Skocz do zawartości
IGNORED

Sony TA-F830ES vs Krell KAV 300i

Bumpalump

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Bez sensu rozmowa. Niektórzy po prostu nie kumają :)

Jak to napisał jeden z moderatorów "klony buma1234 szaleją w zakładce stereo". Po świętach wszystkie dostaną bana więc już niedługo podzielą los konta zasadniczego.

Czy wiesz o tym, że kondensatory wprowadzają zmiany dźwiękowe ? I to dość mocne.

Tak, ale to trzeba umieć weryfikować. Ja tylko chciałem sie dowiedzieć jakich to kolega Muda używa modeli do projektowania układu pod konkretny typ kondensatora. Bo przecież skoro wie, że taki układ jest tak zaprojektowany, to po czymś to musi poznawać.

Z góry wiem, że odpowiedi nie będzie, albo będzie taka, że kolega sprawdził to sobie na słuch ....

Tak, ale to trzeba umieć weryfikować. Ja tylko chciałem sie dowiedzieć jakich to kolega Muda używa modeli do projektowania układu pod konkretny typ kondensatora. Bo przecież skoro wie, że taki układ jest tak zaprojektowany, to po czymś to musi poznawać.

Z góry wiem, że odpowiedi nie będzie, albo będzie taka, że kolega sprawdził to sobie na słuch ....

Nie wiem. Ja robię to na słuch. Sprzęt chyba się też tak dobiera. Czy są inne metody ?

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Jak to napisał jeden z moderatorów "klony buma1234 szaleją w zakładce stereo". Po świętach wszystkie dostaną bana więc już niedługo podzielą los konta zasadniczego.

Nie wiem, dlaczego używasz liczby mnogiej. Nie jestem tobą by pisać z trzech kont jednocześnie i jeszcze na dodatek dyskutować sam ze sobą )

Dla niezorientowanych Accu, Bald i Discomaniac71 to ta sama osoba, raz mieszka w Krakowie, raz w Warszawie, raz ma taki sprzęt innym razem inny ...

Jak ktoś ma cierpliwość to niech sobie poszuka wątków z udziałem tych panów, o przeprasza, pana i zobaczy jak pięknie się konwersuje sam ze sobą ;;))

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie wiem. Ja robię to na słuch. Sprzęt chyba się też tak dobiera. Czy są inne metody ?

bum1234 to zwolennik metody pomiarowej. On mierzy wszystko. Nawet to co niemierzalne. Mierzy też innych. Swoją miarą.

No dobrze , ale kolega Muda pisze o projektowaniu pod konkretną wersję kondensatora. Ponieważ sam np. Krella nie projektował, to patrząc na schemat widzi - o tu musi być ELNA, a tam Nichicon. Skoro tak, to chciałbym poznać metodologię takiego projektowania ;)

bum1234 to zwolennik metody pomiarowej. On mierzy wszystko. Nawet to co niemierzalne. Mierzy też innych. Swoją miarą.

Nie wypowiadaj się na ten temat, bo popełniasz ten sam błąd co elb. Mierzyć można coś co posiada miarę i jej wzorzec. Głupota niestety miary nie posiada. Ale od razu ją widać. Taki jej urok.

Gość kizol666

(Konto usunięte)

Jak to powiedział nasz kolega na szczęście niektórzy elektronicy są jeszcze fizykami. Tak więc zmiana kondensatora ma ogromny wpływ na działanie układu. Dobieranie kondensatora wejściowego na słuch jest dobrym sposobem. Ale każda zmiana kondensatora to również zmiana koncepcji konstruktora odośnie brzmienia całego klocka. I to miał pewnie na myśli Muda mówiąc że szlag trafi.
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie wiem, dlaczego używasz liczby mnogiej. Nie jestem tobą by pisać z trzech kont jednocześnie i jeszcze na dodatek dyskutować sam ze sobą )

Dla niezorientowanych Accu, Bald i Discomaniac71 to ta sama osoba, raz mieszka w Krakowie, raz w Warszawie, raz ma taki sprzęt innym razem inny ...

