Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Sansui

Husher

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Prawda jest taka że póki nie zostanie zorganizowany rzetelny odsłuch marce Sansui będą towarzyszyć duże kontrowersje. To jest pole do popisu dla czubsiego i jego kolegów. Ja stanę na uszach aby odsłuch taki przygotować. Dla wszystkich drzwi są otwarte. Mam tylko jedną uwagę: tym razem sam odpowiadam za porządek i agresji Quesa11 tolerował nie będę. Jeśli będzie potrafił się zachować jemu także nikt zaproszenia nie odmawia.

Jeśli nie maja nic do ukrycia czubusi i reszta to sie zgodzą na takie spotkanie , dobrze by było a nawet dla nich lepiej bo wkoncu moze by udowodnili ze sansui moze fajnie zagrać albo nie chcą sie kompromitować i niektórzy właściciele uświadomić sobie se kupili tylko znaczek a sprzęt gra jak z media markt

A osobiście myśle ze im nie na ręka takie coś robić bo niestety moze skończyć sie firma która w Polsce jest uznana kultem

Na marginesie tutaj w uk rozmawiałem z kolega pracuje w sklepie hifi do tego pasjonat i dziwił sie skąd biorą sie takie ceny i takie opinie o sprzęcie które swe najlepsze czasy miał dawno i na dzień dzisiejszy budżetowy sprzęt gra lepiej mniej kosztuje i ma gwarancje

Ps do tego najlepiej było by zrobić wzmacniacze za kotara zeby ludzie nie widzieli czy sansui czy inny wzmacniacz i mieć około 5 wzmacniaczy

:)

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Prawda jest taka że póki nie zostanie zorganizowany rzetelny odsłuch marce Sansui będą towarzyszyć duże kontrowersje. To jest pole do popisu dla czubsiego i jego kolegów. Ja stanę na uszach aby odsłuch taki przygotować. Dla wszystkich drzwi są otwarte. Mam tylko jedną uwagę: tym razem sam odpowiadam za porządek i agresji Quesa11 tolerował nie będę. Jeśli będzie potrafił się zachować jemu także nikt zaproszenia nie odmawia.

Rafale

Prawda jest taka, że kontrowersje te przyświecają grupce polaczków z których większość poczuło pożywkę do robienia zadymy i całe halio ... Z Sansui jak z każdym innym sprzetem wystarczy po prostu samemu się skonfrontować i ocenić a nie pieprzyć w kółko te same bzdety jakie to wielkie g...o bo to najzwyczajniej żałosne jest . Co niby ma udowodnić ów odsłuch ??? że Ci się Rafale raptem Sansui spodoba ??? Ja czy Ty nie jesteśmy tak miarodajni by osądzać autorytarnie tą czy inną markę zwłaszcza, że bardzo dobrych modeli w tym kraju jest może ze 25 sztuk ... Jesli faktycznie zależy Ci na skonfrontowaniu Twoich preferencji to zapraszam do siebie ze źródłem materiałem itd - mam 3 różne wysokie modele - na pewno nie zawiedziesz się tak jak i choćby piotrek 608 który do dziś miło wspomina swoją konfrontację z AU-07 :-) Ciekawi mnie tylko fakt - skąd się raptem utarła pozytywna opinia u nas w kraju o Luxmanach czy Accuphase ???? Dlatego, ze drogie w sklepach były i są ??? Co z ich charakterystycznymi cechami , które jednych przyciągają a innych wprost przeciwnie ??? W UK 907MRX było 15 sztuk i to w zasadzie wszystko z wysokich modeli więc kolejny oświecony mądrego struga ???

