Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator Amber Dac

Doe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zastanawiam sie jakie sa wasze opinie na temat tego konwertera.

Szukam czegos z dobra separacja, wlasciwa tonalnoscia, ladnie zarysowanym srodkiem i mocnym basem.

Ostatnio testuje hegla hd25, naprawde fajny i uniwersalny dac, niestety w moim systemie gra zbyt ciasnym basem, mala scena i nie referencyjnym srodkiem.

Jak jest z Amberem? (nie do konca podoba mi sie polityka firmy, ale ciekawi mnie jak z dzwiekiem.)

Moze macie tez jakies swoje typy w podobnym przedziale cenowym.

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/126520-lampizator-amber-dac/

Jaki masz system i pomieszczenie ? HD25 zbyt ciasny bas i mała scena ? Akurat scena to jego wielka zaleta....

Mam HD 25 w połączeniu z Hegel 100 + Xavian 250 i sceny, przestrzeni i fajnego basu nie brakuje. Słucham głównie ambient i tam dopiero słychać ile można w przestrzeni zmieścić:) Choć chętnie skontrastuję HD 25 z Black Dragon:)

Cayin a88T MK I, Diapason Adamantes III, Questyle CMA 600i

Jest po prostu jeszcze lepszy..i to nie marginalnie.. Separacja, scena, detale...

Dlatego chcę porównać i jeżeli różnica będzie duża i słyszalna hmm....trzeba będzie odkładać. Ciekawi mnie jeszcze McIntosh D 100 do tego duetu.

Pomieszczenie, blisko 30m.

Obecnie w systemie gra EAR 868, Rogue m180 i MA pl300.

Co do Hegla, to niby jest okej, ale sposobem gry nie pasuje do pozostalych elementow ukladu..

Wracajac do tematu, czy slyszal ktos Lampizatora?

+ jaki inny dac moglby tu ciekawie zagrac?

Dlatego chcę porównać i jeżeli różnica będzie duża i słyszalna hmm....trzeba będzie odkładać. Ciekawi mnie jeszcze McIntosh D 100 do tego duetu.

jeszcze możesz La Voce odsłuchać. Defferent porównywał z Dragonem, z tego, co pisał, La Voce był lepszy.

Lepsze wypełnienie od HD25 - jeszcze lepsza detaliczność ( nie popada w suchość i sterylność ), jeszcze lepsza scena.

W La Voce lubię gęstość i muzykalność ( nie mylić ze zmuleniem ) , w Dragonie trochę pazura jest więcej i czarne tło , fajna gradacja planów - częściowo cechy te łączy właśnie NFB7 - który idzie na sprzedaż w moim przypadku tylko dlatego, że potrzebować będę DAC-a z Pre do końcówek mocy.

Lepsze wypełnienie od HD25 - jeszcze lepsza detaliczność ( nie popada w suchość i sterylność ), jeszcze lepsza scena.

W La Voce lubię gęstość i muzykalność ( nie mylić ze zmuleniem ) , w Dragonie trochę pazura jest więcej i czarne tło , fajna gradacja planów - częściowo cechy te łączy właśnie NFB7 - który idzie na sprzedaż w moim przypadku tylko dlatego, że potrzebować będę DAC-a z Pre do końcówek mocy.

Ciekaw jestem czy ta różnica jest aż tak słyszalna. Nie w każdym gatunku muzyki można odczuć te subtelne zmiany. Inaczej będą się uwidaczniały w muzyce instrumentalnej a inaczej w elektronice. HD 25 można dostać za 4500 zł, Dragon to już 7000, La Voce podobnie (używane oczywiście) i pytanie czy subtelne różnice warte są dopłacania kilku tyś? Za taką kaskę człowiek chciałby poprawy odsłuchu o 20 - 50 %. Czy tak rzeczywiście jest?

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Napisalem o tym w dziale highend ale pozwole sobie powtorzyc tutaj w hifi:

Kwietniowego wydania jeszcze nie ma w kioskach ,a już można je znaleźć za darmo w sieci :)

Jak to się robi napisałem tutaj: http://www.audiostereo.pl/darmowe-czasopisma-o-audio-i-nie-tylko_126101.html?do=findComment&comment=3781903

Czemu o tym pisze w temacie o Lampim?

Ano w szanowanym angielskim magazynie HIFI+ ukazała się recenzja Lampizatora Lite 7 DAC. Nie przypominam sobie ,abym czytał cokolwiek o Lampim w drukowanej brytyjskiej prasie także jest to dość ciekawe wydarzenie. Zapraszam do lektury. Strona 51, w linku poniżej:

https://issuu.com/isaacsource/docs/hi-fi_plus_____april_2016

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.