Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Na twoim miejscu pomodliłbym się do świętego Mariana patrona od spraw niemożliwych i cudów od ręki i w porze pielgrzymek zbiorowych udałbym się na indywidualną do Katowic. Mam Duala C 820 pod piecem w graciarni i wrogowi czegoś podobnego nie życzę jeden mały ząbek wypierdziany na plastikowym kółeczku w układzie elektromechanicznym i deck do wywalenia, ciesz się, że chodzi, jeśli masz wprawę w wymianie elektrolitów to zrób to jak Ci dobrze radzą Mądrzy Ludzie i o ile nie możesz się powstrzymać to weź stoperan ale nie kręć ani niepotrzebnie nie grzeb.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Jak się sprawują słuchawki TDS-10

Do 55WB

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

miłego dnia

Maszyneria jest śliczna

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Do: Korwin, Jacekk011, Gardenus....

Nawet nie wiem, czy nicki się odmieniają (Korwin-Korwina-Korwinowi, Jacekk-Jackk'a-Jackk'owi, nie mówiąc już o Gardenusie...-:)).

Dzięki za dobre słowo.

Moim 5 kotom też się podoba, żonie się nie podoba, wnukom zwisa (bo psują uszy mp3-kami i mojego klamota na sznurku na szyi nie zawieszą, ale ja ich wyleczę!!!), a więc jest demokratycznie: 1 (ja) + 5 (koty) = 6 "za", przy jednym głosie "przeciw" (house gestapo kochane), "dwóch" - wstrzymujących się (głusi mp3-kowcy), reszta rodzinki nie dopuszczona do głosowania, aby demokratyczne fanaberie nie popsuły jedynie słusznego wyniku...

Ze względu na koty na "grzbiecie" zamocowałem mu "pancerną" taflę szkła (grubość - 11 mm), ot tak na wszelki wypadek, gdyby im przyszła ochota potrenować pazury (jak na rozszarpanych w strzępy naszych kanapach) lub puścić subtelnego, pardon, pawika (wersje: we śnie, przed snem oraz tuż po obudzeniu)...

Pozdrawiam

Wiesiek B.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Sz@tynbury sluze kopia maila w ktorym napisales o 2570:

"Przestrzeń w tym magnetofonie jest bardzo przeciętna, to chyba największa jego wada. Na scenie panuje dość duży bałagan."

Poza tym ocena brzmienia na podstawie budowy wewnetrznej.... Juz to kiedys przerabialem i unikam jak ognia.

"Cudów nie ma. Szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę budowę wewnętrzną nie tylko zresztą Dragona ale i CR-4E. 2570 na ich tle wypada blado. Tak więc również pod tym względem róznica w cenie jest adekwatna do jakości."

Oczywiscie zdaje sobie sprawe z wad i zalet 2570. Jednak uwazam ze z niektorymi stwierdzeniami przesadzasz co swiadczy o tym ze zanim sprzedales Onkyo zbyt dobrze go nie poznales. Aha i jeszcze jedno: wiem ze 2070 i CR-4E to lepsze klocki.

Do 55WB

Odmienia się druga część nazwiska Piotrowski pierwsza Korwin jest niieodmienna nicków jako takich staram się nie używać.

Machineria jest przepiękna ale moja będzie też moja CR-210 idzie w świat będzie kasa na UHER-a REPORT 4200 Monitor co dwuślad to dwuślad

Przemaglowałem na nim za jednym posiedzeniem Czesława Niemena Próba Pożegnania siedem tekstów i zacząłem ósmy

A mnie pijańst do przedświtu brak

Rozbijania kieliszków o głowę

Wyporządniał ten zasrany świat

Nawet diabeł wybrał się na spowiedź

Slodkie echo przeszłoletnich burd

Gdzieś odbite jak denko butelki

.........

koniec marzeń

mam robótki ręczne

Zbyszek

W przypadku moich decków mam takie porównanie( odnosnie przytaczanej tu sceny stereo).

Dual c 830-bardzo precyzyjnie ale dzwiek miedzy kolumnami bardziej i do tyłu

Braun c2 - nie tak precyzyjnie, dzwiek potęzny przed głosnikami i scena daleko w lewo i prawo...( kanał lewy kanał prawy srodek) hehehehe

Cos z tymi fazami moze byc zjechane u mnie ( braunc2 +moje debilne regulacje)

Grundig High Fidelity

Ukryta Zawartość

to jest fajna stronka ( gwoli przypomnienia).jak ktos zna sie na parametrach to moze byc ciekawe.

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Panowie mam kolejny zgryz :-(

Na Allegro pojawił się legendarny polski "Koncert" w mniej zaporowej cenie:

Ukryta Zawartość

Wydaje mi się, że ktoś kiedyś krytykował tutaj pomysł kupowania tego osiągnięcia Polskiej_Myśli_Technicznej ale nie mogę odnaleźć tego wpisu.

No i mam zgryz czy dalej czaić się na AKAI GX230D czy za hmm... dwa razy więcej zaryzykować flirt z PRLowską produkcją.

Obydwa to zdaje się czteroślady bo o ile sobie przypominam to tylko M3201SD był dwuśladem.

ZA "Koncertem" przemawia chyba większa dostępność ew. częśći zamiennych ale... jeszcze pamiętam jak to było z wytworami późnego PRLu.

Krótko mówiąc, jak w "Misiu": "strach jest"

Jest może na forum ktoś, kto z M3401SD miał kontakt eee... organoleptyczny?

Pozdrawiam

Artur

Ukryta Zawartość

Ja mam M3201SD i nie narzekam na niego. Oczywiście teraz stoi jako wystrój wnętrza ze względu na sprzęta dużo lepsze od niego, aczkolwiek i tak go sobie cenię. Jak będę miał kiedyś trochę czasu to go tak odstawię pod względem elektronicznym, że nie ustąpi kroku Revoxowi...

Pamiętam jeszcze wyprzedaże organizowane przez BOMIS, na których królowały uszkodzone (najczęściej mechanicznie) czterogłowicowe Koncerty. Ludzie twierdzili, że to egzemplarze reklamowane przez klientów z diagnozą "nienaprawialności", a złośliwcy twierdzili, że to "nienaprawialne" egzemplarze, które zeszły z taśmy produkcyjnej.

>Do forumowicza 55WB

Ja też zdecydowałęm się właśnie przez koty w domu wsadzić cały sprzęt w specjalnie zaprojektowaną szafkę z zamykanymi szklanymi drzwiczkami - niektóre koty to są niezłe psychole i lubią demolować dosłownie wszystko (na 1wszy ogień idą maskownice kolumn).

Do gotyk1.

Zgadzam się, najbardziej smakują kotom maskownice do kolumn.

JBL LX 800 i kolumny robione dla mie przez Visatona (bas 30 cm) podarły na frędzle.

Teraz z metalowymi siatkami na podwójnych wooferach (tj 2x 38 cm w każdej kolumnie + tuba średnotonowa + tuba wysokotonowa) w moich Cerwin Vegach CLSC 215 (z granitowym cokołem i kolcami prawie 1,5 m wysokosci) nie mają szans...

Albo mi się tylko tak wydaje...

Jak mawiał klasyk - o kurcze blaszka to już pólnoc... Pobilem klasyka, popracowalem do 4-tej nad ranem, a więc spać...

Pozdrawiam

Wiesiek B.

Witam.Mój kot widać jest bardzo dobrze wychowany,nić nie niszczy.Ale kiedyś poproszono mnie o sprawdzenie dlaczego u znajomego coś dziwnie gra głośnik od telewizora umieszczony w nodze podtrzymującej cały zestaw.I co się okazało.Ich pudelek traktował to jak przydrozne drzewko i głośniczek niewydolił.Miłego dnia.

Gość V-savage

(Konto usunięte)

A mój deck choć może średni,ale znów działa.Poprostu sobie postał ja go włączam do prądu,a tu wszystko działa:).I całe szczęście bo bez decka to jak bez ręki.

Pozdr.

Mam pytanko, czy demagnetyzer glowicy TDK HD-30 pasuje do magnetofonow 3 glowicowych ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Spoko jak najbardziej bedzie pasować do 3 głowicówek pod warunkiem że głowice nie są amorficzne tylko normalne bo z tego co mi wiadomo amorficznych nie wolno demagnetyzować

Wolno rozmagnesowywać każde głowice za wyjątkiem cienkowarstwowych, takich jak w magnetofonach DCC oraz w Technicsach AZ6 i AZ7.

Tak więc poza Technicsami AZ6 i AZ7 we wszystkich innych deckach kasetowych można rozmagnesowywać głowice.

W moim KENWOODZIE mam z tylu takie gniazda jak widac na foto.

W CD tez takie są. Co deje połączenie tego?

I jakim przewodem. Zanczy sie rozumiem, ze małe jacki tylko mono czy stereo?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To są gniazda zdalnego sterowania. Połączenie tych gniazd z analogicznymi we wzmacniaczu bądź amplitunerze Kenwooda umożliwia sterowanie funkcjami decka i CD z pilota od wzmacniacza.

Witam. Spokojnie starczy monojack - w pionerze jest taki sam system komunikacji i końcówka to monojack. Gdy chwilowo nie miałem monojacka to też używałem stereojacka i działało tak samo, ale potem dorobiłem

(rękami serwisanta rtv) taki kabelek z końcówkami mono po obu stronach.

->Discomaniac71

Szkoda, że cytujesz fragmenty wyrwane z kontekstu, dzięki temu są dla Ciebie wygodne do zadania riposty. Przez to manipulujesz moimi wypowiedziami.

Zacznijmy od tego, że była to odpowiedź na twojego maila z pytaniem jak ma się 2570 do CR-4E. I tu jest sedno sprawy. Przestrzeń w 2570 jest przeciętna w porównaniu z CR-4E i tylko tylko tym porównaniem się zainteresowałem. Nie wiem jak wypadłby 2570 z Pioneerem 9x9, Akai GX-75/95 oraz innymi, które słuchałeś.

Poza tym ocena brzmienia na podstawie budowy wewnetrznej.... Juz to kiedys przerabialem i unikam jak

>ognia.

Tutaj to już na prawdę ostro pojechałeś. Zacznijmy od tego, że drugi podany przez Ciebie cytat także powinien zacząć się wcześniej. Wtedy wszystko stałoby się jasne. Kolega Ahaja stwierdził tutaj na forum, że jeśli 2570 zastąpić ma jakiś Nak to poniżej Dragona nie ma co schodzić. Przepraszam ale skoro dla mnie CR-4E gra wyraźnie lepiej od 2570 to co ja mam o tym myśleć?

I jeszcze jedno. Gdzie ja w tej wypowiedzi oceniam brzmienie klocków?

Ja wyraźnie oddzielam budowę urządzeń od tego jak grają ale piszę, że tutaj jakość budowy jest adekwatna do brzmienia.

Dla mnie jakieś Optical Class A czy Duo-B Circuit nie znaczy kompletnie nic. Sprzęt ma grać i tyle.

Ale z pkt widzenia producenta im więcej części, tym bardziej jakiś droższych, selekcjonowanych komponentów, tym droższe jest urządzenie. I tylko to stwierdzam.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Przeprawszam forumowiczów za publiczne taplanie się w błocku. Mam nadzieję, że to już koniec moich wyjaśnień.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

• Pokaż nowe odpowiedzi