Skocz do zawartości
IGNORED

Dołożenie kolumn do uzyskania 5.1 - co dokupić?

boqler89

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wszystkim

Jestem na etapie remontu mieszkania - mam okazję poprowadzić kable głośnikowe, żeby podłączyć zestaw 5.1. Aktualnie mam amplituner oraz stereo - kupowałem 3 lata temu z myślą o rozbudowie do 5.1 i nadszedł ten czas.

Ktoś mi podpowie co dokupić do istniejącego zestawu aby to zagrało dobrze w filmach i nadal grało przyzwoicie w muzyce?

Posiadam na dziś dzień Onkyo TR-NX609 oraz Roth Oli 40 (teraz to jest Melodika BL40). Muszę dokupić surround, central i sub - kwota jaką mogę przeznaczyć to max 3000zł.

Myślicie czy dokupować z tego samego czyli pakować Melodikę czy w tej cenie uda się coś ciekawszego wyrwać? Pomieszczenie ma ok 24m2

Druga sprawa trochę z innej beczki - jak mają się moje Roth Oli 40 do MonitorAudio Bronze 5? Czy warto dopłacać do tych frontów?

Roth Oli 40 (teraz to jest Melodika BL40

Roth gra inaczej niż Melodika. Melodika według mnie lepiej.

Myślicie czy dokupować z tego samego czyli pakować Melodikę czy w tej cenie uda się coś

ciekawszego wyrwać? Pomieszczenie ma ok 24m2

Druga sprawa trochę z innej beczki - jak mają się moje Roth Oli 40 do MonitorAudio Bronze 5? Czy warto dopłacać do tych frontów?

Dokup jako efekty Roth oli10, a najlepiej Roth oli-20 i centralny i po sprawie! Bo co chcesz ugrać lepszymi, innymi efektami ?

Kupując dodatkowo inny centralny może być nieco dziwnie z brzmieniem.

Zamiana Roth na MA bronze 5 jest dyskusyjna, w sumie podobna klasa. Bronze5 są precyzyjniejsze, ale trochę słabo wypełnione w basie, nieco suche, jak na tę wielkość, choć bardziej urodziwe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.