Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Coś mi to przypomina. Pamiętacie prezentacje Jobsa swoich produktów ? : Ołłłłłłł, aałłłłłłłł, ołłłłłłłł, ołłłłłłłł , ałłłłłłłł, amazing, ołłłłłłł. Cały DavidM :))))))))))))

Całe pokolenie ps4 ma podobnie. Czytałem dzisiaj na forum innym o last guardian i pokolenie ps4 lal och ach srach...

Dopiero multillatformowcy opisywali fakty. A więc 20-30kl/s technicznie poprzednia generacja 5-10h gry w singla za 250 i... Co z tym zrobić... Itd.

Takze mam wrazenie ze gimbaza korzysta z tych ps4. A na prawdę myślę kupić tylko dla gier które monopol wydawniczy nie dopuszcza na inne platformy w tym najlepsza (PC) zeby zagrać czasem. Pada przeboleje może.

chwilowy brak działalności w audio.

A tak wogóle ta reklama Sony od PS1 do PS4 mnie odrzuca, jak widzę tych nawiedzonych małolatów z tymi gównianymi padami w ręce. Po tej reklamie Sony mi sie kojarzy z burdlem i gimbazą.

spokojnie panowie, zaraz wskoczy Dawid i zrobi z wami porządek. Znowu w XXI wieku wyśmieje wasze CD, bo on używa BD...

uncharted jednak rządzi !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

po za tematem trzymajmy kciuki za AMD ZEN, jeśli wydajność się potwierdzi to ostro zamiesza.

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

To jest to czego nie maja PC-ty.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Dobre zarty. ;) Niemal w kazdej recenzji, najlepsza grafika, bez wzgledu na platforme. Plus takie detale jak chocby mrowki chodzace po drzewach. Znow jest moc!

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Żyjesz i znowu gadasz od rzeczy fwnboyujesz i chwalisz się nie wiem czym i po co. Przecież taka konsola jest tania jak barszcz. Nie ma czym.

Wlasnie to jest ten klucz. Konsola tania, a pod wzgledem grafiki wciaz uciera nosa 3 krotnie drozszym PC. Plus, to ze takich gier nie ma na PC. Przy grze grzebali rowniez ludzie od Wiedzmina, zostali wypozyczeni.

Recenzja:

Ukryta Zawartość

Takze chwalic sie jest czym. To jak stac na swiatlach w Volvo Polestar (ktore tanie nie jest, ale ma niepozorny wyglad), i zobaczyc zaskoczona, rozgoryczona mine zostajacego w tyle wlasciciela M-ki. :)

Ukryta Zawartość

. To jak stac na swiatlach w Volvo Polestar (ktore tanie nie jest, ale ma niepozorny wyglad), i zobaczyc zaskoczona, rozgoryczona mine zostajacego w tyle wlasciciela M-ki. :)

Co masz na mysli piszac ze Polestar ma niepozorny wyglad , to swietne auta ale bez przesady maja spora moc ale nie sa wcale mocniejsze od konkurencji , no chyba ze na PS4 :)))

Na tej gierce

Horizon Down Zero grafika trochę plastikowa, ale ładna nie można zaprzeczyć. Wiesz DavidM czego 10-ęcio krotnie droższe pecety nie maja tego co Twój PS ? P A D A !!!!!!! I chwała za to. Za to Ty nie możesz pograć w taka kultową grę jak Counter Strike Global Offensive. Grafika nie wymiata w tej grze, ale Ty nigdy nie doświadczysz co znaczą ułamki sekund gdzie po drugiej stronie siedzi również człowiek :) Choćby przyszło 100 exclusive'ów i zjadłoby 20 padów :)

@ marcusSE

Sa mocne, nawet bardzo, plus jest ich malo - kolejny plus (w przyszlosci beda trzymac cene). Choc ta Alpina tez bardzo ladna. Naprawili to co zepsulo BMW. :)

@ PiotrJ

Gdzie ta grafika jest plastikowa?

Uswiadczam, nie po to robia TV ktore maja input lag na poziomie 20-30ms. Counter Strike fajny, ale przereklamowany - plus rozgrywka na kampienie mi nie odpowiada. Kazdy gra w to co lubi. :)

Wlasnie to jest ten klucz. Konsola tania, a pod wzgledem grafiki wciaz uciera nosa 3 krotnie drozszym PC. Plus, to ze takich gier nie ma na PC. Przy grze grzebali rowniez ludzie od Wiedzmina, zostali wypozyczeni.

Recenzja:

Ukryta Zawartość

Takze chwalic sie jest czym. To jak stac na swiatlach w Volvo Polestar (ktore tanie nie jest, ale ma niepozorny wyglad), i zobaczyc zaskoczona, rozgoryczona mine zostajacego w tyle wlasciciela M-ki. :)

O co tyle szumu...

Aaaa ex. To u niektórych jeszcze jest cool. Efekt poprzedniego systemu.

