Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie podłogówki

Pawel72

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem na które się zdecydować monitor audio mr4 czy pylon Pearl 25. Kiedy wyszedłem z salonu to byłem zdecydowany na ma ponieważ miałem wrażenie że pomiędzy nimi powstał obraz 3d. Perły też coś takiego tworzyły ale w ma to było lepsze i więcej szczegółów słyszałem. Monitory grały ciszej na wzmacniaczu onkyo przyczyną jest to że producent oszukuje bo ich prawdziwa skuteczność to 86db. Pylony mają 89db. Będę je słuchał na razie na kd onkyo i nie wiem czy nie będzie za cicho w pomieszczeniu 25 m/2. Ma mają bardzo równą charakterystykę impedancji co może pozytywnie wpłynąć na słaby pradowo amplituner. Doradźcie które wybrać.

https://www.audiostereo.pl/topic/124443-jakie-pod%C5%82og%C3%B3wki/

Witaj,

musisz zaufać własnym oceną. Skup się bardziej na dźwięku, trudniejsze wysterowanie kolumn Monitor Audio nawet na słabszym modelu amplitunera nie będzie problemem.

Z mojej strony zasigerowałbym jeszcze odsłuch trochę droższych kolumn Audio Pro Black Diamond V3.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla klubowicza służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuję za podpowiedź. Brzmienie monitor audio bardziej mi podpasowało bo nie tylko grało ale jeszcze wciągało w muzykę i nie wiem czy to zasługa kolumn czy wzmacniacza ale nawet bardzo cicho grając pokazywały szczegóły co było dla mnie dużym zaskoczeniem.

Mówisz że sobie wypaczę? Fakt grają inaczej niż pylony. Za to pylony grają równo. To co piszą w recenzjach to chyba prawda. Tam nic nie wywyższa się, a dodatkowo jest bardzo dynamiczne. Ciekawie brzmią monitor audio ale z drugiej strony potrzebuję kolumn uniwersalnych, słucham bardzo różnej muzyki i tak jak pylony mi się od razu spodobały to MA dopiero po kilku odsłuchach. Nie wiem jak to będzie na dłuższą metę. Jeszcze jeden mały problem przy MA na jednym kawałku zabuczał mi bas. Trochę się zdziwiłem bo grały fajnie a tu nagle buuuu, była to muzyka filmowa i sekwencja się powtórzyła więc znowu zabuczał, chciałem poinformować sprzedawcę że coś się dzieje ale już więcej to się nie powtórzyło.

Jak wymienisz ten amplituner kina, na przyzwoity wzmacniacz stereo, to bym zaproponował Jamo S 718.

Jeszcze jeden mały problem przy MA na jednym kawałku zabuczał mi bas.

Pewnie przez to podbicie 7dB @ 100 Hz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pewnie i na to pora przyjdzie, takie buczenie jest niedopuszczalne nawet w moich mocno budżetowych kolumnach. Co do zmiany amplitunera nie jestem jeszcze przekonany. Pisano mi że nie usłyszę różnicy na nim pomiędzy cd a dvd, a różnica jest i to bardzo duża. Nie zlewa się bas z średnimi no i nie muszę używać korektora, opcja Direct. Kurczę jak ja kaleczyłem tą muzykę podbijając bas i wysokie. Ale Direct tylko na słuchawkach bo na obecnych głośnikach nie da rady bez polepszania. Jeszcze raz dziękuję za uwagi.

bardziej za polskimi produktami czyli Pylon

Hmm można wiedzieć co w Pylonie jest Polskie? Oczywiście uprzedzę nie mam nic do tej grupy konstruktorów i szanuje ich projekty.

e-hifi.pl - katalog sprzętu audio hi-fi i hi-end vintage

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.