P.s.

na tej fotce jak widać nikt nie ma dylematów co do Sansui AU07 ale komu ja to tłumaczę szymkowi20 ?, któremu na wszystko musi wyrażać zgodę mama czy paru jeszcze krzykaczom, którzy wykorzystując Rafale Twój autorytet pieją pierdoły bo im się na to pozwala ???

post-15679-0-53103700-1451676236_thumb.jpg

o niby ma udowodnić ów odsłuch ??? że Ci się Rafale raptem Sansui spodoba ??? Ja czy Ty nie jesteśmy tak miarodajni by osądzać autorytarnie tą czy inną markę zwłaszcza,

Tu sie z Toba zgadzam, ciezko jest nam obiektywnie ocenic sprzet, a nawet gdy probujemy to nawet najmniejsza wada sprzetu bedzie przez nas odbierana z wyolbrzymieniem. Dlatego kazdy bedzie stal murem za swoim sprzetem. Najwazniejsze jest zadowolenie ze sluchania muzyki, nikt tu nie kupuje sprzetu na pokaz, skoro czubsi od lat lubuje sie w Sansui, ma dalej te same kolumny, calosc kosztowala niemale pieniadze to wierze ze to naprawde gra dobrze w jego odczuciu, i tak jest z kazdym systemem.

Pozdrawiam

Post został ukryty ponieważ ignorujesz posty napisane przez użytkownika czubsi. Wyświetl mimo wszystko

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

?

Rafale

Prawda jest taka, że kontrowersje te przyświecają grupce polaczków z których większość poczuło pożywkę do robienia zadymy i całe halio ... Z Sansui jak z każdym innym sprzetem wystarczy po prostu samemu się skonfrontować i ocenić a nie pieprzyć w kółko te same bzdety jakie to wielkie g...o bo to najzwyczajniej żałosne jest . Co niby ma udowodnić ów odsłuch ??? że Ci się Rafale raptem Sansui spodoba ??? Ja czy Ty nie jesteśmy tak miarodajni by osądzać autorytarnie tą czy inną markę zwłaszcza, że bardzo dobrych modeli w tym kraju jest może ze 25 sztuk ... Jesli faktycznie zależy Ci na skonfrontowaniu Twoich preferencji to zapraszam do siebie ze źródłem materiałem itd - mam 3 różne wysokie modele - na pewno nie zawiedziesz się tak jak i choćby piotrek 608 który do dziś miło wspomina swoją konfrontację z AU-07 :-) Ciekawi mnie tylko fakt - skąd się raptem utarła pozytywna opinia u nas w kraju o Luxmanach czy Accuphase ???? Dlatego, ze drogie w sklepach były i są ??? Co z ich charakterystycznymi cechami , które jednych przyciągają a innych wprost przeciwnie ??? W UK 907MRX było 15 sztuk i to w zasadzie wszystko z wysokich modeli więc kolejny oświecony mądrego struga ???

P.s.

na tej fotce jak widać nikt nie ma dylematów co do Sansui AU07 ale komu ja to tłumaczę szymkowi20 ?, któremu na wszystko musi wyrażać zgodę mama czy paru jeszcze krzykaczom, którzy wykorzystując Rafale Twój autorytet pieją pierdoły bo im się na to pozwala ???

Moze masz dobre klocki które fajnie grają ale prawda jest taka ze wokół sansui jest otoczka takiego kultu ze ceny szrotów bo tak tylko mozna nazwać kosztują po 2 3 tysiące złotych gdzie w innym kraju po 500 złotych i cieżko sprzedają sie

:)

@szwagier83

ale komu ty to tłumaczysz czubsiemu ?, któremu na wszystko musi wyrażać zgodę mama czy paru jeszcze krzykaczom, którzy pieją pierdoły bo im się na to pozwala ???

@"ale prawda jest taka ze wokół sansui jest otoczka takiego kultu ze ceny szrotów bo tak tylko mozna nazwać kosztują po 2 3 tysiące złotych gdzie w innym kraju po 500 złotych i cieżko sprzedają sie" - racja -co niekturych prawda kłuje w oczy :P - i w uszy tesz :)

?

Gość czubsi

(Konto usunięte)

szwagier

Nigdy nie negowałem, że windowanie cen popularnych budżetowych modeli to zwykłe k...o ze strony handlarzyn ! Moją 711-kę dostał antymalkontent za 850 zł; czyli o 200 zł; taniej niż ją nabyłem - to w zasadzie powinno dać Ci pojęcie co myślę o obecnych cenach na tym śmietniku jakim jest allegro ...

