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jakbym miał kupować konsole to PS4.

Każdy kto gra na poważnie ma PC'ta + konsole, ja miałem PC + PS3 + x360, ostatniego szybko sprzedałem PS3 i tak jest w kawałach więc leży w szafie nie używana. W PC intel HD 530 więc nie poszaleje. Wypalony nie jestem ale zdegustowany, gry zrobiły się zbyt proste i zbyt podobne a fajne tytuły był zbyt krótkie. Potem grafika zaczęła coraz częściej przypominać rok 2000 i tu już powiedziałem dosyć. Dla was jest to hiper mega fajne ale mnie to nie powala, taką jakość grafiki widziałem w tech demach kilka lat temu i to nie na żadnym youtubie tylko własnym PC. Przejrzałem najbardziej oczekiwane tytuły 2k16 i nie wiedzę tam poziomu Uncharted... postępu nie widzę, wszystko jest gorsze a fizyka na PS4 jest jakaś "dziwna", może to kwestia optymalizacji pod TV

Czasem gram w starsze strategie ale AI wroga mnie regularnie rozczarowuje. Teraz coś się ruszyło, na horyzoncie fajne tytuły można pomyśle o kupnie GPU.

Ja jakoś nie zauważyłem żeby dzisiejsze gry przypominały 2000 rok. Jest postęp graficzny.

W jednej kwestii mogę się z Tobą zgodzić. W dzisiejszych grach pogorszyła się grywalność. Gry przestały Nas zmuszać do używania wyobraźni. Może dlatego że kiedyś inaczej patrzyliśmy na gry za czasów młodzieńczych.

Zgodzę się również do fizyki w niektórych grach.Tutaj olewka jest już od dłuższego czasu.

Większość nowych gier klęczy w tym temacie. To jest wkurzające.

Przykład GTA IV na PlayStation 3 Nowe GTA V PlayStation 4

Model jazdy, oraz wypadki w GTA V to nędza. Całkowicie olali fizykę w nowym GTA V

Żeby ciężarówką nie można było przepchać jednej osobówki. Zderzenia również nie zachwycają.

Jedyny samochód jaki uwielbiam w GTA V to Toyota Tundra że tak się wyrażę.Taka duża terenówka na dużych kołach.

GTA V jest symulatorem ale tylko chodzenia po mieście.

Symulatorem ganiana, i wypadków jest GTA IV

GTA IV pod tym względem zjada nowe GTA V

Nawet nie ma co porównywać !!!

Jakby nie patrzeć... Jestem fanem postępu, lubię przepych wizualny w grach, realistyczną grafikę.

Oczywiście wiem że nie jest to gwarantem sukcesu.

Oprócz realistycznej grafiki, fizyki potrzeba jeszcze czegoś co mieliśmy za czasów pierwszego PlayStation, Pegasusa : )

Niektórzy gracze pozostaną w czasach retro, gdzie piksele,kropki budowały ten niesamowity klimat.

Na koniec fajne zdanie od pewnego gracza.

Ja tam tam bardzo kocham stare konsole.Te nowe w ogóle mnie nie szanują

: )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

pisałem że przestałem grać kilka lat temu, teraz tylko obserwuje. Nie wiem czy można to nazwać postępem, zaledwie zaczęto wykorzystywać to co jest dostępne od kilku lat.

Jeśli gra była dobra to te piksele nie były takie złe :) settlers 2 nadal wygląda dobrze.

ja osobiście czekam na Bloodborne 2 i kolejną Dark Souls. ... bo tutaj mamy zabawy na wiele godzin. ..

te gry to dobry przykład pozornej monotonii która się nie nudzi, czego nie można powiedzieć np o wieśku 3.

To moj cel na przyszly rok, udac sie na 24H Nurburgring.

jeszcze trzeba mieć czym...

Chodzi mi o wyscig 24H. Nie o track days. :)

Odnosnie toru, mozesz go nawet przejechac Polonezem jesli masz ochote.

---

Tak to jest jak naogladales sie benchmarkow ktore tylko mamily graczy PC, zas jak przychodzilo co do czego to zupa byla niedosolona I jakas stara.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jak już Jesteśmy przy motoryzacji : )

Kiedy wyjdzie nowe Gram Turismo na PlayStation 4 : ) Będzie w ogóle ?

Nie jakieś tam prologue, i takie tam podobne, jeżeli w ogóle się pojawią.

Na poczatku roku miala wyjsc beta GT Sport, ale to raczej sciagnie sie, nastawione na multi. Wiec kierownica raczej obowiazkowa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Niektórzy gracze pozostaną w czasach retro, gdzie piksele,kropki budowały ten niesamowity klimat.

Czyli ja :)

Kupuje białego PS4 bo wydaje sie najrosądniejszy... nie mniej obecne gry nie przyciagna mnie na dłuzej niz kilkanascie min.

Sa dla innego gracza stworzone, inna percepcja inne palce :)

Ja musze grac na joysticku albo klawiatura + mysz.

Pad w ogóle mi nie lezy.

