Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt z bardzo dobra kontrola basu

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Na tym zadupiu na którym przyszło mi żyć takowe wynalazki to raczej Się nie trafiają

Ale to nie jest wynalazek :-) , na wszystkich wiekszych wystawach firma bywa :-)

tego nie powiedziałem , odpowiedziałem tylko na stwierdzenie "wynalazek" , o każdej firmie mozna powiedziec ze jak bywa to nie znaczy że dobrze brzmi , nie zrozumiałes o co mi chodzi

Mateuszek, każdy z polecanych przewodów to loteria, a także z tych których jeszcze spróbujesz w swoim systemie,przewód nie poprawi jakości basu najwyżej go zmieni barwowo, powtarzam to jeszcze raz, za kolegami którzy wcześniej to powtarzali już kilka razy. Jeśli spodobał się Tobie Sonus Oliva, to znaczy że wolisz bas typowy dla srebrnych przewodów, chociaż akurat w tym konkretnym,całą "robotę" wykonuje "korektor". Skoro bas Ciebie nie zadowala to warto przyjrzeć się Twojemu pomieszczeniu, to ono gra, niestety akustyka się kłania.

Trochę bredzicie wszyscy po trochu. Znam swoje pomieszczenie jak zły szelag. Miałem tu u siebie przez ostatnich parę lat co najmniej z 10 różnych końcówek więc wiem co jest bezpośrednim powodem takowego wykończenia basu. Poza tym jak bym chciał coś grzebać z akustyka to pewnie założylbym wątek a dziale akustyka.

....więc wiem co jest bezpośrednim powodem takowego wykończenia basu

Kabelek?! :)

Na początek może warto spróbować lekko zmodyfikować ustawienie kolumn i miejsca odsłuchowego. Czasem przesunięcia o 10-15 cm dają realnie więcej niż wymiana tego, czy owego.

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

@mateuszek, da radę żebyś zrobił fotkę swojego pokoju w którym słuchasz muzyki?

Nie chodzi mi o zbliżenie na sprzęt, tylko bardziej na wgląd w adaptację akustyczną.

Tak z czystej ciekawości pytam :)

Zdjęcie może być zrobione nawet smartfonem.

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

To jest jakaś paranoja. Czy wy dobrze sie czujecie ? To nie jet zakładka akustyka tylko hiend. Gość pyta i IC ze zwartym szybkim basem a Wy biadolicie żeby adaptacje akustyczna robił.

----------------------------------------------------

Kolegę gospodarza tego tematu, uprasza się o dożywotni banik dla klona buma ... "niedoścignionego pchlarza":))) zakładki Hi-End

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

To jest jakaś paranoja. Czy wy dobrze sie czujecie ? To nie jet zakładka akustyka tylko hiend. Gość pyta i IC ze zwartym szybkim basem a Wy biadolicie żeby adaptacje akustyczna robił.

Tu nie chodzi o zrobienie akustyki ale o pomiar który wskaże problem z pomieszczeniem a następnie może zbudować akustykę przez co nie będzie zmieniał klocków jak rękawiczki a i łatwiej kabel swój dopasuje a tak to ciągły niedosyt........

Każdy robi wszystko od końca kupa przerzuconych wzmacniaczy, cd-eków , kolumn złe kable a problem błahy - akustyka .........Mateuszek poproszę o pomiary Twego pomieszczenia bo pisałeś że z akustyką jesteś na pan brat.....

Bazodrut takowe podobno robi ?

Trochę bredzicie wszyscy po trochu. Znam swoje pomieszczenie jak zły szelag. Miałem tu u siebie przez ostatnich parę lat co najmniej z 10 różnych końcówek więc wiem co jest bezpośrednim powodem takowego wykończenia basu. Poza tym jak bym chciał coś grzebać z akustyka to pewnie założylbym wątek a dziale akustyka.

Dużo miałeś i nic ...... ja miałem tylko dwa wzmacniacze tranzystora i lampę. Co do kabli nie będę się wypowiadał bo mój interkonekt jak napiszę że dałem 4 tyś . to się będziecie śmiali :) ja zresztą też :)

Czy doskonały to nie wiem.

Ale jest ładny i dosłownie pancernie wykonany.

To mi wystarcza :D

Kable ponoć w głowie graja a Ty z nią jak widać nie masz problemu........ja sprzęt mam od 8 lat a kable od 4 lat te same .........i gra doskonale.

Bazodrut takowe podobno robi ?

...

Przecież Mateusz juz pisał, ze SO mu spasowala, myśle wiec, ze domyslasz sie dlaczego.

