Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon.

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj dopiero przeczytałem sobie wszystkie wpisy z całego okresu mojej nieobecności.Zauważyłem że przez pewien okres rozmawialiście właściwie o moim problemie, więc uważam powinienem opowiedzieć krótko co i jak było.Rzeczywiście tak jak pisał Jaro-Mi, nie zostałem przyjęty na oddział neurologi w Gliwicach z powodu braku miejsc. I po tym zdarzeniu właśnie był u mnie Jaromir i rozmawialiśmy z sobą.Jednak ponieważ w dalszym ciągu nie byłem w stanie chodzić, wezwaliśmy prywatnie lekarza neurochirurga który kazał natychmiast zgłosić się to szpitala w którym sam pracuje. Groził mi poprostu paraliż od pasa w dół.Tak więc przeleżałem trzy tygodnie na neurochirurgi w Bytomiu i mam zoperowane dwa dyski L4 i L5.W tej chwili czekam na rehabilitację w Reptach.

MAG-Po naszaj rozmowie nie otrzymałem już żadnych informacji od Jaromiego w sprawie metody o której piszesz.Ale i tak naprawdę nie miałem innego wyjścia, ponieważ pierwszy i dużo bardziej bolesny atak miałem już dziesięć lat temu. I od tego czasu postępowała degradacja następnego dysku, mimo że wtedy nie miałem żadnej operacji.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za zainteresowanie i wsparcie. Naprawdę nie spodziewałem się takiej reakcji z Waszej strony. No...to kończę już to moje przynudzanie i więcej nie będę narzekać :-))

No to trochę Kasjel przeszedłeś. :( Nie ma co, to teraz najważniejsza rehabilitacja no i chyba, żeby się za mocno w przyszłości nie przesilać, co by nie było kolejnych degradacji. To teraz tak samo jak dbasz o swoje decki, musisz zadbać o siebie, bo jak nie to my o Ciebie zadbamy. :))

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Wczoraj mnie tu nie było.

Wszystkiego najlepszgo Panie Zbyszku.

Kilometrów taśmy, najlepszych możliwych mikrofonów i jak najczęściej nagrywania na najwyższej prędkości.:)

Pozdrawiam

Pawle, nie musisz się bać takiego zakupu. Zresztą, spójrzmy na to od właściwej strony. Jakiego decka byś nie chciał kupić, choć nie wiadomo jak najlepszy on by był, to niestety, ale należy liczyć się z faktem, że w każdym z nich coś będzie do zrobienia, poprawienia czy chociażby wyregulowania. Jest to niestety sprzęt, najczęściej kilkunastoletni, od którego ciężko wymagać żeby chodził tak jakby z półki sklepowej przed chwilą został zdjęty. Do zrobienia zawsze coś będzie. To jednak nie jest problem. Pamiętaj, że od tego tu wszyscy jesteśmy, żeby nasze segmenty żyły jak najdłużej. Gdy coś się zdarzy przykrego, zawsze ktoś z nas naprowadzi na właściwy tor i pomoże.

Ja myślę, że jeśli masz możliwość nabycia GX-75 za rozsądną kwotę, to biorąc nawet pod uwagę, że coś niecoś może w nim wymagać pracy, to chyba jednak warto. Ot chociażby dla faktu, że stałeś się właścicielem sprzętu, który był zaliczany do czołówki. A w razie co, pamiętaj, że tutaj większość problemu znajduje rozwiązanie. :)

Do ^ Mzawka i ^ V-savage-a

Dziękuję serdecznie za wszystko.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Odpuściłem sobie dzisiaj psi targ pod Halą Targową na Grzegórzkach w Krakowie nie było totalnie nic oprócz zdyzelowanych słuchawek TONSIL SD-501 kilku radiomamagnetofonów i resztek z M2405S

Na dobrą sprawę to niektóre decki juz wprost ze sklepowej półki nadawały się tylko do ponownej regulacji, bo regulacje fabryczne były niedbałe. Takie sytuacje np. często zdarzały się z wysokimi modelami (świetnych zresztą) decków Pioneera.

A GX75 to świetna maszyna, i nie do zajechania podczas normalnej eksploatacji. Nawet jeżeli będzie wymagał regulacji, to warto się powysilać.

Korwin, za te nędzne resztki M 2405 S pijaczyna ponad miesiąc temu chciał 30 zł, a potem 20. Twierdził, że jest sprawny i żebym go posłuchał, bo warto. Założona taśma miała na sobie więcej brudu niż emulsji magnetycznej. Opowiadał mi, jak się uchlał za młodu przez to poobijał go. Sodoma i gomora. Pytałem, gdyż chciałem "wyłudzić" nakładki na szpule.

