Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz bluray/sieciowy +NAS

Łukasz Szpak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuje sensownego odtwarzacz sieciowego fajnie gdyby posiadal napęd blu-ray.

Moja konfiguracja: AMP: denon avr-x2100w, TV: Samsung es6100, KOLUMNY: jamo s626 5.1.

Mam opcje aby kupic nas qnap ts251 z wyjsciem hdmi i przez xmbc odtwarzać materiał video -koszt takiego sprzetu z dyskami to ok 1500zł, lecz poczytałem ze czasem lubią byc przycinki w fullhd.

Kolejna opcja ku której sie skłaniam to tanszy nas np: synology 115j + osobny odtwarzacz sieciowy.

I tu mam pytanie do szanownych kolegów, jaki odtwarzacz będzie odpowiedni?

Zależy mi na płynnym odtwarzaniu filmów mkv fullhd +dts z obsługą napisów, chciałbym aby odtwarzanie odbywało z sie z serwera NAS z lokalizacji jako "udział sieciowy" a nie po dlna.

Fajnie gdyby odtwarzacz posiadał napęd blu-ray.

Proszę o sugestie, porady opinie i komentarze:)

https://www.audiostereo.pl/topic/124145-odtwarzacz-bluraysieciowy-nas/

Używam NAS 215j + HiMedia qII 5. HiMedia posiada możliwość przeglądania sieci jako "udział sieciowy". Do BD kupiłem osobny odtwarzacz Panasonica. Wszystko połączone kablowo przełącznikiem Gbitowym aby transfery były jak najwyższe. Wszystko pięknie śmiga, filmy HD DTS-HD MA i Dolby TRUE HD bez żadnych problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.