Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

One są wszędzie....nawet pod stołem !!! :-))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mam wielką prośbę !

Chcę kupić gąbki do słuchawek Sennheiser HD 414. Wypatrzyłem na amerykańskim ebay-u najtańsze za 7,90$ z przesyłką 9,40$, w Europie wychodzi zdecydowanie drożej. Ponieważ nigdy nic nie kupowałem za granicą dogadałem się z gościem i wysłałem mu w liście 10 $. Niestety ktoś zapier...ił pieniądze. Postąpiłem nieroztropnie choć kwota nie jest duża. Wiem, że pisano na forum "audiostereo" o podobnych przypadkach i ostrzegano przed pocztą.

Niestety nie posiadam konta w obcej walucie. Czy mógłby ktoś kupić mi te gąbki jak najtaniej ? Zwracam wszystkie koszty. Oto link do USA, mam też do niego adres.

Ukryta Zawartość

A może w Polsce ? - to ok. 40 zł.

Ukryta Zawartość

Ja interesuję się wyłącznie magnetofonami na compact cassette więc to już jest oszczędność miejsca, a gdy nie mam już gdzie ustawić, albo też w jedynym miejscu, które jest wolne magnetofon nie prezentuje się okazale (wizualnie), to wtedy ląduje w kartonie w szafie lub wywożę go do pracy, a w finale często sprzedaję.

"Manix"- ten "Sony TC 186SD" to prosty, ale bardzo ładny deck. Dobrze, że ci się trafiła sztuka w tak dobrym stanie.Polecam ci model TC 209SD oraz TC 229SD. Ten pierwszy to prawdziwy czołg, a wszystkie pięknie grają !

Panowie, zapytam jeszcze raz - czy ktoś może mi polecić jakieś miejsce, gdzie można kupić rolkę do decka? Potrzebuję właśnie do Sony TC-186SD.

Pozdrawiam

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Kasjel, 3 Cze 2008, 18:44

>One są wszędzie....nawet pod stołem !!! :-))

JAk to przeczytałem to od razu miałem uśmiech na twarzy. To jak jakaś inwazja one są wszędzie, od ich nie da się uciec:) hehe

Rafał966 - musisz coś dopasować, bo oryginalnej nie kupisz.

Może ktoś skorzysta ? Co ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Kasjel

tak wiem,że to raczej podstawowy model,ale tak jak wspomniałem został zakupiony jako brakujący element zestawu ,zresztą i tak nie używanego ,...toż to choroba :-) po za tym jest bardzo ładny i w świetnym stanie zewnętrznym.Za to technicznie jest uszkodzony, nie "zaskakuje" klawisz play oraz lewy wskaźnik "szaleje" sobie. Ale na pewno go spróbuję naprawić.

"manix"- klawisz, to pewnie sprężynka spadła a wskaźnik, to radził bym pożądnie wyczyścić przełącznik zapis/odczyt.To taka moja sugestia.....mogę się mylić.

Kasjel> mocny masz zestaw w pokoju.najbardziej podoba mi się to coś tam leżące na fotelu - normalnie jak człowiek by tam siedział.Serdecznie pozdrawiam - Jacek

lech59,

Tych earpads z USA juz nie ma ale sa za 7.90 euro w Germanii. Sprzedawca 7dayslive. Sprawdz. Jesli chcesz a sprzedawca sie zgodzi wyslac do Polski to moge Ci je kupic. Moge zazadac a by wyslal poleconym. Jak poda mi pelny koszt to zaplace a Ty zlotowkowy ekwiwalent wyslesz do mego kolegi w Polsce. Podam Ci jego adres jesli tranzakcja dojdzie do skutku a od Ciebie potrzebuje bezposredni email i adres jesli chcesz tej tranzakcji ale najpierw sprawdz te earpads na EBay'u.

moj email: [email protected]

czesc,

Kasjel, Ty się ciesz że masz takie hobby, a nie kolekcjonujesz np. starych koparek :))))

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Pomimo że jestem agnostykiem dziękuję sedecznie Stwórcy, że jeśli kolekcjonuję to wyłącznie książki, a magnetofony i taśmy jedynie zbieram. Największa ślicznota UHER REPORT 4200 MONITOR wraz z mikrofonem UHER-M514 mieści mi się swobodnie pod poduszką, na szafie na rączce od parasola wisi UHER CR-240 i pożyczony od JanaPetera SONY TCM-5000 we wszystkich są naładowane akumulatorki i taśma wszystkie są gotowe do odpalenia na przed przedwczoraj jest to sprzęt nomada [ tatarów miałem również pośród swoich krewnych].Podziwiam jednak te składy przy których PEWEX z lat 80-tych to pestka i nędza.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS.Ostatnio zakupiłem Smart Energy Converter/Adaptor R06/R20 5 sztuk - polecam wyjątkowo solidnie wykonane

gagacek, 4 Cze 2008, 09:02

>Kasjel, Ty się ciesz że masz takie hobby, a nie kolekcjonujesz np. starych koparek :))))

Hehe, no pół koparki do pokoju Kasjela by wlazło, więcej to już chyba by było ciężko upchnąć. :)

Do Kasjela

Jeden lubi pomarańcze drugi jak mu nogi cuchną, wolność Tomku w swoim domku jest to Twój pokój może w nim trzymać nawet krowę pod warunkiem, że nie będziesz jej molestwował aby dawała więcej mleka.

U mnie sprzętu, który mi kiedyś podarowano, lub który kiedyś nieopatrznie kupiłem jest też o wiele za wiele np trzy sprawne zmieniarki CD Pioneera jedna nagrywarka Audio Philipsa kilka decków 4stacjonarne szpulowe [dwa sprawne]i dawcy organów sztuk kilka.Powoli się tego pozbywam, ostatnio nieco zwolniłem ponieważ niczego mi ani nosić ani podnosić nie wolno.

Pozdrawiam

Zbyszek

Wyobrazcie sobie,że wszystkie nasze zbiory udało się zebrać w jednej hali.Pobilibysmy nie jedno muzeum.Dodatkowo my nie traktujemy tego naszego sprzętu, jak obiektów muzealnych,tylko są to normalnie używane przedmioty.Osobiście swoją kolekcje zebrałem z powodu,ze nowe produkty nie dorastają im do pięt.Mogą się miłośnicy nowych zabawek i przepłacania za ich kupno obrażac,co nie zmienia faktu,że złota era hifi to właśnie to co posiadamy w naszych domach,a nie to co jest teraz w sklepach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niech to diabli ! Wykończyłem silnik albo tylko stabilizator obrotów w Braunie C2 !!! Założyłem zbyt krótki pasek napędowy. Pochodził może parę minut i zdechł. Może był już na wykończeniu....

Jeszcze się niekiedy uruchamia na chwilę, gdy naciskam czujnik obecności kasety....ale za chwilę wyłącza się.Na silniku napięcie jest prawidłowe przez cały czas, więc to chyba ten stabilizator. Jak myślicie ?

Z cyklu- archiwalia.Początek lat 90. Pracowałem, miałem własne pieniądze to się zaczęło na dobre...Za mną dwa taśmociągi Technicsa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli napięcie na silniku jest OK, a silnik nie ma ochoty się kręcić to najczęściej winny jest stabilizator.

Jeżeli jest rozbieralny tył to spróbuj zdjąć tylną osłonę stabilizatora i zmierz napięcie bezpośrednio na pinach idących do szczotek komutatora.

• Pokaż nowe odpowiedzi