P.s.

"co niekturych prawda kłuje w oczy :P - i w uszy tesz :) "

tą światłą wypowiedź trzeba wrzucić na "wiocha pl" - dlaczego tylko my mamy polewać tu na forum z takich analfabetów ???

Post został ukryty ponieważ ignorujesz posty napisane przez użytkownika czubsi. Wyświetl mimo wszystko

Ukryta Zawartość

?:P:P

Ukryta Zawartość

?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Rafale

P.s.

Drogi Pawle, oczywiście że nie jesteśmy miarodajni ale na tym forum mamy jakiś autorytet i dobrze byłoby go zachować. Dlatego sprawa Sansui powinna być rozwiązana w ramach tego forum na którym to zainteresowanie powstało. Dlaczego nie wybieram się do Ciebie w najbliższym czasie? Po pierwsze dlatego że jest zima a w stronę morza będę jechał dopiero w lipcu lub sierpniu. Po drugie ze względu na dobro samego odsłuchu. Relacja z wizyty u Ciebie po pierwsze wymuszałaby zdecydowanie mniejsze grono uczestników (rzekłbym kameralne) a po drugie odsłuch nie odbywałby się na neutralnym gruncie. Poza tym to tutaj w Krakowie dysponujemy zapleczem którego koledzy z innych części Polski mogą nam jedynie pozazdrościć. Nie sądzę aby nie było ani jednego posiadacza dobrego, wysokiego Sansui na terenie Śląska czy Małopolski.

Dlatego spróbuj proszę porozmawiać z innymi miłośnikami marki. Zasady przeprowadzenia testu, odpowiednią konfigurację oraz sprzęt towarzyszący przedyskutujemy wspólnie przez telefon.

Prawda jest taka, że kontrowersje te przyświecają grupce polaczków z których większość poczuło pożywkę do robienia zadymy i całe halio ... Z Sansui jak z każdym innym sprzetem wystarczy po prostu samemu się skonfrontować i ocenić a nie pieprzyć w kółko te same bzdety jakie to wielkie g...o bo to najzwyczajniej żałosne jest . Co niby ma udowodnić ów odsłuch ??? że Ci się Rafale raptem Sansui spodoba ??? Ja czy Ty nie jesteśmy tak miarodajni by osądzać autorytarnie tą czy inną markę zwłaszcza, że bardzo dobrych modeli w tym kraju jest może ze 25 sztuk ... Jesli faktycznie zależy Ci na skonfrontowaniu Twoich preferencji to zapraszam do siebie ze źródłem materiałem itd - mam 3 różne wysokie modele - na pewno

Nie sądzę aby nie było ani jednego posiadacza dobrego, wysokiego Sansui na terenie Śląska czy Małopolski.

.....- bo wygineli w epoce lodowcowej czy co?......:P:)

?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Na marginesie tutaj w uk rozmawiałem z kolega pracuje w sklepie hifi do tego pasjonat i dziwił sie skąd biorą sie takie ceny i takie opinie o sprzęcie które swe najlepsze czasy miał dawno i na dzień dzisiejszy budżetowy sprzęt gra lepiej mniej kosztuje i ma gwarancje

Słowa powiedziane przez człowieka zajmującego się handlem nie są miarodajne. Tym bardziej że w porażającej większości ci ludzie nie mają pojęcia o tzw. vintage. Współcześnie dobra elektronika zaczyna się sporo powyżej budżetówki a wyjątków jest zaskakująco mało.

Zasady przeprowadzenia testu, odpowiednią konfigurację oraz sprzęt towarzyszący przedyskutujemy wspólnie przez telefon.

i....... - mamy nadzieje ,że będzie jakaś relacja na łamach forum ze spotkania (fajnie by było jakby jakieś fotki sie pojawiły - jak to już ktoś kiedyś wspominał....)

Współcześnie dobra elektronika zaczyna się sporo powyżej budżetówki a wyjątków jest zaskakująco mało.

