Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem ostatnio Sony TC-K 661S. Mam 590-kę i lubię jej brzmienie, stąd ten zakup. W opisie podano, że nie testowany na zapisie, ale wszystko działa. Mniej więcej. Był problem z przesuwem taśmy. Okazało się, że rolka dociskowa stwardniała, była jak z plastiku.

Ciekawe bo moj TC-K515S (dostałem prawie nieużywany) też ma rolkę z plastiku, najgorszy stan z moich zbiorów ;)

Na pewno nie wynika to z nadmiernego czyszczenia bo go chyba nikt nie używał ;)

Oszczędności w produkcji ?? ;)

J.

Edytowane przez jasch

Przebili mnie :-(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale ta aukcja jeszcze leci..

Lubie tego sprzedawcę, tzn czasem cos przeoczy ale nie oszukuje

J.

Ukryta Zawartość

Ale ta aukcja jeszcze leci..

Lubie tego sprzedawcę, tzn czasem cos przeoczy ale nie oszukuje

J.

Masz racje, kupiłem u niego kilka rzeczy. Jest w porządku.

Lubię kiedy gra muzyka...

taa że leci to wiem ale ale przebili moje maksimum :-(

Poczekaj na rozwój sytuacji. Ostatnio wszystkie ładne magnetofony mają wysokie ceny :(. Czasem to wina naganiaczy, czasem nie. Ciężko już trafić nawet uszkodzonego ładnego decka... W rozsądnej cenie, oczywiście.

Edytowane przez MamutDK

stereo-hifi com

za to tego można w dym ...za tyle musi być jak nówka w folii

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) heheheh dobre ....

Ukryta Zawartość

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Niektóre modele tej serii mają dobre opinie, ale wygląd mają dla mnie zbyt.... wyzywający. Nie mogę się przekonać. Tak to jest, dla jednego Dragon jest brzydki, mi akurat te Aiwy nie odpowiadają. Tak, czy siak, 999 zł za to stanowczo za dużo. Nawet dla kogoś, kto lubi taki wygląd.

stereo-hifi com

Poczekaj na rozwój sytuacji. Ostatnio wszystkie ładne magnetofony mają wysokie ceny :(. Czasem to wina naganiaczy, czasem nie. Ciężko już trafić nawet uszkodzonego ładnego decka...

Święte słowa. Kiedyś ustaliłem sobie limit 150 zł na zakupy decków i coraz trudniej się tego trzymać. Tylko raz przekroczyłem budżet o 20 zł. To była Aiwa AD-S 950 od 1. właściciela, z pilotem, instrukcją obsługi, paragonem zakupu i siedmioma kasetami. Wprawdzie były używane, ale z wyższej półki, m.in. TDK MA-XG, MA-X, Sony Metal ES.

Teraz do kwoty mojego limitu zbliżają się już, dotychczas sporo tańsze, dwukasetowce...

Mam jeszcze inne powody do wydawania pieniędzy (np. fotografia), więc na razie limitu nie podnoszę ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) heheheh dobre ....

"Legendarne lata Vintage" - upadłem, tego jeszcze nie znam. Myślicie, że ludzie się na to nabierają? Bo jak czytam w tytułach aukcji o magnetofonach "audiofilskich", "legendach audio", "high endowych" czy "perełkach" to, jeszcze zanim obejrzę ofertę, jestem nastawiony negatywnie.

Ukryta Zawartość

@MamutDK

Poczekaj na rozwój sytuacji. Ostatnio wszystkie ładne magnetofony mają wysokie ceny :(. Czasem to wina naganiaczy, czasem nie. Ciężko już trafić nawet uszkodzonego ładnego decka... W rozsądnej cenie, oczywiście.

A może się sprzedawcy połapali, ze ludzie kupują te zepsute, naprawiają i mają tanio dobry sprzęt. Za dużo widocznie ludzi nauczyło się naprawiać...;-)

Edytowane przez Dariusz_61729

Mnie ostatnio bawi inne zjawisko, widzę deki w stanie dobrym (albo świetnym), lakier, bez rys i ślady mega

rdzy po otwarciu kieszeni za przeproszeniem jak moj rower trzymany trzy lata na powietrzu w blaszaku.

W suchych warunkach nigdy do czegos takiego nie dochodzi nawet jak się sprzęt trzyma 30lat

Zakupy to już hardkor ;)

J.

a tutaj tak z ciekawości , jak unika się w opisie i zdjęciach uszkodzeń , kto widzi co jest uszkodzone ?

Ukryta Zawartość

Opis - wszystko widać na zdjęciach ..... haha jak się dobrze przyjrzymy i nie przegapimy , a później będzie to nasza wina, nie ?

Miałem chętke na Toshibe ale mi przeszło bo sprzedawca jest "nieszczery".

Nick sprzedawcy pasuje do "oferty" :)

Ukryta Zawartość

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

a tego znamy ? bo ja nie , tego odpuszczam nich ktoś bierze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie mam miejsca

Zaczynam wyprzedaż tego co mi jest absolutnie niepotrzebne, na początek idą tunery i jakieś decki, info jest w dziale giełdy.

Ukryta Zawartość

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

a tego znamy ? bo ja nie , tego odpuszczam nich ktoś bierze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie mam miejsca

Czy to jest odpowiednik jednego z Denonów czy własna konstrukcja Marantza ?

J.

Ukryta Zawartość

nie wiem , szukałem w necie co ma w środku ale nie znalazłem

link podam tam ponownie

już dodałem tam linka , dostałem od alle 50 wystawek za darmo to wywalam wszystko jak leci powoli, może się miejsca zrobi na święta trochę hhehehe.

