Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Sansui

Husher

Rekomendowane odpowiedzi

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Jak masz czas, możesz do rana linkować zdjęcia tałatajstwa z napisem "sansui" - od tego moja budżetóweczka z dobrych lat ani nie zbrzydnie, ani gorzej nie zagra ;)

AU517_00021.jpg

Też macie się czym podniecać. Firma nie istnieje od 20 lat. Prawo do marki zostało sprzedane Chińczykom. Idąc do pracy codziennie mijam skuter marki Junak - też chiński.

Przecież oni o tym dokładnie wiedzą :) ale kółko wzajemnej adoracji żółciowej musi czymś sobie "rowy lizać". Ot po prostu brakuje im autentycznych argumentów to chrzanią o chmurach i dalej nie mają z czego słuchać muzyki. Taki szymek20 codziennie wertuje allegro za sansui i tu wywala linki , szlag go trafia bo go nie stać :) To co rzęziło w jego domu rzęzi dalej. Stąd te mrzonki o obniżaniu cen w tym wątku śmietniku:) NIE DLA PSA KIEŁBASA !!!!

.A to niby mistrzu gdzie żeś przeczytał ??? a może z d...y wziąłeś tak jak i resztę swoich prostackich wywodów ??? ...

Coś musiało wyjść w badaniach okresowych nie tak skoro dołączyłeś do tej przedszkolnej menażerii ...

No cóż, skoro nie masz żadnych argumentów aniżeli te ad personam - to przepraszam.

Wpisujesz się jak widzę w poetykę tych fanbojów szajsuja, którzy nawiedzili rok temu organizowany przeze mnie odsłuch.

Oni nawet posunęli się do groźby rękoczynów.

Zaproszeni i w cudzym domu.

Widać taki duch całej waszej grupy.

Na marginesie.

Przywleczony przez nich wzmacniacz zagrał zdecydowanie gorzej niż wspomniany wyżej przeze mnie Onkyo.A7911 (nawiasem mówiąc niezbyt ceniony przez Disco).

Warunki te same - pomieszczenie, źródło, kable i ustawienie co w czasie tej nieszczęsnej wizyty twoich braci w wierze..

Kultura, wyrównanie pasma, plastyka i dynamika.

Czyli to czego brakło szajsujowi.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Takie sony np, tez robi sporo elektroniki ale...w aparatach i kamerach to dosc wysoki poziom jak na sprzet amatorski, mieli swoj udzial w rozwoju nosnikow cd, dat, md mieli swoj udział w rozwoju Sprzetu profesjonalnego tv, telefony jedne z najlepszych, notebooki jedne z najlepszych to mozna nazwac firma legenda ktora ma niepodwazalny udział w rozwoju elektroniki, sprzet audio swego czasu tez topowy

Ja do swojego porownania podszedlem bez uprzedzen, wzmacniacz sie zdazyl nawet rozgrzac bo byly regulowane prądy spoczynkowe i offsety.

Wiec sluchalem cieplego wzmaka, i niestety tak jak cieply byl w dotyku tak cieplo tez zagral :-)

A jak zasracie temat to spadną?

A co mnie to? ja już raz udupiłem kasę i nie mam zamiaru drugi raz, miałem u siebie szajsui zagrało słabo, a patrząc na to ile wydałem to wręcz beznadziejnie słabo, będę ostrzegał przed tymi klockami innych w taki czy inny sposób.

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

A co mnie to? ja już raz udupiłem kasę i nie mam zamiaru drugi raz, miałem u siebie szajsui zagrało słabo, a patrząc na to ile wydałem to wręcz beznadziejnie słabo, będę ostrzegał przed tymi klockami innych w taki czy inny sposób.

Znaczy się kupiłeś hajenda w ciemno…?

To ostrzegaj, ostrzegaj…

To ostrzegaj, ostrzegaj…

To ostrzegaj, ostrzegaj…

Nie hajenda tylko model co najwyżej średni z oferty szajsui, porównałem z klockami które można kupić w podobnej cenie i wyszło, że to szajs.

wyszło, że to szajs

A w ilu i jakich konfiguracjach słuchałeś? Zapewne z kilkoma źródłami i kilkoma parami kolumn? W ogóle jaki to był model ze średniej półki, bo jestem ciekawy?

wyszło, że to szajs

A w ilu i jakich konfiguracjach słuchałeś? Zapewne z kilkoma źródłami i kilkoma parami kolumn? W ogóle jaki to był model ze średniej półki, bo jestem ciekawy?

Właśnie wprowadziłeś człowieka w zakłopotanie , Google" grzeje się u niego do czerwoności .Spoko zaraz coś skopiuje i błyśnie wiedzą :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

oooo.... szykuje się nam kolejny "miszcz-klon-pieniacz " zarej. w marcu i aż dwa posty. Witamy po letargu, że też dziwnym trafem tutaj nagle się obudziłeś :). Nie lepiej używać prawdziwego nicka?

Jak czegoś nie rozumiesz lepiej się nie odzywaj.

Takie sony np, tez robi sporo elektroniki ale...w aparatach i kamerach to dosc wysoki poziom jak na sprzet amatorski, mieli swoj udzial w rozwoju nosnikow cd, dat, md mieli swoj udział w rozwoju Sprzetu profesjonalnego tv, telefony jedne z najlepszych, notebooki jedne z najlepszych to mozna nazwac firma legenda ktora ma niepodwazalny udział w rozwoju elektroniki, sprzet audio swego czasu tez topowy

Sony robi także profesjonalne kamery (o tym już było) i profesjonalny sprzęt fotograficzny. Niestety telefony Sony to wciąż są niedoróbki.

Czy jest cos czego sansui nie produkuje?

Jak przystalo na chinskom...a przepraszam japonska firmę produkuja kazdy sprzet elektroniczny

Sansui jako firma elektroniczna w tej postaci w jakiej istniała w latach 70-tych czy 80-tych od kilkunastu lat nie istnieje. Zdaje się że wykupili ją Chińczycy.

Wykonanie telefonow jest naprawde bdb, niestety od strony softu i nakladki jest kiepsko, szczegolnie soft aparatu, bo sama optyka jest dobra i korzystaja z niej inni producenci.

Mozna sie przyczepic jeszcze do ekranu TFT w niektorych modelach, bo IPS w Zetkach sa juz tak samo dobre jak LG czy Samsunga

Mialem Z2, zmienilem na Galaxy S4 ze snapem 800, funkcjonalnie super, ogrom mozliwosci personalizacyjnych ale wykonanie obudowy...czesto uzywam telefonu w pracy w ciezkich warunkach, cos zapisac policzyc przyswiecic i galaxy napewno dlugo by nie zyl, wrocilem do dosc starej juz Xperii SP, ale to telefon poki co nie do zajechania, zaliczyl juz setki upadkow, kapiel w oleju hydraulicznym, dziesiatki upadków do piasku i zyje :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A jak miał zagrać dla tych którzy z góry skazywali go na porażkę? Jak tylko czekali aby go ośmieszyć ? Jeszcze nawet do prądu nie był podłączony a już był przegrany. Przed słynnym odsłuchem w Krakowie już od dawna wylewała się żółć w pewnym gronie ludzi. Ludzi nie mogących zdzierżyć czyichś pasji i sukcesów . Na taki "neutralny" grunt trafił ten wzmacniacz. Więc poziom tego odsłuchu można brać na równi z tym gównianym wątkiem. Wam w tym Krakowie to chyba wyjątkowo smog szkodzi.

Czy byłeś obecny na tym odsłuchu? Nie. To informuję Cię że Sansui dostało bardzo porządne warunki do tego aby rozwinąć skrzydła. W pokoju odsłuchowym obecna była grupka ludzi życzliwa marce i jej wyrobom. Zasadniczy odsłuch odbył się w pokoju na górze gdzie zwykle grał zestaw Naima. Jako sprzęt towarzyszący wybrany został bardzo dobry odtwarzacz Luxmana (ceniony w środowisku audio, kosztujący niemało i raczej rzadko obecny na aukcjach) oraz dwie doskonale znane mi pary kolumn. Jedna to monitory Studio 16 Hertz - projekt autorski na bazie ProAc Studio 100 a druga to mniej znane ale znakomite monitory studyjne Resonus. Ciszę podczas odsłuchu zakłócał jedynie wciąż odgrażający się właściciel wzmacniacza niejaki Ques11.

Rafał, że tak sobie pozwolę zmienić temat

Jak oceniasz w porównaniu Nikony 7000 względem 7100 ???

Paweł, jako rezerwowy korpus mam obecnie D-7000. 7100 ma lepszy AF i niestety przepakowaną 24 megapixelową matrycę. Dla APS-C to zdecydowanie za dużo według mnie. Zdjęcia z obu Nikonów są bardzo blisko pełnoklatkowego D-610. Zresztą nie tylko zdjęcia - mają wiele cech wspólnych. Z tym że 24 megapixele dla pełnej klatki to zupełnie coś innego niż APS-C. W D-7000 nie narzekam na AF ale ten w 7100 jest lepszy. Masz jeszcze do dyspozycji D-7200 czyli 7100 po małym liftingu. 7100 ma też lepszy wyświetlacz od 7000 (1,2k vs 921 tyś pkt jeśli dobrze pamiętam). Generalnie wszystkie Nikony z serii 7xxx są bardzo dobre jak na APS-C.

Wykonanie telefonow jest naprawde bdb, niestety od strony softu i nakladki jest kiepsko, szczegolnie soft aparatu, bo sama optyka jest dobra i korzystaja z niej inni producenci.

Mozna sie przyczepic jeszcze do ekranu TFT w niektorych modelach, bo IPS w Zetkach sa juz tak samo dobre jak LG czy Samsunga

Mialem Z2, zmienilem na Galaxy S4 ze snapem 800, funkcjonalnie super, ogrom mozliwosci personalizacyjnych ale wykonanie obudowy...czesto uzywam telefonu w pracy w ciezkich warunkach, cos zapisac policzyc przyswiecic i galaxy napewno dlugo by nie zyl, wrocilem do dosc starej juz Xperii SP, ale to telefon poki co nie do zajechania, zaliczyl juz setki upadkow, kapiel w oleju hydraulicznym, dziesiatki upadków do piasku i zyje :)

Ja mam LG G-2 i jest o dwa nieba lepszy od M4 Aqua. Galaxy S4 jest bardzo dobry ale niestety już niemłody.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Ja mam 7100 i czasem bardzo mi odpowiada a czasem utrudnia życie ... Fakt, że traktuję go trochę po macoszemu i nie serwuję póki co porządnych szkieł ale myślę o tym by pójść w tym kierunku

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ja mam 7100 i czasem bardzo mi odpowiada a czasem utrudnia życie ... Fakt, że traktuję go trochę po macoszemu i nie serwuję póki co porządnych szkieł ale myślę o tym by pójść w tym kierunku

Nikon ma wiele amatorskich szkieł które są bardzo dobre. Wiele tanich dobrych obiektywów. Wiesz ja mam ogromny sentyment do D-80 i tym starym rupieciem uwielbiam robić zdjęcia. D-7000 to są lata świetlne do przodu. Mogłem kupić D-7100 ale nie chcę 24MP na APS-C.

W porównaniu do Sony które miałeś Nikon jest dużo lepszym korpusem. Nawet w porównaniu do bliźniaka Sony A-580 na tej samej matrycy D-7000 to dużo lepszy korpus. W zasadzie pod każdym względem. Wiem - miałem. A-580 to najlepsze APS-C produkcji Sony.

Jak ktoś lubi jak mu się aparat psuje to D7000 całkiem fajny, już prędzej wziąłbym D90... i gdzie tu D7000 do D610, zupełny przeskok. Chyba, że warunki zdjęciowe nie wymagające, ale to może lepiej wtedy telefon, albo psixa jak kto dużą matryce lubi, vintage jak Sansui :D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.