Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

a nie da się skontaktować z firmą ? może jakiś serwis za granicą dałby rade ....

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Nic strasznego się z nim nie dzieje, tylko upierdliwa to usterka. Gdzieś na pewno umieją to naprawić, ale kosztów tej zabawy raczej nie chcę sprawdzać. Sporo kosztowało doprowadzenie go do bardzo dobrego nagrywania i odtwarzania, ale warto było się natrudzić. Samo się raczej nie naprawi. Może zepsuje się do końca to wtedy będzie wiadomo gdzie szukać.

stereo-hifi com

Dzisiaj poszedłem po bandzie , odpaliłem po pół roku RSB-18, no nie powiem ze jakość jest gdzież za kołem podbiegunowym, ale klimat ma .....

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Gdzieś na pewno umieją to naprawić

Sprawdzałeś na www.revoxforum.de? Jest tam kilka postów dotyczących błędów logicznych B710. Trzeba jednak zarejestrować się na forum i znać język niemiecki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ke_raj

Dzięki za informację. Wczoraj już tak byłem zły, że po prostu zapomniałem o tym forum. Z moim niemieckim nie jest zbyt dobrze, ale z translatorem googla coś poradzę.

stereo-hifi com

Piszą tam co nieco (na tyle co zrozumiałem z tego języka), że niektóre problemy z tym magnetofonem wynikały z usterki diody 1N4448. Widocznie po tylu latach już dokonuje "żywota". Na płytce odtwarzania jest ich kilka a nie są drogie, więc je podmienię. Niby pokazują prawidłowe wartości, ale kiedyś miałem uszkodzenie w wzmacniaczu i pomogła dopiero wymiana diody w przedwzmacniaczu, mimo że teoretycznie była dobra. Zobaczę co z tego wyjdzie. Dziękuję za wskazówkę ke_raj. Pozdrawiam!

stereo-hifi com

Ukryta Zawartość

Fajne :)

Ale ja chciałbym znaleźć taki "składzik" :

dla niecierpliwych - przewinąć na 4'30"

przeczytałem sobie "detonacja" ... jednak ONKYO nie wybuchło .... tylko W&F :

Ukryta Zawartość

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Aksamit......lepiej znajdź jeden porządny, czas robi swoje a elektrolity stare wieczne nie są, wiesz ile roboty .......

Aksamit......lepiej znajdź jeden porządny, czas robi swoje a elektrolity stare wieczne nie są, wiesz ile roboty .......

A co masz na myśli pisząc : "jeden a porządny"? Czy decki z pierwszego filmu są do niczego? Dla mnie kwesta "porządności" może być rozumiana dwojako: jedne decki mam dla dźwięku, inne mam dla wyglądu lub ze względu na rozwiązania techniczne... . "Porządność" w kontekście elektrolitów może sugerować kwestię znalezienia w pełni sprawnego decka. Ja nie mam złudzeń. To co znajdujemy na naszym rynku (portale aukcyjne ale i też u osób fizycznych) to niestety nie są wyroby w pełni sprawne.Pomijam już kwestię stanu zewnętrznego bo to można w miarę ocenić na podstawie zdjęć (faktycznie odnoszących się do danego przedmiotu a nie zupełnie innego egzemplarza), ale podnieść należy kwestię starzenia się elementów mechaniczno-elektronicznych i efekty cudzej ingerencji. Dla mnie to nie jest duży problem. Sprawia mi frajdę przywracanie sprzętów "do żywych", dlatego też myszkuję w dziale uszkodzone ale również i dziale z jednokasetowymi. Ostatnio jednak coś mi "nie idzie": przychodzi taki nieszczęśnik i po godzinie jest "po sprawie" i znowu trzeba szukać kolejnego pacjenta. Czasem kupię 'trupa" a okazuje się, że stan zewnętrzny bardzo dobry a usterka banalna. I zamiast pod wkrętak to mam kolejny egzemplarz do kolekcji :)

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Fajny Pioneer w opcji "kup teraz" w wiadomym miejscu. Kto szuka niech się spieszy. Mam kurde tyle wydatków, że nie jestem "wypłacalny" i muszę odpuścić.

Zapomniałem dodać, że uszkodzony, ale chyba to nic poważnego.

Edytowane przez MamutDK

stereo-hifi com

Fajny Pioneer w opcji "kup teraz" w wiadomym miejscu. Kto szuka niech się spieszy. Mam kurde tyle wydatków, że nie jestem "wypłacalny" i muszę odpuścić.

Zapomniałem dodać, że uszkodzony, ale chyba to nic poważnego.

Ale chyba nie ten 939 MkII ??

