Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 170985767_demagnetyzator_do_glowic_magnetofonow_kasetowych.html

Może jeszcze facet go ma ponieważ wystawiał ic kilka

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Marek-41 i kasjel.

oddałem saba 9240 do lekarza.Gosc był zachwycony tym co zabaczył.Kazda wyjmowalna płytke ogladał i wiedział co do czego.Moze do uratowania bedzie.Powiedział ze to był TOP kiedys.

Grundig High Fidelity

Już po spektaklu monodram bluesowy Kobieta bez instrukcji Nataszy Kielak

Zarejestrowałem i jak zmontuje pojedzie do Krakowa pozdrawiam serdecznie

Porozmawiałem z wykonawcami było pięknie autografy ,gratulacje , owacja że ho ho:)))

Ukryta Zawartość

post-4738-100006801 1173460619_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Idzie wiosna przylecą dzikie gęsi żurawie i inne bociany, ptaszkowie inni w uciesznych pląsach będą pełnić wolę bożą czyniąc przy tym rumor niemożebny. Za oknem mżawka naprzemian z deszczem psina pościelowa jeszcze śpi ale za chwilę wyjść będzie trzeba. A z dobrych rzeczy, tylko, że cena nieco z ogródka [przesadzona] to:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Ostatnio

Poszedł takowy Marantz poniżej 1/2 tego kup teraz, nie pamiętam ale chyba 400+hak Kiedyś były dwuczęściowe lkamery osobno kamera osobno rejestrator myślę o opruciu takiego z niepotrzebnej elektoniki do zapisu i odczytu wizji i przeróbce na zapis ukośny audio i na LP i na SP jest to myśl conajmniej chora ale dobrze jest o czymś pięknym zaraz srana pomarzyć

Pozdrawiam

Oby Ci słonko zaświeciło w Katowicach

Zbyszek

zbyszek >>>lubiem stare, bo sam jestem stary.Ale dlatego że jestem stary, to wiem co warte jest stare.Góra 150zł i na drzewo.A słonce mam już za darmo .pozdrowienia

Pierdolca dostaję jedynie przy CR-240 Marantz nie zważając na fakt, że ma o jedną głowicę więcej i cały wór podświetlanych wodotrysków jakoś mną nie szarpie. A mówiąc szczerze po jasną cholerę mi to wczoraj w 6-tym z koleji kiosku kupiłem Dziennik z płytą Osieckiej aranżacja dno, interpretacja z wyjątkiem trzech osób w tym Dąbrowskiego, Rodowicz i jeszcze jednej normalnie śpiewającej dziewczyny nie do przyjęcia w większości utworów zamiast żywych instrumentów użyty syntetyzator.

Nie ten klimat nie to wykonanie jakiego potrzeba było minęło i to se ne vrati

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. A ja durny stary smutas jeszcze usiłuję walczyć z wiatrakami i zamiast kupić sobie litra i schlać się jak świnia

myślę o zbawianiu tego świata przy pomocy Duplikatora JVC.

Witam.Co tak smutno,będzie lepiej ,wiosna idzie.

Korwin.Mam nadzieje,że zdjęcie dotarło,sprzęt już czeka,a gra bosko,żadnych problemów z wymiennością nagrań.A to na poprawe humoru i za darmo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj za dychę mając szczęście mogę mieć 20 kaset i 3/4 z nich chrom mając pecha tylko 10 i 5/5 normal/chrom.

Oprócz tego na niektórych bywa Amstrong i inni i te są święte po kiepskich odmianach rocka hip-hopu discopolo oraz innym dziadostwie jadę najpierw cewką a potem kasuję na magnetofonie. Pojutrze święto we wsi na Grzegórzkach pod Halą Targową.

Pozdrawiam

Zbyszek.

Do Marka-41

Jeśli to jest Twoja ściana płaczu to jest niewątpliwie piękna. Pytanie czy przez wejście Hi-Fi audio pociągnie mikrofon bez przedwzmacniacza i czy na wyjściu sygnał jest tak mocny, że pociągnie słuchawki, a może mam jak każdy cywilizowany sprzęt podsłuch w trakcie nagrywania i odsłuch przy odtwarzaniu.

Zbieram teraz pieniądze na transport tego dobra do Krakowa.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Za oknem szaro i wrednie idę na n+1 spacer z Kukunią

=>Korwin

Ta Kukunia to Twoje zdrowie chuchaj i dmuchaj na nią ,a dzięki spacerom nie skapcaniejesz i nie sparciejesz jak nieuzywane paski od magnetofonu szpulowego. Ta wieś o której mówisz w której Ty mieszkasz i ja mieszkam to II dzielnica Krakowa a pod halą targową wieśniaków z jajcami już nie uświadczysz-wszystko to miastowe rolnicze biznesmeny ;)

pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Do Rafaella

Krzywda Jej się nie dzieje w tej chwili śpi wyciągnięta jak struna z brzuszkiem do góry łapkami na misia.Na tym sprzęcie, który już mam trenuję [otyczy to Panasonic-a AG-5700] Skromna rada kup sobie dokładnie ten model duplikatora JVC o którym coraz więcej nas pisze cena 50 złp + transport za w 100% sprawny nie jest wygórowana ja w Warszawie mam dwa takowe na chodzie obecnie zbieram pieniądze na ich transport do Krakowa.

Pozdrawiam

Zbyszek

Do Korwina.To zdjęcie znalazłem w necie.Jest to u kogoś w Poznaniu,czasami coś sprzedaje na allegro.

Jak na to patrze to dochodze do wniosku,że jak by nasza historia potoczyła się troche inaczej to tak mógł by wyglądać ze dwadzieścia lat temu mój zaprzyjażniony sklep z rtv.Komu to przeszkadzało.

Witam!

Jestem tu nowy,ale przed rejestracją przeglądałem to forum jakis rok czasu.Mam pytanie,bo czytałem wiele pochlebnych opini na temat decków Akai.Czy model Akai GX 65 Mk II to dobry model?Jak duże różnice są w stosunku do starszych braci referencyjnego GX-75 i GX 95.?

Z tego co widzę głowice mają te same czyli Super GX krystaliczne,GX 65 Mk II posiada tez Direct Drive jak wyzsze modele.Jestem fanem dźwieku z taśmy i winyla.Zamierzam zakupic deck firmy Akai.Zalezy mi na przejrzystym czytelnym dźwięku,z soczysta górą i stopą perkusyjną unoszącą się w powietrzu.Wiem że topowe decki potrafia zaoferować taki dźwięk.Jakis czas temu sprzedałem Pioneera CT-939 Mk II.Model szeroko zachwalany tu na forum i wręcz gloryfikowany.Jednak dźwięk z niego mnie rozczarował.Prawda,średnica była dobra bas tez niezły ale wysokie nie wyraźne mało szczegółowe.Praktycznie grał mniej wiecej poprawnie tylko z nowych mało granych kaset lub tych nagranych z bogatą górą.Grał według mnie gorzej od CT-737 MK II z którym porównywałem.Zastanawiam sie też nad CT-979 ale jeżeli ma grac tak jak poprzednik to szkoda pieniędzy i nerwów.

W grę wchodzą trzy decki:

-Akai GX 65 MK II

-Onkyo Integra 2570

-Pioneer CT-979 Mk II

Bardzo proszę o poradę który najlepiej kupić.Niektórzy maja tutaj te modele,więc prosze o wypowiedź.

P.s Cedeka posiadam ale analogowy dźwięk bardzo lubię.

Witam

Tak bez bicia piany, audiofilskich bredni i przydługich wstępów PIONEER CT-979 Mk II a oprócz tego JVC DUPLICATOR BR-7000ERA głosu nagrania Hi-Fi na głowicach firujących przy normalnym [powtarzam normalnym]przesuwie nie da się z niczym porównać JVC [na chodzie ] kosztuje 50 złp [lokalizacja Wwa Okęcie] pozdrawiam

Zbyszek

Do T-Bolt

Właściwie możesz kupić każdego z wymienionych byle by były to egzemplarze nie kręcone i kombinowane .

Z doświadczenia wiem że raz kombinowane ustawienie głowicy , żle cokolwiek serwisowane , i problemy są jak znalazł

ważne żeby magnet był w miare używany , nie poparciałe paski , mój kolega się chwalił że ma AKAI 75 m2 w super stanie wzięliśmy go na nocki dwie i drugiej nie przeżył , przyznał ze nagrał 2 kasety w roku i z sentymentu puszczał raz na miesiąc ale dumny jak paw był do czasu jak mu daliśmy nagrać 12 kaset z biegu , osobna historia.

Onkyo 2570 niezły model,można polubić jego specyficzny rodzaj podawania muzyki ale to raczej indywidualna ocena Nakamichi miało w niego wkład.Pioneer 979 starszy brat ct 93 polecam w zasadzie oprócz miedzi w ct 93 i ładniejszego wykonania (boczki) niczym się nie różni wszystko to samo ,głowice te same,jedyna zasadnicza różnica to płytka z dolby S , tak samo cichy osobiście polecam.

Tak jak napisałem w mojej opinii każdy jest inny , wszystkie je miałem i porównywałem nagrywałem ,odtwarzałem ,były wszystkie kompatybilne ze sobą , ale nie powiem o dolby tu były znaczne różnice .

Najważniejsze nie spieszyć sie nic pochopnie kupić nie naprawiany model pozdrawiam serdecznie

W Katowicach słoneczka nie było ale mily dzionek minął

„a w Krakowie na brackiej pada deszcz gdy konieczność istnienia trudna jest do zniesienia w korytarzu i w kuchni pada też przyklejony do ściany zwijam mokre ...

audiomagia.blogspot.com

Mam Pioneera S740S chodzi idealnie nie jest to najwyższa półka ale zadbany egzeplarz pracuje idealnie droższe modele miały solidniej wykonaną mechanikę. Zalety pracuje naprawdę cicho wręcz bezszmerowo i co najważniejsze niezawodnie.

Pozdrawiam

Zbyszek

Slucham sobie Nakamichi 582z i nie wiem co jest bo nic nie szumi.

Zawiozlem go do kolegi zeby sprawdzic na innych magnetofonach i wszystkie rowno szumia a ten wogole.

Roznica z dolby i bez jest minimalna tak ze wlasciwie nie ma sensu go uzywac.

Czy to znaczy ze jest tam wbudowany na stale jakis filtr?

sale uu

Może masz jakiś specjalny model :), ale tak poważnie to szum zawsze towarzyszy odtwarzaniu z taśmy ( szum samego nośnika ,dużo zależy od aplikacji głowic , elektroniki na płytce po prostu aplikacji to tak jak z silnikami ,i płytami podłogowymi samochodów w wielu modelach jest to samo ale aplikacja jest lepiej lub gorzej wykonana pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

Od pewnego czasu myślę o zakupie szpulowego Sony i wydaje mi się, że ten jest całkiem ok. tylko człowiek , który go sprzedaje nie wzbudza mojego zaufania. Bo jak można pisać, że szpule i naby dorzuci gdy cena będzie go satysfakcjonować, dla mnie ściema. Zawsze będzie dla niego za mało, wkurzają mnie tacy handlarze - chłopki roztropki

Ukryta Zawartość

miałem mu nawet zadać pytanie dlaczego nie poda kwoty "satysfakcjonującej" ale to chyba bez sensu

pozdrowienia dla wszystkich szpulomaniaków

Ukryta Zawartość

10 Mar 2007, 08:48

Slucham sobie Nakamichi 582z i nie wiem co jest bo nic nie szumi.

Zawiozlem go do kolegi zeby sprawdzic na innych magnetofonach i wszystkie rowno szumia a ten wogole.

Roznica z dolby i bez jest minimalna tak ze wlasciwie nie ma sensu go uzywac.

Czy to znaczy ze jest tam wbudowany na stale jakis filtr?

U mnie braun c2 nie szumi prawie zupełnie bez dolby za to Dual c 820 choc brzmi b.dobrze szumi dotkliwie troche.Ale te wysokie pomagaja zapomniec o szumie.szum jest nieodłaczna czescia magi decków.

Grundig High Fidelity

W specyfikacji jest:

Noise Reduction

Dolby-B Noise Reduction

Dolby-C Noise Reduction

Double Dolby NR Circuits

MPX Filter

Nie ma wylacznika MPX filter wiec to moze to.

Co to jest Double Dolby NR Circuits?

Witam.Nie przypuszczam,aby MPX był włączony na stałe.Może być tak jak w moim szpulowym philipsie N-4450.Filtr MPX jest na stale tylko w wejściach radio i aux.

• Pokaż nowe odpowiedzi