Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Hm.. przytuliłem Pioneera CT-504R nawet w ładnym stanie, choć jedna ryska na jednej kieszeni jest.

Ma funkcje FLEX - doczytałem się ze to ponoć podciąga wysokie [przy odtwarzaniu , może podobnie jak Play Trim ?

I ma jeszcze ciekawą funkcje Auto NR, czy ma rozumieć że automatycznie dostosowuje system redukcji szumów przy odtwarzaniu ? czy przy nagrywaniu tez ? bo jeszcze go nie odsłuchiwałem ...

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Wszystko wskazuje na to że musiał bym rozebrać te silniki "Rell Motor" w swoim Revox,ie B 710 aby wyczyścić szczotki i komutator. To mogło by zwiększyć siłę ciągu szpulek podczas przewijania. Obecnie nie wygląda to źle ale na pewno nie jest idealnie.

Zawsze możesz wymienić tulejki mosiężne na łożyska , jak tak zrobiłem w swoim B 710 MKII i jest super - pozdrawiam !!!

Już sprawdziłem nagrywanie.

Auto NR działa tylko przy odtwarzaniu, Flex także.

Kasety nagrywane dobrze na nim Flex nie podbija bo już nie musi, ale ciekawe jest właśnie odtwarzanie starszych kaset i w przypadku kaset nagrywanych na innych kaseciakach, tutaj podciąga nam wysokie aby dolby się nie dławiło.

Sympatyczna kopiareczka, aczkolwiek wyświetlacz ma mały i cyferki jeszcze mniejsze .....no cóż, technika poszła do przodu ograniczając się do minimum, nawet żadnej kalibracji tutaj nie ma, ale jakość nagrań jest dopuszczalna.

Edytowane przez Bilbo

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Parka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

część kolekcji "kopiarek"

WP2016071_aphrqnx.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie i Panewki,

W związku z wrzuconymi ostatnio przez parę osób zdjęciami mam prośbę, która chyba jest zgodna z dobrym obyczajem i w pewnym sensie zgodna z Regulaminem i Netykietą, które nakazują pisać poprawną polszczyzną, itd. Myślę, że kwestię zdjęć też można pod to podciągnąć:

Dobrze byłoby zadbać o to, by wrzucane zdjęcia były jak najlepszej jakości, choćby po to, by niosły ze sobą zamierzony ładunek informacji. Marne zdjęcia, nieumiejętnie robione z komórki, w ciemnym miejscu, niedoświetlone, zaszumione, poruszone i nieostre - nie przekazują informacji i chybiają celu.

Oczywiście, zrozumiałe jest, gdy ktoś załącza jedyne znane sobie zdjęcie, znalezione gdzieś w sieci, i lepszego po prostu nie ma. Ale gdy robi się je samemu, wypadałoby zadać sobie odrobinę trudu i zrobić to najlepiej, jak można. Tak jak poprawność językowa jest wyrazem szacunku dla czytelników, tak poprawność wizualna jest wyrazem szacunku dla widzów.

Howgh, powiedziałem.

Bardzo ciekawe, ale każdy robi tak jak umie i jakie ma urządzenia, a to nie jest forum fotografików i nie łączmy tutaj szacunku do zwykłego przekazu informacji i ciekawostek.

Jak dla mnie zdjęcia są i czytelne i w miarę wyraźne.

Edytowane przez Bilbo

Rzecz w tym, że są niewyraźnie i niewiele na nich widać. Z trudem można odczytać marki. Modelu ani żadnych innych szczegółów już nie widać.

Uwaga zresztą nie była skierowana tylko do Ciebie.

A nie trzeba mieć super sprzętu ani super umiejętności fotograficznych, by zadbać o dobre oświetlenie mocniejszymi lampami, choćby lampą w telefonie.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Bardzo ciekawe, ale każdy robi tak jak umie i jakie ma urządzenia, a to nie jest forum fotografików i nie łączmy tutaj szacunku do zwykłego przekazu informacji i ciekawostek.

Prawidłowo. Co mi tam ktoś będzie zwracał uwagę. Może i dobrze, bo to drugie zdjęcie, przypomina słynne zdjęcie czajniczka. Fajna wieża z fajnym odbiciem autora.

GM

No właśnie kwestia jest tego typu, że dla Ciebie są ok, ale dla innych już nie - dobre światło i dzisiejsze komórki sobie świetnie radzą...

Z innej beczki, mógłbyś coś napisać więcej o Sansui? Bo chyba Sansui stoi tam na dole?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

"Chyba" jest tu słowem kluczowym... :-P

Tu o nie o to chodzi. Bilbo chciał nam podprogowo przemycić swój wizerunek. Przecież ostrość jest na odbitą osobę ustawiona...

Nie znacie się na tym a dyskutujecie..

Lubię kiedy gra muzyka...

Tu o nie o to chodzi. Bilbo chciał nam podprogowo przemycić swój wizerunek. Przecież ostrość jest na odbitą osobę ustawiona...

Nie znacie się na tym a dyskutujecie..

He he he

Dobre! Dawno się tak nie uśmiałem.