Lubię kiedy gra muzyka...

To bardzo dobra cena jak za ten model i na te czasy. Ja spodziewam się po nim brzmienia takiego jak z CT 737 mkII dlatego nie kupię. Ale są fani takiego brzmienia więc polecam !

Nie ten. Dopiero wystawiony na 13 dni-CT757. Co do ceny, zawsze można się dogadać.

Trochę front panel nie poszanowany w sumie a to bardzo boli. W srebrnych deckach łatwiej znieść takie uszkodzenia bo są mniej widoczne. Napis Pioneer uszkodzony, klawisz przewijania przytarty, narożnik ubity, front panel od góry zniszczony, brak pokrętła. No cena może i dobra ale czasem cena to nie wszystko. To mają być również ozdoby naszych kolekcji.

Wiadomo, że coś się znajdzie nie tak. Ozdobą to może nie będzie, ale nie każdy poszukuje wychuchanych sprzętów. Wielu szuka, kierując się przede wszystkim ceną. Oczywiście, ja do niczego nie namawiam. Jak znajduję coś ciekawego, wolę podać to na Forum. Może komuś to pomoże w poszukiwaniach. Decyzję każdy podejmie sobie sam. Pozdrawiam!

stereo-hifi com

Chyba dostanę zawału i przestanę oglądać telewizję. W dodatku na 5 minut przed wyłączyli u mnie prąd. Włączyli 1 minutę po końcu. Mam dość. Każdy chyba wie o co chodzi. Miłej nocy :D

stereo-hifi com

Ukryta Zawartość

Gdyby nie ta cena to bym się skusił.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdyby nie ta cena to bym się skusił.

To nie był tani magnetofon i parametry posiada imponujące. Prawdopodobnie dobrze brzmi, jak większość Harmanów.

Ale mechanika woła o pomstę do nieba. Brak dual capstan może być nawet zaletą, ale jeden silnik ?

W stosunku do CD-491 Harman poczynił drastyczne oszczędności.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez artekk

Ukryta Zawartość

Zastanawiam się co to za magnetofon?

Ukryta Zawartość

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

To ten.

Jakiś czas temu opisywałem go. Ta wersja nie była sprzedawana w Europie.

Harman Kardon HK400XM

Ukryta Zawartość

post-3254-0-44460300-1476255416_thumb.jpg

GM

Teraz przyjrzałem się bliżej i G.Mark masz rację że to ten model.

401 ma jeden przycisk więcej w górnym zestawie. To jest odłączany HX Pro.

post-26861-0-19073500-1476256139_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Zastanawiasz się w dwóch wątkach, dostajesz odpowiedź po kilku minutach od rozpoczęcia zastanawiania się i co? I standardowa olewka otrzymanych odpowiedzi. Następnym razem, będzie standardowa olewka zastanawiań się.

GM

Edytowane przez G.Mark

Deck już jest wypełni sprawny odtwarza przewija nagrywa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie denerwuj się tak. Złość piękności szkodzi. Mój wpis nie został dodany właściwie bo nie mogłem dodać linka i próbowałem inne przeglądarki. Coś mi się poknociło i zamiast do właściwego wątku dodałem do niewłaściwego. Został już z tematu o kasetach wykasowany bo nie tam miał być. A tutaj pojawił się właściwy i bardzo dziękuję za odpowiedź.

Edytowane przez Dariusz_61729

Witam serdecznie po dłuższej przerwie. Zaglądam tu często, ale nie wypowiadam się. Ale dziś w wiadomym miejscu pojawił się fajny deck Hitachi D 707i chcialbym go sobie nabyć drogą kupna. W związku z tym pytania: czy ktoś z Was miał do czynienia z tym deckiem, jakie macie ogólne wrażenia, jakie jest jego brzmienie? Jest trochę stary, czy dostanę paski jeśli trzeba będzie wymienić? to na razie tyle i za odpowiedzi z góry dziękuję posiadaczom Hitachi :) pozdrawiam

Deck już jest wypełni sprawny odtwarza przewija nagrywa.

A to się cieszę ! Zawsze jest to dla mnie radosna wiadomość gdy ktoś kupi i naprawi sobie ten właśnie model bądź podobne. Szkoda tylko że panel przedni jest w nie najlepszym stanie ale w realu wygląda na pewno lepiej :-)

Trochę udało się poprawić wygląd, ale i tak jest kilka rys których nie da się usunąć.Górną krawędź panela udało się idealnie doprowadzić.Kasjel potwierdzam twoją opinię, deck jest wart aby mieć go swojej kolecji.

Efekt WOW murowany

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi