Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do wzmacniacza Denon PMA-2020AE

monster

Rekomendowane odpowiedzi

Moje pytanie dotyczy doboru kolumn podłogowych do wzmacniacza Denon PMA-2020AE? Słucham muzyki klasycznej i chciałbym sprawdzić ten wzmacniacz z kolumnami do 12/14.000zł. Zależy mi na dynamice, barwie i przestrzeni. Jakie kolumny polecacie odsłuchać?

Witaj,

jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe - to bardzo ważne przy wyborze kolumn.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jak barwa , przestrzennosc i muzyka klasyczna to Diapason Karis/Neos .

Karis to podstawki ale i w 50 metrach zagrają. Przestrzennosc mają zjawiskowa. Neos to podłogówki ale nie juz tak przestrzenne.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Warto zabrać wzmacniacz do salonu i posłuchać kilku par kolumn , wybraną parę spróbować wypożyczyć i posłuchać w domu , jak się spodoba kupić , jak nie, zacząć wszystko od nowa .

Zgadzam się z przedmówcą,

Warto wypróbować kilka konstrukcji w domu, Vienna Acustic, Elac, Tannoy Precision, Dynaudio Focus,

Wzmacniacz jest stosunkowo uniwersalny wiec nie wniesie do kolumn nic negatywnego.

Pozdrawiam

U mnie gra świetnie z ATC SCM40 (mkIII). Miałem bezpośrednie porównanie z ATC SIA2-150 u mnie w domu i 2020 wygrał - na pewno dynamiką, basem i szybkością (tak, dynamiką i mocą grał lepiej od ATC co mnie zdziwiło patrząc na parametry i fakt, że z tej samej stajni. Rozważałem też kupno kolumn z tym wzmacniaczem bo obawiałem się, że 2020 będzie za słaby, a tu odwrotnie).

( Wcześniej miałem ESĘ Neo3SE i nie było to fortunne połączenie (za dużo basu, za głośno, nie dało się słuchać głośniej, a lubię) - ale to może kwestia pomieszczenia i bliskości ścian, jakie u mnie występują (choć samo pomieszczenie 60m2/wys. 3m - gra na krótkiej połowie).

Warto spróbować te 40-stki. Grają w tym zestawieniu pięknię i ocieplają nieco denonką przy wysokich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.