Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem przeciwnikiem secesji ale istnieje coś takiego jak więź taka zwykla głupia ludzka niemarketingowa i niesprzedawalna jezeli Wy z uzasadnionych powodów odejdziecie ja odejdę z Wami. Obecnie nic złego się nie dzieje, jest spokój, nie ma obrzucania przeciwnika błotem. Wczoraj zarejestrowałem się na www.audiohobby.pl z prostego powodu cholernie nie lubię być zaskakiwany. Jeszcze nic tam nie napisałem ale póki żyjemy wszystko jest przed nami.

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwin a jednak łamiesz się.

Ja na razie tego nie zrobiłem.

Przestroga aby nie kupić coś takiego i taniego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Korwin

Obecni może i nic wielkiego sie nie dzieje, ale daj im czas a wyprostują Ci ścieżki. Ja znam tego rodzju mentalnosci. Weź zobacz co taki Jozwa wyczyniał aby stawać w obronie syndykatu.

choćby wątek o liście PAL za ponad 1000pln.

Zapis reporterski mono i stereo z wykorzystaniem mikrofonu

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Poszukuję w dalszym ciągu UHER-a CR-24O ten najukochańszy jak widać ^ działa i SONY-ego WM-D6C oczywiście obydwa do remontu

Ukryta Zawartość

Cześć.

Filmiki z deckami wrzuconymi w youtuba chyba przez GoldenEaglea z alegro. (w tej rękawiczce wygląda jak jakiś bandyta :D

Nie wiecie przypadkiem czy zdołał sprzedać swoje decki? Ceny miał trochę za wysokie

Gardenus, 6 Mar 2008, 18:02

>Radmar, 6 Mar 2008, 13:58

>

>

Ukryta Zawartość

>

>Polecam ( bo u nich kupiłem)

>Pozdrawiam.

Gardenus,

dzięki Ci śliczne. Normalnie życie mi ratujesz. :) Zaraz się zapoznam z ich ofertą. A jak nie znajdę tego co szukam to napiszę czy są w stanie sprowadzić coś na zmówienie. Dobrze, że taki sklep jeszcze istnieje.

Ukryta Zawartość

Chłopaki, ja bym się nie rpzejmował faktem, że serwis zmienił właściciela i że zapowiadane są zmiany. Fakt, że zmiany mogą być niekorzystne, albo nie wszystkim mogą się podobać, ale jeśli chodzi o poszczególne wątki forum..., to czyż nie od nas zależy sama ich treść? A treść chyba jest najważniejsza. Jakby nie patrzeć to właśnie od nas ona zależy, my jesteśmy autorami okreslonych wątków i to my decydujemy o ich zawartości. Jestem więc za tym abyśmy nadal tutaj trwali, bo to właśnie WY (bo ja do Was niedawno dołączyłem) wykreowaliście ten watek i to dzięki WAM taką a nie inną postać przybrał.

Na AudioHobby też się zarejestrowałem, ale nie zamierzam poprzestać na pisaniu w tym wątku, bo tutaj jest również "moje" miejsce.

I tu i tu, sapiencji wystarczy, jedno drugiemu ne vadi, zaczęło tamto Forum od podstaw i można w związku z tym od podstaw , ale z detalami ciągnąć temat poświęcony nagrywaniu z mikrofonen na sprzęcie przenośnym

Pozdrawiam

Zbyszek

"mzawek"- czy wiesz już może, jak działa funkcja "Fade Edit" w Dualu C 830 ??? Ja niby wiem o co chodzi, ale w praktyce nie słyszę żadnych zmian po włączeniu tej funkcji. Może coś się popsuło w moim egzemplarzu ?

• 2 tygodnie później...

Dogadałem się z pewnym sprzedawcą z Allegro, i sprzedał mi trzy piękne szpule Agfa 730m po 20zł każda.

Szpule są w oryginalnych plastikowych kasetach. Używane, ale mają nawet jeszcze tą taśmę klejącą na końcach rozbiegówek. Sama taśma jest w idealnym stanie. Czy myślicie, że było warto ???

kasjel wszystko zalezy jak długo uzywane.Jakies specalisty wymysłiły termin-tylko raz nagrana.Dla tasmy liczy sie tylko ile razy przeleciała przed głowica.nawet czysta.reszta jest bez znaczenia.jak jest zdarta to masz dziury i beda kołysania poziomu,nie bedzie wysokich.trzeba na niej nagrac ton powiedzmy 1khz i patrzec na mierniku wysterownia odtwarzając jak lata wskazówka.jak tasma jest dobra i czysta --nie lata.Cała reszta -pudełka ,klejonki -bez znaczenia.

