Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór wzmacniacza do Rocka , metalu.

Pd9700

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Posiadam kolumny Klipsch R26f oraz odtwarzacz Denon dcd 720ae. Moglby ktos polecic jakis dobry wzmacniacz do tych kolumn? Slucham glownie Rocka i Metalu. Pokoj 20m2. Chcialbym , aby dzwiek calego zestawu byl dynamiczny, energiczny z mocnym kontrolowanym basem , oraz wyraznymi wysokimi tonami , ale nie klujacymi. Dzwiek nie moze byc plaski. Chcialbym aby podwojna stopa perkusji sie nie zlewala.

Kwota na wzmacniacz do 1500 zł. Musi być pilot. Obojetnie , nowy albo uzywany.

Z nowych znalazlem Nad 326Bee, Denon Dcd 720 ae, Yamaha (as-500 , ale tu byloby za ostro chyba). Moze cos z uzywek z wieksza moca?

Bardzo prosze o porady...

Witaj,

biorąc pod uwagę Twoje preferencje, moim zdaniem najlepszym wyborem pod względem charakteru brzmienia i spasowania z Twoimi kolumnami będzie NAD C326 BEE (http://q21.pl/nad-c326-bee.html) oraz francuska integra BC Acoustique EX-222.1 (http://q21.pl/bc-acoustique-ex-222-1.html). To dwa wystarczająco wydajne, dynamicznie grające wzmacniacze, które bardzo dobrze współpracują z kolumnami Klipsch.

W przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

rafal735r dzieki za podpowiedzi. Konkretne wzmacniacze podales ;) Wie ktos moze po ile chodzi taki 1500ae? Poki co nie widze na zadnych aukcjach. Prezentuje sie ciekawie, poczytam o nim. Moze jeszcze jakies propozycje? Chce nazbierac informacji o wzmacniaczach , ktore by najlepiej podpasowaly pod te kolumny w ciezkich gatunkach muzycznych, a nastepnie cos wybrac z nich.

Gość numik

(Konto usunięte)

rafal735r dzieki za podpowiedzi. Konkretne wzmacniacze podales ;) Wie ktos moze po ile chodzi taki 1500ae? Poki co nie widze na zadnych aukcjach. Prezentuje sie ciekawie, poczytam o nim. Moze jeszcze jakies propozycje? Chce nazbierac informacji o wzmacniaczach , ktore by najlepiej podpasowaly pod te kolumny w ciezkich gatunkach muzycznych, a nastepnie cos wybrac z nich.

wg mnie do rocka właśnie wręcz świetny jest Audiolab 8000s (ewent a), w tej cenie się zdarzają, poczytaj recenzje. Tag Mclaren też super (to stara nazwa, przez chwilę miał Audiolaba inny koncern)

Ok 1700zł. Można taniej, można drożej.

?👈

Troszke przestudiowalem rozne tresci odnosnie Denona 1500 AE i musze powiedziec, ze faktycznie to cudo po tym co ludzie pisza. Faktycznie w Rocku i Metalu calkiem dobrze sie odnajduje (rzecz jasna tutaj duzo zalezy od realizacji plyty , a jak wiadomo w tych gatunkach bywa roznie.) No i wlasnie bedac przy realizacjach. Dotychczas w swoim starym wzmacniaczu przy zlych nagraniach Rocka , szczegolnie z lat 80 ratowala mnie funkcja "LOUDNESS". WIem ,ze to nie audiofislkie i wogole , ale ze mnie taki audiofil jak z koziej d..y trąba ;) . Widze , ze ten Denon nie ma takiej odpcji jak podbicie Loudness i troszke dla mnie to minus niestety. No nie wiem , chyba ze bez tego dobrze sobie radzi ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.