Ano - tak niestety jest - i to jest smutna prawda :( :(

Dlatego sprawa Sansui powinna być rozwiązana w ramach tego forum na którym to zainteresowanie powstało.

Tak na marginesie - drogi autorze tematu - zmień może tytuł tematu na: "klub miłośników saszłykui 2, albo 3.... - " - sorry -ale nie ogarniam już tych klubów ile ich tam nie było/jest....:P:(

?

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Drogi Rafale

Nie ma czegoś takiego jak "sprawa Sansui" ! To - jak już wspomniałem - wyimaginowany problem paru "małych" ludzi ... Mnie nie obchodzi udowadnianie czegokolwiek komukolwiek bo to zawsze jest podważalne ! Sens ma to co sam wspomniałeś na początku, że - cytuję Twoje słowa : "4. odsłuch nie będzie miał charakteru porównawczego ale będzie próbą stworzenia optymalnej konfiguracji dla wzmacniaczy Sansui " - Rafał to Tobie zależy na tym by się przekonać czy Sansui potrafi Cię zainteresować i to właśnie spotkanie u mnie - jak to określiłeś - kameralne -spełni Twoje oczekiwania w tym zakresie !

Oczywiście - spotkania audio z jakimkolwiek sprzętem z wyższej półki dla szerszego grona mają sens i fajnie byłoby je organizować ! Niestety moja sytuacja osobista i zdrowy rozsądek wyklucza swobodne jeżdżenie po kraju w celu zaspokajania czyichś wątpliwości co - jak praktyka pokazała - nie ma ani sensu ani racji bytu ... Jestem za tym, żeby każdy w miarę możliwości sam skonfrontował swoje oczekiwania i wybrał się posłuchać tych urządzeń we własnym zakresie. To naprawdę da dużo więcej niż powielanie czyichś opinii gdyż zawsze będą one CZYJEŚ !!!!!

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Drogi Rafale

Nie ma czegoś takiego jak "sprawa Sansui" ! To - jak już wspomniałem - wyimaginowany problem paru "małych" ludzi ... Mnie nie obchodzi udowadnianie czegokolwiek komukolwiek bo to zawsze jest podważalne ! Sens ma to co sam wspomniałeś na początku, że - cytuję Twoje słowa : "4. odsłuch nie będzie miał charakteru porównawczego ale będzie próbą stworzenia optymalnej konfiguracji dla wzmacniaczy Sansui " - Rafał to Tobie zależy na tym by się przekonać czy Sansui potrafi Cię zainteresować i to właśnie spotkanie u mnie - jak to określiłeś - kameralne -spełni Twoje oczekiwania w tym zakresie !

Oczywiście - spotkania audio z jakimkolwiek sprzętem z wyższej półki dla szerszego grona mają sens i fajnie byłoby je organizować ! Niestety moja sytuacja osobista i zdrowy rozsądek wyklucza swobodne jeżdżenie po kraju w celu zaspokajania czyichś wątpliwości co - jak praktyka pokazała - nie ma ani sensu ani racji bytu ... Jestem za tym, żeby każdy w miarę możliwości sam skonfrontował swoje oczekiwania i wybrał się posłuchać tych urządzeń we własnym zakresie. To naprawdę da dużo więcej niż powielanie czyichś opinii gdyż zawsze będą one CZYJEŚ !!!!!

To nie jest zaspakajanie ani moich zachcianek ani wyjaśnianie moich wątpliwości. Nie zamierzam kupować Sansui i nie jestem prywatnie zainteresowany odsłuchem. Robię to z kilku względów. Przede wszystkim dlatego że sam kiedyś założyłem pewien wątek i na szczęście wycofałem się z tego. To w Twoim interesie powinna być pomoc w organizacji tego spotkania i wyjaśnienie wszelkich wątpliwości dotyczących marki Sansui, jakości produkowanych urządzeń i Twojej osoby. Zwłaszcza w kontekście pewnych kontrowersji i rosnących cen na Allegro. Skoro Ci na tym nie zależy to w porządku.

Szczerze mówiąc myślę że coś z tym Sansui jest nie tak. Co innego pieśni pochwalne a co innego faktyczna jakość urządzeń. Najbardziej ciekawi mnie to że na wzmacniacze Sansui decydują się w większości ludzie bez większego doświadczenia w audio (kilka wyjątków takich jak Piotrek608 którego znam od lat). Ludzie którzy nie piszą w innych wątkach. Zapewne dlatego że nie mają nic do powiedzenia. Kilka takich osób spotkałem podczas moich wędrówek po Polsce.

W takim razie sprawę odsłuchu uważam za zamkniętą. Następnego razu nie będzie.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Rafale dylemat czy Sansui jest dobre czy nie ma miejsce tylko tutaj ! Nie mam w tym żadnego interesu by cokolwiek tu udowadniać !!!! Jakość produkowanych urządzeń Sansui dla człowieka który się na tym zna jest nie tyle dobra co szokująco dobra ! Ciężko jest znaleźć inny przykład takiej polityki jeśli chodzi o inne marki ... W innych krajach nikt tego typu polemiki nie podejmuje ! Nikt tam nie ma problemu z klasyfikacją tych urządzeń a już na pewno nie miesza modeli high end z popularną budżetówką. Co do allegro to zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości - tyle, że tendencyjnie sprowadzanie problemu do samego Sansui jest najzwyczajniej dziwne skoro nie jest tajemnicą, iż pompuje się tam ceny wszelkiego złomu o którym się dobrze pisze ... ! Nie obawiaj się ! Ceny najlepszych modeli są wysokie i takie pozostaną - nie dotyczy to naszego kraju bo tu ich w ofertach praktycznie nie ma ale wystarczy zajrzeć do rosyjskich sąsiadów gdzie kupi się dosłownie wszystko i :

https://www.avito.ru/sankt-peterburg/audio_i_video/sansui_au-07_anniversary_model_287305534

To w sferze allegrowych biznesów dobrze byłoby powalczyć o rozsądek ! Nie jest tajemnicą, że nawet tu na AS jest paru stałych bywalców którzy śledzą fora po to by wykorzystywać koniunkturę na swoich allegrowych bazarkach ! Co do założenia wątku Rafale to sam stwierdziłeś kto winien był go założyć .... Nie jest też moją intencją przekomarzanie nt kto wybiera jaki sprzęt bo znam masę ludzi posiadających Sansui a nie piszących po forach. Co do pisania pieśni pochwalnych Rafale mógłbym Ci skomponować taki wiersz z udziałem Twoich opisów, że zapewne sam byś doszedł do tego iż siłowanie się na takie argumenty nie przystoi nam po prostu po tylu latach w sumie przecież dobrej znajomości ! Sam też wiesz od czego zaczęło się to całe udowadnianie wartości tego czy innego sprzętu ... Czas to przerwać raz na zawsze. Zostawmy ludziom wybory i ocenę - to nie są pawiany !

Pozdrawiam !

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Co do pisania pieśni pochwalnych Rafale mógłbym Ci skomponować taki wiersz z udziałem Twoich opisów, że zapewne sam byś doszedł do tego iż siłowanie się na takie argumenty nie przystoi nam po prostu po tylu latach w sumie przecież dobrej znajomości ! Sam też wiesz od czego zaczęło się to całe udowadnianie wartości tego czy innego sprzętu ... Czas to przerwać raz na zawsze. Zostawmy ludziom wybory i ocenę - to nie są pawiany !

Pozdrawiam !

Drogi Pawle, pragnę Ci przypomnieć że kwestie moich "pieśni pochwalnych" sprzed 8-10 lat dotyczących pewnych modeli wzmacniaczy zostały przeze mnie publicznie wyjaśnione po czym publicznie posypałem głowę popiołem. Można to znaleźć na forum. Tak więc sprawa dawno stała się nieaktualna.