Pozdrawiam.

Witam wszystkich.Nie było mnie trzy dni,bo korzystałeem z pieknej pogody i zwiedzałem nasz piekny kraj starym kabrioletem w towarzystwie takich samych maniaków.Mam ,więc zaległości.

Zaczne więc od starszego i złoże spóznione,ale bardzo szczere życzenia urodzinowe dla Korwina.

Niech ciebie się czas nie ima i zdrowie miej takie ,jak za swoich najlepszych czasów.

Kasjel,a tobie zycze zupełnego powrotu do zdrowia i wszelakiej pomyslności we wszystkim co robisz.

Do ^ Marka-41.

Serdecznie dziękuję za życzenia. Powolutku z uporem maniaka robię talerzyki na taśmę do UHER-a REPORT są coraz lepsze i ładniejsze, taśmy wreszcie nie pętają się pod nogami.

Pozdrawiam

Zbyszek

Gratulacje Pawle w takim razie. Cieszyć na pewno się będzie czym. Nawet jeśli coś jest w nim do zrobienia, to odpłaci Ci później pięknym brzmieniem. Jak go już będziesz miał w swoich rękach to podziel się z nami co go ewentualnie boli.

Jeszcze raz gratulacje no i żeby długo i bezproblemowo Ci służył.

Korzystając z uprzejmości Gustawa ja - Piotr Ryka - piszę spod jego nika i zapytuję:

Gdzież to się podziali ci wszyscy dzielni rycerze, co to z taką ochotą i werwą pod byle pretekstem mnie atakowali, a teraz, gdy dzieje się wobec ich formowych kolegów jawna granda i łamane są prawa forumowicza pochowali się po kątach z podwiniętymi ogonami. To tylko na atakowanie nie lubianego przez moderatorów Rykę starczało wam odwagi? Tacyście odważni? Wstyd.

Do ^ JanaPetera czegoś takiego jak to M2405S nawet nie wolno dotykać,o przynoszeniu do domu nawet marzyć nie wolno wirusy, bakterie,ameby, karaluchy i pluskwy. Mnie była potrzebna jedynie gałka wajcha do przerzucania ścieżek [albo przesuwów] odpuściłem]

Pozdrawiam

Zbyszek

Ja również mam dawcę organów w postaci "Arii" MDS 2412. Brakuje jej sprężyn realizujacych naciąg i pasków. Brak jednej żarówki. Poza tym kompletna. Do wymiany kondensatory. Rdza wokół toru przesuwu, ale grała. Rolka dociskowa wymaga co najmniej czyszczenia (jeśli nie matowienia).

Pozdrawiam.

Wczoraj Doktor Jaromir przywiózł mojego Akai GX95 po konserwacji, czyszczeniu i regulacjach.

Deck gra znakomicie, bardzo dobrze przenosi niskie częstotliwości.Góra pasma jest czysta nie drażniąca słuchu.Ogólnie ten magnetofon niczego nie podbarwia, tak że kopia jest niemal nie do odróżnienia od oryginału ! Mechanizm pracuje bardzo cicho.Nie słychać silnika ani elementów mechanizmu podczas odtwarzania.Naprawdę nie spodziewałem się takiego rezultatu !

Jeśli już mówimy o polskich szpulowcach, to ja bardzo chętnie kupię całą kompletną Arię w dowolnej wersji lub Opusa - sentyment + zapędy kolekcjonerskie :)

Pozdrawiam

Może ktoś z posiadających ustrojstwo do cięcia i klejenia taśmy może być Revox-a albo inne umieści jego zdjęcia na przedwczoraj, siadłem na d... i przymierzam się do zrobienia maszynerii prostej i niezawodnej ale chciałbym poznać rozwiązania innych[ płytka z plexi do niej od góry przyklejone dwa paski plexi o grubości 0,5mm (takie miałem) tworzące płytki rowek o szerokości 1/4" mam przycięty pasek gumy mikroporowatej 6x6 mm na dociski i krótki na 30mm mosiężny przykładany od góry nad taśmą klejącą jako linijka prowadząca nóż odcinający [skalpel albo tapicerski]

Pozdrawiam

Zbyszek

PS Sklejarkę do filmów 8 i Super 8 mam ale można ją o dupę rozbić.

Mam prawie w 90% opanowane robienie talerzyków na taśmę z krążków CD włącznie z błyskawicznym i dokładnym cięciem rury odkurzacza na pierścionki o szerokości taśmy.

Pozdrawiam

Zbyszek

Aktualna pozostaje prośba o zdjęcia lub rysunki maszynerii do cięcia i klejenia taśmy

• Pokaż nowe odpowiedzi