Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

"Magnetofon" jest na drugiej stronie, bo jakiś dureń zakłada dziesiątki głupich tematów albo odświeża stare.Ten Pioneer z zdjęcia to przepiękna maszyna, ale chyba unikatowa. Nigdy na Allegro takiego nie widziałem. Bywają przecież Dragony albo najwyższe modele Teaca, ale takiego Pioneera nigdy nie było.

Tak Kasjelu, ten model był produkowany tylko na rynek japoński, więc jest rzadkoscią w Europie.

A propos, pisaliscie pare stron temu o magnetofonie na początek, a tutaj niedrogo i chyba troche niedoceniana firma. Wklejam linka bo i tak już zakończona, Wojtek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Kasjel, dureń już usunięty, w tej chwili testujemy skrypt przywracający pierwotną pozycję wątków. Jak zacznie działać, przywrócimy położenie do normalnego stanu. Niestety, ponieważ takie "ataki" powtarzają się co kilka dni, musieliśmy specjalnie dorobić oprogramowanie.

Witajcie koledzy.Proszę wysyłajcie dobre myśli i wsparcie do Korwina, a także do Marka-41 , on również bardzo tego potrzebuje( a dokładnie - Jego mama).Tutaj meldują się sami dobrzy ludzie. Wspierajmy się we wszystkim.A magnetofony, ...no cóż - to powód, dla którego się tutaj spotykamy i nasza pasja, ale pamiętajmy o tym - co w życiu najważniejsze. Marku , jestem przekonany, że tutaj masz samych przyjaciół i masz wśród nas wsparcie - pozdrawiam serdecznie - Jacek

Przykro czytać, że nieszczęścia tak nawiedzają ludzi. Jedno co możemy zrobić, to przesłać wyrazy wiary i wsparcia dla Korwina i Marka.

Panowie, co to za sprzęt?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dodam jeszcze jeden wpis.Wczoraj byłem na lokalnej imprezie środowiskowej , która była nagłaśniana i puszczano tam min. muzykę. Niby renomowana lokalna uroczystość, a jakość dźwięku była tak denna, że musiałem wyjść, bo mnie głowa rozbolała.Tyle ludzi pcha się teraz do mixerów i każdy ma wielkie mniemanie o sobie, a niestety wielu nie wie co to dobry dźwięk. To tragedia Panowie.Kultura słuchania i przetwarzania muzyki sięgnęła chyba dna.Zewsząd słyszę tylko szkodliwy dla zdrowia hałas.Dobre audio jest lekarstwem dla duszy i ciała.Tylko tutaj - wśród Was mam ukojenie, bo wiem,że choć nas niewielu - to są ludzie, którzy dbają o dobry dźwięk. Świadczy to wg. mnie o wysokiej kulturze i wychowaniu człowieka, ale coś z tym trzeba robić , bo miernota nas zalewa.Pozdrawiam serdecznie - Jacek

Ten fatalny okres, który wielu z nas przeżywa musi się w końcu skończyć !!! Ja najgorsze mam już za sobą i z dnia na dzień jest coraz lepiej.Mam nadzieję, że tej siły i woli walki z chorobą nie zabraknie również Korwinowi oraz mamie Marka.Czego im z całego serca życzę !!!

Trochę nie na temat ale taki oto ciekawy opis znalazłem na jednej aukcji: "Preferowany kontakt drogą mailową (często nie ma mnie przy komputerze i nie będę mógł pomóc" koniec cytatu.

• Redaktorzy

"profesjonalny magnetofon kasetowy przeznaczony do nagrywania sygnałów akustycznych w centrach nasłuchowych"

Interesujące. Opisy po niemiecku. NRD?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) aukcja zakończona ale może wróci w rozsądniejszej jak na taki zabytek cenie. Dla Kasjela i innych magnetofonowych "hurtowników" jak znalazł :) Ja sobie radzę jeszcze bez takich wynalazków - aktualnie w użyciu mam dwa decki - CF 5500 i C839RC. CT-F1250 musiałem sprzedać. Miejsca mało a Dual lepiej odtwarza kasety nagrane 20 i więcej lat temu. Za to Pioneer chyba lepiej nagrywał :)

Ukryta Zawartość

.Dziękuje wszystkim za wsparcie.Kasjel ,masz racje,że są lepsze i gorsze momenty w zyciu,nawet Korwin,pomimo swoich lat ma szanse w pełni wrócic do poprzedniego stanu,czego mu serdecznie życze.Jednak zaawansowana choroba nowotworowa nie daje takiej szansy.Moja mama już zdaje sobie z tego sprawe i jest dodatkowo w złej kondycji psychicznej.Robie co moge,ale mozliwości mam małe.Najgorsza jest ta swiadomośc bezradności.Nie zdawałem sobie sprawy ,ile sił dodaje nawet takie wydawało by się nic,jak kilka pokrzepiających tekstów na forum.Dziękuje wam bardzo i jak ktoś inny będzie miał problemy,to pamietajmy o nim.

Witam. Marku niewiem czy wiesz o nowej metodzie leczenia nowotworów w Krakowie.Podaje ci namiary Pracowia Brachytoterapi Tomasz Walasek ul gancarska11 Klinika Onkologiczna,kolegów przepraszam że nie natemat. POZDRAWIAM

Marku, faktycznie przykro jak kogoś z bliskich, przyjaciół czy znajomych spotyka coś takiego. I jeszcze bardziej przykro, gdy nie można nic zrobić, a jedynym pozostaje wyłącznie dobre słowo. To prawda to nie dużo, ale tak jak wspomniałeś dobre słowo czasem daje siły. Przyjmij i ode mnie słowa wsparcia i nie trać nadziei. Prawda, że nowotwór potrafi wyniszczyć człowieka całkowicie, ale są przypadki, że i z najgorszego wychodzi się cało, a nowotwór się cofa. Nie którzy powiedzą, że tak, ale to tylko musi być cud. Może i tak, ale trzeba zawsze mieć nadzieję nawet na taki cud. Pamiętaj Marku, że nadzieję trzeba mieć do samego końca. Nadzieja umiera ostatnia. Trzymaj się, choć wiem jak Ci ciężko, bo sam przechodziłem przez podobną sytuację 3 lata temu.

Ukryta Zawartość

Może mi ktoś powiedzieć co to są za kasety. POZDRAWIAM

Ukryta Zawartość

Redakcja, 15 Maj 2008, 16:07

>"Marku, Hendrix'a nagrał ktoś z publiczności, wykorzystując WM-D6C. Wielu innych artystów było

>także uwiecznianych w ten dający ciekawe efekty sposób, także prostszym i poźniejszym modelem

>WM-D3."

>

>Ja używam WMD-6C do profesjonalnego zapisu sygnałów zwierząt. Polecił mi ten sprzęt dużo lat temu

>producent elektroniki i oprogramowania do pzretwarzania takich sygnałów, i nigdy się na nich nie

>zawiodłem. Nieststy, mimo konstrukcji typu radzieckiego, zaczęły mi padać. W tej chwili mam dwa

>półzdechłe, i planowaliśmy z Korwinem naprawić je korzystając z pomocy jego przyjaciela, i potem

>wspólnie używać. W tej chwili potrzebuję bardzo serwisówki do tego modelu, w pudle oczywiście nie

>było, no bo po co :-)

Tu mozna sciagnac serwisowke za darmo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj.

Otrzymałem wiadomość od syna Pana Zbyszka. Pisze w niej o Korwinie tak: "Dochodzi do zdrowia, oddycha samodzielnie, jest przytomny, rozmawia, dowcipkuje, ma humor.", a więc wszystko jest na dobrej drodze :).

Pozdrawiam.

Witam. Czy może mi ktoś doradzić w kwesti nie drogich ale dobrych kaset do UHERACG350.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi