Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

To tak samo mozna powiedziec o nba, fifie i innych sportowkach ..... kupie , przejde i nie wracam .... a ludzie jednak graja w nie latami . Jedne sie przechodzi szybciej a inne sie przechodzi zwiedzajac otwarty swiat i to jest piekne w takich grach.

Poza tym nei mam juz 20 lat zeby siedziec codziennie przed konsola .... jak wlacze 2 razy tygodniu to jest max .

Era przechodzenia gier juz dla mnie dawno minela ..... No chyba ze na twichu :DDD

GTA V się nie przechodzi : ) i to jest właśnie piękne w takich grach.

Również nie gram codziennie. Jak już to tak bardziej przy weekendzie.

A teraz jeszcze mniej będę grał... zima się skończyła : ) chyba.

Czas na rowery nadszedł : )

: )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Ekhm. Interesujace.

The $399 PlayStation VR platform isn't just for gaming content, Sony announced during its press conference for the virtual reality hardware. You'll also be able to play games and watch movies that weren't designed for virtual reality.

The system also has a cinematic mode, which "lets users enjoy a variety of content in a large virtual screen while wearing the headset," the press release stated. "Supported content for the Cinematic mode includes standard PS4 games and videos as well as variety of PS4 features including Share Play and Live from PlayStation. Users will also be able to enjoy 360 degrees photos and videos that are captured by devices such as omnidirectional cameras on PS VR via PS4 Media Player, which will let them feel as if they are physically inside the captured scene."

How big will the screen look? That's up to you, but Sony gives some idea. "Users can enjoy content on a virtual screen up to 225 inches (5 meters in width) at a distance of 2.5 meters," the release explains. "The size of the screen will feel different depending on individual users."

The cinematic mode will allow you to play existing PS4 games and use video features, and the player will be able to select small, medium or large sizes for the virtual screen. We were able to try the feature during Sony's event, and the software places the viewer in a black space watching a floating screen; there is no surrounding environment. Nearly all UI elements of the PlayStation 4 will function in this mode, although Sony didn't detail which features wouldn't be available.

In Cinematic Mode users will be sat 2.5 meters away from a virtual screen up to 225 inches (5 meters in width). Sony notes that the screen size will feel different depending on the user, but that's still a pretty big screen when you'd usually be staring at a something in the range of 32-55 inches.

Sadly you won't get the 4K image quality of your local cinema, but PS VR will offer 960x1080 per eye.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

25714408061_db01aa3093_b.jpg

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zdania są podzielone. Najlepiej jak wypowiedzą się sami gracze z ppe.pl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie lubie tego portalu, sama tzw. Gimbaza tam siedzi. Najlepiej sprawdzic to samemu, mnie glownie interesuje jak to sprawdza sie w wyscigowkach I podczas ogladania filmow w trybie "cinematic mode" o ktorym pisalem powyzej.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Nie lubie tego portalu, sama tzw. Gimbaza tam siedzi. Najlepiej sprawdzic to samemu, mnie glownie interesuje jak to sprawdza sie w wyscigowkach I podczas ogladania filmow w trybie "cinematic mode" o ktorym pisalem powyzej.

Kiedyś lubiłem ten portal, było z kim pogadać. Tak jak piszesz Dawid : ) teraz tam siedzą Gimbusy.

Podałem linka, bo może kogoś zainteresuje jaki tam burdel : ) się robi, i jak gracze " młode kurczaki " skaczą sobie do gardeł, oraz

co sądzą o nowy produkcie.

Osobiście nie Jestem jakoś tak super zainteresowany tym urządzonkiem.

Ukryta Zawartość

Uncharted !!! : ) Tylko na PlayStation 4 : )

A za jakiś czas The Last of Us 2, oraz... GTA VI !!!!!!!!!! : )

Ukryta Zawartość

Następna generacja konsol tak będzie wyglądać...

Podczas gry. : ) PlayStation 5 wyłącznie Exy.

The Order 1886 bardzo podobnie wygląda. Ex na PlayStation 4 : )

GTA V się nie przechodzi : ) i to jest właśnie piękne w takich grach.

Również nie gram codziennie. Jak już to tak bardziej przy weekendzie.

A teraz jeszcze mniej będę grał... zima się skończyła : ) chyba.

im więcej grasz jesteś lepszy, masz lepszy stuff i poznałeś grę... wszystko się robi proste i zarazem nudne. Oczywiście możesz mieć bardzo małe wymagania i lubisz łatwiznę (po to powstały kody i inne oszustwa) ale to już nie jest gra, nie jest poznanie tylko zwykła strata czasu który lepiej byłoby przeznaczyć na kolejny tytuł.

Ja w ulubionych tytułach zostawiałem sobie postacie z nadzieją "a czasem sobie pogram", tak dla samej radochy. Jaki efekt ? 15 minut i się nie chce, za proste... w pewnych grach na zaawansowanych poziomach wykonywanie misji pobocznych niema najmniejszego sensu.

Ukryta Zawartość

google zamienniki telefony od 100 zł

jakieś 4 lata temu miałem google nvidii do gry w 3D i kosztowały 450 zł w detalu przy czym była to już technologia stara

Osobiście nie Jestem jakoś tak super zainteresowany tym urządzonkiem.

kup najpierw na telefon i zobacz jak to lata, te od sony działają prawie tak samo.. tylko są kilkukrotnie droższe...

Następna generacja konsol tak będzie wyglądać...

Unity to silnik działający na 22 platformach. To konsolowy indina johns już nie jest taki piękny :P ?? Napisałbym coś więcej ale znowu wyjdzie że sponiewieram konsole.

Ukryta Zawartość

Tylko wczesniej dzialalo to tylko w grach, a teraz mozesz miec wirutalny ogromny ekran i zobaczyc go w domu, zamiast isc do kina na film. Plus te google od Sony sa jednak technologicznie bardziej zaawansowane i najtansze wzgledem konkurencji. Jestem ciekawy, oczywiscie wpierw sam sprawdze, zanim ewentualnie to kupie. Niemniej, wzbudzilo zainteresowanie. Preordery na GT Sport wzrosly o kilkaset procent.

a czym się różnią od gogli za 100 zł do telefonu ? bo z tego co widzę potrafię to samo, nawet reklamę mają podobną....

Nvidia Vision powstawała przed 2010 rokiem i już wtedy była dość popularna i tańsza od propozycji sony.

Pisz odrazu jak chwile pociasasz:)

Trochę pogralem w far craya i qrde jakieś takie liniowe. Wczesniejsza część bardziej mi sie podobała. Zobaczymy co dalej nie oceniam po 1.5 godziny gry.

chwilowy brak działalności w audio.

Fetek : )

Super giera GTA V : ) Nie wiem jakie oszustwa stosuję się jeszcze w GTA V. Nie gram przez internet

Czasami korzystam z kodów, ale tylko w ostateczności. Głównie broń, i helikopter : ) To wszystko

Jak już jest niezła zadyma z mundurowymi : )

Jak przechodziłem GTA V nie używałem kodów. Używam kodów tylko jak gram poza fabułą... ( Broń i helikopter )

To wszystko

Lubię też i inne gry. Nie tylko GTA : )

Fetek maja funkcje "cinematic mode". I to moze byc ciekawe. Choc wpierw sam musze sprawdzic. :)Kwasior, jesli dziennie grasz po 1-2H to na dwa tygodnie.

Kwasior, jesli dziennie grasz po 1-2H to na dwa tygodnie.

czyli dla power usera 1 noc :P w dzień się pracuje, nie ma czasu grac ;]

Fetek maja funkcje "cinematic mode". I to moze byc ciekawe.

jeno technologia z myśliwców ciekawi mnie bardziej..(tego nie mają gogle telefoniczne, tak to była prowokacja). Tylko ta cena trochę boli...

Przyszly miesiac. :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawostka ??????

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) [[rss_title]]+codziennie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bez zaskoczenia PC w dominacji i mobile stopniowo wchodzi na top.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Szkoda tylko ze ten wykres nie przeksztalca sie na jakosc produkcji + zyski z niej. ;)

No tak zawsze źle... jednym z bardzo ważnych argumentów to cena konsoli... NIKT z fanów już nie wspomni o cenie gier, o tym że za każdym razem musi płacić 100% więcej, o niewygodnych faktach zapominamy mówić.... albo ich po prostu niedostrzegany... na forach ciągle piszą o cenie urządzenia.. tylko i wyłącznie.

Dawidzie, najwięcej zarabiają gry z mikropłatnościami a tutaj królem są tablety i PC. W ciągu miesiąca na marny rozwój gry (czy też samo utrzymanie) wydasz więcej niż jeden mega hit na PS4. Nawet w artykule masz info "Clash of Clans oraz Boom Beach ma przychody roczne na poziome 2,3 mld dol." Ja dodam że Dark orbit w cztery dni zarobił 2 miliony euro.

Tak tu sie zgadzam. Choc akurat ceny w Polsce sa nieadekwate do zarobkow, tak jest prawie z kazda elektronika ktora jest najdrozsza w Polsce. Odnosnie sie to tez takze do gier.

PS4 - 102.4 GFLOPS

XONE - 112 GFLOPS

iPhone 6S - 115 GFLOPS.

Tak tu sie zgadzam. Choc akurat ceny w Polsce sa nieadekwate do zarobkow, tak jest prawie z kazda elektronika ktora jest najdrozsza w Polsce. Odnosnie sie to tez takze do gier.

Dysproporcja generalnie pozostaje. Różnica w tym że u nas ktoś musi zbierać a gdzieś indziej pójdzie do sklepu i po prostu kupi bez zastanowaienia

i jeszcze jedno

Pewnie łatwo można by było podważyć wyniki tego zestawienia. Nie jest to bowiem wykres pokazujący popularność danych platform gamingowych, lecz odsetek deweloperów pracujących nad grami na daną platformę
a pracują tam gdzie leży kasa... więc jak się teraz ma całe pitu pitu dla idiotów typu "piractwo" ?

Trend VR fajny... ciekawe jak oczy i czaszka... nie wydaje mi się by na dłuższą metę było to zdrowe.

Nie interesuja mnie suche dane, interesuja mnie gry. Pokaz mi na Iphone6S/PC wyscigi ladniejsze niz Driveclub, gre TPP ladniejsza niz The Order 1886 lub niebawem Uncharted 4 itd. ;) Konsole ciagle sie oplacaja, a przynajmniej ta jedna, ktora dominuje dosc znacznie, czyli PS4.

VR to ciekawostka jak 3D w TV, uzywasz od czasu do czasu. Ew. moze komus to zastapic tzw. triplescreen w SIM'ach, znacznie mniejszy koszt.

Ja tylko raczyłem zauważyć że PS4 ma wydajność telefonu komórkowego, układu kilkukrotnie mniejszego, mniej zasobożernego itd. System, aplikacje, gry, DSP czy nawet typy obliczeń to już zupełnie inna bajka.

17 stron tematu a Ty od samego początku wymieniasz tylko 2 tytuły, z czego jednego jeszcze nie ma w sprzedaży. Pokazałem Ci starsze gry na PC ładne, bardziej efekciarskie od ordera i ze zdecydowanie ciekawszą rozgrywką ale to też do Ciebie nie trafia, znasz ich wersje na konsole, nie masz bladego pojęcia co potrafi PC. Nie przejmujesz ŻADNEGO argumentu anty PS4, nie ważnego kto co stwierdzi.

BTW: dane i statystki nie biorą się z powietrza. Po za tym niech do Ciebie w końcu dotrze że konsola to nie jest jedyne słuszne urządzanie a telefon ma KAŻDY.

Android to syf. Temat na dlugie dyskusje, w skrocie, powinni napisac system od nowa, monolityczne jadro to clue problemu.

iOS ok, idzie w dobrym kierunku (partnerka ma Iphone 6).

Nie gram na telefonie, uzywam go do komunikacji i pracy, dlatego uzywam BB10OS. Co nie znaczy ze nie widze jak jest, i co robia masy i jak sa oglupiane przez marketing. ;)

Wymienilem najladniejsze gry, z RPG masz Bloodborne ktory jest ladnieszy niz Wieslaw 3. Mimo ze ta gra (Bloodborne) to nie moja bajka. Po co mam wymieniac multiplatformy, ktore tez sa na konsolach w grafice ktora nie ustepuje typowej konfiguracji PC czyli ustawienia medium-high. Chyba nie powiesz mi ze kazdy na PC gra na ustawieniach ultra. :P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.