PS4 kupuje dla dzieciaka i troche po prostu by sie przekonac raz jeszcze ze jestem stary :)

Czyli ja :)

Kupuje białego PS4 bo wydaje sie najrosądniejszy... nie mniej obecne gry nie przyciagna mnie na dłuzej niz kilkanascie min.

Sa dla innego gracza stworzone, inna percepcja inne palce :)

Ja musze grac na joysticku albo klawiatura + mysz.

Pad w ogóle mi nie lezy.

PS4 kupuje dla dzieciaka i troche po prostu by sie przekonac raz jeszcze ze jestem stary :)

Biała konsola PlayStation 4 wygląda kozacko : )

Od razu możesz kupić szkrabowi fajną grę, polecam... Rayman Legends

Nie wiem ile ma lat, ale na pewno będzie chciał zagrać w GTA V : )

Najlepsza gra na PlayStation 4, dopóki nie wyjdzie GTA VI

Ja uwielbiałem Nintendo, Pegasusa, oraz Automaty : ) Pamiętam też inne konsole, ale te były dla Mnie najlepsze.

Mój ulubiony Hipek... King : )

Ukryta Zawartość

Uwielbiałem grać Garudą : )

Jak dobrze grałeś, i umiałeś różne combosy, otrzymywałeś niespodziankę podczas gry... Akuma, z nim walczyłeś.

Potem przyszła najlepsza konsola mojego dzieciństwa... PlayStation : )

Teraz pojawiła najnowsza odsłona Street Fighter... wyłącznie na PlayStation 4

I podobno jak niektórzy twierdzą jedna z najlepszych części.

Ja kupuję : )

Ukryta Zawartość

Teraz pojawiła najnowsza odsłona Street Fighter... wyłącznie na PlayStation 4

I podobno jak niektórzy twierdzą jedna z najlepszych części.

Ja kupuję : )

Ja Street Fighera zagrywalem sie na Amidze....niesamowita gra, niesamowita konwersja. W tamtych czasach najlepsza bijatyka EVER...dopiero Mortal Kombat ktorego juz na 486SX25 odpalalem zdetronizował SF.

Jak wyjdzie na PS4 to kupuje z miłosci do tytułu :P

Ja Street Fighera zagrywalem sie na Amidze....niesamowita gra, niesamowita konwersja. W tamtych czasach najlepsza bijatyka EVER...dopiero Mortal Kombat ktorego juz na 486SX25 odpalalem zdetronizował SF.

Jak wyjdzie na PS4 to kupuje z miłosci do tytułu :P

Premiera na PlayStation 4 16.02.2016 Także możesz wbijać do sklepów

Street Fighter V

GTA to zly pomysl dla dzieci. Ja bym ja kupil osobie ktora skonczyla min. 15 lat. ;)

Premiera na PlayStation 4 16.02.2016 Także możesz wbijać do sklepów

Street Fighter V

za moich czasów te gry nie miały latających cycków i sznurka między pośladkami którego i tak nie widać :P

GTA to zly pomysl dla dzieci. Ja bym ja kupil osobie ktora skonczyla min. 15 lat. ;)

Szczególnie jak włączy taki " mały gracz " telewizję w GTA V

Tez z kwestii fabularnych. Po prostu jej nie zrozumie, plus ta gra zbyt duzo wulgarnych tresci dla tak "malej glowy". Warto chronic dzieci przed takimi grami, mowie to jako gracz ktory lubi serie GTA i pamieta jej pierwsza wersje. :)

Co do nagosci w starych grach..hmm Fetek zapomnial chyba o np. Larry'm.

Dzisiaj chciałem kupić nowego Street Figthera V na PlayStation 4.

W pracy tak sobie latałem po internetach w temacie nowego Street Figtera V , i ku mojemu zaskoczeniu gra jest powiedzmy... " nie dokończona " Dobrze rozumie ?

Street fighter V przepoczwarzył się w bijatykę przez internety ?

Z recenzji wynika że jest tryb dla dwóch graczy ?, bo właśnie na nim najbardziej Mi zależy.

Przecież sam nie będę grał z komputerem że tak się wyrażę.

Bo i tak raczej nie będę grał z komputerem, bo jak dobrze kombinuje gra jest jak dobrze rozumie... Nie dokończona

Podobno brakuje niektórych postaci : (

Co jest grane z tymi nowymi grami !!! : (

Czyżby nastały czasy Beta - wersja

Tak jak z nowym Hitmanem, dostaniesz gre w czesciach. ;)

Tak jak z nowym Hitmanem, dostaniesz gre w czesciach. ;)

Ciekawe jaka będzie następna generacja konsol : ) Już się boję.

Oby tylko nie dali nowe GTA VI w częściach : )

Na obecną chwilę przekładam zakup nowego Street Fightera V na PlayStation 4

jakaś mnie to nie powala... dla mnie za niska dynamika... IV znudziła mi się po kilku walkach (gra zbyt łatwa), ta wygląda bardzo podobnie.

