Skocz do zawartości
IGNORED

Preamp za rozsądne pieniądze.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Nasz kolega szuka preampu do końcówki mocy Usher 1.5.

Ja nie czuję się na siłach ,aby mu doradzić.

Jakie są dobre preampy ? Jakich firm ? Nie muszą być nowe, do powiedzmy kwoty ok.8000zł. Warunek z pilotem.

Usher 1.5 jest klockiem dość wybujałym, bardzo dynamiczny z mocarnym basem i trzeba by go troszkę utemperować, ale nie stłumić.

https://www.audiostereo.pl/topic/12449-preamp-za-rozs%C4%85dne-pieni%C4%85dze/

witam serdecznie na allegro cały czas pojawia się Klyne bardzo ładnie działa słuchałem tego modelu (tak naprawdę jest to chyba ten sam egzemplarz - ale to tylko takie przypuszczenie)

Alek ja wiem o kogo chodzi,swoja propozycje juz złożyłem i wiem że jest bardzo kusząca.

Ale nic na siłę,może zainteresowany może znajdzie cos ciekawszego..ale raczej tylko używanego.

• Redaktorzy

W tej klasie cenowej w mojej opinii na rynku jest luka, zwłaszcza jeśli chodzi o sprzęt zbalansowany. Niezłe preampy, jak AN P1, są niesymetryczne.

Preamp Ushera nie ma pilota, a nie wyobrażam sobie , żeby wydać ok. 8000zł i zrywać się z fotela ,aby zrobic trochę głośniej np. telewizor. Ta odrobina luksusu musi być za tą kwotę.

Ja słuchałem prampu AVM 4 i go kupilem, ale chyba nie jest to jedyny :-)

AVM nowy jest dość drogi (2500euro)

> Gutekbull

Cytat a'propos:

"There are no tone controls, as these

are rendered redundant with the quality of modern recordings. There is also no

remote control and definitely no internet connection or bluetooth compatibility –

instead there is a level of build and refinement rarely seen at any price and a

sound which demonstrates that a fine valve amplifier doesn’t just compete with

the best solid-state amplifiers in the world, it can show them a clean pair of heals

when it comes to musical pleasure."

:-D

>UT a czemu to "instead" :), moze byc to i to przecie. silly

>rolf mam juz jakis czas, gra swietnie. inaczej niz Mac - raczej w strone klockow bez docieplania, jak krell czy Mark Levinson (chodzi o tzw. luzno pojeta szkole grania oczywiscie...). jestem baaaardzo zadowlony, stosunek ceny do brzmienia wybitny - panowie w prasie , zarowno w AV oraz w Hi-FiiM pisali o tym klocku prawde, cala prawde i tylko prawde :) takze nie bede powtarzal

Ururam Tururam=> jak mi sie pojawi Leper czy ten drugi o twarzy konia to jak ściszę, musi być pilot.

Dla mnie preamp to klocek ,który ma być wygodny-przynajmniej minimum.

Na audiogonie ceny są znacznie niższe ok. 40%.

Urządzenie ma pewnie blisko 10 lat.

Podobono po wstawieniu dobrych lamp potrafi zachwycić (na podstawie opini z audioreview).

Preampy z 8kzł to nie moja działka, ale kiedyś w reportazu w Audio-Video opisywano jakiś ekstremalny sytemik, m.in. - na monoblokach AudioResearch i łączówkach za ponad 10kzł. A preampem był "bardzo tani" JJ-electronic za jakieś 6 albo 8 tys. Możliwe, że to jest jakaś sensowan propozycja.

Antique Sound Labs ma sporo preampów w rozsądnych cenach. A co do ARC LS-7 to nie wiem czy to jest wystarczająco ciepło jak na oczekiwania (kolegi). Poza tym warto się zapytać Lacrimosy czy ten model nie miał jakichś problemów z niezawodnością.

Pzdr.

No właśnie może się odezwą fachowcy, może ktoś przerzucił kilka preampów.

Może Lacrimosa ?

Wspomniany AVM 4 grał z Usherem, ale to jest jedna propozycja-sprawdzona.

Czy ktoś miał do czynienia z preampem NADA ze srebrnej serii S 100 , albo z którymś z tańszych Krelli ??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.