Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Sansui

Husher

Rekomendowane odpowiedzi

Lubię Bumpalumpa ale osobiście uważam że można było lepiej te pieniądze

spożytkować ale to jego pieniądze i jego sprawa na co wydał.

Tak samo uważam o właścicielach sansui czy innych vintage.Jedni wolą

nowsze i słuchać inni starsze i słuchać i naprawiać na przemian.

wolna wola

Bumpalump Ty to jesteś udany ;) ten Twój 830ES za 3tyś to praktycznie 730 którego można mieć za 800zł, można powiedzieć, że dopłaciłeś ponad 2tyś tylko za większą moc :P Moim zdaniem nie różnisz się za bardzo od fanów Sansuja tak jak i oni też lubisz przepłacać :)

Praktycznie to moze tak stwierdzic ktos kto widzial te wzmacniacze tylko na zdjeciach :) Roznicy mocy ktora wystepuje pomiedzy tymi modelami w praktyce nie odczujesz.

ja też mam większe zaufanie do cięższych sprzętów :) A i tak najcenniejsza nauka z zeszłorocznych sprzętowych przygód dla mnie taka, że wystarczająca wydajność prądowa to miejsce, gdzie się zaczynają poszukiwania, a nie gdzie się kończą.

Wydajnosci pradowej nigdy dosc, 830ES to juz mozna powiedziec taki maly potwor, a mimo to koncowka mocy N80ES robi jeszcze wieksza robote, i cos czuje ze to jeszcze nie koniec mozliwosci kolumn :) i nie mowie tu o mocy

Mając 3-4tyś na stare klocki raczej nie myśli się o Sony, jest wiele firm takich jak Accuphase, Luxman czy Krell, dla mnie to Sony to trochę taki kicz ;) podobnie jak Denon czy Pioneer z tamtych lat, mówię o wzmacniaczach.

Zeta z calym szacunkiem ale nie rozumiem jak mozesz nazwac to kiczem gdy swoje zdanie wyrobiles na podstawie modelu z podstawowej serii. To tak jakbys skreslil Fiata po przejazdzce Cinqeczento

O accuphase myslalem i oczywiscie gdyby bylo mnie stac na taka integre E-350 czy 450 to bym z checia zamienil ale to nie ten budzet. Nizszych modeli takich jak E-206 nie bralem pod uwage ze wzgledu na wiek.

Nie muszę znać najwyższych modeli, choćby 830ES był oceniany na poziomie Grundiga A-9000 za którego zapłaciłem 700zł, ten Twój 830ES jest wart góra 1-1,2tyś, taka prawda, przykro mi...

Ja mysle ze wielu skresla wielkie koncerny tylko ze wzgledu na popularnosc, juz o tym ostatnio pisalem. Odnosnie jeszcze Luxmana osobiscie max co slyszalem to L430 i to zdecydowanie nie jest moj dzwiek, jesli wyzsze modele tak graja to nie dziekuje.

Nie muszę znać najwyższych modeli, choćby 830ES był oceniany na poziomie Grundiga A-9000 za którego zapłaciłem 700zł, ten Twój 830ES jest wart góra 1-1,2tyś, taka prawda, przykro mi...

Jesli chcesz je oceniac to wypadalo by abys znal nie sadzisz? dla Ciebie moze byc wart nawet 500zł :)

Bumpalump

Luxman L430 to przyzwoita budżetówka która potrzebuje odpowiedniego towarzystwa, ocenianie na jednej parze kolumn jest trochę bez sensu w dodatku Ty masz kolumny DIY zbudowane od zera...wiele było już takich osób które miały zajawkę na kolumny DIY, składali, cudowali, sprzedawali tylko czemu większość z nich dzisiaj ma kolumny ze sklepu?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Caly czas Ci pisze abys nie ocenial sprzetu ktorego sluchales w jakichs odstepach czasu w dodatku czesto na roznych kolumnach.

1. do 4 tyś można kupić masę dobrych klocków z czego 2/3 jest lepsza od 830ES

2. pisałem pierdyliard razy że 830ES i wielu innych słuchałem na kolumnach Minas Anor (takie wtedy miałem zakupione bezpośrednio od producenta)

3. napisz jak posłuchasz Roksana, Krella, Coplanda i wielu innych - dostępnych w cenie do 4 tyś PLN i jak mają się one do 830ES

Powtórzę Ci po raz kolejny: jak zakładałem coś co nazywało się i czasem jeszcze nazywa grupa krakowska miałeś 13 lat. Teraz masz 23 i jak widzę wciąż mleko pod nosem. Przed Tobą jeszcze wiele odsłuchów, wiele spotkań dlatego poczekaj z ferowaniem wyroków jak nabędziesz więcej doświadczenia.

Jak stary discomaniac mówi że coś jest do d... albo że przepłaciłeś to tak jest. Bo sam kiedyś wtopił kasę w niejeden klocek ES i wiele innych klocków też.

Ty masz kolumny DIY zbudowane od zera...wiele było już takich osób które miały zajawkę na kolumny DIY

Nawet nie chcę wiedzieć jak to gra. I sprawa się wyjaśniła skąd takie a nie inne opinie.