Jak już ma 15 lat to może mortal kombat :P

W marcu sympatycy pięknych samochodów powinni wyczekiwać na gorące informacje. Dyrektor kreatywny Turn 10 Studios potwierdził pozytywny informacje dla sympatyków uniwersum:

Wiele na to wskazuje, że już w przyszłym miesiącu otrzymamy szczegóły Forza Horizon 3 – na początku miesiąca w Sieci pojawiła się zajawka, która sugeruje produkcję. W ostatnich plotkach pojawiła się również wiadomość, która sugeruje nadejście Forza Motorsport 6 na komputery osobiste. Gra podobno została już nawet zaprezentowana, a Amerykanie teraz czekają tylko na odpowiedni moment, by opublikować stosowne szczegóły.

Według ostatnich informacji Microsoft zamierza jeszcze mocniej powiązać PC-ty z Xboksem One i tym samym stworzyć jedną wielką społeczność. W konsekwencji większość gier ma debiutować na obu platformach, by gracze mogli wspólnie wymieniać się wrażeniami i cieszyć się wielkimi premierami.

Czyli zostaje jedynie PS4 i PC. Pomijam Ninny ktora ma monopol na swoj rynek. :)

Czyli zostaje jedynie PS4 i PC. Pomijam Ninny ktora ma monopol na swoj rynek. :)

Raczej tylko PlayStation 4 : ) No chyba że ktoś lubi pecety.

Xbox One już podczas premiery zeszmacił się jako konsola. Zrobili sobie peceta w obudowie dekodera Polsatu.

I tak Forza zawsze była plastikowa. To nie Gran Turismo : )

Jedyne co fajne było w Forzie to silniki, i sprzęgło w padzie... i tyle : )

Project Cars miał pokazać nową realistyczną jakość. Fajnie Mi się gra w Project Cars. Zarąbista giera.

Dźwięk silników !!!... muzyka dla uszów : ) Tarki, i hamulce też słychać, i nie tylko to : )

Jak gram, to tylko za kierownicą... środek samochodu : ) Na padzie gram : )

Tylko mi bez takich... na padzie grasz ? : )

Jednak to nie Gran Turismo : )

Jeszcze nie powstała taka gra która przebiłaby mocarne Gran Turismo pod względem realistycznej grafiki.

Jak wyjdzie nowe Gran Turismo na PlayStation 4, nadejdą czarne chmury dla konkurencji : )

Gdyby Project Cars wyglądał tak jak podczas intra, wtedy mogę napisać... Mamy nowego Króla !!!

I taka muza powinna być podczas intra... : )

Oby tylko teraz poprawili dźwięki silników, i tych pisków opon w nowym Gran Turismo : )

Może być tak jak w Project Cars : )

Można przeprowadzać test swojego audio : )

Jednak Project Cars to nie Gran Turismo : ) , I dlatego szybko Mi się znudził Project Cars : (

Fajne w Gran Turismo były licencje. Ile to Ja się namęczyłem żeby zdobyć złoto : )

Gdyz PC ta gra typowo pod kierownice. Na padzie masz tylko ulamek wrazen. Ja ta gre lubie. Praktyki, kwalifikacje i potem sam wyscig. Ustawiony na 40-50% dlugosci z AI na poziomie min. 80% to jest wyzwanie I frajda.

Gdyz PC ta gra typowo pod kierownice. Na padzie masz tylko ulamek wrazen. Ja ta gre lubie. Praktyki, kwalifikacje i potem sam wyscig. Ustawiony na 40-50% dlugosci z AI na poziomie min. 80% to jest wyzwanie I frajda.

Grałem na kierownicy. Jednak kierownica to nie wszystko.

Jeżeli mam się czuć jak za kierownicą samochodu, to również poziom graficzny "szczególnie w samochodówkach" ma być jak najbardziej realistyczny. Jakby Project Cars wyglądał tak jak podczas intra... Matko boska : )

Na takiego właśnie symulatora czekam...

Dawid : ) Project Cars to super gra, jednak brakuje tego realizmu graficznego, który jest w Gran Turismo.

W project Cars jest do cholery ustawień kamery w środku, i to Mi się podoba.

Fajnie się gra przy włączonych zegarach.

W SIM'ach najwazniejsza jest przejrzystosc grafiki + 60fps, co bys dobrze ocenial miejsca hamowan i inne manewry jakie wykonujesz na torze. Wiec PC nie ma sie co czepiac. ;)

Z pewnoscia GT bedzie ladniejsze i dobrze, o to tez chodzi.

loxPvqZ.jpg

W SIM'ach najwazniejsza jest przejrzystosc grafiki + 60fps, co bys dobrze ocenial miejsca hamowan i inne manewry jakie wykonujesz na torze. Wiec PC nie ma sie co czepiac. ;)

Z pewnoscia GT bedzie ladniejsze i dobrze, o to tez chodzi.

loxPvqZ.jpg

Czekam na nowe Gran turismo 7 : )

Takie granie przez internety : ) to nie dla Mnie

W SIM'ach najwazniejsza jest przejrzystosc grafiki + 60fps

W simach najważniejsza jest fizyka ;) Z ostatnich "wypustów", w środowisku smiracareów, dobre oceny zbiera Dirt Rally, które na PS4 ma wyjść w kwietniu.

To wiadomo. Dirt to nie jest SIM na miare RBR, ale zapowiada sie ciekawa, fajna gra rajdowa. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.