Taśma jest czyściutka i bez jakichkolwiek przetarć. Nie jestem aż tak głupi ! Gdyby miała przetarcia, albo widoczne ryski wzdłuż taśmy to oddał bym odrazu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Kasjel

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1045 / 1511 / 4

17 Mar 2008, 19:17

"Gardenus"- He ! Sam sobie poradzę ! Mam 196cm wzrostu i 105kg wagi !!! :-))

A ja mam 197cm wzrostu i waze ciut wiecej:P Serio:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jestem zarejestrowany juz od dawna:) Ale powiem Ci ze jak poznalem kobietke 22 lata i 192cm wzrostu to zwatpilem w zycie... Do tego zreszta bardzo ladna. A kobietki z natury sa przeciez malutkie:)

Skoro już jesteście przy temacie wzrost vs maluch to nie mogę nie pokazać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

Ukryta Zawartość

Kasjel i disco

Przy waszym wzroście i wadze cwiczenia fizyczne jakies uprawiacie ? Jakies boksy czy co spodobnego ?radze wzmacniac stawy bo bedzie zle na stare lata....

Grundig High Fidelity

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

W 1995 roku bylem w Krakowie na jakims salonie samochodowym. Wystawialo wiele firm w tym Opel. Pokazal najnowsza Tigre. Fajnie bylo dokad nie chcialem sie nim przejechac. Nie pomoglo przestawianie siedzenia itp. Kasjel wyzszym od nas na forum na pewno jest DeTom. Jak go zobaczylem to oniemialem. Ponad 200cm.

Dobra ! Wracajmy do magnetofonów.......

Czy można nagrywać taśmę chromową na FeCr ??? Chodzi o szpulowce, bo jak wiadomo nie wszystkie mają możliwość współpracy z taśmami CrO2. Nawet Sony TC 765 nie posiada pozycji CrO2.

Do ^ Kasjela

Oczywiście, że można z niezłym nawet rezultatem ale pod jednym warunkiem, że taśma będzie kasowana przy pomocy cewki kasującej. Nagrywałem na przecinanym VHS-ie i innych chromowych, rezultat był doskonały a byłby jeszcze lepszy gdyby dokonano ingerencji w konstrukcję magnetofonu, tego jednak robić nie chcę zbyt wysoko sobie cenię 4200 Monitor. W przysżłości dokonam takiej przeróbki w UHER-ze REPORT 4000 IC AUTOMATIC [mono]

Poproś JaroMiego to dokona w Twoim sprzęcie odpowiedniej przeróbki, mnie obecnie całkowicie wystarcza to co mam a jak dojdą jeszcze dwa DAT-y to raczej będę robił wszystko aby nie bawić się w całodzienne noszenie ciężarów

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwin- sprzętu nie mam zamiaru przerabiać, ale cewka kasująca by się przydała jak V-Savage potnie wszystkie taśmy. Bo te taśmy komputerowe są podobno wszystkie CrO2.

Co do jednej i nie zawierają takich sakramenckich ilości środków poślizgowych, są bardziej drobnoziarniste i są grubsze.

Pozdrawiam

Zbyszek

Jestem ździebko zdechnięty, i raczej nie wierzę, że mi się nagle i niespodziewanie stan zdrowia poprawi i raczej muszę nastawić się na sprzęt niezawodny a lekki i postawiłem na DAT-y.

==>> Kasjel

Taśmy komputerowe są też Fe i takowe posiadam. A duże zlecenie na cięcie ma V-savage ?

Ja mam b.krótką taśmę 1/2" ale musi być przecięta perfekcyjnie.

Gdyby ktoś z forumowiczów potrzebował do prób - chodzi o cięcie - taśmy 1/2" to służę pomocą. Taśma jest profesjonalna : BASF, AMPEX 50 mikr. ale mocno podniszczona. Wyślę za darmo. O więcej info. proszę na PW

Pozdrawiam

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Kurde chrom? Jak JaroMi tak mowi pewnie ma racje, ale to wyglada jak zwykla FE tylko cholernie gruba, szpula sie zapelnia masakrycznie szybko.przecialem z 18cm(ciagle problem z silnikiem:/ ) nagram cos wiecej na tym.

Bias mialem duzy i musze zmniejszyc zeby wiecej wysokich bylo, a nie dodac jak w przypadku Chromu

• Pokaż nowe odpowiedzi