Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

D-900 też nie jest zbyt przyjaźnie zbudowany, w porównaniu do np. Kenwooda KX-2060 z podobnych czasów.

Mam D-900, jest znacznie mniej skomplikowany, niż D-2200M.

I jeszcze te, które sprzedałeś na końcu. Był tam zdaje się TC-K333ESX.

Proszę bardzo .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dziwny jest ten Hitachi D 2200M. Zupełnie inny niż niższy D 1100M i wyższy D 3300M oraz D 5500M. Chodzi mi oczywiście o wygląd tego decka.

Kasjel ale bardzo ciekawy gra wyśmienicie!!!

Jeszcze jak poradzę sobie z rolką to już więcej do szczęścia nie będzie mi potrzebne.

Kasjel ale bardzo ciekawy gra wyśmienicie!!!

Jeszcze jak poradzę sobie z rolką to już więcej do szczęścia nie będzie mi potrzebne.

A to się cieszę. Mój Hitachi D 1100M gra raczej słabo. A Hitachi D 3300M jest już lepszy ale gdzie mu tam do moich ulubieńców. Chociażby ten Roadstar wygrywa z tymi deckami i w ogóle jest świetny tylko jeszcze nie naprawiłem tego przewijania.

Właśnie kupił mi się ten TC-K790ES z a...... za 375zł z wysyłką. Dostałem szczegółowe zdjęcia od sprzedającego. Oprócz blachy trochę zrysowanej reszta igła. Zobaczymy jak dojdzie. A czaiłem się z rana na TC-K770ES za 499zł idealnego ale ktoś się krócej zastanawiał... Boję się DC od Sony ale...

Lubię kiedy gra muzyka...

Teraz stoją u mnie ;-)

Musisz mnie dobijać ?

;)

Właśnie kupił mi się ten TC-K790ES z a...... za 375zł z wysyłką. Dostałem szczegółowe zdjęcia od sprzedającego. Oprócz blachy trochę zrysowanej reszta igła. Zobaczymy jak dojdzie. A czaiłem się z rana na TC-K770ES za 499zł idealnego ale ktoś się krócej zastanawiał... Boję się DC od Sony ale...

W tym modelu kieszeń mi się nie podoba .

Pisałem ze sprzedającym o tym 770ES za 499zł . Ponoć po serwisie i po mailu widać że wie co robi .

Kupiłem tego za 700zł i czekam z niecierpliwością na paczkę .

W razie czego pomogę z tym DC Sony .

Paski tam wymienić jest przerąbane i lewa rolka musi być miękka i idealnie ustawiona . W razie czego pytaj bo mam temat rozpracowany .

W tym modelu kieszeń mi się nie podoba .

Pisałem ze sprzedającym o tym 770ES za 499zł . Ponoć po serwisie i po mailu widać że wie co robi .

Kupiłem tego za 700zł i czekam z niecierpliwością na paczkę .

W razie czego pomogę z tym DC Sony .

Paski tam wymienić jest przerąbane i lewa rolka musi być miękka i idealnie ustawiona . W razie czego pytaj bo mam temat rozpracowany .

No też mi się nie podoba kieszeń niestety ;) w 770ES ładna. Rozmawiałem z gościem od tej 770ES i wypisał mi co robił w decku i faktycznie człowiek mądrze mówił. Szkoda mi go....

No jeżeli będzie problem z DC to na pewno skorzystam z pomocy. A tak w ogóle to poza kieszenią to czym te decki się różnią bo w necie dokładnych bebechów znaleźć nie mogę. 790ES w sumie uboga w środku.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No, dobra, nabijamy się z młodych, którzy nie wiedzą, co to kaseta i jak się nią posłużyć.