Jak ktoś ma cierpliwość to niech sobie poszuka wątków z udziałem tych panów, o przeprasza, pana i zobaczy jak pięknie się konwersuje sam ze sobą ;;))

Na bocznicy jest wątek w którym posypałem głowę popiołem. Miałem cywilną odwagę. Moderacja uznała sprawę za zamkniętą. Pytanie ile osób tak zrobiło? A mnożenie kont jest na tym forum zjawiskiem normalnym choć niezgodnym z regulaminem.

Sam masz co najmniej kilka kont z których piszesz. Twoje konto zasadnicze zostało dożywotnio zbanowane. W przeciwieństwie do ciebie nigdy nie dostałem bana. Ale nie martw się. Niedługo dostaniesz bana na IP a jak go zmienisz to sam osobiście napiszę do moderacji że znów pojawiłeś się na forum w osobie kolejnego klona.

Hipokryzja jest u ciebie cechą dominującą. Poza oczywiście manią prześladowczą i manią wielkości. Trudny przypadek - tylko dla specjalisty. Lichy wzrost? A może oderwany siłą od piersi? Jest jeszcze jeden prawdopodobny intymny kompleks ale o tym nie napiszę z racji świąt mimo że w twoim przypadku jest bardzo prawdopodobny.

Na bocznicy jest wątek w którym posypałem głowę popiołem. Miałem cywilną odwagę. Moderacja uznała sprawę za zamkniętą. Pytanie ile osób tak zrobiło? A mnożenie kont jest na tym forum zjawiskiem normalnym choć niezgodnym z regulaminem.

Sam masz co najmniej kilka kont z których piszesz. Twoje konto zasadnicze zostało dożywotnio zbanowane. W przeciwieństwie do ciebie nigdy nie dostałem bana. Ale nie martw się. Niedługo dostaniesz bana na IP a jak go zmienisz to sam osobiście napiszę do moderacji że znów pojawiłeś się na forum w osobie kolejnego klona.

Śmieszny jesteś. Sam wiesz, że jesteś osobą posiadającą "inne zasługi" i w związku z tym "możesz więcej". I to nie jest mój wymysł. Dlatego nigdy nie dostałeś bana.

Ciekaw jestem kiedy posypiesz głowę popiołem za odzywki typu "Żebym ci nie napisał ..." itd. Naucz się najpierw kindersztuby i dopiero, gdy będziesz coś wiedział o przyzwoitych formach dyskutowania, wtedy upominaj innych. A że lubisz donosić to wiemy już od dawna. Idź teraz poskarż się do pani przedszkolanki, że ci tu tak nadokuczano;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Śmieszny jesteś. Sam wiesz, że jesteś osobą posiadającą "inne zasługi" i w związku z tym "możesz więcej". I to nie jest mój wymysł. Dlatego nigdy nie dostałeś bana.

Ciekaw jestem kiedy posypiesz głowę popiołem za odzywki typu "Żebym ci nie napisał ..." itd. Naucz się najpierw kindersztuby i dopiero, gdy będziesz coś wiedział o przyzwoitych formach dyskutowania, wtedy upominaj innych. A że lubisz donosić to wiemy już od dawna. Idź teraz poskarż się do pani przedszkolanki, że ci tu tak nadokuczano;)

Przekonanie o tym że istnieją jakieś tajne powiązania i są ludzie którzy z różnych powodów mogą więcej a przez to zagrażają osobie chorej jest jednym z głównych objawów schizofrenii paranoidalnej.

Przekonanie o tym że istnieją jakieś tajne powiązania i są ludzie którzy z różnych powodów mogą więcej a przez to zagrażają osobie chorej jest jednym z głównych objawów schizofrenii. Jak dołożyć do tego manię prześladowczą przypadek staje się trudny i w zasadzie nie do wyleczenia. Duże współczucie dla rodziny.

To nie prekonanie. To słowa jednego z moderatorów na Twój temat. A psychoanlizę pozostaw fachowcom, bo znasz się na niej tak samo dobrze jak na elektronice ;)

I nie wspominaj o schizofrenii, bo swego czasu miałeś roztrojenie jaźni ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

To nie prekonanie. To słowa jednego z moderatorów na Twój temat. A psychoanlizę pozostaw fachowcom, bo znasz się na niej tak samo dobrze jak na elektronice ;)

I nie wspominaj o schizofrenii, bo swego czasu miałeś roztrojenie jaźni ;)

Mnożysz swoje byty niczym króliki wmawiając innym że robią to samo. Typowe.

W 1996 roku obroniłem pracę magisterską z psychoanalizy z wynikiem bardzo dobrym. Chcesz skan dyplomu?

No dobrze , ale kolega Muda pisze o projektowaniu pod konkretną wersję kondensatora. Ponieważ sam np. Krella nie projektował, to patrząc na schemat widzi - o tu musi być ELNA, a tam Nichicon. Skoro tak, to chciałbym poznać metodologię takiego projektowania ;)

Czytaj ze zrozumieniem .

Brzmienie danego urządzenia zależy od wielu czynników i to co jest na wyjściu jest tego efektem finalnym .

Pisze o naprawie urządzenia i wstawieniu innych części - powiedzmy kondensatorów .

Jeżeli w odtwarzaczu CD grającym neutralnie a mającym na wyjściu wspomnianą Elnę Cerafine która w torze gra ostro i przejrzyście da się wspomnianego Silmic II to zmieni się brzmienie tego urządzenia na takie zamulone , bez przejrzystości .

Nie projektuję urządzeń za to znam doskonale wpływ wielu elementów w różnych miejscach i to wykorzystuję dla swoich celów .

W sprzęcie wysokiej klasy wpływ takiego elementu będzie na tyle ważny że może przesądzić o jakości brzmienia całego urządzenia .

W 1996 roku obroniłem pracę magisterską z psychoanalizy z wynikiem bardzo dobrym. Chcesz skan dyplomu?

Brawo. Szkoda, że tego nie widać w twoich wpisach. Cóż poziom polskich uczelni pozostawia niestety sporo do życzenia. Ale to nie jest temat na ten wątek.

Miałeś trzy konta - miałeś. Dyskutowałeś sam ze sobą - dyskutowałeś. Więc gdzie tu może być mowa jakimś wmawianiu.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie oceniaj uczelni humanistycznych o których nie masz zielonego pojęcia. Zajmij się sprawami technicznymi jeśli masz w ogóle jakiekolwiek wykształcenie ku temu. Potrafisz coś poza trzymaniem śrubokręta w ręce i mądrzeniem się na forum?

A i jeszcze jedno, polecam ci Zur Psychopathologie des Alltagslebens - najlepiej w oryginale ale pewnie nie znasz języków... :-( Ale są tłumaczenia, lepsze lub gorsze. W każdym razie znajdziesz tam sporo o sobie.

Czytaj ze zrozumieniem .

Brzmienie danego urządzenia zależy od wielu czynników i to co jest na wyjściu jest tego efektem finalnym .

Pisze o naprawie urządzenia i wstawieniu innych części - powiedzmy kondensatorów .

Jeżeli w odtwarzaczu CD grającym neutralnie a mającym na wyjściu wspomnianą Elnę Cerafine która w torze gra ostro i przejrzyście da się wspomnianego Silmic II to zmieni się brzmienie tego urządzenia na takie zamulone , bez przejrzystości .

Nie projektuję urządzeń za to znam doskonale wpływ wielu elementów w różnych miejscach i to wykorzystuję .

Więc nie pisz, że "układ był robiony pod ten pierwszy" bo nie był, tylko metodą prób i błędów dobrano tam typ kondensatora. Poza tym ponieważ "brzmienie danego urządzenia zależy od wielu czynników" nie da się jednoznacznie powiedzieć że np. wpływ Elna Cerafine będzie taki sam niezależnie od miejsca w którym sie go wstawi i oczywiście od układu.

Bądźmy precyzyjni w tym co piszemy.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Czytaj ze zrozumieniem .

Nie projektuję urządzeń za to znam doskonale wpływ wielu elementów w różnych miejscach i to wykorzystuję dla swoich celów .

W sprzęcie wysokiej klasy wpływ takiego elementu będzie na tyle ważny że może przesądzić o jakości brzmienia całego urządzenia .

