Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

No to w innej szacie chyba jednak czarny piękniejszy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tu jest test 3 szpulowców akai teac tandberg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy znacie odpowiedz,czemu cena za ten magnetofon tak szybko pnie sie do góry ?

Jest to dzwiekowo klasa wyzej od BX 150 ? Czy róznica to tylko 3-głowice i regulacja BIAS ? Miał ktos w tym samym czasie 2 takie modele BX 150-300 ?Moze za szybko przekresliłem tanie nakamichi...

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Od Nakamichi BX 150 duzo lepszy jest onkyo ta2360-stare sansui -pioneery silver (nawet modele 600-650).O innych nie wspomne...A ten NAKMICHI kosztował 1000DM .Inne tansze na starcie go rozkładaja na łopatki.

Miłęm nówke jak z fabryki(nakamichi bx150).

Grundig High Fidelity

No to wkleję jeszcze swojego pięknisia i będzie komplet. Czy ktoś z Was użytkuje te modele Akai - chciałbym nawiązać kontakt. Pozdrawiam - Jacek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kasjel>Daj spokój. Magnetofon jest piękny i nieźle nagrywa. Ale w środku jedna duża płyta główna i nie ma budowy modułowej.Jak coś walnie, to nie daj Panie Boże. Bez dobrego serwisu - ryzyko. U mnie pracuje intensywnie i może dlatego się nie psuje. Bardzo go lubię i dlatego poszukuję innych użytkowników tych Akai, aby powymieniać spostrzerzenia i poglądy na ich temat. Pozdrawiam - Jacek

->Jacekk011

właśnie tez słyszałem,że te modele mag. szpulowych AKAI są dość kłopotliwe w naprawie. Między innymi dla tego zdecydowałem się na Revox-a PR99 MKIII.

Ale generalnie Ty nie narzekasz na niego ?

Yogi

Kupiłem ostatniego starego duala (jeszcze tylko C4 braun) i chciałem odłozyc jakis grosz na wysoki nakamichi ( ok 600-700zł) .tylko czy warto wydawac tyle pieniedzy na nakamichi ?zeby znowu nie sprzedawac...

Ukryta Zawartość

Albo inny jakis...Jakiego szukac ?

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

...co powiecie na tę maszyne ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem nizszy model optonica( chyba oczko) w domu ( z tej serii coputerdecków).Miałem tydzien czasu( z mozliwoscia oddania na szczescie) i niestety dzwiekowo nie zachwyca zupełnie.Mysle ze tutaj walorem sa mozliwosci programowanie i inne bajery.Zdaniem tego pana co mi go udostepnił do Pioneerów i AKAI z tamtych lat mu brakuje troche.U mnie w domu lepiej nagrywał (accubias) i odtwarzał w tamtym czasie ONKYO ta 2360

Grundig High Fidelity

Manix.Co tu mówić ,piękny i mnóstwo guziczków do zabawy.Tylko,czy jak coś trzaśnie,to da się zdobyć podzespoły prawdopodobnie dedykowane do tej zabawki.To mnie odstrasza i ratuje mój budżet,przed niespodziewanymi wydatkami.Pieknie by się prezentował na półce,ale nie !

manix>Jeszcze parę słów o Akai. Nie narzekam na niego. Używam go dość często. Mam go 3 lata i do tej pory wszystko gra. Ale jak go kupiłem, to przeszedł gruntowny przegląd. Mam świetnego kolegę, który doskonale sobie radzi jakby co i dlatego nie przejmowałem się ewentualnymi awariami. Ale mam do Ciebie pytanie o Twojego Revoxa. Jak Ci się sprawuje i jak jest zbudowany w środku? Czy układy elektroniczne to moduły? Chętnie bym zobaczył jego bebechy. Jak kiedyś go odkręcisz - to zamieść zdjęcie. Myślę cały czas o Jakimś Revoxie dwuśladowym( Twój to dwuślad prawda?). Ze swojego Akai jestem zadowolony, teraz kolej na dwuślada. Więc rozpatruję różne możliwości. Biorę pod uwagę właśnie Revoxa któregoś z PR99, Tascama BR20 lub coś zupełnie mniejszego, ale dwuśladowego. Zbieram informacje o nich. Mechlabor - to inna bajka- już w trakcie realizacji. manix , a pod co podpinasz swojego revoxa?Pozdrawiam - Jacek

Witam, ja choruje ciągle na tego studera 807. Jak sie już pokaże gdzieś to cena jednak troszkę odstrasza.

No cóż, może kiedyś.Pozdrawiam, Wojtek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja miałem amplituner saba własnie z takimi wciskanymi modułami.Zdaniem elektronika ma to swoje zalety i wady.Podobno serwisy miały jakies specjalne stoły do badania wypinanych modułów.Po wyjeciu takowego ciezko znalez usterke .W tej sabie były ciasno powpinane jeden przy drugim i nie było dostepu gdy był pod prądem.Nie znam sie i laik jestem w tych sprawach jakby co.

Grundig High Fidelity

>Jacekk011

Revox PR99 mkIII to oczywiście dwuślad , dwie prędkości 19/38 ,

jak na razie (kupiłem go w lutym) funkcjonuje bez zastrzeżeń no i gra pięknie.

zerknij pod ten link

Ukryta Zawartość

post-5039-100002324 1178568083_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

manix>wielkie dzięki.O to mi chodziło. Budowa - I klasa. Jest bardziej prosto zbudowany niż Akai. Powinien być niezawodny. No pięknie. Dziękuję też za doskonały link.Serdecznie pozdrawiam i życzę Ci wielu radości z używania tego wspaniałego sprzętu - Jacek

Witam

Ukryta Zawartość

UHER REPORT 4400 [stereo czteryścieżki 2.4, 4.75, 9.5, 19 cm/sek]

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Przepraszam

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Czołem,

...właśnie przegladam Allegro i zastanawia mnie jedna sprawa - jakieś dwa tygodnie temu Pioneer 737mkII sprzedał się w licytacji za ponad dwie stówki, teraz jest za sto sześdziesiąt - kup teraz i nie ma chetnych. Oba w super stanie (tak podali sprzedający) Czy człowiek musi zawsze "walczyć" (?)

:-)

a ja kupiłem na Allegro Pioneera 737 MkII za 28zł - otworzyłem Allegro o 12ej w nocy a tu takie cudo za bezcen - nikt nie licytował - na poczatku wietrzyłem podstęp - ale kliknąłem i mam :) w stanie extra ... pozdrawiam sprzedającego i dziękuję za prezent!

No, żeby nie było że zawsze robię takie kiepskie interesy.Moim największym sukcesem było kupno zestawu "Siemensa" z serii 555, za 150zł.W dodatku sprzedający źle oszacował koszt wysyłki, i musiał dołożyć do tego interesu niecałe 50zł.Myślę, że sam tylko amplituner poszedł by za ok.400zł.A wszystko w bdb. stanie.Zdjęcie tego zestawu już umieściłem w tym wątku.

Kasjel.Dobrze ci to działa i myślisz,że poszedłby aż za taką cenę.Może jakbyśmy sie zmówili i zrobili mu odpowiednia reklamę to kto wie.Ja kupiłem kiedyś JVC JR-S300 za 250 zł. i nie oddał bym go i za 500,a ludziska nie mogą go sprzedać nawet za 180.Wielu na aukcjach ma małe pojęcie o sprzęcie i bazują na tzw.opiniach .Nie ma dla nich znaczenia co dany amplituner posiada,a ten akurat wyposażony jest tak,że podobnie wyposazonych jest najwyzej około pięciu sztuk i jak się takie trafią,to kosztują grubo ponad pięc stów.Ale firma nie jest modna,a parametry techniczne nie mają dla wielu znaczenia,lub ich nie rozumieją.Tak samo jest z magnetofonami,wystarczyło pare opini na forum i cena skoczyła ostro w górę.Jak firma modna,np,Marantz to sprzedawcy windują ceny,choć tylko te najwyższe były warte uwagi.Reszta niczym się nie wyróznia i jest przecietna.Dlatego niektórych nie można odpowiednio sprzedać,nawet jak są w sklepowym stanie.Wole swojego z braku miejsca trzymac w szafie niż oddać go prawie darmo.

• Pokaż nowe odpowiedzi