Spodziewam się, że większość tu obecnych zapewne ma prawo jazdy. Kto zatem wie, że przy nakręcaniu należy ustawić zapał na popał, bo przy nakręcaniu i ustawieniu na przedpał, korba odbije i połamie palce albo zgruchocze całą dłoń? Kto wie, że zaraz po uruchomieniu trzeba zapał ustawić na przedpał, bo inaczej zgaśnie? Kto wie, jak ustawiać przedpał zależnie od obrotów i obciążenia, na bieżąco, w czasie jazdy? ;-) Założę się, że żaden ze współczesnych "mistrzów kierownicy" nie zdołałby uruchomić samochodu z roku 1920, a bardzo niewielu zdołałoby ruszyć już uruchomionym i przejechać więcej, niż 20 metrów. Kto ze współczesnych "Carusów kierownicy" potrafi choćby zmieniać biegi w górę z podwójnym wysprzęgleniem, a w dół z międzygazem?

Ukryta Zawartość

Co teraz słyszysz ?

Dzzzzzzz :))

Ukryta Zawartość

Młode pokolenie próbuje zgadnąć co to walkman i włożyć kasetę do środka :D

Ukryta Zawartość

Ale to już było... na świecie -> np. na

Ukryta Zawartość

A dziś mi się znowu kupił Kenwood KX-1100HX - ten uszkodzony z A...... Ciekawe co z niego wyjdzie, od dawna bardzo go chciałem, ale rzadko się pokazywał a jak już to za duuuże pieniądze.

Muda44

Licytujesz tez tego Sony TC-K808 ES?

Nie ;)

Nie podoba mi się i szału nie ma .

Masz 6ES w bdb stanie i ponoć tylko paski do wymiany .

Ponoć jeden z najlepszych decków a cena rozsądna .

Nikt nie chce tego TC-229SD na O.. nawet na części?

Ciekawy deck SUPERSCOPE CD-310

Ukryta Zawartość

post-19370-0-11377700-1447424977_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kenwood KX-1100HX dziś doszedł. Usterka standardowa w tym mechanizmie. Zakleszczony "rozrząd" ;) Już usprawniony. Ułamana część kieszeni kasety - ktoś nasmarował tłumik - tłumik wyczyszczony benzynką i pięknie tłumi (kieszeń otwiera się teraz 5 sekund) ułamany element przytopiony i "zazbrojony" drutem. Działa jak nowy. Jest natomiast jeden problem do którego jeszcze nie doszedłem. Deck nie gra !!! Na wskaźnikach nic i na wyjściu nic. Głowice sprawne, po podaniu sygnału na przedwzmacniacz głucho. Czeka mnie dłuższe siedzenie.

Allegrowa rzeczywistość !

Ukryta Zawartość

post-13108-0-15801200-1447427674_thumb.jpg

post-13108-0-23781700-1447427684_thumb.jpg

post-13108-0-35999000-1447427689_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Allegrowa rzeczywistość !

Orzesz k.... I to ten za 700zł ??? Ale na tych dwóch pierwszych zdjęciach nie ma tego !!!

Edytowane przez sk-victor

Tak , ten .

Przez telefon wszytko super ...

Nie stało się to w transporcie bo są ślady czarnego pisaka . Do tego zadrapania na gałeczkach i stopkach .

Reszta jak z fabryki ale szlag człowieka trafia ...

Tak , ten .

Przez telefon wszytko super ...

Nie stało się to w transporcie bo są ślady czarnego pisaka . Do tego zadrapania na gałeczkach i stopkach .

Reszta jak z fabryki ale szlag człowieka trafia ...

Czyli dwa pierwsze zdjęcia z aukcji a dwa kolejny Ty robiłeś ?? Jeśli tak to trzeba awanturę robić !!!

Zdjęcia można zrobić tak, żeby nie było widać, a jak to za mało to Photoshop załatwia sprawę. Mało jest takich super-egzemplarzy w stanie sklepowym? Szkoda, że nie ma to pokrycia w rzeczywistości.

• Pokaż nowe odpowiedzi