Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz hybrydowy - czy warto zmienić ?

Dymion_N_S

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie odnośnie wzmacniacza lampowego, posiadam 1000 zł. na zbyciu, które chciałbym przeznaczyć na zakup nowego wzmacniacza. Myślałem o czymś z lampą, obecnie korzystam z Marantza PM7000. Czy warto byłoby go wymienić na wzmacniacz hybrydowy KODA TA-10 ? Czy ta hybryda może zagrać lepiej ?

śmiem wątpić choć nie słyszałem

może lepiej rozejrzeć się za jakimś używanym yaqinem lub vincentem choc to wyzszy budzet - w sprzętach nowych raczej nie znajdziesz nic lepszego niz ten tranzystor

dobra hybryda to HAIKU Audio, ale to znacznie wyższy budżet. Z tańszych urządzeń pamiętam KORA Explorer - dużo przyjemności jak za te pieniążki ale już nie produkowana, więc ciężko upolować

Dołóż ździebko i masz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) trochę dobrych wzmacniaczy choćby NAD 372.

Niestety nic nie piszesz w jakim pomieszczeniu ma to grać z jakimi kolumnami i jakim źródłem, takie informacje nie są bez znaczenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Gość

(Konto usunięte)

Hybrydy są ok

Mateuszek...napisz coś dla zachęty...jak u Ciebie gra po wymianie na CJa?

Zadowolony czy dalej audiofilia nervosa...?

Od siebie dodam, że tylu emocji co na hybrydzie ze świecą szukać...

Pozdrawiam :-)

Mówi się że Hybrydy łączą w sobie nie zalety lamp i tranow ale o wadach już zapominamy. Osobiście walczę z CJ et250s już jakieś pół roku i gra coraz lepiej. Pisałem o tym już wcześniej. Osobiście nie miałem okazji słuchać hybrydy z wyjściem na trasie ale w klasie A.

Słyszał ktoś o takowej konstrukcji?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.