Skocz do zawartości
IGNORED

HarmanKardon + hkts35bq+ Klipsch r26f

LukaszB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem we właściwym ustawieniu zestawu:

Posiadam amplituner HK avr270 + zestaw 5.1 hkts35bq. Satelitki z zestawu sa dość małe i o ile w filmach sa ok to do słuchania muzy juz tak średnio sie nadają. Postanowiłem podkupić 2 kolumny podłogowe Klipscha r26f i dać je jako front. W tej chwili mam 7.1

Prosze o pomoc w ustawieniach crossover satelitek, centra i suba. W opcjach dla suba jest jeszcze możliwość ustawienia lfe lub L/r + lfe co wybrać ?

Ogólnie chciałbym tak to poustawiać aby fronty nie zagłuszały reszty bas super grał itd:)

Pokój około 25m2

Muza - black music, Soul, rap, itd

Z góry dzieki za pomoc

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/123861-harmankardon-hkts35bq-klipsch-r26f/

Ok , a jakie Hz ustawić: fronty mam na Large, cent 100, boczne 100, sub 80hz- zostawić ? Jest jeszcze opcja dolby ból. Off, low, med, max? Na off jest kiepski dźwięk a z reszta nie wiem o co chodzi

Dolby volume, iPhone czasem pisze głupoty :)

Jak to H/K to wysoce prawdopodobne że nie wszystko działa prawidłowo...

Możliwe też żę nie wszystko zrobiłeś jak należy...

Zobacz co sie stanie jak wywalisz całkiem suba...

W trybie DIRECT same fronty też "źle grają ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.