Luxman L430 to przyzwoita budżetówka która potrzebuje odpowiedniego towarzystwa, ocenianie na jednej parze kolumn jest trochę bez sensu w dodatku Ty masz kolumny DIY zbudowane od zera...wiele było już takich osób które miały zajawkę na kolumny DIY, składali, cudowali, sprzedawali tylko czemu większość z nich dzisiaj ma kolumny ze sklepu?

Lepiej porównac na jednej parze kolumn niz nie porownac wcale :)

Te kolumny sa ze mna juz drugi rok, gdyby cos bylo nie tak uwierz szybko bym je sprzedal :) lub rozebral i sprzedal na czesci

zeta-j o Ty co byś polecił z klocków do 4 k zł z tych nowszych ?

Słuchamy tej samej muzyki więc myślę że może kiedyś w przyszłości

jak już MH mi się znudzi to może czemu nie wymienić :)

Jak stary discomaniac mówi że coś jest do d... albo że przepłaciłeś to tak jest.

Znow traktujesz siebie jako wyrocznie, i nie jestem pierwsza osoba ktora Ci zwraca na to uwage.

Nawet nie chcę wiedzieć jak to gra. I sprawa się wyjaśniła skąd takie a nie inne opinie.

Z góry zakladasz ze to musi zagrac zle? typowo polskie :)

zeta-j o Ty co byś polecił z klocków do 4 k zł z tych nowszych ?

Słuchamy tej samej muzyki więc myślę że może kiedyś w przyszłości

jak już MH mi się znudzi to może czemu nie wymienić :)

Przez ostatnie lata miałem zajawkę na stare klocki, ale z nowszych z tego co słuchałem to na Twoim miejscu wziąłbym pod uwagę Caspiana, albo Creeka Destiny do dostania z używanych w założonej kwocie, ciekawym wzmacniaczem jest też Baltlab Epoca 2 choć to klasa niżej od ww. Ale ja na Twoim miejscu i tak zacząłbym od zmiany kolumn ;)

Nie wazylem go :) to fajnie zbudowany wzmacniacz, ale dzwiek nie tej klasy :) zbyt suchy i chlodny przez co na moich kolumnach zagralo tak jakos bezplciowo, i troche kuleje dynamika, pomimo konstrukcji dual mono i sporej liczby tranow na kanal to moje kolumny okazaly sie zbyt duzym obciazeniem

<br />Ale ja na Twoim miejscu i tak zacząłbym od zmiany kolumn ;) <br />

z obecnej konfiguracji zdaje sobie sprawę że to najsłabsze ogniwo

ale kupiłem je nowe w bardzo dobrej cenie a wtedy nie śmierdziałem

groszem i dlatego taki wybór.Generalnie na chwilę obecną nie planuję

zmian ale na pewno nie ożeniłem się z tym sprzętem na całe życie

<br />ewentualnie transportu i daca <br />

Właśnie czy ktoś bardziej pojętny powie czy dacki w osobnym

klocku to lepsza sprawa niż cd (który sam w sobie też ma dac)

czy lepiej będzie sprzedać moje CA 350 i kupić jakiś transport

plus dac (tak do 1200 zł używane)czy zostawić odtwarzacz.

pytam bo temat dac jest dla mnie nieznany.

Ta zdecydowanie za lekkie....

Kolego jak kiedys postawisz w domu takie ogromne i wymagajace kloce to zrozumiesz ze 8kg wzmacniaczem tego nie ruszysz.

Mysle , ze w CD napewno jest wiekszy wybor niz w dacach, rozwiazanie dac+transport napewno bedzie drozsze zakladajac ze transport ma byc dobrej jaksoci a nie tylko zwykly cd z wyjsciem cyfrowym

Do 500zl to mialem kiedys Audiotraka Prodigy Cube, szalu nie bylo, moze po wymianie opampow by cos ruszylo ale generalnie to takie zabawki, arcam r dac tez bez rewelacji.

Mysle ze teraz jakbym kupowal to min. Stream Magic 6 lub cos podobnej jakosci

Za tą kasę choćby używany Arcam Rdac koniecznie z Teedy Pardo da się złożyć ten zasilacz za dużo mniej niż w sklepie, mi składał Mudda44 :)

Do 500zl to mialem kiedys Audiotraka Prodigy Cube, szalu nie bylo, moze po wymianie opampow by cos ruszylo ale generalnie to takie zabawki, arcam r dac tez bez rewelacji.

Miałem CASM6 po Arcamie, gra jasno, dobra rozdzielczość momentalnie czuć obecność tego źródła w systemie :) dobry gdy komuś brakuje "blasku na górze" później stwierdziłem, że nie potrzebuję strumieniowca i zmieniłem na Hegla HD20.

Ja strumieniowca tez nie potrzebuje, blasku na gorze raczej nie potrzebuje, fajnie by bylo gdyby dac nie dodawal nic od siebie a jedynie wyciagnal jeszcze lepsza przestrzen i moze nieco ocieplil srednice.

Ten zasilacz do Arcama az tak duzo daje? moglbym go sobie zlozyc sam jesli jest gdzies dostepny schemat

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Znow traktujesz siebie jako wyrocznie, i nie jestem pierwsza osoba ktora Ci zwraca na to uwage.

Uwagę możesz sobie zwracać w przedszkolu ;-) Jak nie chwytasz żartu - trudno. Kiedyś przyznasz mi rację - na razie wszystko wiesz najlepiej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.