Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego producenci wyłudzają kasę i robią z Nas niewolników

rox_dol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wiadomym jest że producenci sprzętu chcą zarabiać na wszystkim i to dużo. Ale mam ich w d...

Wiadomo że amplituner jest gorszy od wzmaka+ tuner. Ale nic mnie tak nie wkurza jak budowanie wieży z nastu elementów w stylu kiczowatych wież aiva czy pionier.

Sam używam denona 710 cd +pma ale brakuje mi czasem radia (żeby sobie plumkało). Jaki problem było wstawić do cd tuner fm, kiedy większość obudowy jest pusta a tuner mają nawet mikroskopijne komórki.

Druga rzecz, czemu port usb zawsze (albo przeważnie) jest z przodu. wygoda? Gówno prawda. Podłączając dysk wisi mi kabel, albo sterczy pen-beznadzieja.

Jak ktoś ma mało miejsca z tyłu na podpięcie są proste kabelki które można podpiąć na stałe a pena dołączać wygodnie i go schować. Pewnie zaraz odezwą się głosy że mp3 to udręka dla ucha, ale wielu z nas słucha mp3 w dobrej jakości i nie każdy leci zaraz po płytę do sklepu.

Dopiero od nie dawna producenci zaczęli robić bardziej uniwersalne źródła.

Kupiłem jakiś czas temu PS3 za marne 300zł i mam wszystko co trzeba, dołożyłem DAC FiiO, mam spory dysk z bogatą biblioteką, czyta cd i najważniejsze koncerty DVD i BR. Jakoś jest naprawdę dobra w porównaniu do Denona 710 (minimalnie ustępuje, ale przy mp3 nie ma różnicy, za to włączam koncert dvd i mam rewelacje, nawet telewizora nie musze włączać. Mam pilot z ps3 więc obsługa super.

Poza tym cały zasób z Internetowy, you tub itd. Być może mój cd pójdzie na handel. Jak bym chciał odtworzyć to na indywidualnych urządzeniach budżetowej jakości to i tak pewnie z 5tysiaków by się zebrało. Cena to jeszcze nic ale wygląd tych kilku klocków w domu to była by masakra.

Wiadomo że amplituner jest gorszy od wzmaka+ tuner.

Nieprawda- amplituner stereo jest równie dobry i tańszy od WZMACNIACZA (bo tak się to nazywa) plus tuner.

Jaki problem było wstawić do cd tuner fm

A Diora 2 lata temu takiego czegoś nie sprzedawała?

Kupiłem jakiś czas temu PS3 za marne 300zł i mam wszystko co trzeba

Cena to jeszcze nic ale wygląd tych kilku klocków w domu to była by masakra.

A czy teraz jest ok? Hi fi, to nie tylko dźwięk- w porównaniu do typowego zestawu ohydnie wygląda składak z takich klocków- każdy z "innej parafii".

Witam.

Wiadomym jest że producenci sprzętu chcą zarabiać na wszystkim i to dużo. Ale mam ich w d...

Wiadomo że amplituner jest gorszy od wzmaka+ tuner. Ale nic mnie tak nie wkurza jak budowanie wieży z nastu elementów w stylu kiczowatych wież aiva czy pionier.

Sam używam denona 710 cd +pma ale brakuje mi czasem radia (żeby sobie plumkało). Jaki problem było wstawić do cd tuner fm, kiedy większość obudowy jest pusta a tuner mają nawet mikroskopijne komórki.

Druga rzecz, czemu port usb zawsze (albo przeważnie) jest z przodu. wygoda? Gówno prawda. Podłączając dysk wisi mi kabel, albo sterczy pen-beznadzieja.

Kolego nie bardzo wiem w czym problem? Skoro źle, to używaj tego PS3 i już. Producenci robią dziś sprzęt audio, używając współczesnej technologii, przy wykorzystaniu utartych schematów. A że mogą sobie na tym oszczędzać i większość budżetówki to naprawdę straszne dziadostwo? Dalej więc mamy tuner, wzmacniacz, CD, choć powoli się od tego odchodzi i skrzynki wszystko w jednym całkiem nieźle sobie radzą.

Miałem takie problemy jak Ty jakiś czas temu - gdzie tuner Yamahy niższy rangą lepiej mi wyglądał w zestawie, poza tym z Cd powstawała mi już całkiem spora wieża no i katastrofa.

Przeszło mi, a że jestem fanem vintage, to wiem, że w tym tunerku siedzi tyle elektroniki, że musi być takich, a nie innych rozmiarów. Trzymam sobie teraz oba, jeden na drugim, bo szkoda to sprzedawać za grosze, a gra wspaniale.

Nieprawda- amplituner stereo jest równie dobry i tańszy od WZMACNIACZA (bo tak się to nazywa) plus tuner.

Zaznaczmy, że chodzi o dobry amplituner stereo. Przykładowo większość amplitunerów stereo Yamahy gra gorzej od wzmacniaczy. Szczególnie chodzi mi o najczęściej kupowaną i bajecznie sprzedającą się na allegro serię RX z lat 90-tych i 80-tych, wielokolorowymi wyświetlaczami. Sam kiedyś chciałem kupić. Dopiero opinie i własne doświadczenia wskazały, że nawet kupując najwyższy serią amplituner, o całkiem sporej mocy - dostawałem sprzęt mimo wszystko gorzej grający.