Wolny wybór jest podstawą demokracji. My tutaj raczej piszemy o osobach które nie mając podstaw do rzetelnych porównań zdecydowały się kupić wzmacniacz Sansui. Biorąc pod uwagę cenę zakupu włącznie z kosztami sprowadzenia nie jest to oferta korzystna. Tym bardziej że takie wybory padały pod czyimś wpływem i często wbrew posiadanej w domu konfiguracji. Inną sprawą jest dość kosztowne odświeżanie tych klocków. I tyle.

Tak na marginesie - drogi autorze tematu - zmień może tytuł tematu na: "klub miłośników saszłykui 2, albo 3.... - " - sorry -ale nie ogarniam już tych klubów ile ich tam nie było/jest....:P:(

Nie można zakładać drugiego klubu, na dodatek tutaj wyszedł spór przeciwników i miłośników Sansui(głównie jednego który miał ochotę się udzielać), dopiero teraz włączył się Czubsi, a sądzę że w klubie powinni się wypowiadać generalnie zwolennicy i posiadacze. Natomiast tutaj była ciągła kłótnia w której jeździliście po sansui, potem jednak uznając że nie jest tak źle itd. Naszczęście ów spór może się niedługo zakończyć i miejmy taką nadzieję.

Proszę nie dodawaj bezsensownych postów bo nie ma to najmniejszego sensu i zaśmieca wątek.

Pozdrawiam,

Husher

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Drogi Pawle, pragnę Ci przypomnieć że kwestie moich "pieśni pochwalnych" sprzed 8-10 lat dotyczących pewnych modeli wzmacniaczy zostały przeze mnie publicznie wyjaśnione po czym publicznie posypałem głowę popiołem. Można to znaleźć na forum. Tak więc sprawa dawno stała się nieaktualna.

Wolny wybór jest podstawą demokracji. My tutaj raczej piszemy o osobach które nie mając podstaw do rzetelnych porównań zdecydowały się kupić wzmacniacz Sansui. Biorąc pod uwagę cenę zakupu włącznie z kosztami sprowadzenia nie jest to oferta korzystna. Tym bardziej że takie wybory padały pod czyimś wpływem i często wbrew posiadanej w domu konfiguracji. Inną sprawą jest dość kosztowne odświeżanie tych klocków. I tyle.

Rafale

Zapomniałeś dodać - MOIM ZDANIEM .... Ja np zacząłem od Sansui a dopiero grubo potem było forum ... Wydałem na sprzęt sporo pieniędzy - nikt mnie do tego nie zmuszał a czyjeś namowy miałem i mam głęboko ... Moje pieniądze moje decyzje i moje preferencje. Dokonałem świadomego wyboru i jestem z niego zadowolony - każdy powinien robić tak samo a tych co robią inaczej nazywa się po imieniu ... Mam w domu sprzęt ten sam od wielu lat i nie szukam zmian na siłę co nie oznacza, że nie słucham innych sprzętów. Dziś mogę sobie pozwolić na wiele więcej a to, że niczego nie zmieniłem dowodzi słuszności moich dawnych wyborów - to jest dla osoby rozsądnej jakiś znak, że chociaż warto samemu spróbować i ocenić co jest na rzeczy - tak robią dzisiejsi właściciele tych klocków - przypisywanie im wrodzonej głupoty i zaślepienia , że ulegają słowom i do tego jednego człowieka jest co najmniej lekką utopią - nie sądzisz ??? Szukanie tu innych znaczeń jest zwykłą dziecinadą - powinieneś to wiedzieć ... Co do ulegania namowom to wybierz się do jakiegokolwiek sklepu i zobaczysz co to znaczy promowanie .... Mam wrażenie, że czasem na siłę starasz się przypisać nowe znaczenie pewnym utartym i normalnym na codzień procesom ... A co do pieśni to nie chodzi mi o stare czasy ...

Rafale

Skończmy przekomarzanie - pozwólmy ludziom decydować za siebie ! Sam będę ich do tego namawiał !!!

Pozdrawiam !

