Skocz do zawartości
IGNORED

pomoc przy kolumnach i odtwarzaczu

Lukasz_61113

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry,

Wlasni dotalem taki zestaw.

Chcialbym dokupic do niego CD + kolumny.

Mozecie cos mi doradzic ze swojego doswiadczenia?

Co bedzie gralo najlepiej z tym sprzetem - nie jest to najnowsza rzecz.

Budzetowo nie mam specjalnych ograniczen - prosze o porade w co ma sens zainwestowac aby claosc zagrala dosc ladnie.

Slucham w wiekszosci utworow lekkiego popu, muzyki instrumentalnej i filmowej.

Wszystko stoi w mieszkaniu loftowym - 120m2 otwartej przestrzeni (pomieszczenie 8m wysokie)

Wzmacniacz:

TECHNICS SU-V4X

kontroler dzwięku:

Technics SH -8040

Tuner

Technics ST-500L

Dzieki za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/124627-pomoc-przy-kolumnach-i-odtwarzaczu/

Do nagłośnienia takiej powierzchni to chyba coś z estrady ;). Przecież to mały hangar. Sprzedaję jamo power 330, ale musiałbyś dwa konkretne subwoofery aktywne dać dla niższych częstotliwości.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

<br />Budzetowo nie mam specjalnych ograniczen - prosze o porade w co ma sens zainwestowac aby claosc zagrala dosc ladnie.<br />

Nie lepiej w takim razie kupić cały zestaw niż szukać kolumn i cd

do tego technicsa ?

fakt - przestrzen jest duza - mam wydzelony kacik muzyczny i w sumie tam zalezy mi na dzwieku.

W pozostalych czesciach wiadomo ze bedzie to "po prostu muzyka"

nie wiem co ma sens inwestowac w taki sprzet (tzn 100 ... 1000 czy 5000 itp.... ) - dostalem go za free a tez jestem laikiem w tym temacie.

Chcialbym mec cos co zagra inacej = czysciej i dokladniej....chyba ze ten sprzet mi tego nie zapewni to poprose o rozwiazanie najbardziej majace sens.

z gory dzieki za wszystki podpowiedzi

Albo słuchasz muzyki, albo nie ma sobie tylko grać w tle.

nie wiem co ma sens inwestowac w taki sprzet (tzn 100 ... 1000 czy 5000 itp.... )

Chcialbym mec cos co zagra inacej = czysciej i dokladniej...

Tak jak pytać, czy jest sens i różnica między autem za 500zł, 10000zł, a 40000zł.

Technics pewnie zagra inaczej, z korektorem jeszcze;)

Wystarczy wejść do sklepu posłuchać mini wieży za 1k zł, potem cienkiego jak zupka z kartonu kina domowego za 2,5k czy zestawu stereo, wzmacniacz i kolumny za 4k.

ok - to moze w w ten sposob.

Dostalem ten zestaw za free i chcialbym to wykorzystac dokupujac jedynie CD + kolumny.

Mozecie doradzic mi co bedzie najlepszym rozwiazaniem w budzecie ok 2000 zl ?

W tej cenie proponuję Klipsch R26F. Do dużych pomieszczeń. Dobra dynamika, czystość i swoboda w dolnych rejestrach.

Albo Magnat Quantum 677. Choć raczej w kierunku tych pierwszych. Na wypadek jakbyś chciał jednak zmienić elektronikę kolumny Ci pozostaną.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.