Przeciwieństwem są amplitunery Harmana, szczególnie te VXi oraz Nakamichi, które grają cudownie.

To jest trolling albo idiotyzm, niepotrzebnie karmicie gościa.

To jakby wpadał na forum o akwarystyce i się żalił, że po co komu głupie rybki.

Dlaczego pośrednicy (handlorze) wyłudzają kasę i robią z Nas niewolników ?

Może takie powinno być pytanie. Wszędzie obniżają koszty (najdroższy jest pracownik i ma coraz mniej praw, pracodawca wiecznie poszkodowany a ...

Ło matko, czytając tytuł, myślałem, że napiszesz o marżach, czy czymś takim.

Ty tymczasem narzekasz że musisz kupować kolejne elementy, no tak to jest, jak chcesz sieciówkę kupujesz, chcesz gramofon to kupujesz itd. jak chcesz wszystko w jednym trzeba kupić koreańską mini wieżę.

Bez sensu, tak jakby posiadacz kina domowego, narzekał że musi kupić 8 kolumn, więc został naciągnięty.

Potem marudzisz że ci pendrive wystaje, matko to kup taki co jest jak niewidoczna zaślepka, nano.

Jak ktoś ma mało miejsca z tyłu na podpięcie są proste kabelki które można podpiąć na stałe a pena dołączać wygodnie i go schować.

Popieram w 100%. Dlatego ja uzywam mini pena;) Prawie go nie widac. Ale wolalbym takie usb z tylu i rozwiazanie z kabelkiem przedluzaczem.

Dlaczego pośrednicy (handlorze) wyłudzają kasę i robią z Nas niewolników ?

Może takie powinno być pytanie. Wszędzie obniżają koszty (najdroższy jest pracownik i ma coraz mniej praw, pracodawca wiecznie poszkodowany a ...

Zawsze można pominąć pośredników :)

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

brakuje mi czasem radia (żeby sobie plumkało). Jaki problem było wstawić do cd tuner fm, kiedy większość obudowy jest pusta a tuner mają nawet mikroskopijne komórki.

Mówisz masz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chodziło mi przede wszystkim o że producenci sprzętu audio stanęli z 10 lat w miejscu. Dla mnie ideałem jest wzmacniacz + źródło. Jak trzy lata temu szukałem uniwersalnego źródła to było licho.

Teraz owszem jest kilka takich rozwiązań co mnie cieszy. Z technicznego punktu widzenia można już było tworzyć takie zestawy już dawno i wcale nie muszą one odstawać jakością od segmentowych rozwiązań. Kupując każdy klocek (chodzi mi o źródło) przy każdym z nich bardzo duży udział ma obudowa. Kupując dobrej jakości segment byle kabla nie dołożysz. W ten sposób mnożą się koszty, a i gabaryty robią się spore o wyglądzie nie wspomnę (subiektywna ocena). Lubię prostotę i mieć upakowane stereo w dwóch klockach jednocześnie korzystać z wszelakiego rodzaju nośników i zasobów.

Broń Boże nie twierdzę że ps3 to jest to. Chętnie 3 lata temu zapłacił bym okrągłą sumkę za solidne źródło all-in-one ale takiego nie było (było wszystko spakwane razem ze wzmacniaczem) a trzeba dodać że ps3 ma 10 lat. Producentom się nie spieszyło z wprowadzaniem nowinek, format FLAC ma już 15 lat a niektórzy przy mp3 do teraz twardo obstają. Chcąc mieć uniwersalne źródło 3 lata temu trzeba było kupić min 3 elementy 3 pary kabli itp. Wiadomo po co.

!!!

Nie podaje że ps3 jest antidotum na te bolączki tylko przytaczam przykład, że 10 lat temu zbudowanie takiego źródła nie stanowiło problemu dla wszystkich poza producentami sprzętu audio. Z wielkim bólem rynek na tych producentach wymógł dodanie kodeków FLAC itp.

Podajecie przykłady sprzętu typu koreańskie mini wieże. Właśnie o to mi chodzi a gdzie porządny sprzęt audio? Nie dało się zbudować porządnego źródła uniwersalnego 10 lat temu. Po prostu się nie opłacało. Lepiej wychodzi się sprzedając 2 lub 3 klocki zamiast jednego. Stąd ten post.

Dokładnie o taki sprzęt jak ta Yamaha mi chodziło, dlaczego trzeba było czekać długie lata na takie urządzenia.

A odtwarzacze sieciowe to od czego są. Taka np Yamaha N500. Jest CD, jest USB, jest LAN, odtwarzanie po DLNA czy radio internetowe.

Jest też mnóstwo innych strimerów, większośc bez napędów, bo większośc jak ty nie uznaje juz płyt.

?👈

Kolejny złodziej chwali się że kradnie muzykę z sieci. Zenada i wiesniactwo

Mp3'ki można też kupować, nie wiadomo, czy autor faktycznie kradnie. Ale fakt faktem, że mało kto je kupuje.

Kolejny złodziej chwali się że kradnie muzykę z sieci. Zenada i wiesniactwo

Żenada i wieśniactwo to jest ten Twój post kolego. Widziałeś że kradnie? Więc nie osądzaj tak szybko ludzi.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Ciekaw jestem czy ty masz wszystko takie oryginalne np w swoim komputerze.

Ja wiem, trudno w to uwierzyć że ktoś może być uczciwy i nie być złodziejem..wiem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.