A to, że niczego nie zmieniłem dowodzi słuszności moich dawnych wyborów - to jest dla osoby rozsądnej jakiś znak

Tu sie zgadzam, mi tez nie podobają sie wpisy discomaniaka ktory z uporem probuje przekonac do swoich racji, i nie dopuszcza mysli ze ktos podjal swiadomy wybor. Odnosze sie tutaj do mojego poszukiwania wzmacniacza do 4000zl swiadomie wybralem sony i uznalem go za bezkonkurencyjnego w tej cenie.

Ja też świadomie wybrałem rotel i w moich poszukiwaniach wzmacniacza DO 1700zł uznałem go za bezkonkurencyjnego w tej cenie. - więcej na wzmacniacz nie wydał bym (wszak nie stać mnie:P:))

?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Tu sie zgadzam, mi tez nie podobają sie wpisy discomaniaka ktory z uporem probuje przekonac do swoich racji, i nie dopuszcza mysli ze ktos podjal swiadomy wybor. Odnosze sie tutaj do mojego poszukiwania wzmacniacza do 4000zl swiadomie wybralem sony i uznalem go za bezkonkurencyjnego w tej cenie.

Twój wybór jest kwintesencją braku doświadczenia. Dlaczego? Zapytaj kolegów. Sony ES przerabiałem dawno temu. Uwierz mi że Sansui to co najmniej dwie klasy do przodu. Nie mówiąc o innych dostępnych w cenie 4 tyś PLN. To w ogóle jest jakiś kosmos. Zakup 830 ES za 4 tysie. To tak jakby ktoś kupił Unitrę za 1500 i twierdził że złapał Pana Boga za nogi. 830 ES ma bardzo daleko do topowych Sansui i nie o takie klocki jak 830 ES tutaj chodzi. Prototyp mojego kolegi czyli ta niby samoróbka która zagrała lepiej od Sansui AU Alpha 707 Twoje Sony zostawia jeszcze dalej w tyle. Pochodzi ono po prostu z bardzo nieudanej serii.

Twój wybór - Twoja sprawa. Warto żeby inni dwa razy pomyśleli zanim popełnią podobny błąd.

chłopaki, ja tam wierzę w taki stan rzeczy: jest kilku fanów Sansui, którzy chętnie, umiejętnie i od dawna piszą o ich zaletach. Nie każdy ma czas / chęci / umiejętności pisania o sprzęcie w taki sposób, który wywołuje od razu ciekawość / chęć odsłuchu / posiadania tego sprzętu :) Akurat Czubsi, Pygar i kilku innych gości mają tę umiejętność, ale moim zdaniem nie ma co od razu dorabiać do tego nieczystych handlowych intencji. Nie chce mi się wierzyć w to, że chłopaki, których stać na drogie audio, z premedytacją budują legendę jakichś tam klocków, żeby windować ich ceny. Znam pinset lepszych sposobów na zarobienie nawet tych 2-3kzł, niż wyrafinowany obrót rzadko występującymi na rynku klockami. Naprawdę trudno jest kupić w świetnej, umożliwiającej potem krociowy zarobek cenie zadbany, rewelacyjnie zachowany egzemplarz Sansui. Znam kilku pasjonatów audio, którzy stronią od for internetowych, tutaj też nie są zarejestrowani - każdy z nich z jakichś przyczyn żywi szacun do marki Sansui. Moje zainteresowanie marką wzięło się właśnie od nich, nie z forum, nie od Czubsiego ani od Pygara.

Fakt, chłopaki (Czubsi, Pygar i kilku innych panów) są w bardzo niskim pochyle nad geniuszem konstruktorów z tej stajni, ale to właśnie jest świetne - najlepsza forma uprawiania pasji, czerpać maksimum zadowolenia ze swoich wyborów, eksplorować temat do końca. Tak wygląda prawdziwa pasja i może dlatego dość łatwo inni zarażają się tym zachwytem aż do tego stopnia, że są w stanie kupić jakiś klocek w cenie 3-krotnie przekraczającej jego wartość. In the end of the day i tak chodzi o satysfakcję nabywcy: "nowy" może razem z klockiem kupić możliwość bardzo fajnej, chociaż często tylko internetowej znajomości z pasjonatami. Z punktu widzenia psychologii świadomość przynależności do grona pasjonatów niepowtarzalnego brzmienia i właścicieli rzadkich egzemplarzy może być dla niektórych bardzo dużą "wartością dodaną", w sumie nieprzeliczalną na kasę - i widzę, że trochę tak się dzieje, ale co mi do tego? Przecież można do tego podejść życzliwie, nawet jeżeli nie podzielamy czyichś wyborów albo mindsetu.

Nie rozumiem wątku rywalizacji w tych tematach. Też, jak wspominałem, mam znajomych świrów od audio, a przenigdy na tym gruncie nie mamy konfliktów, chociaż zdania często się różnią. Jak w ekipie pojawia się nowy klocek / kabel / album / cokolwiek, to jest małe święto, wszyscy się zbiegają posłuchać. Jak mi się posypał mój Sansui (wtedy jedyny, który był w stanie uciągnąć kolumny), kolega nie proszony przejechał autobusem pół miasta ze złamaną ręką, pod zdrową pachą taszcząc jeden ze swoich klocków (16kg!), żebym miał na czym słuchać. Byłem autentycznie wzruszony i to jest moim zdaniem symbol dobrego podejścia w tej materii. Tutaj - mam wrażenie, że w kilku kopiecie się po kostkach pod sztandarem obrony biednego, anonimowego konsumenta przed niewłaściwymi wyborami. Naprawdę ma sens taka misja? :)

I widzisz? dalej probujesz mi wmowic ze zle wybralem nie wiedzac nawet jak graja moje kolumny.

To czy Sansui to 2 klasy do przodu to ocenie jak bede mial stycznosc z ktoryms z topowych Sansui, poki co sluchalem tylko 901 i moje zdanie na jej temat juz znasz.

Nie dalem za niego 4000zl ale mialem taki budzet na wzmacniacz.

Twojego faworyta czyli krella kav300i ocenie jak go kiedys poslucham i porównam.

Caly czas Ci pisze abys nie ocenial sprzetu ktorego sluchales w jakichs odstepach czasu w dodatku czesto na roznych kolumnach.

Jest wielce prawdopodobne ze 830ES nie porównales bezposrednio do zadnego wzmacniacza, a juz napewno nie do krella, sansui, i innych jednoczesnie.

Jest tez duza szansa ze sluchales egzemplarza po przejsciach a tych w polsce jest niestety cala masa, mialem ofert conajmniej kilka ale kazdy byl grzebany a tego sprzetu jest bardzo malo u nas

Ja nie zongluje sprzetem jak inni, stoi caly czas u mnie, a sprzet ktory porównuje do niego to sprzet ktory konserwuje.

Nie rozumiem wątku rywalizacji w tych tematach

Rywalizacja powstaje gdy ktos usilnie probuje Ci wmowic ze on wie lepiej, patrz discomaniak

Naprawdę ma sens taka misja? :)

Nie ma sensu, a wpisy na forum powinny miec charakter jedynie pogladowy, rozrywkowy

Kazdy musi sprzetu posluchac u siebie, tylko tak mozna wyciagnac jakies wnioski

Ten sam system w 2 roznych pomieszczeniach zagra kompletnie roznie, wiec kategorycznych ocen i porownan nie mozna w sumie wydawac, jest tutaj za duzozmiennych

Bumpalump Ty to jesteś udany ;) ten Twój 830ES za 3tyś to praktycznie 730 którego można mieć za 800zł, można powiedzieć, że dopłaciłeś ponad 2tyś tylko za większą moc :P Moim zdaniem nie różnisz się za bardzo od fanów Sansuja tak jak i oni też lubisz przepłacać :)

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Bumpalump Ty to jesteś udany ;) ten Twój 830ES to praktycznie 730 którego można mieć za 800zł, można powiedzieć, że dopłaciłeś ponad 2tyś tylko za większą moc :P

Tam się znasz. 830 jest lepszy bo cięższy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.