Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki nauszne do TV 400zł +/-

zakupaudio88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam słuchawek nausznych które będą przeznaczone wyłącznie do oglądania dobrej jakości filmów na TV. W tej chwili używam Sennheiser HD201. Jakość dźwięku niestety nie powala a i do komfortu można mieć zastrzeżenia. Postanowiłem zakupić coś trochę lepszego i tu pojawił się problem. Ile osób na forum tyle różnych opinii. O obiektywnych, aktualnych testach i porównaniach też mogę zapomnieć tym bardziej, że niewiele pisze się o słuchawkach typowo pod TV. Nie mam pojęcia czy słuchawki przeznaczone do telewizora powinny być zamknięte, półotwarte czy otwarte. Zależy mi na fajnych efektach dźwiękowych podczas oglądania różnego rodzaju filmów. Nie jest istotne natomiast czy głos w słuchawkach będzie słyszalny na zewnątrz tak samo jak nie muszą być jakoś szczególnie dobrze zamknięte ponieważ w domu mam cicho. Tutaj pojawia się kolejny dylemat. Bezprzewodowe czy na kablu. Mam świadomość, że słuchawki przewodowe w tym samym przedziale cenowym zawsze będą lepsze od tych bez kabla tylko zastanawiam się jak duża będzie różnica. Czy warto kosztem wygody rezygnować z kabla ? Po wielu godzinach poszukiwań wybrałem kilka modeli które szczególnie mnie zainteresowały. Przedział cenowy jest dość duży i wciąż nie wiem czy warto inwestować w coś prawie 2x droższego biorąc pod uwagę, że daleko mi do audiofila a źródło dzwięku jakim jest TV też nie powala. Bardzo proszę o pomoc w wyborze i ewentualnie jakieś propozycje. Może ktoś używa któregoś z poniższych modeli i podzieli się ze mną swoimi spostrzeżeniami ? Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam.

1)AKG K240

2)AKG K550

3)Pioneer SE-A1000

4)AKG k915

5)HD 65 TV Sennheiser

6)Sony MDR-RF855RK

7)PHILIPS SHD8600/10

8)JBL Synchros E50BT

dodam tylko, że byłem w kilku sklepach i niestety nigdzie nie było więcej niż 2 modeli żebym mógł je jakoś porównać a i "doradcy" mieli niewiele większe pojęcie w temacie niż ja.

Jeżeli nie ma masz uprzedzeń do Audio-Technica to zainteresuj się jeszcze ich słuchawkami...co prawda nie słuchałem "domowych" modeli ale posiadam Audio-Technica ATH-CKX9iS i moim skromnym zdaniem są rewelacyjne.

@dzida69 Nie mam absolutnie uprzedzeń do żadnych firm natomiast słuchawki które mi podałeś są dokanałowe. Myślisz, że mają jakąś szanse jeśli chodzi o filmy i oglądanie TV z nausznymi ?

@greg100la Fajna propozycja ale niestety nie ten budżet

Znajomy polecił mi jeszcze Superlux HD681 EVO. Zna ktoś ?

@dzida69 Nie mam absolutnie uprzedzeń do żadnych firm natomiast słuchawki które mi podałeś są dokanałowe. Myślisz, że mają jakąś szanse jeśli chodzi o filmy i oglądanie TV z nausznymi ?

Ten model posiadam i podałem go tylko jako przykład moim zdaniem świetnie grających słuchaweczek ...natomiast do celów domowych zdecydowanie polecałbym coś nausznego.

Jeżeli nie ma masz uprzedzeń do Audio-Technica to zainteresuj się jeszcze ich słuchawkami...co prawda nie słuchałem "domowych" modeli ale posiadam Audio-Technica ATH-CKX9iS i moim skromnym zdaniem są rewelacyjne.

A jakie można mieć uprzedzenia do tej marki? Co z nią nie tak?Chińczyk?

A jakie można mieć uprzedzenia do tej marki? Co z nią nie tak?Chińczyk?

W teorii nie powinno się mieć żadnych jednak czasem...ja np mam alergię na JBL choć nie jest to poparte żadnym złym doświadczeniem. Ale ja to dziwny jestem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.