Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tylko raczyłem zauważyć że PS4 ma wydajność telefonu komórkowego, układu kilkukrotnie mniejszego, mniej zasobożernego itd. System, aplikacje, gry, DSP czy nawet typy obliczeń to już zupełnie inna bajka.

17 stron tematu a Ty od samego początku wymieniasz tylko 2 tytuły, z czego jednego jeszcze nie ma w sprzedaży. Pokazałem Ci starsze gry na PC ładne, bardziej efekciarskie od ordera i ze zdecydowanie ciekawszą rozgrywką ale to też do Ciebie nie trafia, znasz ich wersje na konsole, nie masz bladego pojęcia co potrafi PC. Nie przejmujesz ŻADNEGO argumentu anty PS4, nie ważnego kto co stwierdzi.

BTW: dane i statystki nie biorą się z powietrza. Po za tym niech do Ciebie w końcu dotrze że konsola to nie jest jedyne słuszne urządzanie a telefon ma KAŻDY.

Ale konsola to zamknięty układ dla typowych graczy preferujacych specydlficzny typ grania tzw. Mocne przywiazanie do produktu i duzy czas spedzany na grach głównie zrecznosciowych wyscigach i mniej skomplikowanych. Grupa docelowa jest nie tak bardzo liczna ale wierna. Tak jak winylowce w audio.

Pozostałe rynki są większe a rynek smartphone/tablet wbija sie na czołówkę mimo ze tam inna grupa graczy występuje. Jak i na PC. Ale jest ich zawsze więcej.

chwilowy brak działalności w audio.

Czy ja wiem czy mniej skomplikowanych..nie wystepuja tu tak czesto strategie czy MMO jak na PC. Tylko tyle, zas do strategii nie trzeba miec mocnego PC by w nia zagrac.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Moc nie jest kluczowa przy grach. No może poza grupą dla mtorych liczy sie najwyzsza wydajność gier i najlepsze efekty wizualne. Ale to mala grupa tak jak audiofile masa zadowala sie smartphone. A do bardziej wymagajacych gier Większości starcza PC.

Coz, to ze bylejakosc coraz bardziej rozpycha sie i w tym hobby to nic nowego. Tak jak wiekszosc slucha MP3 - 128-192kbps.

Ja nie wyobrazam sobie grania na powaznie na tablecie czy komorce - jakies proste gry zrecznosciowe czy logiczne gry od czasu do czasu, owszem, ale nic ponad to.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ja nie wyobrazam sobie grania na powaznie na tablecie czy komorce - jakies proste gry zrecznosciowe czy logiczne gry od czasu do czasu, owszem, ale nic ponad to.

Hmm narazie moze nie...ale jak smarfony zaraz rzutniki na sciane beda mialy wbudowane to hoho :)

I bede klikac na ekran..fuj! Zero immersji.

Telefon ma to czego nie znajdziesz w PC czy PS4. To co pozornie jest ich wadą (sterownie) niweluje ograniczenia które np mają konsole. Konsole jak i telefon nie nadają się do każdego typu, te urządzanie mają ze sobą więcej wspólnego niżby się mogło wydawać..

Każdy może zrobić gierkę na telefonik, opublikować i zarabiać. Konsola jest syntetyczna, dość droga w eksploatacji dla małp, zero modyfikacji, zero twórczości, ZERO ROZWOJU. Środowisko skazane praktycznie na tytuły ekskluzywne albo przepłacanie za całą resztę.

Android w ostaniach wersjach jest całkiem spoko, iOS to taki sam śmietnik który niedawno nie posiadał tego co pozornie zły android ma od lat. Pamiętaj że ten system z wielu urządzeń robi najtańszą konsolę, dostępną dla każdego. Nie potrzebuje markowych gadżetów jak PS4, działa na wszystkim, obsługuje bardzo wiele urządzeń i ma bardzo wiele zastosowań.

