Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie mi, czy PS4 są jakieś wersje (oprócz pojemności)?

Szukam białej sztuki i pojawia się w niektórych opisach "new version".

Czy to tylko taki chwyt marketingowy?

Szarą znalazłem "anniversary edition". Z ceną troche przegieli. Za kolor obudowy żeby tyle dopłacać?

Aha i jeszcze kamerke do PS będe potrzebował kupić. Czy ktoś z Was ma może, czy warto?

Powiedzcie mi, czy PS4 są jakieś wersje (oprócz pojemności)?

Szukam białej sztuki i pojawia się w niektórych opisach "new version".

Czy to tylko taki chwyt marketingowy?

Szarą znalazłem "anniversary edition". Z ceną troche przegieli. Za kolor obudowy żeby tyle dopłacać?

Aha i jeszcze kamerke do PS będe potrzebował kupić. Czy ktoś z Was ma może, czy warto?

Mój kumpel ma wersję " Anniversary Edition " : )

Biała PlayStation 4 wygląda zabójczo pięknie. Szczególnie gdy reszta zestawu audio jest w podobnym kolorze.

Ostatnio kupiłem taką konsolę PlayStation 4.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bardzo rzadko spotykana, jak i również wersja " Anniversary Edition "

Kupiłem go od maniaka konsol wszelakich,oraz fanatyka różnych figurek konsolowych.

Na żywca wygląda jeszcze lepiej : )

: )

Nie wiem natomiast o co Tobie : ) chodzi w tym co napisałeś " new version "

Ogólnie PlayStation 4 nie pojawia się od tak sobie w innym kolorze.

Chyba że jest to limitowana edycja.

Ukryta Zawartość

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

magico79 new version oznacza nowa partie konsol, maja poprawione zasilanie i sa bardziej ciche..... poluj na taka.....

btw wlaczylem przed chwilka drive cluba po dluzszej przerwie i szczeka mi opadla jak ta gra sie zmienila ....

do szescia brakuje mi tylko kierownicy i 60 fps....

Mój kumpel ma wersję " Anniversary Edition " : )

Biała PlayStation 4 wygląda zabójczo pięknie. Szczególnie gdy reszta zestawu audio jest w podobnym kolorze.

Ostatnio kupiłem taką konsolę PlayStation 4.

Ukryta Zawartość

Bardzo rzadko spotykana, jak i również wersja " Anniversary Edition "

Kupiłem go od maniaka konsol wszelakich,oraz fanatyka różnych figurek konsolowych.

Na żywca wygląda jeszcze lepiej : )

Nie wiem natomiast o co Tobie : ) chodzi w tym co napisałeś " new version "

Ogólnie PlayStation 4 nie pojawia się od tak sobie w innym kolorze.

Chyba że jest to limitowana edycja.

Biała konsola w kraju w, którym mieszkam nie jest rzadko spotykana. Na półkach sklepowych jest ich do bólu.

Tylko ten napis "new version" na niektórych jest. Dlatego nie wiedziałem co to oznacza. Czy jest jakaś różnica pomiędzy normalną.

magico79 new version oznacza nowa partie konsol, maja poprawione zasilanie i sa bardziej ciche..... poluj na taka.....

btw wlaczylem przed chwilka drive cluba po dluzszej przerwie i szczeka mi opadla jak ta gra sie zmienila ....

Dzieki. O to mi chodziło. Mam nadzieje, że w tej nowej wersji poprawili też wycierające się gumki od analogów:)

Ukryta Zawartość

Ja mam biala wersje, ta pierwsza z 500GB pojemnosci dyskiem twardym, choc to akurat najmniejszy problem, gdyz wymiana dysku na wiekszy jest dziecinnie prosta. Mojej minal rok czasu i postanowilem wymienic paste termoprzewoadzaca. Warto bylo. :) Generalnie sa dwa typy, mysle ze ta tabelka Ci pomoze.

Ukryta Zawartość

To moja slicznotka:

orcl4tM.jpg

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Kwasior21 : ) dzięki za informację. Nie wiedziałem że wprowadzono nową wersję PlayStation 4 : )

Mój młodszy brat giercuje w tą grę. Ta gra momentami wygląda jak jakiś film na Blu - ray.

1080p/60fps Takie gry to Ja lubię : ) The Last of Us Remastered

Ja mam biala wersje, ta pierwsza z 500GB pojemnosci dyskiem twardym, choc to akurat najmniejszy problem, gdyz wymiana dysku na wiekszy jest dziecinnie prosta. Mojej minal rok czasu i postanowilem wymienic paste termoprzewoadzaca. Warto bylo. :) Generalnie sa dwa typy, mysle ze ta tabelka Ci pomoze.

Ukryta Zawartość

To moja slicznotka:

orcl4tM.jpg

Dzięki Dawid za linka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To moja slicznotka:

orcl4tM.jpg

Widze jakieś fajne nakładki na analogi. Co to?

Ukryta Zawartość

Tak. Zauwazylem ze lewy analog zaczynal sie scierac i delikatnie pekac. Zalozylem im zabezpieczenie.

Ukryta Zawartość

Kupilem tez sobie orginalne zammieniki. Jednak wpierw ogram te nakladki. :)

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ta gra momentami wygląda jak jakiś film na Blu - ray.

1080p/60fps Takie gry to Ja lubię : ) The Last of Us Remastered

Gra wyglada swietnie. Osobiscie uwazam, ze poziom drive cluba jest bardzo wysoki.

Jak zaczna wymyslac nowe silniki i poprawiac do bolu gry to moze dojsc do malego zalamania rynku gier.

Bedziesz ogladal same interaktywne filmy a gry pojda w zapomnienie. Lepiej niech sie skupia nad virtual reality i czesc towarzystwa przestanie marudzic. ))

Tak. Zauwazylem ze lewy analog zaczynal sie scierac i delikatnie pekac. Zalozylem im zabezpieczenie.

Ukryta Zawartość

Kupilem tez sobie orginalne zammieniki. Jednak wpierw ogram te nakladki. :)

Fajne opis porównanie konsol jest w linku podanym.

Pisze "Czy warto zatem zamienić model premierowy na nowe CUH-1200? Naszym zdaniem nie: nowy model to wyraźny krok naprzód, ale biorąc pod uwagę obecną cenę konsoli - oscylującą w granicach 1500 zł - lepiej wstrzymać się do momentu, gdy Sony zdecyduje się bardziej radykalnie przemodelować platformę. Niemniej, osoby przymierzające się do zakupu pierwszego PS4 powinny postawić na model CUH-1200."

:):) recenzenci mają dziwne poczucie humoru.

Ich zdaniem nie warto zamienić modelu premierowego na nowy ale osoby przymierzające się do zakupu powinny postawic na nowy model :):)

Jedno zaprzecza drugiemu:)

Ukryta Zawartość

heh ;)

Mysle ze pewnie chodzilo o to ze jesli posiadasz aktuanie starszy model, nie warto isc w nowy. Zas jesli ktos jeszcze nie posiada PS4, to zachecaja do kupna nowego modelu.

Jedyne co mi się podoba w nowym modelu, to że cała konsola PlayStation 4 jest teraz w jednym kolorze.

Tak na szybko patrzałem : )

Trochę słabo że nie ma już guzików dotykowych.

Teraz trzeba po po prostu wcisnąć guziki. Nie wiem jak u was jest. Wolicie guzik, czy raczej taki na dotyk.

No i jak czytałem, zmienili troszku pasek podświetlenia na górze konsoli. Ciekawe czy na lepiej to wyszło.

Ja wole ta starsza wersje. :) Niemniej co kto woli. Nowa wersja ma wiekszy dysk, ten sie przydaje, gry zajmuja od paru do kilkudziesieciu GB. Taki BF4 Premium to prawie 80GB zajmuje.

U mnie w PS3 dotyk działa jak mu się chce a czasem normalnie wszystko chodzi.

Mi też się podoba bardziej ta pierwsza wersja (biała oczywiście).

Nie podoba mi się troche jakość plastiku w kolorze piano - błyszczącym. Widoczne delikatne przerysowania co raz bardziej liczne nawet po przecieraniu kurzu. Ale to się tyczy wszystkich chyba przedmiotów w kolorze piano. Mam stojaki do kolumn piano, utrzymać to w czystości graniczy z cudem i te irytujące ryski, których jest co raz więcej.

Być może za bardzo sie czepiam ale przecież o to chodzi aby technologia z postępem szła do przodu a nie cofała się do tyłu.

