Skocz do zawartości
IGNORED

Music Fidelity M3si czy Exposure 2010 s2

Adrian Rutkowski

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to bylo w studiu sklepowym? Jak akustycznie bylo rozwiazane? Dobrze dopracowane?

Jesli tak to w domu w normalnych warunkach bedzie jeszcze wiecej basu... takie ja mam wrazenia przynajmniej z odsluchu swojego.

Z mojej przygody w tym samym salonie (na Tarczyńskiej) wyniosłem inną lekcję. Bas w salonie trząsł posadami, aż mi się gęba cieszyła i wyszedłem z kolumnami ;) W domu tego basu nie było (akustyka), więc kolumny zmieniłem. Pokój odsłuchowy nie szokuje wyglądem, ale akustykę ma dobrą. Teraz już wiem, żeby odsłuchy robić w domu. Od razu zaznaczam, że nie podważam Twojego zdania, jedynie dzielę się moją obserwacją.

CXN v2 // Roksan K3 // KEF R3

Z mojej przygody w tym samym salonie (na Tarczyńskiej) wyniosłem inną lekcję. Bas w salonie trząsł posadami, aż mi się gęba cieszyła i wyszedłem z kolumnami ;) W domu tego basu nie było (akustyka), więc kolumny zmieniłem. Pokój odsłuchowy nie szokuje wyglądem, ale akustykę ma dobrą. Teraz już wiem, żeby odsłuchy robić w domu. Od razu zaznaczam, że nie podważam Twojego zdania, jedynie dzielę się moją obserwacją.

Na pewno wezmę to pod uwagę. Tylko czy Ty masz na myśli ten mały czy duży pokój?

Spoko - widac ze pokoje odsluchowe w salonach nie sa wszedzie takie same ;) Ja chyba bardziej mialem na mysli ze bedzie dudnilo to znaczy ze bas bedzie rozlazly.

Na pewno wezmę to pod uwagę. Tylko czy Ty masz na myśli ten mały czy duży pokój?

Dobre pytanie. Mam na myśli ten, do którego wchodzi się po schodkach i siedzi się naprzeciw okna. Tylko w tym odsłuchiwałem.

CXN v2 // Roksan K3 // KEF R3

Dziś tak siedzę, gadam z kumplem i wpadło mi coś do głowy.. MF M3si oraz CD nie ma wejścia na słuchawki...

Czyli okazuje sie ze szukasz rowniez wzmacniacza do sluchawek :)

mój zestawik: Naim Nait 5si i Naim CD5si daje tą możliwość ... słuchania na słuchaweczkach:)

naprawdę polecam, jak ktoś nie boi się Naima - idealna opcja

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Szukam nie szukam, ale jak będę zmuszony do słuchania na słuchawkach to zawsze istnieje taka opcja :)

A tu nie stety nie ma...

Nie ukrywam że trochę to dziwne tym bardziej że jest USB to czemu nie dali wejścia słuchawkowe?

Slaaawek

Widzę że twardo namawiasz na Naim po trochu zastanawiam się czy czasem nie płacą Ci za to ;)

Szukam nie szukam, ale jak będę zmuszony do słuchania na słuchawkach to zawsze istnieje taka opcja :)

A tu nie stety nie ma...

Nie ukrywam że trochę to dziwne tym bardziej że jest USB to czemu nie dali wejścia słuchawkowe?

Slaaawek

Widzę że twardo namawiasz na Naim po trochu zastanawiam się czy czasem nie płacą Ci za to ;)

Adrianie Rutkowski,

Naim płaci mi co tydzień za każdego nawróconego na jego produkty, już mnóstwo kasy na tym zbiłem, teraz chce Ciebie przekonać... kuźwa jak mi się nie uda stracę premię....tak więc weź i kup Pan Naima.

Namawiam, zachęcam bo chłopie to dobry sprzęt - wiem, że wygląda to na wzmacnianie firmy, na to, że jestem z nimi w zmowie (cenowej może jeszcze:)), i wiem, że w tym chorym naszym kraju życzliwość i dobra rada wygląda podejrzanie...niestety.

Powodzenia w zakupie!

Spokojnie bez stresu ja tylko żartowałem :)

Wiem że Naim to fajny sprzęt tylko nie miałem czasu żeby, aż tak go odsłuchać.

Jak byś go ocenił i co możesz o nim powiedzieć? Z jakimi kolumnami to gra u Ciebie?

Spokojnie bez stresu ja tylko żartowałem :)

Wiem że Naim to fajny sprzęt tylko nie miałem czasu żeby, aż tak go odsłuchać.

Jak byś go ocenił i co możesz o nim powiedzieć? Z jakimi kolumnami to gra u Ciebie?

Naim - dla mnie idealnie połączył sie z kolumnami Kudos X2

Istota, kwintesencja, czystego, dynamicznego, nieograniczonego grania, klarowność z ukazaniem najdrobniejszych szczególików, a przy tym lekki powiew świeżości, oddechu, spokoju, wsłuchasz się w muzykę w ten sposób, że całość jest cholernie przyjemna dla uszu a w analizie usłyszysz mnóstwo nowych wybrzmień...kolumny Kudos z Naimem to perfekcyjna synergia i już teraz wiem, że nie zamienię tego zestawienia na coś innego (chyba że kiedyś wyższy Naim i wyższy Kudos - chociaż to byłby bezsens, bo to juz zajebiste koszty)

Kolumny z basrefleksem skierowanym pionowo w dół tak więc bez wpływu raczej bocznych i tylnich ścian - świetne magiczne głośniki, bo ukazują wyrazistość bez mulenia, ciepła, suchości czy analityczności - po prostu kompletny przekaz!

aaa i jeszcze bas... dla mnie doskonały w graniu Naima, cholera no trzeba posłuchać, bo nie potrafie pisac jak niektórzy fachowcy opisują słuchaną muzykę:)

generalnie jaki gatunek nie włączysz jest czysto żywiołowo a zarazem z pełną kulturą

Bardzo dziękuje slaaawek.

W tym wypadku muszę na pewno jeszcze raz odsłuchać na spokojnie i porównać te wzmacniacze tylko niestety kolumn firmy Kudos chyba nikt w stolicy nie ma....

A tu nie stety nie ma...

Dlatego że to wzmacniacz stereo. A od wzmacniania słuchawek są dedykowane wzmacniacze słuchawkowe. W każdej cenie, wyjście słuchawkowe do wzmacniacza lub amplitunera jest tylko dodatkiem opartym na podłym scalaku, który nie wysteruje żadnych porządnych słuchawek i nie zapewni ułamka dobrej jakości dźwięku.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Dlatego że to wzmacniacz stereo. A od wzmacniania słuchawek są dedykowane wzmacniacze słuchawkowe. W każdej cenie, wyjście słuchawkowe do wzmacniacza lub amplitunera jest tylko dodatkiem opartym na podłym scalaku, który nie wysteruje żadnych porządnych słuchawek i nie zapewni ułamka dobrej jakości dźwięku.

Na podlym scalaku, albo poprostu po rezystorze i brzmienie tak podle jak wzmacniacz lub amplituner ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.