Android nie jest spoko i nigdy nie bedzie, poki nie napisza go od nowa.

iOS ma wiecej przydatnych ficzerow niz Android.

Choc ja i tak wole BB10OS od Blackberry, skoro uwalili specjalnie najlepszy mobilny OS jaki powstal czyli Meego.

Jednak to nie watek o tym.

Ja nie przeplacam za nic na PS4, gry kosztuja tyle samo co odpowiedniki na inne platformy. Kontroler w PS4 nadaje sie do wszystkiego poza skomplikowanymi strategiami. Tu myszka i klawiatura sa lepsze.

Smartphone w graniu nadaje sie do prostych gier logicznych i zrecznosciowych, nic ponad to, nie czuje sie immersji, satysfakcji i tyle.

Podkreslam ze to moje zdanie. ;)

Jak ktoś zainteresowany... Jest już na PlayStation 4 : ) Heavy Rain / Beyond : dwie dusze.

W pudełku są dwie gry / płyty.

Dzisiaj kupiłem w Media - Markt. Sądziłem że gra będzie kosztować jakieś 219 zł może troszku taniej.

Ja patrzę... 139 zł ? Kurczę pomylili się czy co : )

Jak będę miał więcej czasu, to trza : ) będzie obczaić giery / kotleciki na PlayStation 4 : )

: )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Jak ktoś zainteresowany... Jest już na PlayStation 4 : ) Heavy Rain / Beyond : dwie dusze.

W pudełku są dwie gry / płyty.

Dzisiaj kupiłem w Media - Markt. Sądziłem że gra będzie kosztować jakieś 219 zł może troszku taniej.

Ja patrzę... 139 zł ? Kurczę pomylili się czy co : )

Jak będę miał więcej czasu, to trza : ) będzie obczaić giery / kotleciki na PlayStation 4 : )

To jak na konsole to taniocha. Ale z drugiej strony target tego typu gier raczej nie ma zbytnio kasy więc być może taki kompromis.

Android nie jest spoko i nigdy nie bedzie, poki nie napisza go od nowa.

iOS ma wiecej przydatnych ficzerow niz Android.

Choc ja i tak wole BB10OS od Blackberry, skoro uwalili specjalnie najlepszy mobilny OS jaki powstal czyli Meego.

Jednak to nie watek o tym.

Ja nie przeplacam za nic na PS4, gry kosztuja tyle samo co odpowiedniki na inne platformy. Kontroler w PS4 nadaje sie do wszystkiego poza skomplikowanymi strategiami. Tu myszka i klawiatura sa lepsze.

Smartphone w graniu nadaje sie do prostych gier logicznych i zrecznosciowych, nic ponad to, nie czuje sie immersji, satysfakcji i tyle.

Podkreslam ze to moje zdanie. ;)

Jak dla mnie Android jest ok jedyny problem to aktualizacje.

filmy na blu czasem mają w dobrych cenach, bez promocji ot tak.

Filmów tyż : ) troszku kupiłem.

Jak któryś film za drogi, to podchodzę do pracownika obsługującego dział " filmy " i pytam żeby zajrzał do komputra : )

jaką cenę może Mi zaoferować na film / filmy.

Nie wiem jak kosztuje Trylogia Hobbita po internetach. Wersja metalowa pudełkowata. 5 x Blu - ray

Trzy filmy, i jakieś dodatki na dwóch płytach. Dodatków ogólnie nie oglądam, bo nie lubię psuć sobie klimatu.

Ja dzisiaj wyrwałem taką wersję za 259 zł. Kosztowała normalnie 279 zł.

Kiedyś oglądałem taki film o stworkach, które pracują w teatrze. Szukam tego filmu od dłuższego czasu.

Po internetach też szukałem, jak się nazywa ta animka / film, ale jak na razie dupa.

Jeden był taki co z Wietnamu wrócił, i miał co jakiś czas koszmary jak go torturują. Ćpał i palił jeszcze więcej : )

Bardzo śmieszny film : ) Oglądałem ten film jakieś dziesięć ? lat temu, może więcej.

Jak dla mnie Android jest ok jedyny problem to aktualizacje.

Czysty Android jest bardzo ok, największy problem to wydawca (bo często nawet nie producent) urządzenia i jego zaniedbania.

Nie wiem jak kosztuje Trylogia Hobbita po internetach. Wersja metalowa pudełkowata. 5 x Blu - ray

Trzy filmy, i jakieś dodatki na dwóch płytach. Dodatków ogólnie nie oglądam, bo nie lubię psuć sobie klimatu.

Ja dzisiaj wyrwałem taką wersję za 259 zł. Kosztowała normalnie 279 zł.

heh ja jeszcze żadnej części nie dokończyłem...

Fetek : ) 6 x Blu - ray

Coś Mi się pochrzaniło : )

Ciekawe gdyby puścili na Polsacie jedną z tych części Hobbita. Pewnie jeden film trwałby jakieś osiem godzin : )

: )....Od tego momentu... 27:44

: )....Od tego momentu... 27:44

koleś dobrze gada, ale o tak oczywistych kwestiach że słuchać nie trzeba :) mam całą NC+ za free a korzystam hmm ~3h w miesiącu. Żona ostatnio była chora to trochę korzystała, potem powiedziała że nie ma czego oglądać.

nawet bajki dla dzieci są trudne do przetrawienia, a gumowce to się do roboty używa...

• Administratorzy

Nigdy nie bylem zwolennikiem konsol, całe życie byłem za PCtem. Jednak rok temu nabyłem X360 z Kinectem i sobie chwalę. Z braku wolnego czasu raczej okazjonalnie w coś pogram, ale kinect dobrze sprowadza się gdy przyjdą jacyś znajomi. Jeśli z dziećmi to odpalam im Kinect Party i wtedy to już zupełny szał jest ;-)

Sam grałem w świetne Limbo czy też Life is Strange (początkowo wydaje się raczej dla nastolatków, ale potem się rozkręca). Ogólnie, to jak widziałem nextgeny to jakiegoś wielkiego przeskoku nie ma.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Nie ma dramtycznego, ale jest zauwazalny. Plus fizyka znacznie lepsza. :)Tylko teraz wybor jest jeden PS4.

• Administratorzy

Oczywiście, że jest zauważalny, mam na myśli to, że taki X360 w pierwszej wersji wyszedł jednak ponad 10 lat temu, więc spodziewałem się większej różnicy :)

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Tak, z kazda kolejna generacja skok jest mniejszy.

Sam grałem w świetne Limbo czy też Life is Strange (początkowo wydaje się raczej dla nastolatków, ale potem się rozkręca). Ogólnie, to jak widziałem nextgeny to jakiegoś wielkiego przeskoku nie ma.

Limbo : ) Super giera.

Przeskok graficzny mają Exy na PlayStation.

Gry które lepione : ) są na dwie konsole ?... XBOX ONE, czasami też na peceta, zawsze będą gorzej wyglądać.

To nie Ex na PlayStation : )

Gdyby kotlecik GTA V lepili : ) wyłącznie na PlayStation 4 Zobaczyłbyś : ) wtedy jak wyglądają Next - Geny.

I tak super wygląda GTA V na PlayStation 4

A że musieli jeszcze na gównianego dekodera Polsatu wydać GTA V...

myślę że jakbyś zobaczył GTA z modami na PC to byś do PS4 nie chciał wracać :P lubisz sobie ot tak pograć a nie masz dostępu do modyfikacji gry, one naprawdę dużo potrafią zmienić.

myślę że jakbyś zobaczył GTA z modami na PC to byś do PS4 nie chciał wracać :P lubisz sobie ot tak pograć a nie masz dostępu do modyfikacji gry, one naprawdę dużo potrafią zmienić.

