Skocz do zawartości
IGNORED

Dual 750 - adaptacja wkładki MC

Kazuki

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Do tej pory słuchałem Duala CS 750 z dualowska wkładką DN750,z tego co się orientowałem (ze dwa lata temu) kupując gramofon zdecydowałem się poszukać tego modelu gdyż jest uznany jako solidny i ramię nadaje się do akceptacji wkładek MC.Udało się znaleźć ładny egzemplarz i sobie jest,póki co entuzjazm minął a raczej ruszył w kierunku wzmocnień lampowych,źródeł cyfrowych itp.. a gramofon od święta..Ale wczoraj na pchlim targu patrze dual,stan opłakany,lecz wkładka MC,cena 150zł,krótka decyzja biorę.W domu odkurzyłem,w miarę wyważyłem,nacisk na igłę 1,75 bo nie wiem jaki winien być?antyskating nie do ustawienia(regulacja nie działa)wcisnąłem start i kręci:)pierwsze dźwięki nieco gorsze i przymulone jak z 750 z MM..:( a po chwili się ocknąłem że nie przełączyłem PRE na MC !..po wciśnięciu to co usłyszałem to po prostu mi kopara opadła i nie dowierzałem!Jest wszystko,bas,talerzyki,wybrzmienia,przestrzeń,no aż chce się słuchać tyle że reszta to grat.Teraz nie wiem czy zostawić to tak jak jest czy kombinować i przełożyć tą wkładkę czy może całe mocowanie do tej 750-tki..i czy w ogóle się da?..Podpowiedzcie co robić doświadczeni koledzy bo z tego co usłyszałem już nie zrezygnuję co więcej, będę próbował udoskonalać.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/123868-dual-750-adaptacja-wk%C5%82adki-mc/

Cześć.

Do tej pory słuchałem Duala CS 750 z dualowska wkładką DN750,z tego co się orientowałem (ze dwa lata temu) kupując gramofon zdecydowałem się poszukać tego modelu gdyż jest uznany jako solidny i ramię nadaje się do akceptacji wkładek MC.Udało się znaleźć ładny egzemplarz i sobie jest,póki co entuzjazm minął a raczej ruszył w kierunku wzmocnień lampowych,źródeł cyfrowych itp.. a gramofon od święta..Ale wczoraj na pchlim targu patrze dual,stan opłakany,lecz wkładka MC,cena 150zł,krótka decyzja biorę.W domu odkurzyłem,w miarę wyważyłem,nacisk na igłę 1,75 bo nie wiem jaki winien być?antyskating nie do ustawienia(regulacja nie działa)wcisnąłem start i kręci:)pierwsze dźwięki nieco gorsze i przymulone jak z 750 z MM..:( a po chwili się ocknąłem że nie przełączyłem PRE na MC !..po wciśnięciu to co usłyszałem to po prostu mi kopara opadła i nie dowierzałem!Jest wszystko,bas,talerzyki,wybrzmienia,przestrzeń,no aż chce się słuchać tyle że reszta to grat.Teraz nie wiem czy zostawić to tak jak jest czy kombinować i przełożyć tą wkładkę czy może całe mocowanie do tej 750-tki..i czy w ogóle się da?..Podpowiedzcie co robić doświadczeni koledzy bo z tego co usłyszałem już nie zrezygnuję co więcej, będę próbował udoskonalać.

Pozdrawiam.

Już wiem,nie ma co kombinować tylko kupić nową wkładkę do 750-tki..tylko jaką żeby nie gorsza od tej MCC120/dn120,no i chciałbym się w tysiącu zamknąć.

Nie wiem czy to ma wpływ ale słucham w większości bluesa,dużo gitar, trochę jazzu i klasyki rocka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.