Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

A ja sadze ze ten spor powinien zakonczyc sie malym mottem typu "racja jest jak dupa, kazdy ma swoja". Co tam nowego z gier w swiecie ps4? Bo sie zapuscilem troche ....

Z exow pod koniec tego roku wyjdzie TLG, zapowiedziana jeszcze na PS3, w koncu wyjdzie na PS4. Widac to ze byla przygotowana z mysla o PS3.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niemniej kazdy kto gral w poprzednie gry tego studia czyli ICO czy Shadow of Colossus, wie czego sie spodziewac. Perelki.

Do tego wyjdzie jeszcze Gran Turismo Sport. Z wczesniejszych gier ktore wyszly w tym roku to Uncharted 4 i Ratchet and Clank. Obie wysmienite.

W lutym wyjdzie Horizon.

Ukryta Zawartość

Pozniej kolejne gry czyli m.in Detroit czy nowy God of War. Generalnie zobacz sobie konferencje Sony z E3 z tego roku. Bedziesz wiedzial dokladnie co i jak.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ekhm. Znow porównanie z tylka. Byle cyferki. MMO z mikroplatnosciami ktore z roku na rok ma coraz mniejsza ilosc graczy do gier np. TTP czy Wyscigow. Pokaz mi wyscigi ktore sprzedaly sie w liczbie 70mln egzemplarzy, albo gre TPP ktora sprzedala sie w liczbie prawie 30mln egzemplarzy. I to wszystko tylko na jeden system. Hmm..

czyli teraz już nie liczy się kasa a ilość sprzedanych egzemplarzy ? zgadzam się że gry tracą na popularności ale nadal jeden tytuł zgrania kilkakrotnie więcej i to co roku niż sony ze swoimi super hiper gadżetami w najlepszym sezonie.

Do tego niestabilne srodowisko jakim jest Windows.

może to też wina jądra ? też ulega kuchence mikrofalowej i czajnikowi ? a co będzie jak dokupię kuchenkę z wif fi !

Dobrze wiesz ze koszta zrobienie takiej samej gry na PC byly by znacznie wieksze - wszystko przez mnogosc konfiguracji

nie w czasach gdzie wszędzie masz ten sam hardware, problemem jest różnica wydajności i potrzeby kastracji (po Twojemu optymalizacji).Nowe konsole mimo że mocniejsze to podanie je problem backward'u.

To ze na Sony masz najlepsze gry, coz prawo wyboru

myślę że obecnie na topie jest nintendo..

Liczy sie jedno i drugie, w zaleznosci jak na to patrzysz.

Akurat Windows ma jadro mocno zasyfione, mowili o tym programisci ktorzy pracuja w M$. Do tego ile razy zdarzylo Ci sie ze cos nie gra, ze gra wywala do pulpitu, ze nie takie sterowniki, ze DX nawalil itd. Dlatego moim zdaniem dla typowego kowalskiego konsola + Linux czy MacOS > Windows. Co innego rynek PRO, np. duze fabryki gdzie wiele rzeczy jest kompatybilna tylko z Windowsem i nikomu nie chce sie pisac kodu od nowa na inny OS. Generalnie tez mam laptop na windzie, jest, bo ten system jest na tyle popularny ze dobrze miec w domu cos na Windowsie 7/8/10.

Kastracja to nie optymalizacja. Optymalizacja to ulepszanie. Cos masz problem z definicjami.

W zaleznosci od tego jakich kto gier poszukuje. Natomiast Nintendo samo w sobie jest monopolista w swoim targecie gier (bardziej dla casuali) i sprzetu. Masz racje.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Liczy sie jedno i drugie, w zaleznosci jak na to patrzysz.

liczy się tylko i wyłącznie kasa, nic innego.

Akurat Windows ma jadro mocno zasyfione, mowili o tym programisci ktorzy pracuja w M$

tia, kochane anonimy. Do ideałów nie należy ale daje radę.

Do tego ile razy zdarzylo Ci sie ze cos nie gra, ze gra wywala do pulpitu, ze nie takie sterowniki, ze DX nawalil itd.

od w7 chyba nigdy a wtedy jeszcze grałem dużo. Gry się wysypują bo cracki nie trybią... piraty też nie mają pełnych instalacji więc często środowisko jest wybrakowane. Pomijam modyfikacje klientów dostępowych, które często kończyły się crashami.

Dlatego moim zdaniem dla typowego kowalskiego konsola + Linux

tia... ludzie sobie nie radzą z prostymi kreatorami w których trzeba tylko klikać "dalej" a mają poradzić z linuxem gdzie wykonanie najprostszych czynności wymaga elementarnej wiedzy ? nie przestaniesz mnie zaskakiwać.

Co innego rynek PRO, np. duze fabryki gdzie wiele rzeczy jest kompatybilna tylko z Windowsem i nikomu nie chce sie pisac kodu od nowa na inny OS. Generalnie tez mam laptop na windzie, jest, bo ten system jest na tyle popularny ze dobrze miec w domu cos na Windowsie 7/8/10.

nie... Korporacje korzystają z produktów MS (i nie tylko) bo tylko on dostarcza najpotężniejszy silnik bazodanowy i kolosalne ilości dobrych rozwiązań biznesowych OTB, Nawet niższe szczeble (np hosting) wolą windowsa i potężne środowisko programistyczne które oferuje MS. Może w małym biurze Active Directory zastąpisz, w dużych firmach życzę powodzenia. Urządzenia często nie są sterowane "typowimi" komputerami, programatory/sterowniki zaś częśto wymagają systemów starszych niż w7.

Po za tym kupując win serwer masz wersje full wypas z limitem userów za grosze (wersje dla małych firm / do sprzedażny z serwerami), zrobisz tam wszystko. Chcąć zrobić to samo na linkusie musisz zakupić czasowe licencje któe wydja Cie nie małe pieniadźe i musisz kupić kilka produtków, nie jeden. Ale o tym można by ksiązki pisać..

Wiele firm korzysta z obu rozwiązań.

Kastracja to nie optymalizacja. Optymalizacja to ulepszanie. Cos masz problem z definicjami.

Optymalizacja - metoda wyznaczania najlepszego (optymalnego) rozwiązania (poszukiwanie ekstremum funkcji) z punktu widzenia określonego kryterium (wskaźnika) jakości (np. kosztu, drogi, wydajności).

1. jak poszperasz to zobaczysz ze zadne anonimy.

2. Cos za duzo wyskakuje mi na YT "Windows 7/8/10 fix xxxx"

3. Cos chyba dawno nie korzystales z Linuxa. Np. ta dystrybucja:

Ukryta Zawartość

4. W firmie w ktorej pracuje - jest firma Enterprise, generalnie jest Windows choc wszystkie osoby ktore robia cos zwiazanego z marketingiem czy "graphic design" korzystaja z Appla. Z reszta tego punktu moge sie zgodzic.

5. Czyli wychodzi ze jednak ulepszenie, poniewaz niweluejsz koszt, zwiekszasz wydajnosc etc.

Ukryta Zawartość

A ja wlasnie zakonczylem rozgrywke w Tomb Raidera na moim laptoku lenovo y700, szczerze to szeka mi opadla jak ta gra wyglada na srednich detalach ( geforce gtx 960).

Nie sadzilem, ze bede mial taka frajde wracajac do myszki i klawy .... ehmmm.

Ta gra wyglada srednio, momentami fajnie, mozna ja przyrownac w wielu elementach do Uncharted z ery PS3. Uncharted 4 jesli nie grales, spowoduje ze szczeka Ci zostanie na samym dole niemal co chapter. Teraz sa fajne promocje na PSN. :)

Ta gra wyglada srednio, momentami fajnie, mozna ja przyrownac w wielu elementach do Uncharted z ery PS3. Uncharted 4 jesli nie grales, spowoduje ze szczeka Ci zostanie na samym dole niemal co chapter. Teraz sa fajne promocje na PSN. :)

Zmien Panie sprzęt jak tak słabo jest

chwilowy brak działalności w audio.

W porownaniu do Uncharted 4/The Order 1886 to jest. Nie musze nic zmieniac, na szczescie.

1. jak poszperasz to zobaczysz ze zadne anonimy.

najistotniejsze wycieki są anonimowe, z resztą myślę że nie ma to większego znaczenia.

2. Cos za duzo wyskakuje mi na YT "Windows 7/8/10 fix xxxx"

jak masz zapuszczony system to nic dziwnego, miej tylko na uwadze że wiele filmów to fake mający zmusić do kliknięcia w link.

Cos chyba dawno nie korzystales z Linuxa. Np. ta dystrybucja:

Ukryta Zawartość

teraz mi znajdź i przeprowadź przez instalację np 1 programu do wystawiania faktur, bo przeciętny kowalski wystawia 2 rocznie. Kupiłem też fajny kombajn laserowy pracujący po wi, robiący wszystko z urządzenia itd.. Przydałaby mi się też jakaś fajna apka do obróbki grafiki na miarę LR.

ojej mam do dyspozycji tylko set gotowców...

marketingiem czy "graphic design" korzystaja z Appla.

ma to swoje uzasadnienie, "lepsze" apki, u nas też adobe (subskrypcja) zmusił kilku do rezygnacji z win.

Czyli wychodzi ze jednak ulepszenie, poniewaz niweluejsz koszt, zwiekszasz wydajnosc etc.

zwał jak zwał, prawda jest jedna gra po optymalizacji NIGDY nie są ładniejsze, często (wręcz bardzo) lekko brzydsze.

BTW: dzisiaj idę pograć w U4, niech Ci będzie :P jutro jako naczelny krytyk postaram się coś wysmarować ;]

Nie musze nic zmieniac, na szczescie.

"jeszcze przez rok" :P

Ukryta Zawartość

2.

I tak I nie.

3.

Tego nawet na Macu nie ma. Zostaje opcja online + druk. Sterowniki sa plug & play. Co do APK masz Darktable + GIMP. Gdyby to bylo za malo masz Wine.

4.

Tak.

5.

Sa ladniejsze, dzialaja lepiej. Przykladow jest wiele.

---

Aby ocenic Uncharted 4, musial bys pograc I przejsc min. 6 pierwszych rozdzialow, a I tak najlepsze przed Toba. Wiec takie jednorazowe granie w pospiechu na nic. ;)

Gry ekskluzywne na PS4 beda wychodzi do 2018 roku. Wiec spokojnie. W wrzesniu prezentacja Neo. Mimo wszystko jesli to bedzie 4K, to mi nie jest nigdzie spieszno.

W porownaniu do Uncharted 4/The Order 1886 to jest. Nie musze nic zmieniac, na szczescie.

Tutaj masz rację. Sprzęt nie zawsze ma znaczenie. Czasami dobra gra nawet w jakości konsolowej będzie ok.

Ale mimo wszystko miałem okazję chwilę pograć w tego tomb raidera i ja win10 z dx12 daje radę. Mimo ze widać wyraznie ze pod konsole robiona grafika na jedno kopyto.

Gra byla robiona pod Xone. Ten wyraznie slabszy od PS4, do tego studio nie tego kalibru co np. Naughty Dog.

Tego nawet na Macu nie ma. Zostaje opcja online + druk. Sterowniki sa plug & play. Co do APK masz Darktable + GIMP. Gdyby to bylo za malo masz Wine.

no czyli już nie dla szarego kowalskiego.. sterowniki drukarek umówmy się że tak, ze skanerami bywa różnie zwłaszcza po lanie. Darktable spoko (choć do PRO odpada), gimp to jedna wielka pomyłka.

Aby ocenic Uncharted 4, musial bys pograc I przejsc min. 6 pierwszych rozdzialow, a I tak najlepsze przed Toba. Wiec takie jednorazowe granie w pospiechu na nic. ;)

dlatego chce się skupić na grafice. Generalnie gra ładna, fajny daynamiczny GP ale.. ochy i achy trochę naciągane. Bardzo ładne, wręcz piękne są "filmy", podczas normalnej rozgrywki już jest różnie. Jakość ogólnego renderingu nie jest równa (optymalizacja?), włosy raz fajnie falują na wietrze gdzie scenę dalej są chyba po lakierze bo ani drgną. Raz mamy super skórę, ubranie a dwie sceny dalej ginie nam "połowa detali". Do tego drażni mnie bardzo nisko ustawiony render view distance.. Oczywiście grając totalnie tego nie zauważamy ale jak pisałem ja skupiłem się tylko na tym, po za tym wiedziałem czego szukać (w końcu to standard jeśli chodzi o "optymalizacje").

Po za tym gra mnie nie rozczarowała i to co pisałem się potwierdziło, w grze nie da się zabłądzić, trudno nawet zginać (!@#$). W górach przyjąłem tony ołowiu i dalej mogę skakać po skałkach, jaki to ja jestem super..

Wszystko na minus co napisałem to wady każdej gry wydanej w ostatnich latach. Pierwsze chaptery ohy ahy super jakość a w zakończeniu zamiast tekstur prawie że jednolity kolor, czyli problem istnieje nadal. Targetowy gracz to nadal jaskiniowiec, ma wymiatać, być super maczo.