Marcin, nie dyskutuj z klonem. Szkoda czasu. Sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Czy wiesz o tym, że kondensatory wprowadzają zmiany dźwiękowe ? I to dość mocne.

Czy wiesz o tym, że kondensatory wprowadzają zmiany dźwiękowe ? I te dość mocne.

discomaniac71 miałeś 3 konta i na każdym tyle postów ? :)

DOBRE :):P

Nie oceniaj uczelni humanistycznych o których nie masz zielonego pojęcia. Zajmij się sprawami technicznymi jeśli masz w ogóle jakiekolwiek wykształcenie ku temu. Potrafisz coś poza trzymaniem śrubokręta w ręce i mądrzeniem się na forum?

Skąd możesz wiedzieć, o czym mam pojęcie. Niestety mechanizmy funkcjonujące na polskich uczelniach są takie same. Dotyczy to i profilu humanistycznego i ścisłego. Ale to nie jest ani miejsce, ani czas by o tym mówić.

To jak się odniesiesz do tego? Na koniec montujesz wszystkie kondensatory inne i po ptokach?

Montując czy wymieniając cokolwiek trzeba być świadomym co się robi , co i gdzie się wstawia a to wszytko musi być i tak potwierdzone wielogodzinnymi odsłuchami .

To jest AUDIO i tu oprócz pomiarów słuchamy bo jak do tej pory nikt nie wymyślił jak zmierzyć jakość brzmienia .

Tak , często wstawienie teoretycznie lepszej jakości elementu ale taki który nie jest dopasowany przyniesie więcej szkód niż pożytku .

to zwolennik metody pomiarowej. On mierzy wszystko. Nawet to co niemierzalne. Mierzy też innych. Swoją miarą.

takie rzeczy to tylko w "nowym klubie sansui" - "sansui moja ulubion marka" :P:)

Czy wiesz o tym, że kondensatory wprowadzają zmiany dźwiękowe ? I te dość mocne.

DOBRE :):P

Bez złośliwości napisałem ... tak dla żartu aby atmosferę poprawić

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Gość kizol666

(Konto usunięte)

Tak , często wstawienie teoretycznie lepszej jakości elementu ale taki który nie jest dopasowany przyniesie więcej szkód niż pożytku

Oczywiście że tak. Wiele razy się o tym przekonałem.

Marcin, nie dyskutuj z klonem. Szkoda czasu. Sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Kolejny stereotyp ;)

Wiesz pamiętam, jak kiedyś rozmawialiśmy sobie z właścisielem małęgo sklepiku z płytami CD, wyłacznie z klasyką. W tle brzmiała sobie muzyka dawna. Nagle drzwi otworzyły się i do sklepiku zajrzał tzw. "dresiarz". Zaklął szpetnie i zamknął drzwi. Nie trzeba było żadnej ochrony, kłódek czy czegoś podobnego. To a propos poziomu. Przemyśl to sobie.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

discomaniac71 miałeś 3 konta i na każdym tyle postów ? :)

.

Nicki Bald i Accu to była zgrywa. Prawdę zna chyba tylko rochu bo z nim o tym kiedyś rozmawiałem. Chodziło o bana w wątkach winylowych bo wkurzały mnie wpisy excela, paula67 i kilku innych. Poniosłem za to karę administracyjną czyli ponad rok byłem obciążony kolejką moderacyjną (wpisy były regularnie sprawdzane i akceptowane przez moderatorów). Nigdy nie używałem tych nicków do chwalenia czegokolwiek i wystawiania na Allegro. Można to sprawdzić śledząc wpisy w/w.

Mam Ci podać nicki forumowiczów którzy mają co najmniej dwa konta? Sam znam ich kilkunastu. Z punktu widzenia forum nie było to zjawisko nowe. Oczywiście sprzeczne z regulaminem ale nie rozumiem nagonki na moją osobę zwłaszcza w świetle faktu iż kara została już nałożona i wykonana. Administratorzy doszli do wniosku że zrobiłem więcej dobrego jak złego na forum i konto odblokowali.

A teraz czekamy na wyjaśnienie buma1234 dotyczące kont Jaspervanmeer i Jaromir Jagr plus kilka innych.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.