Gdyby pecet był ulepiony na jakichś tam super kartach, i takich podobnych ( zaznaczam że nie interesuje mnie pecet,

i jakieś tam super hiper drogie tuningowanie peceta ) no to wtedy " może " przez chwilę bym się zainteresował.

Jednak nie interesują mnie pecety " do grania "...dlaczego ?... bo pecet nie ma takich gier jak PlayStation : )

Fetek: ) A co to te mody ? bo nabazgroliłeś że jakbym zobaczył GTA z modami to już bym nie chciał wrócić do PlayStation

Fetek: ) A co to te mody ? bo nabazgroliłeś że jakbym zobaczył GTA z modami to już bym nie chciał wrócić do PlayStation

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

pierwsze dwa z google.. modów do różnych gier jest masa, ich funkcje są przeróżne, zdejmowanie kagańców z grafiki (najnowsze tytuły), zmiany dźwięków, grafiki, dodania elementów (miejsca, bronie, pojazdy, przedmioty), zmiany właściwości (np drwal dostarczał 1 kłodę na minutę teraz 3) jakieś wariacje typu chodzie toples lub w bieliźnie a nawet całkowite odwrócenie zasad gry.

Najważniejsza jest gra później sprzęt. Bo co niektórzy jakby odwrotnie.

całkiem jak w audio...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Łee tam takie mody to o dupę potłuc... nic nie warte pierdoły.

Wolę żeby zrobili od początku realistyczną grafikę, niż bawić się jakimiś beznadziejnymi modami.

Przecież to jest głupie... dla gimbusów raczej.

Jakby dali takie mody !!!...

Aktualizacja GTA V na PlayStation 4, wtedy takie mody miałyby sens...

Ten GTA V z modami nie robi zadnego wrazenia. The Divison ma ladniejszy swiat. ;)

Najnowszy trailer w wersji polskiej.

Ukryta Zawartość

To wszystko grafika in real time z gry. Az trudno uwierzyc! :D

Ukryta Zawartość

Najnowszy trailer w wersji polskiej.

Ukryta Zawartość

To wszystko grafika in real time z gry. Az trudno uwierzyc! :D

Będzie dobrze : ) dlaczego ? bo to Naughty Dog : ) PlayStation ma potężną broń nie do przeskoczenia.

A to nie jedyne studio tworzące gry, które chce wydawać swoje flagowe tytuły wyłącznie na PlayStation : )

Ukryta Zawartość

GTA jest brzydka sama w sobie, więc tutaj wielkiego pola do popisu brak co nie zmienia faktu że i tak jest dużo lepiej po modach. W tytułach które były ograniczane różnice są zdecydowanie większe. Po za tym jak pisałem mody to nie tylko grafika, to możliwości i zawartość gry. Fun jest duużo lepszy. Jak mam wybierać wolę gorszą grafikę a dobry gameplay.

Będzie dobrze : ) dlaczego ? bo to Naughty Dog : ) PlayStation ma potężną broń nie do przeskoczenia.

A to nie jedyne studio tworzące gry, które chce wydawać swoje flagowe tytuły wyłącznie na PlayStation : )

a teraz pomyśl co byś dostał gdyby konsola była prawdziwą machiną do gier a nie kalkulatorem.

Aktualizacja GTA V na PlayStation 4, wtedy takie mody miałyby sens...

mimo że nvidia się zlitowała to fizyka w PS4 i tak bardzo kuleje, jest postęp ale to ciągle wygląda "dziwnie". Zobaczymy jak nowsze tytuły.

Fetek : ) A niech i sobie będzie PlayStation według Ciebie : )... kalkulatorem.

PlayStation 4 " prawdziwą machiną do gier " ... Pewnie że chciałbym : )

Ale jak patrzę na Exy, to jakoś nie widzę żeby PlayStation był kalkulatorem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.