No ale w końcu jakaś propozycja, od czapy ale zawsze propozycja. Tak trzymaj ;)

Kolegę gospodarza tego tematu, uprasza się o dożywotni banik dla klona buma ... "niedoścignionego pchlarza":))) zakładki Hi-End

Mówisz i masz

Mateuszek poproszę o pomiary Twego pomieszczenia bo pisałeś że z akustyką jesteś na pan brat.....

Chłopie naucz się czytać ze zrozumieniem

Nie interesują mnie zmiany akustyki. Chcę wyciągnąć z mojej obecnej końcówki max ile Się da konturu w basie kablem IC. Postaraj się to uszanować.

squad05, wiemy, wiemy dlaczego...i nie biadolimy. Interconect, i o tym wie większość tutaj piszących wie że jest tylko połowicznym rozwiązaniem problemu Mateuszka, zaraz będą następne...Jeśli kolega wykonał akustykę to poprosimy o pomiary, wtedy będziemy mogli pomóc - łączówka to zawsze będzie jakaś proteza.

squad05, wiemy, wiemy dlaczego...i nie biadolimy. Interconect, i o tym wie większość tutaj piszących wie że jest tylko połowicznym rozwiązaniem problemu Mateuszka, zaraz będą następne...Jeśli kolega wykonał akustykę to poprosimy o pomiary, wtedy będziemy mogli pomóc - łączówka to zawsze będzie jakaś proteza.

a w jaki niby sposób mu pomożecie jak wklei pomiary ?

zasugerujecie pułapki basowe, o wielkości szafy strojone na konkretne częstotliwości, które będą podbite na wykresie ?

włożenie korektora dsp w tor ?

nie przyszło Wam do głowy, że Mateusz ma już dobry bas a chce minimalnie zmienić jego charakter ?

dlaczego zamiast odnieść się do pytania, niektórzy próbują szukać problemów w akustyce u Mateusza ?

sięgnijcie pamięcią w Wasze doświadczenia w doborze ic i jeżeli spotkaliście kabel o charakterze, który się wpisuje w założenie - dajcie mu na niego namiar.

Myślę że dla większości tutaj moje pytanie jest po prostu abstrakcyjne. Stąd takie takie traktowanie tematu. Po prostu ludziska pojecia nie mają o tym o czym się tu pisze więc ratują się akustyka.

Proszę zrozumieć że u mnie gra całkiem całkiem. I takiej jakości basu jaki mam obecnie to zyczylbym 2/3 (wyjątków jest niewiele ale oczywiście są) użytkownikom tego forum. Pozostała 1/3 jest głucha albo miała dwa wzmacniacze i myśli że osiągnęli hajendowa Nirvane.

Potrzebuje inaczej zaakcentowac bas.utwardzuc go nieco.jestem w stanie zrozumieć że dla większości z was mój problem jest abstrakcyjny dlatego proszę albo się wstrzymać od blazenskich wypowiedzi albo posypia się bany.

Żadnej akustyki wklejam nie będę bo tonie nie interesuje

W takim razie chce proteze.

Trudno, ale jeśli to jest jedyne rozwiązanie to mimo wszystko polecam łączówkę srebrną o odpowiednim przekroju, konkretnej nie wskażę ponieważ nigdy takiej, w hi-endowej cenie nie miałem, sonus-oliva o której mowa w pierwszym poście jak najbardziej.

Mówisz i masz

Chłopie naucz się czytać ze zrozumieniem

Nie interesują mnie zmiany akustyki. Chcę wyciągnąć z mojej obecnej końcówki max ile Się da konturu w basie kablem IC. Postaraj się to uszanować.

Nie napinaj się.......to wolna rozmowa :)

Chcesz aby Ciebie szanowali szanuj Ty innych ( chłop )......akustykę trzeba zrozumieć ? bo to podstawa.

a w jaki niby sposób mu pomożecie jak wklei pomiary ?

zasugerujecie pułapki basowe, o wielkości szafy strojone na konkretne częstotliwości, które będą podbite na wykresie ?

włożenie korektora dsp w tor ?

nie przyszło Wam do głowy, że Mateusz ma już dobry bas a chce minimalnie zmienić jego charakter ?

dlaczego zamiast odnieść się do pytania, niektórzy próbują szukać problemów w akustyce u Mateusza ?

sięgnijcie pamięcią w Wasze doświadczenia w doborze ic i jeżeli spotkaliście kabel o charakterze, który się wpisuje w założenie - dajcie mu na niego namiar.

U mnie doskonale gra kabel od żelazka ...........

Każdy robi wszystko od końca kupa przerzuconych wzmacniaczy, cd-eków , kolumn złe kable a problem błahy - akustyka .........Mateuszek poproszę o pomiary Twego pomieszczenia bo pisałeś że z akustyką jesteś na pan brat.....

Dokładnie tak jest... przynajmniej w większości przypadków.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.