Ukryta Zawartość

Nie widze u siebie efektu poprzedniego systemu - ktory trwa obecnie UE. To Ci sami komunisci, tylko obecnie poprzebierani w rozne loga jak "zieloni" , "lgbt", "belg bez matury" itd. oplacane przez finansjere.

Raczej widze u siebie zdrowy rozsadek. Juz mam tyle lat PS4, co roku mam w co grac. Oprocz kupna gier, nie dolozylem ani centa. Ps. Nie mowcie mi o cenach gier w PL - nie mieszkam w PL. Wiem ze w Polsce sa one sztucznie zawyzane. To jest efekt systemu.

No czy ta twarz nie jest plastikowa ? :) Na Twoim trailerze tez co chwile plastik :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja bym nie nazwal tego plastikiem, raczej art-style. ;)

To trochę czepianie sie na siłę, bo gierka jest zrobiona bardzo dobrze. Najbardziej mi się podoba fizyka jej włosów oraz animacja gdy biega. Choć na filmikach z YT widać że co jakiś czas brakuje klateczek i gra zaczyna lekko przycinać. No ale nie oszukujmy się to kres możliwości tej konsoli.

Acha sama gra wydaje mi się denna. Godzina grania i gra wylądowała by u mnie w śmietniku. Tak mi się przynajmniej wydaje. Bo czym by mogli mnie tu zaskoczyć ? Historią ? Wątpie

"Są już ludzie, którzy grali w tę grę i wiele osób narzeka na powtarzalność i schematyzm. Wygląda na to, że poza bieganiem i wykręcaniem dinozauro-robotom pamięci RAM oraz dysków twardych nic więcej nie będzie."

Nie widze u siebie efektu poprzedniego systemu - ktory trwa obecnie UE. To Ci sami komunisci, tylko obecnie poprzebierani w rozne loga jak "zieloni" , "lgbt", "belg bez matury" itd. oplacane przez finansjere.

Raczej widze u siebie zdrowy rozsadek. Juz mam tyle lat PS4, co roku mam w co grac. Oprocz kupna gier, nie dolozylem ani centa. Ps. Nie mowcie mi o cenach gier w PL - nie mieszkam w PL. Wiem ze w Polsce sa one sztucznie zawyzane. To jest efekt systemu.

Ok to dwa problemy już mamy jedziemy dalej. Pozniej spróbujemy popracować nad terapią.

Problem konsoli bożka - w rzeczywistości to tylko ograniczony średniej klasy sprzed komputerowy.

Problem exa - to sa zwykłe gry jak inne.

Jedziemy dalej.

Następnie problem oceny.

Grałeś w to w ogóle ograles przeszedłeś przynajmniej główną fabułę? A więc oceniasz gre jako użytkownik czy tylko tak sobie piszesz z dupy teksty? Produkt można ocenić uzytkowujac go i mając skale porownania.

Pierwsza odpowiedz.

Exy to nie gry jak inne, bo posiadaja znacznie wiekszy budzet I najlepszych DEV dostepnych na rynku. Wyjatek to jedynie Rockstar czy ekipa z CD Projekt odpowiedzialni za Wieska. Choc to I tak nie ten sam poziom. Gdyz nie maja takich zasobow - to rowna sie czasu - na wymasterowanie kazdej dostepnej wersji gry na dana platforme.

Gra nie przycina na PS4 PRO - gdzie masz upscaling do 4K. Jedynie czasem na PS4, ale to tylko pare momentow na cala gre.

Co do ocen, ja oceniam gre samemu grajac w nia. Zas recenzje z internetu to jedynie poglad.

Przeciez adoruje tylko oprawe graficzna. Zas z recenzji wynika ze rowniez i fabula fajna, nietypowa, dotego wysmienite uniwersum, swiat. Jednak ponad tym wszystkim, to ta gre zrobili ludzie ktorych gry nie zawodzily.

Moral z tego taki, ze ja zagram, nie wiem jak Ty?!

Moral z tego taki, ze ja zagram

No ja tyż : )

Pytanie takie...

Dawid... Posiadasz u siebie ten nowy tryb " Turbo " do PlayStation 4 Pro.

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Bedzie grane kolego. :)

Problem jest jeden. Nie mam PS4 PRO. Poki co jedynie Horizon wydaje sie gra odpowiednia pod jego zakup. Dla mnie to ciagle za malo. Gdyz roznice nie sa az tak duze. Ciagle czekam az rynek sie wyklaruje.

Bedzie grane kolego. :)

Problem jest jeden. Nie mam PS4 PRO. Poki co jedynie Horizon wydaje sie gra odpowiednia pod jego zakup. Dla mnie to ciagle za malo. Gdyz roznice nie sa az tak duze. Ciagle czekam az rynek sie wyklaruje.

Łokej : ) Tak pytałem. Sądziłem że " cuś " na ten temat wiesz.