Lubie kopiarki Aiwy, ale ......mam 3 serie na przestrzeni lat i coraz nowsze wersje są coraz gorsze, ( wygląd przede wszystkim ), tzn może są lepsze bo uproszczone w obsłudze, autokalibracja itd , ale jakieś takie już nieprzyjemne w odczuciu .

Edytowane przez Bilbo

nie wiem , szukałem w necie co ma w środku ale nie znalazłem

link podam tam ponownie

już dodałem tam linka , dostałem od alle 50 wystawek za darmo to wywalam wszystko jak leci powoli, może się miejsca zrobi na święta trochę hhehehe.

Lubie kopiarki Aiwy, ale ......mam 3 serie na przestrzeni lat i coraz nowsze wersje są coraz gorsze, ( wygląd przede wszystkim ), tzn może są lepsze bo uproszczone w obsłudze, autokalibracja itd , ale jakieś takie już nieprzyjemne w odczuciu .

Nie wiem nie umiem znaleźć Twoich ogłoszeń. Daj jakiś namiar.

Panowie jest taki dział

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i tutaj wstawia się linki do allegro czy ebaya,

Nie wstawia się do działu ogłoszeń bo tam wystawia się pojedynczo , a w dziale nasze wystawki można zalinkować sporo, ot proste.

Problem jest taki iż do działu nasz aukcje ....... mało kto zagląda jak widzę .

Ukryta Zawartość

Panowie jest taki dział

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i tutaj wstawia się linki do allegro czy ebaya,

Nie wstawia się do działu ogłoszeń bo tam wystawia się pojedynczo , a w dziale nasze wystawki można zalinkować sporo, ot proste.

Problem jest taki iż do działu nasz aukcje ....... mało kto zagląda jak widzę .

Hmmm. Nie wiedziałem. Człowiek głupi umrze. Tylko będzie miał lepszą tego świadomość.

Ukryta Zawartość

Sk-victor

Świadomość tego, że nie wszystko wiem dotarła do mnie już dawno temu. Za to świadomość tego, że głupi jestem i taki umrę wyszła dziś, gdy szukałem paragonu za kupiony półtora roku temu telewizor. Oczywiście się zwalił ku radości reszty rodziny. A ja gdzieś wp...łem paragon. Oczywiście mam całą szafkę papierów jeszcze do przejrzenia i może nie jestem taki dureń i go odnajdę :D. Tylko, że to jutro. Mam dosyć.

Chcę BARDZO podziękować Kasjelowi za przysłanie mi nakładek do Kenwooda KX-2060. Już założone. Mam dług wdzięczności wobec Ciebie Kasjel. Obym miał kiedyś okazję się odwdzięczyć. Jeszcze raz wielkie dziękuję.

P.S.

Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze jednej nakładki na przełączniki. Może jeszcze ktoś odnajdzie w swoich zbiorach? Proszę o kontakt na PW.

stereo-hifi com

:):) Mnie wczoraj padł samsung (albo ktoś skanował zamki do samochodów w okolicy..)

i co 5min właczał się i wyłączał. Tv chyba mają zaprogramowane daty kiedy sie zepsuja

J.

Ukryta Zawartość

Ja w takim decku widzę tylko kasety z muzyką w klimatach dyskotekowych typu italodisco, eurodisco czy eurodance. Mam jakieś takie skojarzenia z dzieciństwa. :) Fajna maszynka, ale cena ojoj.

Ukryta Zawartość

:):) Mnie wczoraj padł samsung (albo ktoś skanował zamki do samochodów w okolicy..)

i co 5min właczał się i wyłączał. Tv chyba mają zaprogramowane daty kiedy sie zepsuja

J.

Któż to wie. Mój to Sharp, ale teraz wszystkie komponenty są robione u jednego dostawcy. Na szczęście moja małżonka, widząc moje zrezygnowanie odnalazła paragon. Ciekawostka. Kupiliśmy ten TV z wyprzedaży ostatnich sztuk tego modelu. Oczywiście tanio. Z tego można wnioskować, że chcieli się pozbyć towaru, który im "zalega". Jak napisałem, kupiliśmy go półtora roku temu i złapaliśmy się z walniętą matrycą w okresie gwarancji! A nie parę miesięcy po. He he, czasem da się oszukać system! :D

stereo-hifi com

Ta Aiwa jest unikalna, bo ma czterośladowe głowice, i mogła kopiować całą kasetę jednocześnie, jedną stronę w przód, a drugą, jednocześnie, w tył. Przy podwójnej prędkości pozwalało to skopiować całą 90-tkę w 23 minuty.

Taką czterośladową głowicę widziałem w aukcji któregoś Tascama. Nie za bardzo interesował mnie ten model Aiwy, dlatego zaskoczeniem jest zastosowanie w niej takiej głowicy. Jak ja chciałbym mieć taką maszynę w połowie lat 90-tych. Miałbym znacznie więcej kaset z przeróżną muzyką. Jeden M9108 Unitry to było trochę za mało....

stereo-hifi com

Na początku lat 90-tych miałem dwie "szuflady" - MDS-418 i MDS-440. Ta druga naprawiona po "fizycznej" destrukcji jednego ze znajomych. Miałem ją gratis. Obudowa w całości do wymiany, ale elektronika ocalała. Z czarnej, zrobiła się srebrna, ale z czarnymi przyciskami. Dla mnie wtedy to był kosmos! Ech... Nawet nie wpisałem w profilu, że miałem tego decka.

Na dobranoc:

Ukryta Zawartość

Na pewno ktoś podawał odnośnik do tej strony, ale tak dla przypomnienia...

Ukryta Zawartość

stereo-hifi com

Phase linear to firma Boba Carvera, a ten magnetofon to Pioneer CT-A1.

Odstęp od szumu 60 dB bez Dolby ;)

Edytowane przez bum1234
  • Pokaż nowe odpowiedzi