Nie czepiając się, gra ładna, bardzo ładne otoczenie, GP fajny, luźny ale liniowy, nie czuć 30fps. Dla konsoli to jest KOLOSALNY przeskok.

W ktorym chapterze masz te plaskie tekstury? Grales w epilog? Te "filmy" to real time. Gra plynnie przechodzi do gameplayu jak w The Order 1886. Co do ton olowiu to zalezy od poziomu trudnosci I jak grasz. Ja wolalem eliminowac wrogow po cichu niz na Rambo. Rozwiazywales jakies zagadki?

W ktorym chapterze masz te plaskie tekstury? Grales w epilog? Te "filmy" to real time. Gra plynnie przechodzi do gameplayu jak w The Order 1886. Co do ton olowiu to zalezy od poziomu trudnosci I jak grasz. Ja wolalem eliminowac wrogow po cichu niz na Rambo. Rozwiazywales jakies zagadki?

Problem plaatikowych tekstor moim zdaniem tk właśnie ogólnie problem gier z konsolowych. To mnie trochę drażni przy portach konsolowych ale nie jestem jakis super wymagajacy więc wytrzymać sie da. Ale niesmak jest.lepiej na razie nie będzie.

Właśnie ten problem tez wyraznie widać przy tomb raiderze nowym.

LOL.

Najpiekniejsza gra TPP obok The Order 1886 I znow jakies porownania z TR ktoremu blizej do tego co prezentowal Uncharted ale na PS3.

ah te tekstury:

Ukryta Zawartość

xJ8IuFG.png

wJR0EeU.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja dzis "sesja" w Dirt. Bedzie krecenie kolkiem. Tylko musze jakos ogarnac pedal hamulca, bo mam dosc mocno stluczona lewa stope - nieudane ladowanie. ;)

W ktorym chapterze masz te plaskie tekstury?

zbyt trudne pytanie nie znam gry ale dla przykładu, przed wejściem do jaskini jaki idziesz skalną ścieżka nad morzem. Gdy jest zbliżenie na twarz jest git majonez, gdy jest GP włosy są sztywne, wychodzi ewidentny brak jakiegokolwiek wygładzania krawędzi, woda też nie powala. Plastikowy efekt włosów to zapewne wina niezbyt powalającego oświetlenia, które w grze jest raczej przeciętne i ograniczone.

Gra plynnie przechodzi do gameplayu

przejścia są bardzo ładne, wszystkie zoomy, snapy etc pokazali to co najlepsze.

Te "filmy" to real time

tylko render jest real time, cała reszta to gotowiec.

Tylko musze jakos ogarnac pedal hamulca, bo mam dosc mocno stluczona lewa stope - nieudane ladowanie. ;)

za szybko jeździsz :P

antymalkontent - co by się nie działo nie licz że na PC wyjdą jakieś dobre i ładne tytuły.

Kurde ostatnio fajna gra wylazła na konsolę... Xbox One Slim.

Inside

Coś dla Dawida : )

Perełka. Takie małe arcydzieła, to coś dla mnie. Kur.. chyba będę musiał kupić konsolę.

Boże Wszechmocny : ) spraw żeby pojawił się czarny Xbox One Slim.

To od razu jeszcze w gratisie zagram sobie w Gears Of War 4 jak wylezie : )

: )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

A dla mnie nie ma za bardzo gier. Przede wszystkim obumarł rynek gier militarnych. Arma tak na prawdę nie rozwija się od lat.

Wyszedł fajny wczesny dostęp - Squad. W multi nigdy nie grywałem, ale może się skuszę, jest to robota moderów od Project Reality do Battlefielda:

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

ARMA byla fajna. Teraz jednak ludzie wola przystepniejszego Battlefield'a. Ja w niego grywam - multi tylko w trybie "hardcore". Z kolei Battlefield 1, zapowiada sie smakowicie. :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo fajny film prezentujacy M6 GT3, motorsport i to jak PD wspolpracuje przy odbiorze danych do swojego GTS na PS4. :)

Gra na którą najbardziej czekałem w swoim życiu to Full Spectrum Warrior. Zawód był olbrzymi, chociaż uważam że formuła rozgrywki ma olbrzymi potencjał. Szkoda że nikt tego nie kontynuuje:

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Właśnie wyszła najbardziej przehajpowana gra ostatnicha lat hahahahaha:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.