Wracając do tematu, co myślicie o PS4 w wersji limited edition "Metal gear solid"?

Na obrazku wygląda dosyć fajnie.

Zgadzam się z Tobą David : )

Wspomniałeś o Ninny : ) w takim razie nie zapomnij dodać jeszcze Gacka... GameCube

Chociaż nie było dużo gier na tą konsolę, to jednak parę tytułów wystarczy aby zakupić tą jedną z najlepszych konsol od Nintendo.

Tak jak piszesz teraz liczy się PlayStation 4 : )

Na dzień dzisiejszy dla mnie liczą się trzy konsole.

PlayStation 4

PlayStation 3 Slim ( Nie mylić z wersją Super Slim ) Najlepsza była PlayStation 3 60 GB miałem dwie sztuki.

XBOX 360 S 250 GB Najlepsza wersja konsoli od Microsoftu. Oczywiście wyjście optyczne posiada.

Widziałem te najnowsze Xboxy 360 Slim ha ha. Przecież ten szrot nawet nie ma wyjścia optycznego.

Nie wspominam już o wyglądzie, i jakości wykonania... Tragedia.

Chyba z PS3 najlepsza czyli nie awaryjna to 80gb...ja mam ją od 2009 i caly czas śmiga wzorowo...

Tak, wersja 80GB byla najtrwalsza i najlepsza. Kiedy sprzedawalem, caly czas byla w wzorowym skladzie.

Chyba z PS3 najlepsza czyli nie awaryjna to 80gb...ja mam ją od 2009 i caly czas śmiga wzorowo...

Nie miałem wersji PlayStation 3 80 GB

Jak pamiętam te wersje konsol nie posiadały wstecznej kompatybilności z PlayStation, oraz PlayStation 2.

A właśnie na tym mi zależało. To były piękne czasy : )

Ja płaciłem za PlayStation 3 60 GB 2400 zł To była najdroższa konsola PlayStation 3

Nie pamiętam ile kosztowała wersja 80GB, ale na pewno dobre parę stów taniej kosztowała.

Najlepsza była PlayStation 2 pod względem drożyzny. Podczas premiery PlayStation 2 musiałem zapłacić 2400 zł

I tak tanio znalazłem : ) Niektórzy płacili po 2700 zł

I to była jedyna konsola, która pokazywała olbrzymi przeskok graficzny między starszą generacją, a nową.

Premiera konsoli PlayStation 2 na pewno zostanie w pamięci co niektórym graczom.

Nie tylko pod względem ceny konsoli.

Kto był, i kupował konsolę PlayStation 2, to wie o co chodzi : )

Potem to już nie było takiego przeskoku między następnymi generacjami.

Na porządne gry pod względem graficznym, trzeba było dość długo czekać.

Jedną z pierwszych gier, która pokazała moc PlayStation 3 to była gra Heavenly Sword : )

Sami widzicie że PS2 czy PS3 w dniu premiery kosztowała dužo więcej niż PS4 co odbiło się na jakości wykonania tej ostatniej...ja osobiście wolałbym za PS4 zapłacić jak za PS3 i mieć ją wzorowo wykonaną... a tak zeszli z ceny i zrobili co zrobili...szkoda że księgowi rządzą w firmach a nie inżynierowie...

Wg mnie najładniejsze konsole to PS3 fat widać było że to cacko dobrze wykonane z odpowiedniej klasy materiałów o niespotykanych kształtach i odpowieniej wielkości...później te slimy i super slimy to już przypominały bardziej mantę...takie mam zdanie...

Co ciekawe nigdy nie byłem fanem gier i PS3 80gb kupiłem głównie jako odtwarzacz blu-ray a że w komplecie dostałem "Uncharted " to zagrałem i złapałem bakcyla... :)

Ja mam właśnie trójkę 80GB od 2010r. Potwierdzam bezawaryjność. Trochę ten dotyk wariuje. Pilot dokupiłem dedykowany do PS. Rok temu przestał działać, tak po prostu.

PS3 ma bardzo dobry odtwarzacz CD. Ja wywaliłem kupe kasy na swój system audio a podłączając PS jako Cd odtwarzacz, zagra lepiej niż mój obecny CD player 5x droższy:(

Dlatego twierdzenie "nie zawsze drożej znaczy lepiej" sie sprawdza

Tak, PS3 jako audio player radzil sobie znakomicie, zas niektore wersje potrafily nawet dekodowac SACD. :)

Ja kupilem ja jako konsola + odtwaracz do filmow (tak jak to bylo z PS2), potem odkrylem ze takze swietnie odtwarza muzyke.

Ciesze sie ze ekskluzywne gry od Sony pomagaja w lapaniu bakcyla :D

Sami widzicie że PS2 czy PS3 w dniu premiery kosztowała dužo więcej niż PS4 co odbiło się na jakości wykonania tej ostatniej...ja osobiście wolałbym za PS4 zapłacić jak za PS3 i mieć ją wzorowo wykonaną... a tak zeszli z ceny i zrobili co zrobili...szkoda że księgowi rządzą w firmach a nie inżynierowie...

Wg mnie najładniejsze konsole to PS3 fat widać było że to cacko dobrze wykonane z odpowiedniej klasy materiałów o niespotykanych kształtach i odpowieniej wielkości...później te slimy i super slimy to już przypominały bardziej mantę...takie mam zdanie...

Co ciekawe nigdy nie byłem fanem gier i PS3 80gb kupiłem głównie jako odtwarzacz blu-ray a że w komplecie dostałem "Uncharted " to zagrałem i złapałem bakcyla... :)

Ja również wolałbym zapłacić więcej sałaty za PlayStation 4.

Może za dużo nam naobiecywali, i dlatego teraz mamy takie odczucia. Zawsze tak jest z każdą nową generacją.

Uncharted 4 ( PlayStation 4 ) pokaże konkurencji kto rządzi na podwórku w temacie gier na wyłączność.

W sumie to już pokazał kto rządzi...

The Order 1886 : )

The Last of Us Remastered

Until Dawn

A to dopiero początek exów na PlayStation 4 : )

W sumie jakiej konkurencji ? Przecież XBOX One wyłożył się ze swoimi " niby grami " na wyłączność.

Dekoder Polsatu.... ha ha ha

Ciekawe jak się czują posiadacze dekoderów teraz : )

To my tak myslimy i podsmiewamy sie z Xboxa ale jakbys zalozyl "klub Xbox" zobaczyl bys co pisza o PS.

Nie ma idealow. PS tez ma swoje wady. A tak naprawde to wszystko sie moze jeszcze zmienic. Obaj prodecenci sie przesciguja nawzajem. Moze X zrobi update i wszystko nadrobi?

To my tak myslimy i podsmiewamy sie z Xboxa ale jakbys zalozyl "klub Xbox" zobaczyl bys co pisza o PS.

Nie ma idealow. PS tez ma swoje wady. A tak naprawde to wszystko sie moze jeszcze zmienic. Obaj prodecenci sie przesciguja nawzajem. Moze X zrobi update i wszystko nadrobi?

Miałem Xboxa One. Bardzo szybko pozbyłem się tego Dekodera Polsatu, z możliwością odtwarzania gier na poziomie wstecznej generacji. Do tego jeszcze wykonanie i wygląd Dekodera Polsatu... nędza.

Dla mnie liczą się gry!! exy. Konsole kupuje się dla gier, nie odwrotnie.

Microsoft obecnie szuka pieniedzy, nie znalazl ich na Xone, notuje tam wyrazne straty, jesli nie odnajdzie ich przy PC - ostani krok jaki wykonali, czuli przeniesienia exclusiv games z Xone na PC. To boje sie ze Xone moze byc ostatnia konsola M$. Sony obecnie gra w swojej lidze, i jesli w poprzedniej generacji X360 sie jeszcze liczyl, tak teraz Xone nie liczy sie w ogole w Europie. W Japonii M$ nigdy sie nie liczyl, zostaja mu stany, gdzie i tak notuje straty wzgledem Sony.

Dla mnie liczą się gry!! exy. Konsole kupuje się dla gier, nie odwrotnie.

Dla mnie rowniez, dlatego preferuje konsole Sony.

Tak, jednak jak widac po sprzedazy, jest to niewielka grupa, ktora bedzie jeszcze spadac, po ostatniej decyzji M$. Xone to konsola typowo casualowa. Dla doroslego gracza liczy sie glownie jedna konsola, jest to PS4.

Moga. Ot tego jest demokracja. Choc faktom nie moga zaprzeczac.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.