Skocz do zawartości
IGNORED

"Usieciowienie" zestawu

414

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam zestaw Yamahy składający się z amplitunera RX-V657 oraz odtwarzacza dvd S657, który ma już 10 lat. Głośniki to Paradigm Monitor 3 v.4. Słyszę różnicę w stosunku do prawdziwie audiofilskich zestawów za kilkadziesiąt tysięcy, natomiast ogólnie jestem zadowolony z tego, jak to gra.

Przymierzam się do dołożenia czegoś, co umożliwi mi słuchanie muzyki z internetu, przede wszystkim serwisu Spotify. Rozważam następujące rozwiązania:

a) Wymianę posiadanego amplitunera na amplituner stereo Onkyo TX-8150

b) Dokupienie modułu Connect firmy Sonos

c) Dokupienie odtwarzacza CD z funkcjami sieciowymi Yamaha NT670D

d) Dokupienie odtwarzacza sieciowego Cambridge CXN

Byłbym bardzo wdzięczny za ewentualne sugestie, co do najbardziej optymalnego rozwiązania.

https://www.audiostereo.pl/topic/125028-usieciowienie-zestawu/

Sam miałem taki sam dylemat, chciałem usieciowić mój amplituner Sony STR-DA5500ES. Wybór padł na Sonosa, nie chciałem zmieniać ampli tylko coś dołożyć.

Dla mnie najistotniejszą rzeczą była aplikacja do obsługi - tu wygrał Sonos, aplikacja jest bardzo fajna,przejrzysta i intuicyjna ale działa tylko z wersją premium Spotify.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.