Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon Diamond 28 - wybór wzmacniacza

Lolek1978

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Koledzy może coś poradzicie na moje rozterki? :)

Może ktoś ma doświadczenie z tym modelem i coś podpowie:).

Z góry dzięki :).

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Bardzo dobre kolumny bo je posiadam ;) . U mnie grają z dwoma mocnymi końcówkami luxman m - 4000 lub coplannd cta 504 .

Wcześniej miałem jeszcze kenwooda ka 9100 i technicsa su 1000 . Mają dość wysoką skuteczność więc nie będziesz miał problemu ze wzmacniaczem byle tylko obsługiwał 4 ohm

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Witaj,

gratuluję świetnego wyboru kolumn, aby jednak w pełni wykorzystać potencjał zestawu, należy odpowiednio dobrać elektronikę.

Aby jednak zaproponować konkretne rozwiązania, podaj proszę więcej informacji. Przede wszystkim jak duży jest salon odsłuchowy, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, w jakim budżecie możemy szukać wzmacniacza.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Pomieszczenie 30 m2. Muzyka prawie wszystko oprócz rocka,metalu ;),techno etc ;). Generalnie z naciskiem na muzykę filmowa, instrumentalna, chillout, od Stinga przez Portishead do London Grammar ;).

Generalnie nie przepadam za dudniacym basem i ostrymi wysokimi ;) ale zależy mi na dynamice i przestrzeni ;). Co do budżetu to oscyluje w granicach 4-6 kPLN.

Do tego będzie wzięty asus xonar essence one na Muses.

Ps Zestaw będzie też wspierał czasami oglądanie filmów ale tylko stereo

Polecam do połączenia z Diamond-ami integrę Francuskiego Atoll-a, model IN200 to niezwykle wydajna jednostka, o przestrzennym dynamicznym i przede wszystkim naturalnym brzmieniu. Jest to nasze sprawdzone połączenie z Pylonami.

Atoll to chyba nie ten budżet ;). No chyba że nowy można kupić po zniżkę typu 2k ;).

Znajdzie się coś w budżecie? :)

Do 6000 zł powinieneś dostać Musical Fidelity M3si.

Z Tych spokojnie mieszczących siew budżecie Denon PMA 1520, Audiolab 8300A, Roksan Kandy K3,

W razie pytań lub wycen zapraszam

• 2 tygodnie później...

W takim razie zostaje in50 bądź nieco wyżej in80, mimo mniejszej mocy, charakterystyka pozostaje zbliżona. Z drugiej strony wypadałoby sobie zadać pytanie czy do kolumn której grają porównywalnie do przedziału 10/12k złotych warto kupić wzmacniacz za 2tyś złotych....

W takim razie zostaje in50 bądź nieco wyżej in80, mimo mniejszej mocy, charakterystyka pozostaje zbliżona. Z drugiej strony wypadałoby sobie zadać pytanie czy do kolumn której grają porównywalnie do przedziału 10/12k złotych warto kupić wzmacniacz za 2tyś złotych....

chodziło o zniżkę 2k ;) od ceny regularnej ;) a nie o zakup wzmacniacza za 2k ;) - słuchawki nawet mam droższe w domu i mam świadomość że 2k to jednak trochę mało ;)

Lolek, jak grają te kolumny? Pozdrawiam

Mam je trochę zbyt krótko i grają z pionierem 616 mk2 ;) ale na pewno dla ludzi którzy sobie cenią normalne granie bez audiofilskich zapędow typu inne kolumny do jazzu inne do rocka a do baroku ;) coś innego ;) są sensownym wyborem :);. Są super wykonane, grają dynamicznie - może ciutke im brakuje środka ale to raczej wina wzmacniacza bo pionki to trochę sterylne granie ;). Jak zmienię wzmacniacz to myślę że sporo się zmieni. W tej chwili mogę z czystym sumieniem polecać - przynajmniej w tym budżecie :). Opiszę wrażenia jak trochę się wybrzeża bo póki co grają może z 20h ;)

Szanowni Koledzy może coś poradzicie na moje rozterki? :)

Może ktoś ma doświadczenie z tym modelem i coś podpowie:).

Z góry dzięki :).

NAD C375BEE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.