Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana sprzętu, wzmacniacz pod kef R300

w2c

Rekomendowane odpowiedzi

A jednak prawdziwa owieczka....

Nie przejmuj się, zawsze znajdzie się kolejna owieczka, która odkupi od ciebie ten popsuty wzmacniacz, musisz go tylko więcej zachwalać na forum! Pozdrawiam.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Wystarczy kilka słów o NAD modzie i zaraz Rafal,rydz i inni rozpieprzaja każdy wątek najlepsze że żaden z nich takiego nie miał no ale to im nie przeszkadza,widać nie mają innych tematów panowie może jeszcze jakiś nowy temat w stylu "jak można "czekam.

Wystarczy kilka słów o NAD modzie i zaraz Rafal,rydz i inni rozpieprzaja każdy wątek najlepsze że żaden z nich takiego nie miał no ale to im nie przeszkadza,widać nie mają innych tematów panowie może jeszcze jakiś nowy temat w stylu "jak można "czekam.

Ile można czytać o tym samym. Wzmak do 1000 - modyfikowany NAD, wzmak do 2000 - modyfikowany NAD, wzmak do 3000 - modyfikowany NAD, wzmak do 4000 - modyfikowany NAD, wzmak do 5000 - modyfikowany NAD i tak doszło to już do 8 tysięcy.

Może i nie słuchałem modyfikowanego NADa, tak samo jak i piewcy, którzy go wychwalają i z pełną dumą głoszą "Do XX kwoty nie kupisz nic lepszego jak modyfikowany NAD". Przesłuchali wszystko na świecie? Czy tak mentor im powiedział?

?👈

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

No i chwała im za to. bajerantów i naganiaczy trzeba temperować

Sluchales tego nada przed i po modzie?

Czy jestes kolejnym forumowym ekspertem ktory ocenia brzmienie po czytaniu postow?

Zacznijmy od tego że nigdy nie napisałem że to źle gra, tylko dość mam czytania co on za piece i do jakich kwot nie rozwala. I te polecanie tego ruchła na siłe do każdych kolumn i każdego czlowieka szukajcego wzmacniacza.

A ostatnio posty mentora stały się wybitnie idiotyczne. Gośc miał kolumny za ładnych pare tysięcy i do wydnaia na piec sporą sumę, a on polecał mu jakiegos zakichanego NADa po modzie za tysiaka. Smiech na sali. Pewnie akurat leżał w szafie.

?👈

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

a on polecał mu jakiegos zakichanego NADa po modzie za tysiaka. Smiech na sali. Pewnie akurat leżał w szafie.

A czemu ma kazdy polecac to co ty uwazasz za stosowne?

Kazdy ma ograniczona wiedze i poleca to co wie w danym momencie. Troche wyluzowania i tolerancji polecam.

A to 'pewnie lezal w szafie' to domysl ktory ma udowodnic slusznosc twoich twierdzen?

Kazdy ma ograniczona wiedze i poleca to co wie w danym momencie. Troche wyluzowania i tolerancji polecam.

Owszem, ale nie każdym możliwym temacie z istną pewnością siebie co to i do ilu on nie ma konkurencji. Można od razu łatwo odczytać z kim mamy do czynienia.

?👈

Gość rydz

(Konto usunięte)

Można od razu łatwo odczytać z kim mamy do czynienia.

Przecież krzyczą och / ach żeby sprzedać , wyniosą się niedługo by zwolnić miejsce następnym , którzy za jakiś czas przybędą z taką samą misją .

Co jakiś czas , ostatnio coraz częściej trafiam na aukcje na znanym portalu co to takie cuda panie , a wyprzedają .

W dziale ogłoszenia też jeden sprzedaje . :)

Ale Wy tu rzygacie.....nie da się tego czytać...a już myślałem że przeczytam coś ciekawego i na temat....brakuje tu jeszcze jakiegoś barana co wjedzie z propozycją Sansui, a najlepiej kompletu wzmacniacz-kolumny-lodówka-blender...

Do autora

Posłuchaj Arcama FMJ A28, bądź używki A38, granie równe, nic nie wybija na pierwszy plan, bardzo dobra scena.

Ale Wy tu rzygacie.....nie da się tego czytać...a już myślałem że przeczytam coś ciekawego i na temat....brakuje tu jeszcze jakiegoś barana co wjedzie z propozycją Sansui, a najlepiej kompletu wzmacniacz-kolumny-lodówka-blender...

Do autora

Posłuchaj Arcama FMJ A28, bądź używki A38, granie równe, nic nie wybija na pierwszy plan, bardzo dobra scena.

Tribul sugerując się avatarem masz u siebie takie połączenie?

dzięki za info

Sory Panowie, trochę z inne beczki.

I po co ja się zarejestrowałem na tym forum. Myślałem, że uzyskam jakąś merytoryczną podpowiedź, ale im dłużej czytam różne tematy - tym bardziej się zastanawiam - co ja tutaj robię. W przyszłym tygodniu będę odsłuchiwał dwa wzmacniacze: NAD C356BEE oraz BC Acoustique EX322D. W sumie po tym co tu przeczytałem - to NAD'a powinienem spisać na straty, ale przekonam się na własnych uszach. Na szczęście przynajmniej BC Acoustique nikt, jak na razie nie miesza z błotem, pewnie dlatego, że nie wszyscy ten sprzęt sprzedają.....

• 2 tygodnie później...

Witam. Mam pytanko chyba bardziej do "branży". Posiadam zestaw Audiolaba 8200. Jestem zainteresowany zakupem Kef r300 i mam dwa dylematy. Po pierwsze czy mój wzmacniacz prawidłowo wysteruje te kolumienki. Po drugie czy same głośniki poradzą sobie w moim pomieszczeniu (salon z kuchnią 40m2 przy czym kolumny stoją i obsługują 2/3 tego pomieszczenia). Mieszkam w Poznaniu ale żaden sklep nie ma na miejscu tych Kef i nie mam możliwości odsłuchu u siebie. Stąd moje pytanie.

8200 to dobry wzmacniacz ale pradowo nie jest zbyt wydajny, ja co prawda słuchałem8200 z ma Rx8 ale dawał z nimi radę.

Problem większy będzie z r300 bo do25 nawet 30 metrów dadzą radę ale przy40 to raczej są za małe celuj w r700 na taki metraż.

Pytanie jest jeszcze jaką masz akustyke???

8200 to dobry wzmacniacz ale pradowo nie jest zbyt wydajny, ja co prawda słuchałem8200 z ma Rx8 ale dawał z nimi radę.

Problem większy będzie z r300 bo do25 nawet 30 metrów dadzą radę ale przy40 to raczej są za małe celuj w r700 na taki metraż.

Pytanie jest jeszcze jaką masz akustyke???

Pomieszczenie a raczej ustawienie kolumn z tendencją do wzbudzania basu (ale bez przesady). Dość dobrze rozprasza dźwięk, żadnych problemów z wysokimi. Ustawienie kolumn od siebie ok 3m i ponad 3 m odległość od słuchacza.

Dodam, że zawsze miałem dość duże podłogówki (tak jak obecnie). Ale dźwięk bardzo dobrych monitorów bardziej do mnie przemawia, słuchałem m.in. Sonics Anima. Tylko czy sprzęt i pomieszczenie się nadaje na taką zmianę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.