Pobrałem najnowszą aktualizację, i nie mam w konsoli tego czegoś : )

Powiadają w internetach, że najnowsza aktualizacja to 4.05, która jest właśnie dostępna z tym trybem Turbo. Nie wiem o co chodzi z tą aktualizacją. Bo u mnie konsola pobrała najnowszą aktualizację, i mam 4.07.

O co tu kur.. chodzi.

Kumpel kupił niedawno PlayStation 4 Pro z tymi okularami, i u niego jest ten ten tryb Turbo. ( Posiada aktualizację 4.05 )

Nie pamiętam co gadał, ale chyba zapisał się na ten tryb. Na razie " chyba ' tylko wybrani gracze mają ten tryb Turbo.

Za bardzo z nim nie gadałem na ten temat. Bo sądziłem, że i ja sobie pobiorę w chałupie. A tu dupa.

Niebawem będę miał jego konsolę. Mam nadzieję. Ale raczej tak będzie, bo jak on coś gada, to gada że tak będzie. Obczaję jak to działa. No chyba że wcześniej jakoś uda mi się pobrać ten tryb na konsolę.

Poki co jedynie Horizon wydaje sie gra odpowiednia pod jego zakup. Dla mnie to ciagle za malo.

Ale co za mało Dla Ciebie. Patrzysz tylko na grafikę.

Ja też lubię gry, które wyglądają obłędnie. Ale to nie wszystko. Do tego jeszcze trzeba dodać pasję i klimat. A takie gry ma PlayStation, oraz pierwszy XBOX, i XBOX 360.

Ja dalej gram ( wiadomo że mniej, ale gram ) na konsolach PlayStation 3 i XBOX 360. Lubię sobie przypomnieć te czasy... Klimat : )

Na PlayStation 3 gram mniej, bo większość gier z PS3 przenieśli na PlayStation 4. Ale nie wszystkie gry przenieśli do PS4 w wersji pudełkowatej : )

Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłem... PlayStation 2

Ukryta Zawartość

Jeszcze wtedy miałem DEMO. Wersja japońska na tankowcu. Gra nie była jeszcze dostępna. Konsola jest fajna, bo ma niesamowite gry klimatory : )

Ukryta Zawartość

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

DawidM , jezeli faktycznie podobaja Ci sie Volvo Polestar i masz ochote troche o nich pogadac to zapraszam na priv ;) , PSP "szaraczek" byla moja pierwsza konsola Sony w ktorej bylem zakochany , to byly czasy gdzie Sony u mnie krolowalo i bylo dla mnie naj ;)))) , pozniej byl rozwod i koniec z Sony . Nie sadzilem ze powroce do tej marki , jednak po wielu latach Sony znow gosci w moim domu, kupilem ich tv i bluray , powiem ze naprawde jest super i na chwile obocna wiem ze drugi tv bedzie rowniez Sony . Jak tak czytam o tej PSP 4 , to nabieram checi zeby to kupic ;) , wprawdzie gdzies w szafce zalega Xbox ale co tam . Pamietam ze moja ulubiona gra na szaraczka byl Abe"s , spewnoscia to juz antyk , pytanie gdybym sie zdecydowal ktora brac ta Pro czy zwykla .

Popatrzałem sobie kilkanaście minut na gameplay z Horizon Zero Dawn. Raczej mi to wygląda na monotonną rozgrywkę walk w kółko z małymi przerywnikami w tle. Ale najbardziej rzuciły mi się w oczy nagminne spadki FPS na moje oko nawet do 20FPS lub nawet mniej. Niestety może i mrówki sobie hasają ale słowo "jest moc" to trochę dla mnie nie na miejscu. Niestety ale na tej grze PS ledwo zipie.

Troche sie mylisz.

Plus:

@ marcusSE

Roznica w cenie teraz nie jest duza. Wiec moze zainwestuj w PRO. Gdybym kupowal nowa to pewnie bym tak zrobil.

Pewnie zagadam. Polestar chodzi mi po glowie. Choc czekam co pokaze soba nowa S60.

@ Myszator

To nie jest tak. Gry sa najwazniejsze. Szczegolnie te od Sony, bo wnosza cos nowego. Dlatego kupuje konsole. Niemniej nieukrywajmy ze grafika ma rowniez wplyw na to co kupujesz, oczywiscie gra musi bronic sie tez innymi czynnikami, w tym najwazniejszym - grywalnoscia. :)

Sent from my BlackBerry PRIV

Ludzie od DF mowia wrecz przeciwnie. Ze jedna z najlepiej chodzacych gier open world w ogole. Mysle ze najlepiej samemu sprawdzic. W wiekszych miastach sa dostepne stoiska z gra. :)

Sent from my BlackBerry PRIV

Dość już tylkograficznych pseudo gier dla niewybrednych odbiorców młodego pokolenia ( i nie tylko) z prymitywnym sterowaniem i grywalnoscia dość już cofania rynku plastiku w grach dosc już konsolowych gier czas na jakość i Grywalnosc... Zadluzyc Sony bo to główny sprawca tego dziadostwa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.