Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie chodzi o ten co przełącza wejścia LINE, CD DIRECY, przy włączonym wejściu cd direct słychać go przy włączaniu i wyłączaniu magnetofonu z sieci

Pozdrawiam

Tomasz

Pioneer CT-737 mają również mechanikę Reference? Na tym szczególnie mi zależy.

Tak mają 737, 757 - nawet 6xx (nie wszystkie) mają. Mam CT-S610 też ma Reference i to dual capstan w dodatku.

Lubię kiedy gra muzyka...

hahahahaahahaha bardzo chętnie zobaczę 737 dual capstan , chyba ze w moim ktoś zakosił i sobie go turla

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

hahahahaahahaha bardzo chętnie zobaczę 737 dual capstan , chyba ze w moim ktoś zakosił i sobie go turla

A czy ktoś gdzieś napisał że CT-S737 ma dual capstan ?

przeczytaj swoje posty, 737, od kiedy tam jest dula capstan ? bo szukam i dalej nie moge znaleźć

aha i jeszcze 757 też nie ma dula capstana , a 777 nie jestem pewny .

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

przeczytaj swoje posty, 737, od kiedy tam jest dula capstan ? bo szukam i dalej nie moge znaleźć

aha i jeszcze 757 też nie ma dula capstana , a 777 nie jestem pewny .

Hej ja napisałem że 737, 757 mają reference master a nie że mają dula capstan !!!

a może ja się pomyliłem czytając, bo jakoś to się zlewa ...

No ;) Na 737 i 757 Pioneer nie napisał bodajże dumnego napisu Reference Master ale to jest ten sam mechanizm tylko bez DC. W CT-S550 np. jest już zwykły mechanizm bodajże Mitsumi.

Tak z rano już się zlewa ?

Dobry demagnetyzer. Sam taki posiadam. Ma osłonę końcówki i można nawet dotknąć głowicy i nic się nie stanie. Przydatne, zwłaszcza po takiej ciężkiej nocy jak na zdjęciu wyżej.... :) Pozdrawiam wszystkich!

stereo-hifi com

Czy ktoś wczoraj z Szanownych Kolegów wylicytował sony tc-k990es? Troszkę przegapiłem

Tak sobie zerknąłem do zakończonych aukcji i obejrzałem zdjęcia tego decka. Powiem szczerze, że takich pieniędzy to ja bym za niego nigdy nie dał. Pytanie dla bardziej obeznanych - ile jest wart taki deck w stanie idealnym wizualnie?

Tak sobie zerknąłem do zakończonych aukcji i obejrzałem zdjęcia tego decka. Powiem szczerze, że takich pieniędzy to ja bym za niego nigdy nie dał. Pytanie dla bardziej obeznanych - ile jest wart taki deck w stanie idealnym wizualnie?

Masz rację - ten stan był bardzo daleki od ładnego. Ja chyba jednak nie jestem audiofilem i twierdze że nie zauważył bym różnicy w graniu między resztą moich decków. A w ogóle to jego stan zewnętrzny nie wskazywał na to aby ktoś o niego dbał.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Moja prywatna hierarchia decków które miałem. Uprzedzam, że jest to zestawienie bardzo indywidualne. Magnetofony zawsze grały w przejrzystym systemie demaskującym ich wady. Lubię dźwięk wysublimowany, mało techniczny i jak najbardziej szczegółowy. Analogowemu ciepłu mówię tak jeśli nie prowadzi ono do zubożenia przekazu.

1. Alpine AL-85

2. Nakamichi CR-4E

3. Technics RS-BX707

4. Onkyo Integra TA-2070

5. JVC DD-99

6. JVC TD-V1010

7. Pioneer CT-S820S

8. Kenwood KX-9010

9. Pioneer CT-S710

10. Akai GX-75mkII

11. Akai GX-67

12. Pioneer CT-939mkII

13. JVC-TD-V711

14. Sony TC-K700ES

15. Onkyo Integra TA-2570

16. Kenwood KX-1100HX

17. Aiwa AD-DF880

18. Yamaha KX-930

19. Pioneer CT-757

20. Denon DR-M34HX

21. Sony TC-K808ES

To zestawienie pokazuje jak wiele jeszcze decków przede mną ;-)

Moja prywatna hierarchia decków które miałem. Uprzedzam, że jest to zestawienie bardzo indywidualne. Magnetofony zawsze grały w przejrzystym systemie demaskującym ich wady. Lubię dźwięk wysublimowany, mało techniczny i jak najbardziej szczegółowy. Analogowemu ciepłu mówię tak jeśli nie prowadzi ono do zubożenia przekazu.

Fajna lista i osobiście proszę więcej takich list od ludzi z doświadczeniem, bo to w sumie bezcenna rzecz, biorąc pod uwagę obecne ceny decków, które mogą już tylko rosnąć, szczególnie na sprzęt zadbany.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Fajna lista i osobiście proszę więcej takich list od ludzi z doświadczeniem, bo to w sumie bezcenna rzecz, biorąc pod uwagę obecne ceny decków, które mogą już tylko rosnąć, szczególnie na sprzęt zadbany.

Pamiętaj tylko że każdemu podoba się coś innego.

discomaniac71 - no nie żebym się czepiał, ale Technics RS - BX707 na trzecim a Onkyo TA 2570 na piętnastym ?!!!

Co do Alpine AL 85 i Nakamichi CR-4 to się nie wypowiadam bo nie mam, ale wiadomo że to wysokie i bardzo dobre modele decków. Jak bardzo wobec tego musimy się różnić ! Zupełnie inny gust i upodobania.

Wreszcie ktoś osłuchany i z dużym doświadczeniem docenił niedocenionego... Technics RS-BX707 / 727 w moim prywatnym rankingu to też jeden z lepszych decków. A co do ergonomii, budowy i kultury obsługi to absolutna czołówka. RS-BX808 / 828 tak samo ale że ma DC to go już tak nie lubię ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

discomaniac71 - no nie żebym się czepiał, ale Technics RS - BX707 na trzecim a Onkyo TA 2570 na piętnastym ?!!!

Co do Alpine AL 85 i Nakamichi CR-4 to się nie wypowiadam bo nie mam, ale wiadomo że to wysokie i bardzo dobre modele decków. Jak bardzo wobec tego musimy się różnić ! Zupełnie inny gust i upodobania.

I bardzo dobrze. To zestawienie jest subiektywne. W TA-2570 nie widzę nic co by go wyróżniało. Kalibracja bez możliwości korekcji i dźwięk taki sobie. Gdyby inni koledzy ułożyli swoją hierarchię wiedzielibyśmy co kto lubi i jak podchodzić do jego opinii.

Wreszcie ktoś osłuchany i z dużym doświadczeniem docenił niedocenionego... Technics RS-BX707 / 727 w moim prywatnym rankingu to też jeden z lepszych decków. A co do ergonomii, budowy i kultury obsługi to absolutna czołówka. RS-BX808 / 828 tak samo ale że ma DC to go już tak nie lubię ;)

Witku, jeśli chodzi o magnetofony to uczyłem się czytając ten wątek i wypowiedzi takich ludzi jak Kasjel, GMark czy MaciejLK. Miałem ich wiele to fakt. Opisałem tylko te które testowane były w podobnym systemie. Zrób kiedyś zdjęcia pokoju i tej ściany decków. Masz się czym pochwalić.

• Pokaż nowe odpowiedzi