Co do zdjęć, sam nie wrzucam, bo nie bardzo wiem jak. Wasze odpowiedzi trochę rozjaśniły sytuację. Ze swojej strony mogę poprosić Bilbo o lepszą wyrazistość zdjęć. Prezentowane modele są do siebie podobne i ciężko rozpoznać jaka to marka i tym bardziej model. Dla mnie nie ma to aż takiego znaczenia, ale dla zainteresowanych takim sprzętem może mieć. Być może trafisz Bilbo jakiś rzadko spotykany model a my zobaczymy tylko kisiel zamiast zdjęcia? Lubimy oglądać, ale wyraźnie. Pozdrawiam!

stereo-hifi com

Sam nie jestem jakimś szczególnym bystrzakiem nawet i bez kaca, ale żeby mieć problem z wklejeniem zdjęcia na tym forum to.....:-)) Klikasz na "Więcej opcji" następnie na "Przeglądaj". Wybierasz żądane zdjęcie pewnie w folderze "Moje obrazy" lub w innym. Zaznaczasz wybrane zdjęcie i klikasz "Otwórz". Potem klikasz na "Załącz ten plik" i wysyłasz cały post wraz z zdjęciem "Dodaj odpowiedź".

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

He he he

Dobre! Dawno się tak nie uśmiałem.

Co do zdjęć, sam nie wrzucam, bo nie bardzo wiem jak. Wasze odpowiedzi trochę rozjaśniły sytuację.

Kliknąć "Więcej opcji":

post-3254-0-08964600-1468765335_thumb.jpg

Kliknąć "Przeglądaj":

post-3254-0-27889300-1468765353_thumb.jpg

Wybrać plik zdjęcia z dysku:

post-3254-0-27820300-1468765379_thumb.jpg

Gdy obok "Przeglądaj", pojawi się nazwa wybranego pliku, kliknąć "Załącz ten plik":

post-3254-0-84419300-1468765403_thumb.jpg

Pojawi się to:

post-3254-0-49676700-1468765424_thumb.jpg

Ustawić kursor w miejscu tekstu, w którym ma się pojawić obrazek i kliknąć "Dodaj do wpisu".

Tak ma wyglądać ekran gdy wstawia się kilka zdjęć.

post-3254-0-33508200-1468765505_thumb.jpg

...

Być może trafisz Bilbo jakiś rzadko spotykany model a my zobaczymy tylko kisiel zamiast zdjęcia? Lubimy oglądać, ale wyraźnie. Pozdrawiam!

Nie wiem jak inni, ale ja kisielu nie chciałbym oglądać.

GM

Edytowane przez G.Mark

No tak, tylko z zewnętrznego serwera po jakimś czasie te pliczki są usuwane - także uwaga :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

neomammut zrobiłeś RS-BX747 ? Bo ja po całej robocie podłączyłem go na dobre i nagrywam na nim jedną półeczkę kaset (decki mają u mnie swoje półki z kasetami ;)) Powiem szczerze że nic a nic mu nie brakuje a obsługa jego jest niezwykle przyjemna.

Dzięki Kasjel i G.Mark za instruktaż. Jak zrobię dobre fotki to wrzucę kilka. Sprzęty na razie stoją na szafce i pracują. Nic ciekawego. Planuję w najbliższym czasie odkurzyć wnętrza wszystkich moich "zabawek", więc okazja będzie do fotek.

stereo-hifi com

neomammut zrobiłeś RS-BX747 ? Bo ja po całej robocie podłączyłem go na dobre i nagrywam na nim jedną półeczkę kaset (decki mają u mnie swoje półki z kasetami ;)) Powiem szczerze że nic a nic mu nie brakuje a obsługa jego jest niezwykle przyjemna.

Bardzo mnie to cieszy. Ja swojego jeszcze nie zrobiłem, jestem teraz na urlopo-pracy, został mi jeszcze Pioneer CT-9R do zrobienia (problemy z płytką capstana - napięcie jest, ale nie zawsze "startuje"), Kenwood KX-4520 (wymiana pasków, ewentualna regulacja) i na koniec Aiwa AD-F770 (ogólny przegląd, mechanika do roboty, wymiana smarów). Także Technics musi poczekać. Mówisz, że mu niczego nie braknie? Też odniosłem takie wrażenie - nie doceniony deck :)

Mówisz, że mu niczego nie braknie? Też odniosłem takie wrażenie - nie doceniony deck :)

Dużo takich ekstremalnych opinii nie raz się słyszy na temat jakiegoś urządzenia. Zastanawia mnie czy to mój słuch płata mi figle i nie słyszę tego co inni, czy to dwa różne egzemplarze tak różnie grają.

Jak sprzęt ma trochę lat to różnie może być eksploatowany - a to niesie za sobą inne brzmienie. Czasami sama mechanika potrafi być w różnym stanie, niekiedy regulowana - a to już może inaczej grać...

Mam prośbę.Czy ktoś mógłby wrzucic zdjęcia wnętrza Onkyo TA-2570? chodzi mi o elektronikę,o płytę główną.Chciałbym porównac ze swoim modelem Onkyo.

Czas szukania w googlach - 10 sekund.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tutaj jest podręcznik serwisowy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

I wychodzi na to, że Technicsy są kompletnie niedocenione. Ja na pewno nie kupię 747 ale ufam opinii Witka i Marcina. Obu panów znam osobiście i sporo się od nich dowiedziałem ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi